kasjoEL 04.05.2015 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Witam wszystkich Chciałam dołączyć do grona Kasjopeowiczow. Właśnie dziś dostaliśmy pozwolenie na budowę:wiggle: Mój projekt to Kasjopea wariant E odbicie lustrzane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasjoEL 05.05.2015 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Witam, Mam pytanie odnośnie okien jakie PCV czy Drewno?? jaka grubość i ilu komorowe? widzę że większość wybiera PCV ze względu na koszt?? czy są jakieś inne powody że nie chcecie drewna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 05.05.2015 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Ja zrezygnowałam z drewna nie ze względu na koszty, ale na potrzebę pielęgnacji. Samo mycie nie wystarczy A gdzie sie budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 05.05.2015 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Witam, Mam pytanie odnośnie okien jakie PCV czy Drewno?? jaka grubość i ilu komorowe? widzę że większość wybiera PCV ze względu na koszt?? czy są jakieś inne powody że nie chcecie drewna? Już nawet nie te finanse, tylko jak wspomniała Eveline zdecydowanie więcej wymagają pielęgnacji. My mamy trzyszybowe 5 lub 6 komorowe (już dokładnie nie pamiętam;) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 05.05.2015 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 surfinie posadzisz będzie nieźle elewacja z tyłu też fajna Dzięki za podpowiedź jak tylko znajdę fajne wiszące donice drewniane, na pewno tak zrobię a jak już wspominałam, z każdym dniem coraz mniej mi nie pasują, także za kilka miesięcy zaczną mi się podobać, a z czasem będę zachwycona:p grunt, to dobre i optymistyczne nastawienie, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasjoEL 05.05.2015 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Ja zrezygnowałam z drewna nie ze względu na koszty, ale na potrzebę pielęgnacji. Samo mycie nie wystarczy A gdzie sie budujesz? Świętokrzyskie koło Kielc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasjoEL 05.05.2015 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Już nawet nie te finanse, tylko jak wspomniała Eveline zdecydowanie więcej wymagają pielęgnacji. My mamy trzyszybowe 5 lub 6 komorowe (już dokładnie nie pamiętam;) ) To jak PCV to może coś wiecie na temat Okna PCV PETECKI EXCELLENT Line 90 MD ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 05.05.2015 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 To jak PCV to może coś wiecie na temat Okna PCV PETECKI EXCELLENT Line 90 MD ?? Z tego co pamiętam ze swoich okiennych poszukiwań, profile, okucia (bo o to tak naprawę chodzi) produkowane są przez kilka firm np Burgmann, Veka, Salamander itd. Teraz należy znaleźć takie, które spełnią Wasze oczekiwania. Te o których piszesz moim zdanie są bardzo dobre, jak większość obecnie dostępnych, natomiast jest to typ okien spełniających normy domów pasywnych. Nasza Kasjopea takim domem nie jest, chyba, że zmieniliście to na etapie zakupu projektu, więc tak naprawdę "szkoda" płacić za coś, co nie do końca przełoży się na swego rodzaju zysk. Proszę mnie źle nie zrozumieć, oczywiście można mieć okna jakie się tylko chce, ale moim zdaniem spokojnie spełnią swoje zadanie Izolacji termicznej, akustycznej itd.okna trzyszybowe w dobrych profilach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karmenka 06.05.2015 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 dzięki za podpowiedzi komin wentylacyjny już jest w łazience na górze w stropie jeszcze nie ma "dziury" bo jeszcze dokładnie nie wiem w którym miejscu będzie pół-wyspa. Węglowy filtr do okapu i tyle. Okap nie jest podpięty do komina. Pewnie jak ktos dużo gotuje to nie jest najlepsze rozwiazanie ale jak dla nas może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karmenka 06.05.2015 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Słuchajcie jak zamawialiśmy więźbę to do wyceny daliśmy zestawienie materiałowe z projektu, jak się okazało wczoraj przy montażu więźby przyjechało za mało tzn. zabrakło na garaż MGprojekt nie uwzględnił w zestawieniu garażu przyjechał aż facet z tartaku i liczyli wszystkie deski a tu taki klops MGProjekt dziękuję za taki niuans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasjoEL 07.05.2015 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasjoEL 07.05.2015 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Powiecie mi jak wrzucać zdjęcia??? Dodaje z komputera plik i co dalej?Nie chce sie dodac :bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 07.05.2015 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Świętokrzyskie koło Kielc O, to niedaleko moich rodzinnych stron A żeby wrzucić zdjęcia, wejdź na strone np. photopucket.com albo fotosik i tam wrzucasz zdjęcia, kopiujesz link z URL i gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasjoEL 07.05.2015 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 O, to niedaleko moich rodzinnych stron A żeby wrzucić zdjęcia, wejdź na strone np. photopucket.com albo fotosik i tam wrzucasz zdjęcia, kopiujesz link z URL i gotowe Dziekuję za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasjoEL 07.05.2015 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 http://images66.fotosik.pl/868/ba93613f7716f618m.jpg i tu bedzie moj DOM :wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasjoEL 07.05.2015 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Z tego co widzę po wpisach to rezygnujecie z pralni na górze. A ja zostawiam pralnie i do tego jeszcze z dwóch łazienek robię jedną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 07.05.2015 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Ja zostawiam pralnię. Nie będę miała ściany tylko na całej szerokości ściany drzwi przesuwne. Zostaję przy dwóch łazienkach.Z tego co widzę po wpisach to rezygnujecie z pralni na górze. A ja zostawiam pralnie i do tego jeszcze z dwóch łazienek robię jedną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izuk 08.05.2015 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 My też zostawiliśmy pralnię, a z 2 łazienek robimy jedną. Większą część łazienki przysypialnianej zamieniliśmy na pralnię (z wejściem przez łazienkę), a częściowo miejsce zajmuje jeszcze wnęka na szafę w sypialni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 08.05.2015 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 Rozumiem ze jedna łazienka wspólna na pietrze? Ja juz sobie niewyobrażam nie mieć tej łazienki przysypialnianej...:no:Mega komfort.Dzieciaki maja swoją my swoją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota997 10.05.2015 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 Witajcie. My też jesteśmy fanami Kasjopea 3 i właśnie budujemy "nasze marzenie" pod Bydgoszczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts