Eveline 14.07.2015 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 (edytowane) Wszystkich, którzy jeszcze nie kupili tego projektu, zapraszam na PW Powtarzam się, ale nie mogę sie napatrzeć na wnętrza już wyko wykończonych Kasjopei Skonieak, garderoba świetna! Edytowane 14 Lipca 2015 przez Eveline Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katie216 14.07.2015 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 Witam kasjoforumowiczów! Właśnie stoimu z żoną przed wyborem projektu, hmmm..... Kasjopeja 3, albo Tukan (bardzo podobny) oba w lustrzanym odbiciu. Wchodzi też u nas w grę projekt e162 / e163 z extradom. Tylko dziwi mnie to, że praktycznie przy tych samych powierzchniach itd, itp. te dwa ostatnie projekty w wykonaniu SSZ są znacznie droższe. Rozumiem że okna i drzwi mogą znacznie podbić cenę. Pytanie mam następujące: Czy jest realne wykonanie kasjopeji w SSZ, na normalnych materiałach za około 210 tyś, tak jak to podają w szacunkowych wyliczeniach? Czy ktoś buduje te projekty w województwie opolskim, oraz okolicach? I czy jest możliwość obejrzenia na żywo? My zaczynamy budowe Kasjopei 3 w sierpniu w woj. opolskim Cena SSZ z firma to 218 tys. ale mamy grubsze belki, lepsza cegle i drozsza dachowke. Nie mamy za to jednego komina i balkonu z tylu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolewskiej 14.07.2015 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 (edytowane) Mi wyszły podobne koszty, jak na stronach MG. W jakim województwie budujesz? Mazowieckie, pod Warszawa. Brales jedna firme na caly stan surowy i materialy sam, czy firma organizowala tez materialy? PS: Czy po wybudowaniu SSZ, dom powinien odstac iles? Czy np trzeba czekac rok i dalej? Edytowane 14 Lipca 2015 przez Karolewskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 14.07.2015 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 Mazowieckie, pod Warszawa. Brales jedna firme na caly stan surowy i materialy sam, czy firma organizowala tez materialy? PS: Czy po wybudowaniu SSZ, dom powinien odstac iles? Czy np trzeba czekac rok i dalej? Ja brałam jedna ekipę do SSO, a polecona przez nich drugą do więźby. Sama organizowałam materiały ze sporym rabatem (podzwonilam, popytałam i znalazłam) Dom niby powinien przez zimę odstać, żeby dobrze osiąśc na gruncie, ale nie wszyscy czekają i nie ma problemu. Na pewno nie musi stać rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawtra 14.07.2015 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 No my się zastanawiamy co lepiej, dachówka czy blacha..... Planuje dać kosztorysantowi do wyliczenia projekty, tylko to też jakiś wydatek. Na razie robię " badanie rynku". Będziecie robić wentylację mechaniczną? Czym będzie opalany domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawtra 14.07.2015 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 My zaczynamy budowe Kasjopei 3 w sierpniu w woj. opolskim Cena SSZ z firma to 218 tys. ale mamy grubsze belki, lepsza cegle i drozsza dachowke. Nie mamy za to jednego komina i balkonu z tylu. Pozdrawiam No my się zastanawiamy co lepiej, dachówka czy blacha..... Planuje dać kosztorysantowi do wyliczenia projekty, tylko to też jakiś wydatek. Na razie robię " badanie rynku". Będziecie robić wentylację mechaniczną? Czym będzie opalany domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katie216 15.07.2015 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 No my się zastanawiamy co lepiej, dachówka czy blacha..... Planuje dać kosztorysantowi do wyliczenia projekty, tylko to też jakiś wydatek. Na razie robię " badanie rynku". Będziecie robić wentylację mechaniczną? Czym będzie opalany domek? Witam, My wybralismy dachowke Braas ciemny braz. Dach niestety jest drogi w tym domu. Ogrzewac bedziemy pompa cieplna, poniewaz nie mamy gazu w okolicy, a maz nie moze nosic wegla. Normalnie wybralibysmy ekogroszek Na temat wentylacji jeszcze sie nie orientowalismy. Kazdy mowi co innego, wiec lepiej jak sobie sami poczytamy na ten temat. Teraz szukamy dobrej firmy od pomp cieplnych. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julkawwy 15.07.2015 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 Mazowieckie, pod Warszawa. Brales jedna firme na caly stan surowy i materialy sam, czy firma organizowala tez materialy? PS: Czy po wybudowaniu SSZ, dom powinien odstac iles? Czy np trzeba czekac rok i dalej? hej, ja brałam firme, która mi zrobiła kompleksowo SSZ. Spoko sie z nimi wspołpracuje ceny tez maja ok, mozna sie targfowac. Domek stoi i jestesmyu bardzo zadowoleni. Jakby co moge dac namiar. Okolice Wyszkowa, pultuska, Łochowa, Marek, Radzymina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kredka1125 27.07.2015 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Co prawda do garderoby Carrie Bradshaw trochę brakuje (najbardziej butów Manolo Blahnik) ale najważniejsze, że jest tylko MOJA :D:D świeżo zmontowana [ATTACH=CONFIG]324021[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]324022[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]324023[/ATTACH] Hej, Gdzie kupiłaś takie fajne umeblowanie garderoby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 27.07.2015 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Hej, Gdzie kupiłaś takie fajne umeblowanie garderoby? Ikea, seria PAX, czyli poszczególne elementy począwszy od obudowy, a na półkach kończąc dobiera się samemu według potrzeb i miejsca, którym się dysponuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol1460 28.07.2015 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Skonieak twoja garderoba to projektowa łazienka przy sypialni? Czy coś mi się pomyliło? Zmniejszaliście ją czy jest tak jak w projekcie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kredka1125 28.07.2015 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Ikea, seria PAX, czyli poszczególne elementy począwszy od obudowy, a na półkach kończąc dobiera się samemu według potrzeb i miejsca, którym się dysponuje Dzięki za informację. My właśnie zamiast łazienki przy sypialni będziemy robić garderobę, marzy mi się taka w stylu Twojej Jakby ktoś potrzebował pomocy w sprawie okien pcv służę radą, parę dobrych lat pracuję w tej branży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 28.07.2015 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Skonieak twoja garderoba to projektowa łazienka przy sypialni? Czy coś mi się pomyliło? Zmniejszaliście ją czy jest tak jak w projekcie?? Dokładnie tak jak mówisz jest węższa o 50 cm, które powiększyły nam łazienkę na piętrze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freckle 29.07.2015 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 Zgodnie z obietnicą moja kuchnia, co prawda brakuje jeszcze świateł nad barkiem oraz zegara na cegle, ale [ATTACH=CONFIG]322916[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]322917[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]322918[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]322920[/ATTACH] Skonieak kuchnia piekna bardzo bardzo bardzo. Cały Twój dom jest bardzo w moim stylu i mogłabym tam mieszkac gdybym nie miała swojego Czy na scianie masz cegłe Stegu Parma z fugą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 30.07.2015 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 Skonieak kuchnia piekna bardzo bardzo bardzo. Cały Twój dom jest bardzo w moim stylu i mogłabym tam mieszkac gdybym nie miała swojego Czy na scianie masz cegłe Stegu Parma z fugą? Bardzo dziękuję tak, na ścianie cegła Stegu Parma z fugą też masz taką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzozas 30.07.2015 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 Witam wszystkich. Proszę o podpowiedz czy cena za robociznę która mi przedstawili budowlancy za budowę kasjopea 4 w kwocie 51tys zl. z polozeniem blachodachówki jest w miare? Pytam bo nie znam rynku. Jak dla mnie to dużo. U was tez wyszly takie koszty? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julkawwy 31.07.2015 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2015 Witam wszystkich. Proszę o podpowiedz czy cena za robociznę która mi przedstawili budowlancy za budowę kasjopea 4 w kwocie 51tys zl. z polozeniem blachodachówki jest w miare? Pytam bo nie znam rynku. Jak dla mnie to dużo. U was tez wyszly takie koszty? pozdrawiam moim zdaniem cena ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzozas 31.07.2015 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2015 Hej. Jak macie porobione dachy? co jest lepsze? pełne deskowanie i papa potem blacha, czy zastosować membranę i potem blache? jakie sa wasze opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 31.07.2015 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2015 Witam wszystkich. Proszę o podpowiedz czy cena za robociznę która mi przedstawili budowlancy za budowę kasjopea 4 w kwocie 51tys zl. z polozeniem blachodachówki jest w miare? Pytam bo nie znam rynku. Jak dla mnie to dużo. U was tez wyszly takie koszty? pozdrawiam Cena jest rewelacyjna! U mnie za SSO wyszło 50 tys Ja mam papę + deskowanie + dachówkę ceramiczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalafiorek 31.07.2015 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2015 Nasz kierbud ma membranę i blachodachówkę (dom w typie Kasjopei), ale powiedział, że z perspektywy czasu robiłby tak jak jest u nas - pełne deskowanie, papa i dachówka ceramiczna. Kasjopea to dość wysoki dom, a teraz zdarzają się silne wiatry, jakieś orkany. Przy blachodachówce potrafi zerwać całe połacie dachu, a jak pod spodem jest membrana (na oko - rodzaj folii), to już nie wiele nad głowa zostanie. W przypadku dachówki - najwyżej strąci parę sztuk i zostanie jeszcze papa.kalafiorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts