miss_piggy 02.11.2015 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 3 szybowe to pewnie 2 komorowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur D 02.11.2015 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Witam, Okna - temat rzeka.. w sumie jak wszystko przy własnej budowie:-) Ale do rzeczy. My wybraliśmy okna PCV z firmy MS więcej niż okna - kolor złoty dąb po obu stronach. W sumie przekonała nas promocja, która trwała do 15 października (-10%), z montażem za 30 dni. Wybraliśmy model "MS line +" na profilu Salamander 82 mm. Sześcio-komorowe, trzy szyby, ciepła ramka. Do wszystkich okien domówiliśmy kontaktrony (1240 zł), klamki z kluczykiem (460 zł), "ciepłe" poszerzenia ( to takie listwy na których się wstawia okna balkonowe) -1440 zł., i okna wstawiamy na ciepły montaż (1580 zł.). Do tych wszystkich w/w cen trzeba doliczyć oczywiście ceny okien i std montażu i to nas kosztowało (30 140 zł). Czyli podsumowując TTL koszt okien z dodatkami i montażem 35210 zł ( wliczony upust). W MS w standardzie są trzy okucia antywłamaniowe i klamka z zabezpieczeniem Secustic. Parametrowo pod względem współczynników Uw, Ug, g, wyniki na poziomie innych cenionych producentów. Jeżeli chodzi o rozwiązania okienne to na górze: - wszystko bez zmian poza fix w sypialni małżeńskiej ( tu robimy okno w połowie otwierane) Na dole najwięcej: - fix przy jadalni zamieniamy na RU. - okno narożne - Lewe (PSK - 4000 zł.), Prawe (Fix w ramie - 1500 zł) - okno przy TV ( fix w ramie) Co do okna narożnego to HST w Okonoplaście i w MS (2 salony) odradzali nam ze względu na to ,że za wąskie będą to okna. Faktem jest jednak ,że do naszego zestawu PSK i Fix musieliśmy dokupić na Fix specjalne wzmocnienie ( 7 cm). Uwagi na koniec. 1. Fix z szybą w skrzydle jest dwa razy droższy niż fix z szybą w ramie. 2. Najwięcej można zaoszczędzić stosując inne rozwiązania na oknie narożnym niż to co przewiduje projekt. 2. Jeździjcie po różnych salonach nawet jak ten sam producent - naprawdę są różne ceny. 3. Co do Oknoplastu bo też mocno analizowałem to Oknoplast ma co roku promocję jesienną ( chyba od 15 listopada) - w zeszłym roku było to chyba -12 %. Minus taki ,że z montażem trzeba czekać do marca. 4. Pytajcie o rabat przy płatności 100% w dniu zamówienia - powinni jeszcze opuścić jakieś 3-5%. 5. Bramę garażową montujcie jak będą tynki w garażu - to mi doradzali i w salonach i tynkarz. Do prowadnic ściany musza być równe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 03.11.2015 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 To się nazywa wyczerpująca wypowiedź Jeśli chodzi o drzwi zewnętrzne i bramy garażowe to mi też mówili, że powinny być tynki i wylewki. Witam, Okna - temat rzeka.. w sumie jak wszystko przy własnej budowie:-) Ale do rzeczy. My wybraliśmy okna PCV z firmy MS więcej niż okna - kolor złoty dąb po obu stronach. W sumie przekonała nas promocja, która trwała do 15 października (-10%), z montażem za 30 dni. Wybraliśmy model "MS line +" na profilu Salamander 82 mm. Sześcio-komorowe, trzy szyby, ciepła ramka. Do wszystkich okien domówiliśmy kontaktrony (1240 zł), klamki z kluczykiem (460 zł), "ciepłe" poszerzenia ( to takie listwy na których się wstawia okna balkonowe) -1440 zł., i okna wstawiamy na ciepły montaż (1580 zł.). Do tych wszystkich w/w cen trzeba doliczyć oczywiście ceny okien i std montażu i to nas kosztowało (30 140 zł). Czyli podsumowując TTL koszt okien z dodatkami i montażem 35210 zł ( wliczony upust). W MS w standardzie są trzy okucia antywłamaniowe i klamka z zabezpieczeniem Secustic. Parametrowo pod względem współczynników Uw, Ug, g, wyniki na poziomie innych cenionych producentów. Jeżeli chodzi o rozwiązania okienne to na górze: - wszystko bez zmian poza fix w sypialni małżeńskiej ( tu robimy okno w połowie otwierane) Na dole najwięcej: - fix przy jadalni zamieniamy na RU. - okno narożne - Lewe (PSK - 4000 zł.), Prawe (Fix w ramie - 1500 zł) - okno przy TV ( fix w ramie) Co do okna narożnego to HST w Okonoplaście i w MS (2 salony) odradzali nam ze względu na to ,że za wąskie będą to okna. Faktem jest jednak ,że do naszego zestawu PSK i Fix musieliśmy dokupić na Fix specjalne wzmocnienie ( 7 cm). Uwagi na koniec. 1. Fix z szybą w skrzydle jest dwa razy droższy niż fix z szybą w ramie. 2. Najwięcej można zaoszczędzić stosując inne rozwiązania na oknie narożnym niż to co przewiduje projekt. 2. Jeździjcie po różnych salonach nawet jak ten sam producent - naprawdę są różne ceny. 3. Co do Oknoplastu bo też mocno analizowałem to Oknoplast ma co roku promocję jesienną ( chyba od 15 listopada) - w zeszłym roku było to chyba -12 %. Minus taki ,że z montażem trzeba czekać do marca. 4. Pytajcie o rabat przy płatności 100% w dniu zamówienia - powinni jeszcze opuścić jakieś 3-5%. 5. Bramę garażową montujcie jak będą tynki w garażu - to mi doradzali i w salonach i tynkarz. Do prowadnic ściany musza być równe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 03.11.2015 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 Ja trochę inaczej załatwiłam kwestie bramy. Po prostu miałam otynkowany fragment,żeby mozna było zamontować bramę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 03.11.2015 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 (edytowane) Wstępne wybory poczynione co do płytek i desek na podłogę. Rodzaj deski ten bliżej okna bo jak widać te dwie deski dalej od okna to inny rodzaj. Deska - dąb orlean szczotkowanypłytka - riviera silver http://images77.fotosik.pl/41/a58e35cfe5f19626.jpghttp://images75.fotosik.pl/41/fbc1a9265c25bcef.jpg Edytowane 3 Listopada 2015 przez miss_piggy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 04.11.2015 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 W standardowej wycenie Oknoplast klamki są gdzieś na 1/3 wysokości, może ciut wyżej , ramy okiennej. Niestety nie pamiętam ile było tej dopłaty. Podaj e-mail ty wyślę foto. Natomiast na 100% widziałam zdjęcia z klamkami zamontowanymi bez dopłaty na tym forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 04.11.2015 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 Na pewno w dzienniku budowy Myszka 84 są zdjęcia okien od wewn z obniżonymi klamkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 04.11.2015 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 Ja trochę inaczej załatwiłam kwestie bramy. Po prostu miałam otynkowany fragment,żeby mozna było zamontować bramę. Zrobiliśmy dokładnie tak samo, czyli otynkowane tylko miejsca, w których montowana była brama, reszta pózniej. Zreszta o ile dobrze kojarzę, to wielu forumowiczów robiło właśnie w ten sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 04.11.2015 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 Może to pytanie powinnam zadać do tematu specjalistycznego (i tak pewnie zrobię) ale proszę napiszcie jak była robiona u Was wylewka? Czy w miejscach gdzie rurki instalacyjne łączyły się ze styropianem był wsypywany piasek czy używano u Was pianki montażowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 04.11.2015 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 Kolejne pytanie. Jaki rodzaj drzwi macie między garażem a kotłownią i między garażem a wiatrołapem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 09.11.2015 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Trochę trudno zrobić dobre ujęcie tego pomieszczenia, u nas wiatrołap wyglada tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julkawwy 09.11.2015 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Trochę trudno zrobić dobre ujęcie tego pomieszczenia, u nas wiatrołap wyglada tak: [ATTACH=CONFIG]336818[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]336819[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]336820[/ATTACH] Ach skonieak, no nie wiem, musze Ci powiedzieć, że kurcze pięęęęęękny masz ten domek, wiatrołap także cudowny. JA takze planuję podobny tylko mniejsze siedzenie i dwie szafy i kolor turkus:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasjoEL 09.11.2015 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 skonieak piękny wiatrołap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasjoEL 09.11.2015 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 miss_piggy Czy twoje okna są niedostępne bo je usunełaś czy ja ich nie widzę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasjoEL 09.11.2015 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Kolejne pytanie. Jaki rodzaj drzwi macie między garażem a kotłownią i między garażem a wiatrołapem? Ja planuję między garażem a kotłownią białe techniczne metalowe a między garażem a wiatrołapem takie same jak w domu tylko inne wypełnienie w środku tzn.zamiast plastra miodu który jest standardem poproszę aby wycenili mi drzwi z płytą wiórowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 09.11.2015 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Nic nie usuwałam. Jutro wrzucę jeszcze raz. miss_piggy Czy twoje okna są niedostępne bo je usunełaś czy ja ich nie widzę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 09.11.2015 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Trochę trudno zrobić dobre ujęcie tego pomieszczenia, u nas wiatrołap wyglada tak: [ATTACH=CONFIG]336818[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]336819[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]336820[/ATTACH] Bardzo fajne rozwiązanie. Też chyba tak zrobię jak Ty. Siedzisko , przecież niektórzy goście po dobrej imprezie przy zakładaniu butów powinni sobie usiąść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 10.11.2015 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 Ok zdjęcia już są dostępne. Problemy techniczne. miss_piggy Czy twoje okna są niedostępne bo je usunełaś czy ja ich nie widzę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 10.11.2015 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 W czwartek układamy podłogówkę a w piątek wylewamy wylewki. Niestety ekipę od wylewek mam słabą i się wszystkiego bardzo boję. Czy nie za dużo wyleją a może za mało no ale cóż nie każda ekipa na budowie trafia się perfekcyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 10.11.2015 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 No a ja myślałam o drzwiach stalowych - Wiśniowskiego i między wiatrołapem a garażem i między kotłownią a garażem. Ja planuję między garażem a kotłownią białe techniczne metalowe a między garażem a wiatrołapem takie same jak w domu tylko inne wypełnienie w środku tzn.zamiast plastra miodu który jest standardem poproszę aby wycenili mi drzwi z płytą wiórowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts