miss_piggy 24.03.2015 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 Bardzo ładne meble !!!Ja mam meble z IKEA. Zapłaciłam 17 tys bez blatów ale ze zmywarką, kuchenką mikrofalową, piecykiem.... Mąż sam montowal.[ATTACH=CONFIG]309865[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]309866[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]309867[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]309868[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julkawwy 24.03.2015 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 (edytowane) Ja mam meble z IKEA. Zapłaciłam 17 tys bez blatów ale ze zmywarką, kuchenką mikrofalową, piecykiem.... Mąż sam montowal.[ATTACH=CONFIG]309865[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]309866[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]309867[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]309868[/ATTACH] KasjoKAsia,piękny macie blat- mega mi się podoba. A on jest praktyczny, bo to chyba drewno, tak? Czy to tylko pokryte jest drewnianym laminetem? Ile za niego zapłaciliście? Bo mi sie marzy taki blat ala drewno, albo drewno, ale w studiu, które nam robi kuchnie nie ma czegoś takiego jak bym chciała dokladnie.... help!! Edytowane 24 Marca 2015 przez julkawwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasjoKasia 24.03.2015 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 KasjoKAsia,piękny macie blat- mega mi się podoba. A on jest praktyczny, bo to chyba drewno, tak? Czy to tylko pokryte jest drewnianym laminetem? Ile za niego zapłaciliście? Bo mi sie marzy taki blat ala drewno, albo drewno, ale w studiu, które nam robi kuchnie nie ma czegoś takiego jak bym chciała dokladnie.... help!! Blat jest zrobiony z drewna merbau - gotowy blat DLH. Na wyspie klejony z dwóch blatów na szerokość 100 cm. Ma tez pogrubione krawędzie. Olejowany olejem Ikea ( najlepszy po testach rożnych próbek). Nie wiem ile teraz kosztują te blaty. Cennik na stronie DLH. U mnie blaty kleil , montowal, szlifował i olejowal moj mąż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freckle 24.03.2015 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 Dzięki za fotki, przyznam, że ten model bierzemy pod uwagę bardzo poważnie Faktycznie różnica duża, a też macie system bezprzylgowy? Pytam, bo początkowo cenę mieliśmy zbliżoną do Waszej, ale niestety okazało się, że zrobili nam za wysokie otwory drzwiowe i żaden rodzaj ościeżnicy w systemie przylgowym nie pasuje. Także do wyboru mieliśmy albo system bezprzylgowy albo (co na tym etapie absolutnie nie wchodziło w grę) zmniejszanie otworu poprzez dołożenie cegły, potem odpowiednio obróbka itd., także to nam tak podniosło cenę. Tak drzwi bezprzylgowe, oscieznice regulowane. U nas tez otwory za duże(za wysokie i za szerokie) i nawet w dwóch pokojach to nie pomogło, nad drzwiami było 2 cm dziury do obrobienia po montażu drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freckle 24.03.2015 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 Tak myslalem ze to chodzi o te wszystkie wydziwiane mechanizmy. W takim razie trzeba bedzie troche uproscic technologie otwierania szafek Wiesz co poza tym kuchnie która pokazałeś to spory kawał mebli. U nas weszło 9m2 mebli kuchennych. Chyba łatwiej bedzie Ci to przeliczy jak policzysz ilośc metrów2 i popytasz u mniejszych stolarzy ile za metr + blat+ ile cuda na kiju+ agd. Salony musza miec drożej ze wzgledu na czynsze itd a taki mniejszy stolarz co ma kliku pracowników,brak salonu i stolarnie bedzie duzo tanszy. Poza tym nasz stolarz mówił ze robia kuchnie w calej polsce w cenie takiej jak u Nas + dojazd. Może warto rozszerzyc okreg poszukiwań do małych miejscowości. Ja mam juz 60% kuchni zrobionej,jak skończymy wrzuce fotki jak wyszło te 9m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 24.03.2015 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 Podpisuję się pod tym aby skorzystać z usług stolarzy. Czasami nawet mogą zamówić takie same fronty jak w top'owych salonach. Wiesz co poza tym kuchnie która pokazałeś to spory kawał mebli. U nas weszło 9m2 mebli kuchennych. Chyba łatwiej bedzie Ci to przeliczy jak policzysz ilośc metrów2 i popytasz u mniejszych stolarzy ile za metr + blat+ ile cuda na kiju+ agd. Salony musza miec drożej ze wzgledu na czynsze itd a taki mniejszy stolarz co ma kliku pracowników,brak salonu i stolarnie bedzie duzo tanszy. Poza tym nasz stolarz mówił ze robia kuchnie w calej polsce w cenie takiej jak u Nas + dojazd. Może warto rozszerzyc okreg poszukiwań do małych miejscowości. Ja mam juz 60% kuchni zrobionej,jak skończymy wrzuce fotki jak wyszło te 9m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek898989 25.03.2015 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 To nie jest projekt naszej kuchni tylko przyklad kolorystyki i wykonania mebli jaki chcielibysmy uzyskac w swojej kuchni.My budujemy Szmaragda 4 wiec kuchnia u nas jest mniejsza niz w waszych kasjopeach.pelna zabudowa bedzie tylko na jednej scianie i to raprem 1,2m x 2,4 . kuchnia naprawde nie jest duza co widac na tym obrazku : Dlatego zdziwila mnie ta wycena bo to prawie podwójna kwota jaką wydałem na okna a do tego jeszcze trzeba dodac osprzet... Ale juz mam z polecenia goscia ktory prawdopodobnie zrobi mi taka kuchni o jakies 40% taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 25.03.2015 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 (edytowane) Co prawda jeszcze nieumyte, ale nie mogłam sie powstrzymać, nasze schody Edytowane 25 Marca 2015 przez skonieak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 25.03.2015 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Czadowe to podświetlenie, jak pas lotniczy, prosto do sypialni Czy takie rozwiązanie jest dużo droższe? Co prawda jeszcze nieumyte, ale nie mogłam sie powstrzymać, nasze schody [ATTACH=CONFIG]310124[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]310125[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]310126[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]310127[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]310127[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 25.03.2015 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Czadowe to podświetlenie, jak pas lotniczy, prosto do sypialni Czy takie rozwiązanie jest dużo droższe? szczerze, to nie wiem, za całość zapłaciliśmy 16 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek898989 26.03.2015 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 (edytowane) Bardzo ladne schody my tez chcemy miec tylko stopnie drewniane a podstopnie w białej farbie. Orientujesz sie moze w jaki sposob zostaly u Was wykonane podstopnie? Czy tynkarze juz na etapie tynkowania je otynkowali a Wy tylko pomalowaliscie czy moze jest tam plyta karton gips albo jeszcze jakies inne rozwiazanie?Moze Twoja druga połowka bedzie wiedziala? A co do podswietlenia to tez mi sie bardzo podoba. Zapala sie ono razem z klatka schodowa czy ma niezalezny wlacznik? To sa tasmy ledowe? Wiesz moze skad sa zasilane? mieliscie specjalny kabel pod to wyprowadzony czy moze jakies inne rozwiazanie? EDIT Z tego co widze to to jest białe szkło hartowane. Ale moge sie mylic. Mimo wszystko poprosze o odpowiedz na moje pytania jesli jestes w stanie Edytowane 26 Marca 2015 przez tomek898989 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 26.03.2015 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 Bardzo ladne schody my tez chcemy miec tylko stopnie drewniane a podstopnie w białej farbie. Orientujesz sie moze w jaki sposob zostaly u Was wykonane podstopnie? Czy tynkarze juz na etapie tynkowania je otynkowali a Wy tylko pomalowaliscie czy moze jest tam plyta karton gips albo jeszcze jakies inne rozwiazanie?Moze Twoja druga połowka bedzie wiedziala? A co do podswietlenia to tez mi sie bardzo podoba. Zapala sie ono razem z klatka schodowa czy ma niezalezny wlacznik? To sa tasmy ledowe? Wiesz moze skad sa zasilane? mieliscie specjalny kabel pod to wyprowadzony czy moze jakies inne rozwiazanie? EDIT Z tego co widze to to jest białe szkło hartowane. Ale moge sie mylic. Mimo wszystko poprosze o odpowiedz na moje pytania jesli jestes w stanie Miło słyszeć, że się podobają, nie tylko nam Postaram się udzielić wyczerpującej odpowiedzi 1. Schody betonowe bez żadnej specjalnej obróbki, nie były tynkowane, natomiast stolarz robiąc je najpierw położył na podstopnice MDF, przestrzeń miedzy płytą a betonem wypełnił jakąś pianką, natomiast na MDF zamocowano lacobel w białym, matowym kolorze. Hartowane szkło jest owszem, ale w balustradzie. 2. Tak, są to taśmy ledowe (zimny odcień), które na etapie kładzenia elektryki miały wyprowadzony osobny kabel (w schowku pod schodami umieszczony jest transformator do ledow). 3. To oświetlenie ma osobny włącznik, dodatkowo podłączony jest czujnik ruchu, który też możemy włączyć i wyłączyć w dowolnej chwili. Gdybyś jeszcze potrzebował jakichś informacji, w miarę możliwości chętnie pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freckle 26.03.2015 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 Co prawda jeszcze nieumyte, ale nie mogłam sie powstrzymać, nasze schody [ATTACH=CONFIG]310124[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]310125[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]310126[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]310127[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]310131[/ATTACH] No ślicznie naprawde bosko. A jaki efekt z tymi podswietleniami...wow! Masz bardzo ładną barierke, nawet powiem że ładniejszą od Naszej hahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julkawwy 26.03.2015 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 Miło słyszeć, że się podobają, nie tylko nam Postaram się udzielić wyczerpującej odpowiedzi 1. Schody betonowe bez żadnej specjalnej obróbki, nie były tynkowane, natomiast stolarz robiąc je najpierw położył na podstopnice MDF, przestrzeń miedzy płytą a betonem wypełnił jakąś pianką, natomiast na MDF zamocowano lacobel w białym, matowym kolorze. Hartowane szkło jest owszem, ale w balustradzie. 2. Tak, są to taśmy ledowe (zimny odcień), które na etapie kładzenia elektryki miały wyprowadzony osobny kabel (w schowku pod schodami umieszczony jest transformator do ledow). 3. To oświetlenie ma osobny włącznik, dodatkowo podłączony jest czujnik ruchu, który też możemy włączyć i wyłączyć w dowolnej chwili. Gdybyś jeszcze potrzebował jakichś informacji, w miarę możliwości chętnie pomogę Mega mi się podobają schodki My planowalismy zrobic na bokach sian takie swiatelka rzucające swiatlo na stopnie, ale nie wiem czy te ledowe rozwiązania nie jest lepsze No i barierki bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 26.03.2015 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 Bardzo dziękuję za miłe słowa:hug: to, jakie chcę schody, wiedziałam na etapie fundamentów i tym bardziej się cieszę, że w rzeczywistości wyszły lepiej niż sądziłam i sobie marzyłam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 26.03.2015 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 Moja dzisiejsza inspiracja albo raczej plan do wykorzystania w domu. Łazienka dla dzieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karmenka 28.03.2015 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 Witam, mam prośbę może wiecie jaka jest odległość od okna do kuchenki (OKAPU) i odległość od ściany bocznej do okapu, PROSZĘ O PODPOWIEDŹ gdyż w przyszłym tygodniu strop wylewamy i kuchnie podobną będziemy mieć a to oznacza przeniesienie wywietrznika od okapu i jak mi dziurę zostawią na podłączenie okapu to tak będzie Jeszcze mam pytanie na jakie zdecydowaliście się kominy (będziemy mieć kotłownie gazową i kominek z płaszczem wodnym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karmenka 28.03.2015 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 o kuchnie fajnej mi chodzi Wrzucam kilka zdjeć kuchni.Jeszcze tylko roleta listwy przypodłogowe i koniec....[ATTACH=CONFIG]304439[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]304440[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]304441[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]304442[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]304443[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 28.03.2015 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 [ATTACH=CONFIG]310267[/ATTACH] Moja dzisiejsza inspiracja albo raczej plan do wykorzystania w domu. Łazienka dla dzieci Bardzo ciekawa inspiracja, najbardziej podoba mi się lustro okrągłe i prostokątne, paradoksalnie duet idealny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 28.03.2015 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 (edytowane) Mamy drzwi :wiggle: Edytowane 28 Marca 2015 przez skonieak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts