Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czy ktoś ma z Was grzejnik dekoracyjny?

Jesli tak, to gdzie? I może jakaś fotka?

Szukam ładnego :)

Ja zamówiłam grzejniki dekoracyjne prawie do całego domu. Wybrałam firmę Stelrad Planar i Vertex Style gładkie. Kolor jeszcze nie wiem :) Grzejniki będą wszędzie poza kuchnią. W salonie i sypialni z łazienką będą grzejniki pionowe w pozostałych pokojach poziome.

Edytowane przez miss_piggy

:confused: Jak rozwiązaliście sytuację z oknem w sypialni z łazienką. Oknem tuż obok drzwi do łazienki. Zrobiliście fix? Jeśli nie to jak poprowadziliście barierki? Okna zamówiłam a teraz zauważyłam, ze oryginalnie w projekcie nie ma tam barierki czyli powinno być okno stałe. :confused:

A co z oknem narożnym w sypialni? Jak będzie otwierane?

Edytowane przez miss_piggy

Powodzenia. Trzymam kciuki. Ja też planuję okna wstawić (już zamówione) i jeszcze wylewki,tynki. Nie wiem czy uda się coś więcej. Bardzo bym chciała :)

Również trzymam kciuki :wiggle:

Ja wylewki i tynki w tym roku odpuszczam.

Zastanawiam się nad oknami czy wstawiać czy nie. Cały czas mam dylemat czy PCV czy drewno ale to już inna bajka.

Ja polecam PVC. Sama z resztą wybrałam PVC, a okno narożne w salonie aluminiowe. Natomiast z pewnością nie zdecydowałabym się na drewniane ze względu na konserwację. Stawiam na wygodę. Nie przepadam za pracami domowy :evil:

Również trzymam kciuki :wiggle:

Ja wylewki i tynki w tym roku odpuszczam.

Zastanawiam się nad oknami czy wstawiać czy nie. Cały czas mam dylemat czy PCV czy drewno ale to już inna bajka.

:confused: Jak rozwiązaliście sytuację z oknem w sypialni z łazienką. Oknem tuż obok drzwi do łazienki. Zrobiliście fix? Jeśli nie to jak poprowadziliście barierki? Okna zamówiłam a teraz zauważyłam, ze oryginalnie w projekcie nie ma tam barierki czyli powinno być okno stałe. :confused:

A co z oknem narożnym w sypialni? Jak będzie otwierane?

Miss Piggy okno w sypialni z łazienką mamy otwierane na klucz, fix odpada bo nie da sie myc, barierka odpada bo dziwnie wyglada wiec zrobilismy na klucz tylko otwierane zeby mozna było umyc i klucz mam schowany przed dziecmi.

Okno narożne w sypialni mamy otwierane obie kwatery(do mycia) z tym że jedna powinna miec klamke konduktorską żeby można było umyc drugie poprzez pełne otwarcie chyba że zrobisz klamki na nich od strony ścian a nie słupka. Słupek mamy z ramą okna a nie murowany.

Z tym kluczem może tak samo zrobię, chociaż się trochę boję czy dzieci nie są bardziej przebiegłe i sprytne nam się wydaje ;) Mam już jeden fix trudny do umycia, drugiego nie potrzebuję....

W sypialni z oknem narożnym zrobiłam tak jak polecasz tzn. zawiasy na słupku, a klamki od zewnątrz. Zastanawiałam się czy jednak dobrą decyzję podjęłam.

Miss Piggy okno w sypialni z łazienką mamy otwierane na klucz, fix odpada bo nie da sie myc, barierka odpada bo dziwnie wyglada wiec zrobilismy na klucz tylko otwierane zeby mozna było umyc i klucz mam schowany przed dziecmi.

Okno narożne w sypialni mamy otwierane obie kwatery(do mycia) z tym że jedna powinna miec klamke konduktorską żeby można było umyc drugie poprzez pełne otwarcie chyba że zrobisz klamki na nich od strony ścian a nie słupka. Słupek mamy z ramą okna a nie murowany.

Mamy dokładnie tak samo, czyli zamykane na kluczyk. Ale o jakim oknie narożnym w sypialni mówicie ?

My planujemy deski tarasowe Resysta. Z tej firmy mamy już deski elewacyjne i bedą w tym samym kolorze. miss_piggy;6936514]Deski kompozytowe pięknie wyglądają. Moja znajoma ostatnio zrobiłam sobie taki taras bardzo duży i jest bajeczny :)

My nie chcielismy desek tylko gres, długo szukaliśmy i trafilismy na takie plytki.. słuchajcie wyglada to fajnie wlasnie jak deski, moze komuś sie spodoba/kogos zainspiruje :) kupiliśmy w Leroy Merlin: http://www.leroymerlin.pl/plytki-ceramiczne-i-gipsowe/plytki-scienne/gres/gres-szkliwiony-mozambik-arte,p356508,l233.html

Ja też robię ale jestem w połowie prac. O co konkretnie chodzi?

Chodzi mi o to jak tę nieszczęsną odgromówkę zrobić najlepiej by jej nie było widać na elewacji... ale w moim przypadku już chyba po ptakach bo mam już styropian na praktycznie całym pietrze i nie wiem jak by to można było zamaskować...

a jak tej u was? widać ją (nie mówię o tej części na dachu, bo tę trzeba żeby było widać) :)

jaki jest koszt tego "szczęścia"?

W poniedziałek wchodzą u mnie elektrycy to będę pytać. Mam podobną sytuację jak Ty. Fragment ściany ocieplony i nie wiem jak schować to teraz. Może tynk to przykryje?

Chodzi mi o to jak tę nieszczęsną odgromówkę zrobić najlepiej by jej nie było widać na elewacji... ale w moim przypadku już chyba po ptakach bo mam już styropian na praktycznie całym pietrze i nie wiem jak by to można było zamaskować...

a jak tej u was? widać ją (nie mówię o tej części na dachu, bo tę trzeba żeby było widać) :)

jaki jest koszt tego "szczęścia"?

Witam wszystkich:) jutro zaczynam mam nadzieje ze przyjemna walke z budowa. Wchodzi geodeta potem kopara i cala para naprzod:) mam pytanie apropo stropu ile kosztowal was tak orientacyjnie? Mam strop strunobetonowy i koszty materialu plus transport to 21tyz zl:( czy teriva lub monolit wychodzi podobnie? Pytam gdyz moge jeszcze zmienic a kazdy grosz oszczednosci to duzo. Pozdrawiam i zycze owocnej budowy wszystki.:rolleyes: