brzozas 15.09.2015 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Witam. Dziekuje za odpowiedzi na pytanie dotyczące stropu. Byłem w pewnej firmie która produkuje stropy z plyt żerenskich i jak się okazało za material wyjdzie mnie około polowy mniej niż z tzw plyt strunobetonowych, także będą pewne oszczednosci i to nie male:no: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 15.09.2015 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Czy ktoś z Was ma kontaktrony przy oknie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 15.09.2015 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 No i tak to przesunięcie ścianki wygląda od strony kuchni. u nas to samo. zmniejszalismy okno patrząc na dom z lewej strony. I w ogóle tez my przesunęlismy o 15 cm sciane w przedsionku w stronę kuchni , żeby była większa szafa w przedsionku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 15.09.2015 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Dorzucam jeszcze kilka zdjęć dachu i dachówki. Artur D. u nas dach już gotowy. Kąt nachylenia dachu - 35 stopni. 1. Dachówka Bogen Reform 11 Czarna Angoba. Wykorzystałam 3 280 szt. dachówki podstawowej, 20 szt. dachówek wentylacyjnych., 150 szt. gąsiorów podstawowych, 150 szt. klamr do gąsiorów, 2 szt. trójniki, 9 szt. gąsiorów początkowych, 80 szt. rozbijaczy śniegu, 6 szt. dachówki kominkowe - 22 200 zł. 2. Rynny PCV Galeco - 3 100 zł. 3. Deski - 14 000 zł. 4.Szpilki, gwoździe - 600 zł. 5. Podpórki, folie, taśmy, spinki itd. - 5 500 zł. RAZEM - 45 400 zł. Robocizna - około 10 000 zł. Wycenę miałam za SSO i płaciłam w częściach. Za dach wypadałoby, że wyszło tyle. Poniżej zdjęcia mojego dachu. [ATTACH=CONFIG]330720[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]330721[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]330722[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur D 15.09.2015 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Dorzucam jeszcze kilka zdjęć dachu i dachówki. [ATTACH=CONFIG]330801[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]330802[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]330803[/ATTACH] Dachówka bardzo ładna ale i droga. Myśleliśmy o Brass Topas ale cena nas trochę odstraszyła - 38 tyś ( z rynnami i akcesoriami) ale bez robocizny i bez targowania. Na 99% decydujemy się na Creatona Titania - czarna glazura. Cena przyzwoita ok 25 tyś zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur D 15.09.2015 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 No i tak to przesunięcie ścianki wygląda od strony kuchni. [ATTACH=CONFIG]330794[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]330795[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]330797[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]330798[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]330799[/ATTACH] Nie obawiacie się , że w ten sposób macie jadalnie bezpośrednio na przeciwko toalety? Ja zostawiłem tę szafę tak jak jest w projekcie ze względu na tę toaletę. Poszerzyłem sobie tylko jadalnię o 15 cm. Oczywiście nie krytykuję tylko zwracam uwagę bo jeszcze tynków nie ma więc można zawsze coś zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 16.09.2015 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 Odnośnie wc, u nas szafa w holu i kuchnia kończą się dokładnie na wysokości słupa, którego moznaby nie stawiać, wcześniej była o tym mowa. Jeßli chodzi o wc, to drzwi otwierają się w stronę drzwi wejściowych i nie ma problemu. A wyciąganie szafy w głąb domu tworzy większą liczbę powierzchni holu, który pełni funkcje tylko komunikacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 16.09.2015 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 (edytowane) Artur D. oczywiście, że się nie obrażę. Szafę chciałam usunąć od samego początku. Chciałam mieć dużą przestrzeń, taki "oddech" chociaż z toaletą na przeciwko dla niektórych może to wydawać się wątpliwe W związku z chęcią posiadania tego "oddechu" nie buduję też ściany między salonem a tym dodatkowym pokojem na parterze. Planuję zostawić pustkę na sufitem tak aby było widać deskowanie, oczywiście tylko w tej części gdzie jest dodatkowy pokój. Następnym razem wrzucę zdjęcie bez ściany między salonem a tym dodatkowym pokojem. Nie obawiacie się , że w ten sposób macie jadalnie bezpośrednio na przeciwko toalety? Ja zostawiłem tę szafę tak jak jest w projekcie ze względu na tę toaletę. Poszerzyłem sobie tylko jadalnię o 15 cm. Oczywiście nie krytykuję tylko zwracam uwagę bo jeszcze tynków nie ma więc można zawsze coś zmienić Edytowane 16 Września 2015 przez miss_piggy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 16.09.2015 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 (edytowane) No nie wiem czy taka droga. Wyszło z rynnami tyle co u Ciebie Creaton Titania. Dachówka bardzo ładna ale i droga. Myśleliśmy o Brass Topas ale cena nas trochę odstraszyła - 38 tyś ( z rynnami i akcesoriami) ale bez robocizny i bez targowania. Na 99% decydujemy się na Creatona Titania - czarna glazura. Cena przyzwoita ok 25 tyś zł. Edytowane 16 Września 2015 przez miss_piggy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 16.09.2015 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 (edytowane) kgbkoc zatem podobnie jak u mnie. U mnie wiatrołap kończy się 19 cm przed linią na której jest słup. Drzwi w łazience mam "prawe" czyli jak u Ciebie i teraz zastanawiam się czy drzwi do holu nie zrobić przesuwnych. Zgadzam się z Twoją uwagą dotyczącą ciągów komunikacyjnych. Odnośnie wc, u nas szafa w holu i kuchnia kończą się dokładnie na wysokości słupa, którego moznaby nie stawiać, wcześniej była o tym mowa. Jeßli chodzi o wc, to drzwi otwierają się w stronę drzwi wejściowych i nie ma problemu. A wyciąganie szafy w głąb domu tworzy większą liczbę powierzchni holu, który pełni funkcje tylko komunikacyjne. Edytowane 16 Września 2015 przez miss_piggy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol1460 16.09.2015 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 Dachówka bardzo ładna ale i droga. Myśleliśmy o Brass Topas ale cena nas trochę odstraszyła - 38 tyś ( z rynnami i akcesoriami) ale bez robocizny i bez targowania. Na 99% decydujemy się na Creatona Titania - czarna glazura. Cena przyzwoita ok 25 tyś zł. Gdzie wyceniałeś te dachówki? Mi Creatona wycenili na prawie 60 tyś zł (z rynnami i robocizną) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol1460 16.09.2015 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 Miss_piggy jak tam Twoja odgromówka? Udało się ją "schować"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 16.09.2015 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 No więc sprawa odgromówki wygląda tak. Mam "bednarkę" wokół domu i 2 wypuszczone płaskowniki ale to za mało. Powinny być 4. Elektrycy te 2 "dorobią ale to mało roboty bo bednarka jest wokół domu. Natomiast trzeba będzie trochę styropianu naciąć tam gdzie on jest i wsadzi tam odgromówkę. Wszystko zostanie przykryte klejem i tynkiem. Koszt około 3,5-4 tys. złotych. Miss_piggy jak tam Twoja odgromówka? Udało się ją "schować"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol1460 16.09.2015 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 Więc i mnie pewnie czeka cięcie styropianu Mam jeszcze pytanie odnośnie komina bo na zdjęciu jest chyba niedokończony. Czym go będziecie obrabiać?Ja nie mam zupełnie pomysłu na komin... Może ktoś coś doradzi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur D 16.09.2015 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 Gdzie wyceniałeś te dachówki? Mi Creatona wycenili na prawie 60 tyś zł (z rynnami i robocizną) Zależy jaki model Creatona wyceniasz. Myślę że za 60 tyś. Future lub Optime też by mi wycenili. Ja decyduję się na Titanie. Dachówka Creatona robiona w Polsce. A hurtownia nazywa się Maltrans i znajduje się pod Płońskiem. Robocizne mam wycenioną w przedziale 12-13 tyś zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol1460 16.09.2015 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 (edytowane) Zależy jaki model Creatona wyceniasz. Myślę że za 60 tyś. Future lub Optime też by mi wycenili. Ja decyduję się na Titanie. Dachówka Creatona robiona w Polsce. A hurtownia nazywa się Maltrans i znajduje się pod Płońskiem. Robocizne mam wycenioną w przedziale 12-13 tyś zł. Już i tak po ptakach... U nas będzie Roben MONZAplus Tobago glazurowana i to już myślę niedługo bo za parę dni mają dekarze wejść. A robociznę mam na ok 11 tyś Edytowane 16 Września 2015 przez karol1460 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 16.09.2015 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 My planujemy pokryć komin tynkiem. Kolor RAL 7701 . Nasz majster twierdzi, że teraz robi się jasne kominy ale nie zdecydowaliśmy się. Klinkierem nam odradzał, ponieważ fugi często się wypłukują, niszczeją przez wiatr i później się klinkier luzuje. Więc i mnie pewnie czeka cięcie styropianu Mam jeszcze pytanie odnośnie komina bo na zdjęciu jest chyba niedokończony. Czym go będziecie obrabiać? Ja nie mam zupełnie pomysłu na komin... Może ktoś coś doradzi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doradca VELUX 16.09.2015 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 W koszcie tym mam uwzględnione akcesoria + 1 okno dachowe. Okna co prawda nie ma w projekcie ale chcę doświetlić sobie poddasze. Witaj Artur D, Super, że chcesz doświetlić poddasze oknem dachowym. Czy masz już wybrany konkretny typ? Czy może potrzebujesz pomocy w wyborze? Chętnie doradzimy i podpowiemy na co zwrócić uwagę. Polecam filmik dolne czy górne otwieranie, jako wstępną inspirację przed wyborem: http://www.velux.pl/produkty/okna-dachowe/dolne-otwieranie-standard Pozdrawiam, Paweł Doradca VELUX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 16.09.2015 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 Mój Creaton Domino kosztował 33 tys z akcesoriamirobocizna 12 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 16.09.2015 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 A deski i folie ew. papa ?Mój Creaton Domino kosztował 33 tys z akcesoriami robocizna 12 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts