Artur D 13.11.2015 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Moi drodzy, mam pytanie do tych z was co mają na dachu dachówkę. Czy mieliście i ewentualnie co którą dachówkę mocowaną do łat i czym mocowali je wasi dekarze? Nasi chyba poszli na łatwiznę i mocowali tylko te docinane po bokach Nie dość że robią nam już dach od ponad miesiąca i dodatkowo takie coś... Witam, Dekarze są już u mnie na dachu. U mnie co drugą dachówkę ( w poziomie i pionie) mają przymocować do łat i kontrłat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol1460 13.11.2015 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 (edytowane) Witam, Dekarze są już u mnie na dachu. U mnie co drugą dachówkę ( w poziomie i pionie) mają przymocować do łat i kontrłat. Już wiem wszystko Wczoraj byłam u was i widziałam wszystko (no prawie) Twoi dekarze mają super tempo Mój dach jeszcze nie skończony i nie wiem kiedy go skończą... Okna kiedy wstawiacie?? Edytowane 13 Listopada 2015 przez karol1460 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol1460 13.11.2015 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 To jest wersja 3 odbicie lustrzane , troszke ja pozmienialismy. Przedluzylismy daszek z przodu,zeby zakryl schody, zlikwidowalismy okno z przodu i z tylu w salonie. Zlikwidowalismy z tylu balkon, bo wychodzil na polnoc, na las. Zrobimy tam taras, wiec balkon byl nam niepotrzebny. Dach mamy 30 stopni, dolne daszki 25, zeby nie wchodzily na okna. Dachowka Braas Rubin 13V kolor ciemny braz. Plotki nam dopiero dekarz zaproponowal, sami tez na to nie wpadlismy. Beda tylko na gornym dachu. Kominek zlikwidowalismy, bedzie taki na biopaliwo. Chyba nie da sie wszystkiego zaplanowac, wszystko wychodzi w czasie budowy To gdzie macie pokój/gabinet ten za salonem?? Bo nie widzę drzwi Odnośnie płotków - nam nikt nic nie proponował, sami na to nie wpadliśmy... Teoretycznie jakbym się uparła to pewnie by mi je jeszcze zamontowali, ale czy one są aż tak potrzebne?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katie216 13.11.2015 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Według mnie będzie pasował. Jasne profile są bardziej neutralne i łatwiej urządzić wnętrze. Ja jestem oczarowana sheffield oak. Moja siostra ma orzech wew/zew. Mówi, że jakby wtedy kiedy ona kupowała był taki jasny to by wzięła bez namysłu. miss_piggy chyba sie zdecyduje na jasny kolor w srodku teraz czekam na odpowiedz z Oknoplast czy duo kolor jest drozszy i o ile. Chce tez wymienic model platinum evolution 2 na prolux. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katie216 13.11.2015 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 (edytowane) Katie216, jak mi się nie podobają przerabiane kasjopee, tak Twoja prezentuje się super! To jest podbitka? I chyba gabinetu nie masz? Dziekuje bardzo. Balam sie, ze wyjdzie zle ale jest bardzo fajnie. Troche ryzykowalismy, bo naszego domu i tak w ogole nie bedzie widac. Sasiad przed nami zaczyna budowe i zasloni nasz domek Zrezygnowalam z gabinetu i zrobilam mini piwniczke z wejsciem od tylu. Za to zrobilismy poddasze uzytkowe i tam bedziemy miec pracownie. Nie mamy drewnianej podbitki tylko taka z plyt (widac na zdjeciach nizej). Potem ja pomalujemy w kolorze elewacji. A tak sobie na poczatku przerobilam projekt, zeby to sobie lepiej wyobrazic. Oczywiscie bedziemy miec inne kolory domu. Edytowane 13 Listopada 2015 przez katie216 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katie216 13.11.2015 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 To gdzie macie pokój/gabinet ten za salonem?? Bo nie widzę drzwi Odnośnie płotków - nam nikt nic nie proponował, sami na to nie wpadliśmy... Teoretycznie jakbym się uparła to pewnie by mi je jeszcze zamontowali, ale czy one są aż tak potrzebne?? Nam dekarz powiedzial, ze jedna rodzina nie zamontowala plotkow i po zimie snieg im rozwalil daszki. Ponoc go prosili, zeby je jednak zamontowal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur D 13.11.2015 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Już wiem wszystko Wczoraj byłam u was i widziałam wszystko (no prawie) Twoi dekarze mają super tempo Mój dach jeszcze nie skończony i nie wiem kiedy go skończą... Okna kiedy wstawiacie?? Fakt - z dekarzy jak na razie jestem b.zadowolony. Generalnie jest Ich trzech ale jeden na zwolnieniu lekarskim. Okna - obiecali mi ,że od zamówienia trzeba czekać miesiąc czyli do 15.11. W pn. się przypomnę jak dziś się nie odezwą. Mam nadzieje ,że zamontują do końca listopada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 13.11.2015 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Prolux jest bardzooo ładny. My wybraliśmy winergetic standard ze względu na to, że ma taki bardziej kańciasty profil i w naszej ocenie lepiej się komponuje z bardziej nowoczesnym wnętrzem. miss_piggy chyba sie zdecyduje na jasny kolor w srodku teraz czekam na odpowiedz z Oknoplast czy duo kolor jest drozszy i o ile. Chce tez wymienic model platinum evolution 2 na prolux. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 13.11.2015 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 katie216 zajmujecie się projektowaniem domów? Tak poza tym to fajnie, że nie tylko ja mam kąt nachylenia dachu większy niż w projekcie. Dla mojego męża to był duży problem. Ale pewnych rzeczy nie przeskoczymy. A tak sobie na poczatku przerobilam projekt, zeby to sobie lepiej wyobrazic. Oczywiscie bedziemy miec inne kolory domu. [ATTACH=CONFIG]337437[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 13.11.2015 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Moi Drodzy! Pytanie głównie do osób mających już wylewki. W projekcie mamy stopień z wiatrołapu do garażu. Jak to zrobiliście? Macie jeden schodek, dwa? Mogę prosić o zdjęcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katie216 13.11.2015 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 (edytowane) katie216 zajmujecie się projektowaniem domów? Tak poza tym to fajnie, że nie tylko ja mam kąt nachylenia dachu większy niż w projekcie. Dla mojego męża to był duży problem. Ale pewnych rzeczy nie przeskoczymy. Do takich zmian trzeba tylko troszke photoshopa Tez sie balam dachu 30 stopni, ale taki byl wymog w planie zagospodarowania. Teraz sie ciesze, bo bedziemy miec wiecej miejsca Edytowane 13 Stycznia 2016 przez katie216 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 13.11.2015 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Ja okna nie mam ale zawsze można zrobić Przeznaczenie takiego pokoju też by się pewnie znalazło. Póki co będzie to składzik Jestesmy programistami do takich zmian trzeba tylko troszke photoshopa Tez sie balam dachu 30 stopni, ale taki byl wymog w planie zagospodarowania. Teraz sie ciesze, bo bedziemy miec wiecej miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasjoEL 14.11.2015 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 i jeszcze srodek [ATTACH=CONFIG]337327[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]337328[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]337329[/ATTACH] Ale czysto u nas pełno styropianu ;-( a gdzie masz wejście do pokoju na dole ?? zlikwidowałas?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol1460 14.11.2015 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Mam ogromną prośbę do tych z was którzy już mają skończony dach z dachówek jakichkolwiek. Jest możliwość by ktoś wstawił zdjęcie jak wygląda łączenie dachu i ściany (obróbki), bo to co u mnie zrobili jakoś mi się nie podoba I jeszcze jeśli ktoś byłby tak miły i zechciało mu się wejść na samą górę i zrobić zdjęcie obróbek kominów Będę wdzięczna I z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 14.11.2015 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Moi Drodzy! Pytanie głównie do osób mających już wylewki. W projekcie mamy stopień z wiatrołapu do garażu. Jak to zrobiliście? Macie jeden schodek, dwa? Mogę prosić o zdjęcie? U nas są dwa schodki, taki układ nie przeszkadza w codziennym użytkowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 14.11.2015 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 (edytowane) julkawwy , miss_piggy, kasjoEL bardzo dziękuję za miłe słowa, wbrew pozorom nie jest łatwo "urządzić" wiatrołap a propos, większość znajomych zauważa funkcjonalność pt. " po imprezie jest gdzie przekimać " Edytowane 14 Listopada 2015 przez skonieak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julkawwy 16.11.2015 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2015 U nas są dwa schodki, taki układ nie przeszkadza w codziennym użytkowaniu [ATTACH=CONFIG]337567[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]337568[/ATTACH] My mamy tylko jeden schodek miedzy garażem a kotłownią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 16.11.2015 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2015 My mamy tylko jeden schodek miedzy garażem a kotłownią A między garażem a wiatrołapem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julkawwy 16.11.2015 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2015 A między garażem a wiatrołapem? Ojej misspiggy źle napisałam. Mamy jeden schodek miedzy wiatrołapem a garażem. W kotłowni i garazu jest jeden poziom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 16.11.2015 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2015 U nas posadzki mamy na jednym poziomie, ale minusem jest to, ze podjazd do garażu jest pod skosem, taki garb przed garażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts