Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

skonieak, bardzo ładna łazienka :)

czy to tapeta na ścianie z grzejnikiem?

ładna glazura i ten dodatek drzewa czy to drzewo jeśli tak to co to za drzewo?

Mam jeszcze pytanie o ściankę między łazienką a schowkiem czy robiliście z cegły, bo my będziemy robić z g-k ze względu na komin i podłącza do niego jak to rozwiązaliście jestem też ciekawa :)

Bardzo dziękuję :) na ścianie z grzejnikiem to tapeta Cole & Son The Contemporary Selection, glazura to Porcelanosa oxo deco Marmi Blanco, a drewno ;) to płytki Rovere Giallo My Way Paradyż, jesli chodzi o ścianę, to jest normalnie wymurowana.

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

skonieak super wyszła ta łazienka!!!! :rolleyes:Wszystko pieknie ....Powiedz mi czy impregnowalas czymś ta tapetę przed wilgocią? Pytam, bo do tej pory nie mam nic na ścianie w dziecięcej łazience ....przewidziałam tapetę albo fototapetę ale wciaz sie wącham czy da radę przy kabinie czy nie zaszkodzi jej wilgoć? :sick:

skonieak super wyszła ta łazienka!!!! :rolleyes:Wszystko pieknie ....Powiedz mi czy impregnowalas czymś ta tapetę przed wilgocią? Pytam, bo do tej pory nie mam nic na ścianie w dziecięcej łazience ....przewidziałam tapetę albo fototapetę ale wciaz sie wącham czy da radę przy kabinie czy nie zaszkodzi jej wilgoć? :sick:

Dziękuję fajna kobieto za bardzo miłe słowa. Jeśli chodzi o tapetę, to nie impregnowałam jej niczym, dokopałam się do informacji, którą potwierdzili sprzedawcy, że jeśli tapeta (jest to tapeta na flizelinie) nie będzie narażona na bezpośredni kontakt z wodą (pod prysznicem, nad umywalką), to jak najbardziej może być użyta w łazience. Zaryzykowałam:D tym bardziej, że jest to łazienka "gościnna", także mam nadzieję, że będzie dobrze;)

Są oczywiście tapety typowo przeznaczone do łazienek (nawet po prysznic), ale wzór, ktróry mnie interesował jest dostępny w jednej wersji.

Witam serdecznie wszystkich!

Widzę że pośród forumowiczów jest już wielu szczęśliwych posiadaczy Kasjopei. Sam zastanawiam się nad budową wersji numer 4. Jednak przed budową pozostają pewne kwestie do rozważenia i tu pojawia się moje pytanie do Was. Jak wygląda kwestia ogrzewania w Waszych domach? jakie zastosowaliście rozwiązania? Jak w ujęciu rocznym wygląda jego kosz? Z tego co się dowiedziałem i informacji jakie udało mi się zdobyć to przy zastosowaniu zwykłego pieca z grzejnikami koszt ogrzewania takiego domu powinien zamknąć się w sumie około 4tys/ rok. Chciałbym w miarę możliwości dowiedzieć się od Was użytkujących już ten dom czy faktycznie jest to realny koszt czy też można go jakoś obniżyć? Bo sam zastanawiam się nad zastosowaniem kotła kondensacyjnego z ogrzewaniem podłogowym i solarkami w pakiecie ? Macie może doświadczenia w tej kwestii ?

Serdecznie pozdrawiam!

Dziękuję fajna kobieto za bardzo miłe słowa. Jeśli chodzi o tapetę, to nie impregnowałam jej niczym, dokopałam się do informacji, którą potwierdzili sprzedawcy, że jeśli tapeta (jest to tapeta na flizelinie) nie będzie narażona na bezpośredni kontakt z wodą (pod prysznicem, nad umywalką), to jak najbardziej może być użyta w łazience. Zaryzykowałam:D tym bardziej, że jest to łazienka "gościnna", także mam nadzieję, że będzie dobrze;)

Są oczywiście tapety typowo przeznaczone do łazienek (nawet po prysznic), ale wzór, ktróry mnie interesował jest dostępny w jednej wersji.

Skoeniak, a pochwalisz się kuchnią? Bo coś pamiętam że mówiłaś, że niedługo mają Wam robić:)

Jeszcze raz dziękuję za miłe słowa :) tak , oczywiście pochwalę się :yes:, ale jeszcze poproszę o chwilę cierpliwości, kuchnia właściwie jest meble i sprzęt na miejscu, brakuje cokołów, bo niestety pan stolarz zrobił nie w tym kolorze i poszły do poprawy. Płytki podłogowe jeszcze zaklejone, żeby się nie kurzyły, także nie ma jeszcze tego efektu:p a chciałabym zaprezentować kuchnię, kuchnię:p

[ATTACH=CONFIG]319887[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]319888[/ATTACH]

A u Nas stan surowy otwarty stał się faktem :):)

Skoeniak, Twoja łazienka podoba nam się bardzo, pewnie podobną zrobimy, mąż tylko tapety nie akceptuje niestety, ale on to nigdzie nie chce tapety i poda 1000 powodów na nie:no:

też jestem ciekawa Twojej kuchni

karmenka fajnie już u Was się dzieje :yes::D

Jeszcze raz dziękuję za miłe słowa :) tak , oczywiście pochwalę się :yes:, ale jeszcze poproszę o chwilę cierpliwości, kuchnia właściwie jest meble i sprzęt na miejscu, brakuje cokołów, bo niestety pan stolarz zrobił nie w tym kolorze i poszły do poprawy. Płytki podłogowe jeszcze zaklejone, żeby się nie kurzyły, także nie ma jeszcze tego efektu:p a chciałabym zaprezentować kuchnię, kuchnię:p

Ach już nie możemy się doczekać skonieak :) Piękny ten domek Twój, mój faworyt , już to mówiłam :D

jest jeszcze opcja ukrycia tapety za szybą bezbarwną, koleżanka ma wg mojego projektu nad wanną i się sprawdziła.

Co prawda brakuje jeszcze lustra (leży i czeka, myślałam, że się domyśli i "SIĘ" powiesi:p ) i kinkietu nad nim, ale pochwalę się :D Łazienka na parterze

[ATTACH=CONFIG]318913[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]318914[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]318915[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]318921[/ATTACH]

Bardzo ładna łazienka :-) mój FAWORYT !!!

Witam. Od dziś jestem szczęśliwym posiadaczem projektu kasjopea 4:) Chciałbym się podpytać/poradzić o jakieś podpowiedzi względem adaptacji projektu, tj. co byście zmienili, co dodali??? Obecnie planuje powiększenie kuchni oraz poszerzenie garażu i pomieszczenia gospodarczego. Prosil bym o wszelkie uwagi zmian gdyż jak czytam forum wszelkie uwagi sa tu bardzo ważne i pomocne:no: pozdrawiam