kgbkoc 22.09.2015 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 U nas ok 300 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julkawwy 23.09.2015 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2015 U nas ok 300 u nas 266, bez tych dociepleń koło daszków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur D 25.09.2015 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2015 Witam,Czy ktoś na etapie budowy wieźby dachowej zmieniał jej rodzaj? Ja mam kąt 30stopni. W projekcie jest wieźba krokwiowa - taką też mam zrobioną. Dwa dni temu pewien gość zasugerował mi aby zrobić wieźbę płatwiowo - kleszczową. Podobno przy obecnej pogodzie jaka w Polce panuje ta druga opcja sprawdzi się lepiej. Dodam ,że drugi strop też mam monolityczny.Jeżeli ktoś robił te zmiany to prośba o info kto sugerował taką zmianę i co Was przekonało.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 25.09.2015 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2015 Ja mam 35 stopni i dach krokwiowy. Szczerze to ani majster ani architekt zmieniający kąt nachylenia dachu nie proponowali nic innego. Witam, Czy ktoś na etapie budowy wieźby dachowej zmieniał jej rodzaj? Ja mam kąt 30stopni. W projekcie jest wieźba krokwiowa - taką też mam zrobioną. Dwa dni temu pewien gość zasugerował mi aby zrobić wieźbę płatwiowo - kleszczową. Podobno przy obecnej pogodzie jaka w Polce panuje ta druga opcja sprawdzi się lepiej. Dodam ,że drugi strop też mam monolityczny. Jeżeli ktoś robił te zmiany to prośba o info kto sugerował taką zmianę i co Was przekonało. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawtra 28.09.2015 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2015 U nas budowa idzie pelna para [ATTACH=CONFIG]329405[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]329406[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]329407[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]329408[/ATTACH] Witaj Jka daleko posunięta jest już Twoja budowa? My jesteśmy już kilka kroków do przodu.... Czy możemy ewentualnie podjechać domek zobaczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katie216 29.09.2015 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Witaj Jka daleko posunięta jest już Twoja budowa? My jesteśmy już kilka kroków do przodu.... Czy możemy ewentualnie podjechać domek zobaczyć? U nas koncza wieniec na 1 pietrze. Prosze o email, to sie umowimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawtra 29.09.2015 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 U nas koncza wieniec na 1 pietrze. Prosze o email, to sie umowimy Nie wiem czy dobrze wysłałem bezpośrednio wszystkie informacje...... Jak coś to jeszcze raz.... email: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 30.09.2015 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2015 U nas się coś ruszyło. Elektryk skończył. Mamy jeszcze małe poprawki hydraulika, instalację pod klimę założyć i przyszły tydzień kładziemy tynki wewnętrzne i okna. Trzymacie kciuki aby poszło wszystko dobrze. Strach mnie lekki ogarnia czy gniazdka są tam gdzie powinny być, czy okna dobrze zmierzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 02.10.2015 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 U nas się coś ruszyło. Elektryk skończył. Mamy jeszcze małe poprawki hydraulika, instalację pod klimę założyć i przyszły tydzień kładziemy tynki wewnętrzne i okna. Trzymacie kciuki aby poszło wszystko dobrze. Strach mnie lekki ogarnia czy gniazdka są tam gdzie powinny być, czy okna dobrze zmierzone Nie martw się na pewno będzie coś nie tak;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 03.10.2015 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2015 Tego się najbardziej obawiam, już była mała wtopa z kibelkiem na parterze, ale udało się poprawić. Nie martw się na pewno będzie coś nie tak;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 08.10.2015 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Chciałam tylko powiedzieć, że jeśli jest ktoś na etapie wybierania ogrzewania, to zdecydowanie polecam podłogówkę, UWIELBIAM to ciepełko w stopy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 08.10.2015 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2015 U nas się coś ruszyło. Elektryk skończył. Mamy jeszcze małe poprawki hydraulika, instalację pod klimę założyć i przyszły tydzień kładziemy tynki wewnętrzne i okna. Trzymacie kciuki aby poszło wszystko dobrze. Strach mnie lekki ogarnia czy gniazdka są tam gdzie powinny być, czy okna dobrze zmierzone Myślę, że każdy z nas przechodzi tego typu stres, będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 08.10.2015 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Część okien zamontowana. Jak będzie całość to podeślę zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzuk 08.10.2015 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Na pewno jest wśród Was ktoś kto wybrał ogrzewanie kondensacyjnym kotłem gazowym.Jakiej mocy kocioł wybraliście? Zastosowaliście rekuperację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur D 12.10.2015 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2015 Na pewno jest wśród Was ktoś kto wybrał ogrzewanie kondensacyjnym kotłem gazowym. Jakiej mocy kocioł wybraliście? Zastosowaliście rekuperację? Witam, 1. Ja będę ogrzewał piecem kondensacyjnym. Jeżeli chodzi o piec to hydraulik poleca - Junkers kocioł Cerapur Smart ZSB 22-3C (przedział mocy 7,3-21,. + zasobnik 120l ( 4 os rodzina). Dodatkowo na poddaszu robię ogrzewanie grzejnikowe. Sam jeszcze nie czytałem za dużo na temat pieców ale pewnie mnie to czeka więc wybór może się jeszcze zmienić. 2. Na 80 % planuje rekuperator. Ale głównym powodem nie jest sama oszczędność na ogrzewaniu ( bo to podobno to i tak tylko 20% ,a nie 40% jak wszędzie piszą), tylko mam dosyć zaszronionych i "wilgotnych" okien. Mam ofertę z firmy EkoComfort. Zapotrzebowanie powietrza 440m3/h. Do wyboru rekuperator: Thessla Green AirPack 600, Vasco D500 E II, Zehnder ComfoAir 450 VV Basic, Zehnder ComfoAir 450 VV Luxe. Całość zrobiona na kanałach sztywnych w technologii SPIRO+Venti-Flex. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzuk 12.10.2015 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2015 Junkers kocioł Cerapur Smart ZSB 22-3C (przedział mocy 7,3-21,. + zasobnik 120l ( 4 os rodzina). Czyli kocioł do 21KW. Oznaczałoby to, że nie trzeba nawet było robić komina do kotła, tylko przez ścianę. Taka oszczędność by była jakby nad tym wcześniej się zastanowić. A jak ociepliłeś poddasze? W projekcie jest 20+5cm wełny płasko na stropie, w krokwiach już nie ma. Skłaniam się ku temu, żeby zrobić 20+10, a ocieplenie w krokwiach sobie darować. Po ogrzewaniu wnioskuję, że robisz i tu i tu. Robisz podłogówkę, czy grzejniki? Ja rekuperację na pewno będę robił. Mam wybranego już wykonawcę i rekuperator - vallox 450SE. Rekuperator w kotłowni, a nie na poddaszu. Rury zasilające parter chcę dać w wylewkach piętra (rury flex), a te zasilające piętro będą leżały na poddaszu, tylko rury ocieplę (to będą zwykłe kanały wentylacyjne, a nie flex). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur D 12.10.2015 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2015 Czyli kocioł do 21KW. Oznaczałoby to, że nie trzeba nawet było robić komina do kotła, tylko przez ścianę. Taka oszczędność by była jakby nad tym wcześniej się zastanowić. A jak ociepliłeś poddasze? W projekcie jest 20+5cm wełny płasko na stropie, w krokwiach już nie ma. Skłaniam się ku temu, żeby zrobić 20+10, a ocieplenie w krokwiach sobie darować. Po ogrzewaniu wnioskuję, że robisz i tu i tu. Robisz podłogówkę, czy grzejniki? Ja rekuperację na pewno będę robił. Mam wybranego już wykonawcę i rekuperator - vallox 450SE. Rekuperator w kotłowni, a nie na poddaszu. Rury zasilające parter chcę dać w wylewkach piętra (rury flex), a te zasilające piętro będą leżały na poddaszu, tylko rury ocieplę (to będą zwykłe kanały wentylacyjne, a nie flex). 1. Co do komina to nawet tego nie wiedziałem, że jest jak do 21 KW to może być przez ścianę 2. Nad piętrem mam strop monolityczny więc na poddaszu na podłodze planuję dać 5 cm styropianu. Krokwie też będę ocieplał - max do 20 cm, z tym że zastanawiam się nad taką specjalną pianką zamiast wełny. 3. Ogrzewanie na piętrze i poddaszu to grzejniki. Parter - kuchnia, hol, łazienka, wiatrołap - podłogówka, pokój za salonem i jadalnia - grzejnik, salon - grzejnik podłogowy. Podłogówki nie robię w salonie i jadalni bo chcę w tych miejscach położyć deski. 4. Rekuperator też chcę zrobić w kotłowni, poddasze przeznaczam na rekreację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 13.10.2015 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2015 (edytowane) Montaż okien zakończony. Mam zdjęcia tylko z pierwszego dnia montażu. Z dzisiejszego, gdzie zamontowano okno narożne jeszcze nie. Edytowane 13 Października 2015 przez miss_piggy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julkawwy 14.10.2015 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2015 Montaż okien zakończony. Mam zdjęcia tylko z pierwszego dnia montażu. Z dzisiejszego, gdzie zamontowano okno narożne jeszcze nie. [ATTACH=CONFIG]334001[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]334002[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]334003[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]334004[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]334007[/ATTACH] pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzuk 14.10.2015 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2015 Montaż okien zakończony. A napiszesz coś o oknach? Widzę, że Oknoplast. Winergetic, czy jakiś inny profil? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts