kgbkoc 07.09.2015 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 U nas też wyszedł duży taras ok 60 m2 taka L od tylu na całej szerokości salonu i z boku, szerokość ok 3,8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 07.09.2015 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 Odgromy cd. Bednarkę mamy puszczoną na kominach i zatynkowane. Na etapie fundamentu panowie przyspawali bednarkę do zbrojenia i wypuścili jedną tam, gdzie jest skrzynka prądowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 07.09.2015 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 (edytowane) Czy ktoś ma z Was grzejnik dekoracyjny? Jesli tak, to gdzie? I może jakaś fotka? Szukam ładnego Ja zamówiłam grzejniki dekoracyjne prawie do całego domu. Wybrałam firmę Stelrad Planar i Vertex Style gładkie. Kolor jeszcze nie wiem Grzejniki będą wszędzie poza kuchnią. W salonie i sypialni z łazienką będą grzejniki pionowe w pozostałych pokojach poziome. Edytowane 7 Września 2015 przez miss_piggy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 07.09.2015 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 (edytowane) Jak rozwiązaliście sytuację z oknem w sypialni z łazienką. Oknem tuż obok drzwi do łazienki. Zrobiliście fix? Jeśli nie to jak poprowadziliście barierki? Okna zamówiłam a teraz zauważyłam, ze oryginalnie w projekcie nie ma tam barierki czyli powinno być okno stałe. A co z oknem narożnym w sypialni? Jak będzie otwierane? Edytowane 7 Września 2015 przez miss_piggy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasjoEL 07.09.2015 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 Powodzenia. Trzymam kciuki. Ja też planuję okna wstawić (już zamówione) i jeszcze wylewki,tynki. Nie wiem czy uda się coś więcej. Bardzo bym chciała Również trzymam kciuki Ja wylewki i tynki w tym roku odpuszczam. Zastanawiam się nad oknami czy wstawiać czy nie. Cały czas mam dylemat czy PCV czy drewno ale to już inna bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasjoEL 07.09.2015 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 Zanosi sie ze przed zima bedzie SSZ Zanosi zanosi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 07.09.2015 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 Ja polecam PVC. Sama z resztą wybrałam PVC, a okno narożne w salonie aluminiowe. Natomiast z pewnością nie zdecydowałabym się na drewniane ze względu na konserwację. Stawiam na wygodę. Nie przepadam za pracami domowy Również trzymam kciuki Ja wylewki i tynki w tym roku odpuszczam. Zastanawiam się nad oknami czy wstawiać czy nie. Cały czas mam dylemat czy PCV czy drewno ale to już inna bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freckle 08.09.2015 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Jak rozwiązaliście sytuację z oknem w sypialni z łazienką. Oknem tuż obok drzwi do łazienki. Zrobiliście fix? Jeśli nie to jak poprowadziliście barierki? Okna zamówiłam a teraz zauważyłam, ze oryginalnie w projekcie nie ma tam barierki czyli powinno być okno stałe. A co z oknem narożnym w sypialni? Jak będzie otwierane? Miss Piggy okno w sypialni z łazienką mamy otwierane na klucz, fix odpada bo nie da sie myc, barierka odpada bo dziwnie wyglada wiec zrobilismy na klucz tylko otwierane zeby mozna było umyc i klucz mam schowany przed dziecmi. Okno narożne w sypialni mamy otwierane obie kwatery(do mycia) z tym że jedna powinna miec klamke konduktorską żeby można było umyc drugie poprzez pełne otwarcie chyba że zrobisz klamki na nich od strony ścian a nie słupka. Słupek mamy z ramą okna a nie murowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 08.09.2015 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Z tym kluczem może tak samo zrobię, chociaż się trochę boję czy dzieci nie są bardziej przebiegłe i sprytne nam się wydaje Mam już jeden fix trudny do umycia, drugiego nie potrzebuję.... W sypialni z oknem narożnym zrobiłam tak jak polecasz tzn. zawiasy na słupku, a klamki od zewnątrz. Zastanawiałam się czy jednak dobrą decyzję podjęłam. Miss Piggy okno w sypialni z łazienką mamy otwierane na klucz, fix odpada bo nie da sie myc, barierka odpada bo dziwnie wyglada wiec zrobilismy na klucz tylko otwierane zeby mozna było umyc i klucz mam schowany przed dziecmi. Okno narożne w sypialni mamy otwierane obie kwatery(do mycia) z tym że jedna powinna miec klamke konduktorską żeby można było umyc drugie poprzez pełne otwarcie chyba że zrobisz klamki na nich od strony ścian a nie słupka. Słupek mamy z ramą okna a nie murowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 08.09.2015 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Miss Piggy okno w sypialni z łazienką mamy otwierane na klucz, fix odpada bo nie da sie myc, barierka odpada bo dziwnie wyglada wiec zrobilismy na klucz tylko otwierane zeby mozna było umyc i klucz mam schowany przed dziecmi. Okno narożne w sypialni mamy otwierane obie kwatery(do mycia) z tym że jedna powinna miec klamke konduktorską żeby można było umyc drugie poprzez pełne otwarcie chyba że zrobisz klamki na nich od strony ścian a nie słupka. Słupek mamy z ramą okna a nie murowany. Mamy dokładnie tak samo, czyli zamykane na kluczyk. Ale o jakim oknie narożnym w sypialni mówicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 08.09.2015 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Ja polecam PVC. Sama z resztą wybrałam PVC, a okno narożne w salonie aluminiowe. Natomiast z pewnością nie zdecydowałabym się na drewniane ze względu na konserwację. Stawiam na wygodę. Nie przepadam za pracami domowy Zgadzam się w 100, a nawet 200% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 09.09.2015 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 Mam na myśli sypialnię na piętrze, obok gabinetu. Mamy dokładnie tak samo, czyli zamykane na kluczyk. Ale o jakim oknie narożnym w sypialni mówicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 10.09.2015 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Juster gratki!!!! :wave: dzięki - nie mamy tylko jeszcze balustrad.. w środku tj przy schodach najchetniej nie montowalibysmy wcale bo ślicznie jest bez, no ale Młody w drodze więc w ciagu roku trzeba to bedzie jednak ogarnąć :DD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 10.09.2015 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 My planujemy deski tarasowe Resysta. Z tej firmy mamy już deski elewacyjne i bedą w tym samym kolorze. miss_piggy;6936514]Deski kompozytowe pięknie wyglądają. Moja znajoma ostatnio zrobiłam sobie taki taras bardzo duży i jest bajeczny My nie chcielismy desek tylko gres, długo szukaliśmy i trafilismy na takie plytki.. słuchajcie wyglada to fajnie wlasnie jak deski, moze komuś sie spodoba/kogos zainspiruje kupiliśmy w Leroy Merlin: http://www.leroymerlin.pl/plytki-ceramiczne-i-gipsowe/plytki-scienne/gres/gres-szkliwiony-mozambik-arte,p356508,l233.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 11.09.2015 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Juster, gratulacje!Na kiedy masz termin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol1460 11.09.2015 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Ja też robię ale jestem w połowie prac. O co konkretnie chodzi? Chodzi mi o to jak tę nieszczęsną odgromówkę zrobić najlepiej by jej nie było widać na elewacji... ale w moim przypadku już chyba po ptakach bo mam już styropian na praktycznie całym pietrze i nie wiem jak by to można było zamaskować... a jak tej u was? widać ją (nie mówię o tej części na dachu, bo tę trzeba żeby było widać) jaki jest koszt tego "szczęścia"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 12.09.2015 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2015 W poniedziałek wchodzą u mnie elektrycy to będę pytać. Mam podobną sytuację jak Ty. Fragment ściany ocieplony i nie wiem jak schować to teraz. Może tynk to przykryje? Chodzi mi o to jak tę nieszczęsną odgromówkę zrobić najlepiej by jej nie było widać na elewacji... ale w moim przypadku już chyba po ptakach bo mam już styropian na praktycznie całym pietrze i nie wiem jak by to można było zamaskować... a jak tej u was? widać ją (nie mówię o tej części na dachu, bo tę trzeba żeby było widać) jaki jest koszt tego "szczęścia"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 12.09.2015 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2015 Juster, gratulacje! Na kiedy masz termin? połowa października, soon! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzozas 13.09.2015 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 Witam wszystkich:) jutro zaczynam mam nadzieje ze przyjemna walke z budowa. Wchodzi geodeta potem kopara i cala para naprzod:) mam pytanie apropo stropu ile kosztowal was tak orientacyjnie? Mam strop strunobetonowy i koszty materialu plus transport to 21tyz zl:( czy teriva lub monolit wychodzi podobnie? Pytam gdyz moge jeszcze zmienic a kazdy grosz oszczednosci to duzo. Pozdrawiam i zycze owocnej budowy wszystki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasjoEL 13.09.2015 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 http://images69.fotosik.pl/1175/fba1739d4726e0bfmed.jpg i góra już rośnie :wiggle::wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts