skonieak 13.04.2015 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 witajcie, mam pytanie, jakie orynnowanie zastosowaliscie w swoich domach? stal czy moze plastik,pcv? U nas jest system rynnowy Kanion. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 13.04.2015 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 Doczekaliśmy sie pieknej pogody i co za tym idzie montażu barierek... [ATTACH=CONFIG]312808[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]312809[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]312810[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]312811[/ATTACH] Pięknie, szczególnie w tym sloncu:D u nas też będą "kanciaste":p tylko jednak w pionie, boję się zaryzykować poziomych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 13.04.2015 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 Freckle, ładnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 13.04.2015 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 Freckle bardzo ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freckle 13.04.2015 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 freckle super barierki chyba tez sobie takie walne i super dachowka. Co to jest? blacha?Jakiej firmy?Mat czy połysk? Dzieki Dach to panel dachowy Lambda z Blachoprofil2 z powłoką Ice Crystal kolor czarny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freckle 13.04.2015 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 Pięknie, szczególnie w tym sloncu:D u nas też będą "kanciaste":p tylko jednak w pionie, boję się zaryzykować poziomych. Dziekuje Pan od barierek sam stwierdził że pionowe też muszą miec poziome kątowniki żeby trzymac całośc razem wiec decyzja była prosta. Powiem Ci za nawet sie jeszcze nie zainteresowali tym ze sa barierki na balkonach bo nigdy sami nie wychodza na balkon a wietrzyc tez nie trzeba balkonami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freckle 13.04.2015 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 Fajna i Eveline dziekuje bardzo za miłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzuk 16.04.2015 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 (edytowane) Witajcie, widzę tu już dalsze etapy - ja natomiast jestem przy fundamentach i mam do Was pytanie. Wykonawca zwrócił mi uwagę na fakt, że izolacja przeciwwilgociowa na fundamencie nie jest na jednym poziomie z izolacją na podłodze. Widać to w załączniku - oznaczona jest na czerwono. Uważa, że nie jest to najlepsze rozwiązanie i proponuje zrobienie jej na równo. Będzie to wymagało zmniejszania o 5cm styropianu i podwyższenia odrobinę budynku (co raczej z projektem zgodne nie jest, aczkolwiek twierdzi, że nie będzie problemów). Jak jest u Was? Edytowane 16 Kwietnia 2015 przez andzuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 17.04.2015 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Do osób, które mają loggię. W projekcie jest tam ściana o grubości 10 cm czy tak ją zostawiliście? Czy ktoś zmienił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 17.04.2015 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Do osób, które mają loggię. W projekcie jest tam ściana o grubości 10 cm czy tak ją zostawiliście? Czy ktoś zmienił? A nie 12? Mniejsza z tym u nas ta ściana zbudowana jest z właśnie z 12, już nie pamietam dokładnie, ale nie może być grubsza, bo dochodzi przecież jeszcze 20 cm ocieplenia i tynk, także loggia byłaby za mała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 17.04.2015 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Bo ja właśnie jestem na tym etapie i "doradcy" uznali, że ściana jest za cienka i będzie zimno. Czujesz jakaś różnicę? A nie 12? Mniejsza z tym u nas ta ściana zbudowana jest z właśnie z 12, już nie pamietam dokładnie, ale nie może być grubsza, bo dochodzi przecież jeszcze 20 cm ocieplenia i tynk, także loggia byłaby za mała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 18.04.2015 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 Bo ja właśnie jestem na tym etapie i "doradcy" uznali, że ściana jest za cienka i będzie zimno. Czujesz jakaś różnicę? Co prawda nie mieszkamy, ale absolutnie zimno tam nie jest, nie odczuwa się jakichś specjalnych chłodów czy czegoś podobnego;)tak jak wspominałam, przecież jeszcze jest 20 cm ocieplenia i tynk, zresztą jak zaczęłam się zastanawiać, to coś mi się kojarzy, że ten fragment zbudowany jest z 12 tylko, że z pełnej cegły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karmenka 18.04.2015 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 Jesteśmy na tym samym etapie też się zdziwiłam, że tam jest ścianka 12cm;) , niestety zaczęli budować tą ściankę i tak się zastanawiam czy jej nie rozwalić i zrobić 25cm Mam pytanie odnośnie pokoiku bez balkonu na górze jak rozplanowali go Ci co już mieszkają bo mi się nie podoba to wejście tak po skosie, może byście wrzucili jakieś zdjęcia będę wdzięczna:) Do osób, które mają loggię. W projekcie jest tam ściana o grubości 10 cm czy tak ją zostawiliście? Czy ktoś zmienił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalgosia 19.04.2015 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Do osób, które mają loggię. W projekcie jest tam ściana o grubości 10 cm czy tak ją zostawiliście? Czy ktoś zmienił? Witam W natloku spraw budowlanych murarze zrobili zgodnie z projektem 12cm i...gdybym mogl to bym postawil jednak 25cm. Wprawdzie jest tam 20cm styropianu, sama sciana jest troche w zaglebieniu,ale zima w tym pokoju jest ok 1 - 1,5 stopnia nizsza temp niz w pozostalych. Szerokoscia loggi bym sie nie przejmowal, nawet jak wymuruje sie 25 cm cegla, bedzie OK z szerokoscia. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 19.04.2015 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Witam W natloku spraw budowlanych murarze zrobili zgodnie z projektem 12cm i...gdybym mogl to bym postawil jednak 25cm. Wprawdzie jest tam 20cm styropianu, sama sciana jest troche w zaglebieniu,ale zima w tym pokoju jest ok 1 - 1,5 stopnia nizsza temp niz w pozostalych. Szerokoscia loggi bym sie nie przejmowal, nawet jak wymuruje sie 25 cm cegla, bedzie OK z szerokoscia. Pzdr Jutro idę skonsultować to z architektem, ścianę już mam ale może mogłabym domurować tam jeszcze jedną warstwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 19.04.2015 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Jesteśmy na tym samym etapie też się zdziwiłam, że tam jest ścianka 12cm;) , niestety zaczęli budować tą ściankę i tak się zastanawiam czy jej nie rozwalić i zrobić 25cm Mam pytanie odnośnie pokoiku bez balkonu na górze jak rozplanowali go Ci co już mieszkają bo mi się nie podoba to wejście tak po skosie, może byście wrzucili jakieś zdjęcia będę wdzięczna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karmenka 20.04.2015 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 Jutro idę skonsultować to z architektem, ścianę już mam ale może mogłabym domurować tam jeszcze jedną warstwę Ścianka 12 cm jest przewidziana ze względu na strop teriva w tym miejscu byłby za bardzo przeciążony nie ma podparcia na parterze. My zmieniliśmy i mamy strop lany robimy podwójną ściankę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 20.04.2015 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 Ja też mam lany strop. Ścianka 12 cm jest przewidziana ze względu na strop teriva w tym miejscu byłby za bardzo przeciążony nie ma podparcia na parterze. My zmieniliśmy i mamy strop lany robimy podwójną ściankę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 23.04.2015 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 Ale cisza:p chyba wszyscy korzystają z ładnej pogody i budują, sprzątają, urządzają u nas jutro montaż barierek balkonowych, wrzucę fotki, mam nadzieję, że wyjdzie ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freckle 23.04.2015 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 Ale cisza:p chyba wszyscy korzystają z ładnej pogody i budują, sprzątają, urządzają u nas jutro montaż barierek balkonowych, wrzucę fotki, mam nadzieję, że wyjdzie ładnie Cisza chyba wszyscy grilują...Czekam na fotki barierek. U Nas w końcu ostatni etap kuchni. Jak skończą to wrzuce jak wyszła moja zupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts