Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Bardzo dziękuję za wszystkie miłe słowa, nie ukrywam, że Twoje wnętrza były inspiracjami, ale to chyba widać;)

Bardzo mi miło i powiem Ci jeszcze coś zabawnego...te twoje kinkiety...ja wybrałam takie same tylko jeszcze są nie powieszone bo czekamy na taki pewien element niespodzianke hahahaha super :) pokaże jak skończymy gdzie ja kinkiety wykorzystałam :wiggle:

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Uznaliśmy, że są "zgrabniejsze".

Zlikwidowaliśmy okno na tej ścianie, będzie zabudowa w tym miejscu.

Niestety w projekcie na tej ścianie jest wentylacja, kierownik stwierdził, że jest za nisko i nie będzie cugu po przeniesieniu kuchni na drugą stronę.

Czemu zrobiłaś schody zabiegowe?

Bardzo mi miło i powiem Ci jeszcze coś zabawnego...te twoje kinkiety...ja wybrałam takie same tylko jeszcze są nie powieszone bo czekamy na taki pewien element niespodzianke hahahaha super :) pokaże jak skończymy gdzie ja kinkiety wykorzystałam :wiggle:

:rotfl::rotfl::rotfl:

To mnie zaintrygowałaś, czekam:popcorn::D

Mam kinkiety w kształcie sześcianu, fotki nie oddają jakie są ładne na żywo;)

[ATTACH=CONFIG]311176[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]311177[/ATTACH]

Dwa tak jak widać i jeszcze dwa patrząc z góry na lewej ścianie, chociaż teraz uważam, że przy oświetleniu schodów, które mamy, wystarczyłyby dwa na środkowej ścianie. Myślałam o fajnym wiszącym żyrandolu, ale bałam się, że moi synowie zrobią sobie z niego liane i zabawę w Tarzana ;) :D

Skonieak, a powiedz mi proszę na jakiej wysokości powiesiliście te kinkiety? Tak w połowie ściany między sufitem a podłogą? :)

my odpuścilismy katalogi.. większość rzeczy wygląd w nich inaczej. Jezdilismy po sklepach, oglądlismy i dobieralismy sami.

Witam po świętach,

proszę podzielcie się z jakich firm wybieraliście ceramikę do łazienek-tubądzin, paradyż, cersanit, opoczno...a może jeszcze inne firmy?

Jestem na etapie przeglądania katalogów.

Witam po świętach,

proszę podzielcie się z jakich firm wybieraliście ceramikę do łazienek-tubądzin, paradyż, cersanit, opoczno...a może jeszcze inne firmy?

Jestem na etapie przeglądania katalogów.

Tak jak napisała Juster, lepiej obejrzeć "na żywo", bo katalogi absolutnie nie oddają uroku bądź brzydoty:p płytek ;) u nas jest Paradyż,Porcelanosa, Ergon. Natomiast umywalki, kibelki, bidet mamy z Koła kolekcja Ovum.

Witam wszystkich serdecznie, mam pytanie odnośnie pakietów dodatkowych.

Czy kupowaliście, jeśli tak czy się opłaca, czy lepiej robić na własną rękę (tj. zamówić firmę która to wykona)? Dodam że chodzi mi o pakiety np. odkurzacz centralny, ogrzewanie podłogowe, kominek, wentylacja mechaniczna, kotłownia na paliwo.

Czy trzeba je kupować od tzw. producenta czy można odkupić od kogoś kto już zrobił/ wykonał??

Czy te pakiety trzeba dołączać do pozwolenia na budowę czy można później??

Kupować czy odpuścić sobie??

To i ja pooglądałam Twoje wnętrza :) Wszystko wygląda bardzo ładnie. Widzę wiele podobieństw między naszymi pomysłami - szare ściany, schody...Moich jeszcze nie ma (robią się), ale będą też z szybą :) Mamy również łazienkę przy sypialni (tę biało-czarną). Będę podglądać :)

Pozdrawiam!

Witam wszystkich serdecznie, mam pytanie odnośnie pakietów dodatkowych.

Czy kupowaliście, jeśli tak czy się opłaca, czy lepiej robić na własną rękę (tj. zamówić firmę która to wykona)? Dodam że chodzi mi o pakiety np. odkurzacz centralny, ogrzewanie podłogowe, kominek, wentylacja mechaniczna, kotłownia na paliwo.

Czy trzeba je kupować od tzw. producenta czy można odkupić od kogoś kto już zrobił/ wykonał??

Czy te pakiety trzeba dołączać do pozwolenia na budowę czy można później??

Kupować czy odpuścić sobie??

Powiem tak, jeśli firma,która ewentualnie będzie wykonawcą robi taki projekt w cenie, to nie warto kupować, natomiast jeśli jest to znaczny koszt, to wtedy jak najbardziej te 200 zł można zainwestować. My kupiliśmy właśnie ogrzewanie podłogowe i na podstawie tego projektu, wykonawca zrobił instalacje (oczywiście z drobnymi zmianami, wynikającymi z naszych zmian i sugestii), kupiliśmy rownież kominek z rekuperacją, kominek nie wykorzystany, rekuperacja podobnie jak w przypadku ogrzewania podłogowego. Domyślam się, że na etapie zakupu projektu trudno wiedzieć, która firma będzie wykonawcą, ale taką informacje nt. Kosztów projektu z pewnością udzielą.

Te pakiety nie są potrzebne przy składaniu dokumentów na WZ czy PnB.

Powodzenia :)