miss_piggy 17.09.2015 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2015 Schody przeliczaliśmy, my mamy ponad 20cm styropianu na posadzce, wysokoßć pomieszczeń na parterze 2,65. Siłą rzeczy musieliśmy się dopasowywać. Ten wystający stopień dołożyliśmy do półpiętra, tzn na wysokości dolnego biegu podest jest szerszy o stopień. 20 cm styropianu i później wylewka i deski? Pierwszy stopień się zrównał się z posadzką? kgkoc możesz mi przesłać zdjęcia samych schodów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 17.09.2015 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2015 Im dalej w las tym więcej nerwów. Niby wszystko przemyślane ale zawsze jakieś kwiatki wyjdą. Dzisiejsza wizyta na budowie i ponowne olśnienie. Czy wszystko z wc na parterze jest ok? Chyba jednak coś zawaliliśmy. WC na parterze jest wylane niżej niż pozostała część domu , różnica 17 cm. Zatem montując stelaż pod wc powinniśmy to uwzględnić a dzisiaj jak na to patrzę to wydaje się, że jednak nie uwzględniono tego. Dobrze, że nie mamy jeszcze tynków i można to skorygować. Podobna sytuacja z podłączeniem kaloryfera w salonie. Coś jest nisko. Pozostałe są wyżej. Hmm.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 17.09.2015 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2015 2 tyś za deski na dach? Mieliście odeskowany dach z tego co kojarzę i tylko tyle... coś mi się wydawało że to drożej wychodzi Znasz moją budowe lepiej niż ja ? Już wyjaśniam. Deskowanie i papowanie były robione rok przed dachówką, więc wcale nie liczyłam tego do wyceny na etap dekarski 2 tys (+-). Do dachówki były potrzebne łaty i wtedy deski wyniosły ok. 2 tys. A na deskowanie nie pamiętam, ale nie jakoś dużo drożej. Sprawdzę, jak będę w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 17.09.2015 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2015 Miss piggy dostałaś e-mail, bo nie wiem czy doszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol1460 17.09.2015 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2015 Znasz moją budowe lepiej niż ja ? Już wyjaśniam. Deskowanie i papowanie były robione rok przed dachówką, więc wcale nie liczyłam tego do wyceny na etap dekarski 2 tys (+-). Do dachówki były potrzebne łaty i wtedy deski wyniosły ok. 2 tys. A na deskowanie nie pamiętam, ale nie jakoś dużo drożej. Sprawdzę, jak będę w domu. Przestudiowałam Twój dziennik budowy od deski do deski (stąd moja wiedza) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 17.09.2015 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2015 Gratulacje Faktycznie niedaleko trzymam kciuki, żeby było lekko, łatwo i przyjemnie;) a dziękuje oby właśnie tak było :DDD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 17.09.2015 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2015 Schody obejrzałam. Bardzo ładnie wyrównane do ściany. Natomiast miałam małą zagwozdkę z pierwszym zdjęciem, zrobionym w ciemności. Nie mogłam się "odnaleźć" chyba przez to, że masz ścianę zrobioną z deski albo panela. Ileż ja razy ten telefon obracałam, żeby zorientować gdzie ja jestem Miss piggy dostałaś e-mail, bo nie wiem czy doszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur D 17.09.2015 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2015 Moi drodzy, u mnie właśnie pracę rozpoczęli elektrycy. Każdy kto ma to już za sobą pewnie wie jak trudny to temat. Chciałabym zapytać czy powinnam zwrócić na coś szczególną uwagę? Czy ktoś dopiero podczas użytkowania zorientował się, że np. właśnie tam powinno być gniazdko albo wyłącznik? Mam 4 znajomych wśród elektryków. Aż się boję któregoś wybrać aby nikt nie miał żalu:-) Elektrykę będę robił w zimę więc pewnie więcej bym wtedy napisał bo już będzie praktyka ale dodam to czego mi brakuje w już napisanych postach. 1. oddzielnie zasilana lodówka - tzn. można wszystko wyłączyć np na 1 tydz., a nic się nie rozmrozi w lodówce. 2. gniazdo na generator prądu ,z którego można zasilać cały dom podczas dużej awarii elektrycznej , a u nas w Polsce coraz częściej się zdarza. Tu uwaga - musi być dobry generator aby były jak najmniejsze skoki napięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 17.09.2015 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2015 (edytowane) No i takie schody nam wyszły Edytowane 17 Września 2015 przez miss_piggy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 18.09.2015 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 1.W sypialni dużej daliście gniazdko do internetu przy łóżku? 2. Łączniki schodowe są . Tak, przy łożku. Jeszcze jedna sprawa, nam odradzili zaznaczanie czegokolwiek sprayem na cegłę. Nie wiem czy to prawda, ale podobno w tych miejscach z biegiem czasu tynk może mieć gorszą przyczepność czy jakoś tak;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 18.09.2015 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 Przestudiowałam Twój dziennik budowy od deski do deski (stąd moja wiedza) W sumie to miłe Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 18.09.2015 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 Stało się.Tak, przy łożku. Jeszcze jedna sprawa, nam odradzili zaznaczanie czegokolwiek sprayem na cegłę. Nie wiem czy to prawda, ale podobno w tych miejscach z biegiem czasu tynk może mieć gorszą przyczepność czy jakoś tak;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasjoEL 18.09.2015 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 Rośnie pięknie. Widzę, że jakieś drobne zmiany w oknach wprowadziłaś. Będzie więcej zmian? Drobne zmiany jeszcze w łazience. Zrobiłam jedna dużą z pralnią i do tego takiej samej wielkości okno co od frontu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasjoEL 18.09.2015 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 KasjoEL zwróć uwagę czy okno balkonowe w sypialni licuje się z oknem w kuchni. W oryginale jest przesunięcie, nam to przeszkadzało. Dzisiaj sprawdziłam nie licuje się jest tak jak w projekcie. Ale nie przeszkadza mi to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 19.09.2015 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Tak na całej ścianie na klatce schodowej oraz ściana w salonie ta z przejściem do gabinetu jest w drewnie. My mamy chyba inne wersje domów, nasz jest odbicie lustrzane, stad to zamieszanie. Schody obejrzałam. Bardzo ładnie wyrównane do ściany. Natomiast miałam małą zagwozdkę z pierwszym zdjęciem, zrobionym w ciemności. Nie mogłam się "odnaleźć" chyba przez to, że masz ścianę zrobioną z deski albo panela. Ileż ja razy ten telefon obracałam, żeby zorientować gdzie ja jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasjoEL 19.09.2015 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Mam pytanie odnośnie ocieplenia garażu.Czy ocieplaliście dodatkowo od wewnątrz ścianę w garażu który łączy się z łazienką i wiatrołapem??? I do tego dodatkowo sufit gdzie jest piętro?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasjoEL 19.09.2015 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Czy macie zdjęcia tarasu?? Chodzi mi o to ile go wylaliście bo nie wiem ile wykopać fundamentu pod niego.Mój mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasjoEL 19.09.2015 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 I u nas piętro zalane.Teraz koło dwóch tygodni spokoju i ruszamy z dachem ;-) http://images70.fotosik.pl/1190/77b7dfae2940b451med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol1460 20.09.2015 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2015 Czy macie zdjęcia tarasu?? Chodzi mi o to ile go wylaliście bo nie wiem ile wykopać fundamentu pod niego. Mój mail [email protected] To zależy od preferencji i ile masz działki za domem My powiększyliśmy taras na szerokość całego salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rav15 20.09.2015 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2015 Jak rozwiązaliście wentylację grawitacyjną w kuchni? Dwa wywietrzaki na niższym daszku jak w projekcie prawdopodobnie spowodują napływ powietrza a nie jego usuwanie - przewody są zbyt krótkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts