Eveline 21.11.2015 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 Miss, bardzo ładne. Lubie taki patchwork Kurde, jeszcze dobrze nie zaczęłam wykończeniówki, a już mam taki mętlik w głowie, że szok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 22.11.2015 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 A co ma wspólnego poziom wykończenia i zaglądania na forum?Każdy ma prawo to robić i dysponować własnym czasem, niezależnie od zamożności.Forum to nie kółko wzajemnej adoracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 22.11.2015 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 (edytowane) Eveline wiem, wiem, że jest ciężko. Mi pomaga projektantka i bardzo sobie jej pomoc/pracę chwalę. Wszystko wybieramy oczywiście razem ale wybór idzie dużo szybciej niż jakbym to robiła sama. Jak już coś wybrałyśmy to nawet nie chcę chodzić i oglądać kolejnych płytek Wybory padły, mam nadzieję, że ostateczne. Parter - ja mam tylko WC. Płytki na podłogę i ścianę za WC. Na jednej ścianie tapeta . A umywaleczka taka. Ta toaleta ma taka bardziej nastrojowa dlatego tapeta. Niestety nie mam jej zdjęcia. Do tego nastrojowe światło, świeczki i jak będzie impreza to też muzyka bo zrobiłam kabelki pod głośniki. Łazienka dzieci Płytka Łazienka przy sypialni Taki zestaw. Ta deska to płytka. Płytka jednokolorowa na pierwszym zdjeciu Riviera Grey nie będzie w dolnej łazience a będzie wykorzystana w górnej łazience przy sypialni. Z tej serii ale Riviera Silver będzie w łazience dzieci, kuchni i wiatrołapie. Edytowane 22 Listopada 2015 przez miss_piggy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 22.11.2015 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 (edytowane) Rozumiem, że na tym forum nie ma jeszcze cenzury i mogę pytać o co chcę? Bądźmy bardziej otwarci i bardziej wyluzowani. Dla mnie to forum to trochę fun, bo jak idę na budowę to tam już nie ma fun'u, tylko jest ciężka praca a raczej decyzja co i jak. A co ma wspólnego poziom wykończenia i zaglądania na forum? Każdy ma prawo to robić i dysponować własnym czasem, niezależnie od zamożności. Forum to nie kółko wzajemnej adoracji. Edytowane 22 Listopada 2015 przez miss_piggy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julkawwy 23.11.2015 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 A co ma wspólnego poziom wykończenia i zaglądania na forum? Każdy ma prawo to robić i dysponować własnym czasem, niezależnie od zamożności. Forum to nie kółko wzajemnej adoracji. Jej... kgbkoc, nie wiem skąd w Tobie tyle złości, nerwów i jadu??? To jest niezrozumiałe. Forum jest otwarte, żyjemy w wolnym Państwie i każdy ma prawo do wolności słowa, może pytać na nim o co tylko zechce. Jeśli miss piggy chce zapytać o ceny wykonczenia i je porównać, to ma do tego prawo i innym nic do tego. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzuk 23.11.2015 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 żyjemy w wolnym Państwie i każdy ma prawo do wolności słowa Na razie tak, ale jak długo, to nie wiadomo PS. sorry za offtopic hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julkawwy 23.11.2015 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 Na razie tak, ale jak długo, to nie wiadomo PS. sorry za offtopic hehe Hehe masz rację. Sejm i Senat, prezydentura- przejęte, trubunał konstytucyjny też. Teraz Gliński atakuje media ;] Może nam tę wolność słowa ukrócą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 23.11.2015 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 Tak jak piszecie każdy ma prawo do pisania co myśli, wiec to uczyniłam wiec o co chodzi? Mam prawo nie zgadzać się z tym co piszą inni i mieć swoje zdanie. A to że nie pasuje do większości tu piszących to cóż. Jakie to forum byłoby nudne same och i ach po każdym zdjęciu co wkleją pozostali. I nie ma tu żadnej złości i jadu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 23.11.2015 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 A teraz kończąc temat, to jest forum na temat budowy domu, więc nie marnujmy innych i własnego czasu na słowne potyczki, trzeba wrócić do meritum sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 23.11.2015 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 (edytowane) W takim razie mam pytanie stricte techniczne. Jak układaliście styropian pod wylewki to rurki od centralnego zasypywaliście piaskiem czy piankowaliście? A teraz kończąc temat, to jest forum na temat budowy domu, więc nie marnujmy innych i własnego czasu na słowne potyczki, trzeba wrócić do meritum sprawy. Edytowane 23 Listopada 2015 przez miss_piggy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 23.11.2015 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 Z tego co pamiętam to u nas był piasek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol1460 24.11.2015 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 W takim razie mam pytanie stricte techniczne. Jak układaliście styropian pod wylewki to rurki od centralnego zasypywaliście piaskiem czy piankowaliście? Pierwsze słyszę o piasku... Może mi ktoś wytłumaczyć jak jest różnica później w użytkowaniu, co lepsze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 24.11.2015 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 (edytowane) karolu dla mnie to był zupełnie obcy temat. Wykonawca dachu zwrócił mi uwagę na to, abym przypilnowała sobie i pod wylewki dała piankę montażową a nie piasek. Zasięgnęłam trochę rady na forum i chyba jednak prawidłowo daje się piankę. Niestety wylewkarze początkowo szukali mnóstwo powodów, aby tej pianki nie użyć. Jak już się uparłam to zobaczyłam, że chyba nigdy wcześniej tego nie robili. Pianki zużyli ogromne ilości. Efekt po piankowaniu był taki . Dużo mieli później roboty z docinaniem tej pianki Ostatecznie się udało i zaczęli wylewać. Zanim jednak to zrobili pojawiło się kolejne pytanie. Czy na piętrze kładziemy folię na styropian czy nie? Znowu dzwonię do wykonawcy dachu, bo czuję , że wie co mówi. Panowie folię kładą a Pan od dachu mówi "nie". Zawierzyła Panu od dachu chociaż może nie powinnam. Ściągamy cała przyciętą folię. Koniec końców wylewki są. Czy są równe i dobrze położone to się pewnie okaże podczas wykończeniówki. Jaka jest różnica w użytkowaniu? Chyba chodzi o to, że jak się te rurki opiankuje to mniej tracą ciepła a jak są w piasku to więcej. Pierwsze słyszę o piasku... Może mi ktoś wytłumaczyć jak jest różnica później w użytkowaniu, co lepsze?? Edytowane 24 Listopada 2015 przez miss_piggy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzuk 24.11.2015 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 @miss_piggyDwa pytania:1. rurki macie opiankowane, ale rozumiem, że w otulinie również były, tak? Niezależnie od tej pianki2. Jakiej grubości macie wylewkę na parterze? Bo po zdjęciach to mam wrażenie, że dużo, chyba, że na zdjęcia na których widać styropian szła jeszcze warstwa styropianu. Wnioskuję to stąd, że okna mają dość wsoko do styropianu. Możesz wrzucić zdjęcie okna HS od wewnątrz po wylaniu wylewek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 24.11.2015 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 (edytowane) ad.1 Tak rurki były w takiej czerwonej otulinie. Na zdjęciu widać ich fragment po prawej stronie . ad.2 Na parterze mamy 30 cm całość. Na to weszło i tutaj mogę się mylić. Trzy warstwy styropianu po 5 cm i jedna 3 cm. Mam takie zdjęcie przekrojowe w miejscu gdzie miał powstać stopień z wiatrołapu do garażu. Natomiast na piętrze była jak się nie mylę jedna warstwa 5 cm i wylewka. Zdjęcie załączam. No i okno narożne czy jest dobrze to się dopiero okaże jak przyjdą Panowie od okien. Czy czegoś nie popsułam. Przepraszam nie mam dzisiaj lepszego zdjęcia. @miss_piggy Dwa pytania: 1. rurki macie opiankowane, ale rozumiem, że w otulinie również były, tak? Niezależnie od tej pianki 2. Jakiej grubości macie wylewkę na parterze? Bo po zdjęciach to mam wrażenie, że dużo, chyba, że na zdjęcia na których widać styropian szła jeszcze warstwa styropianu. Wnioskuję to stąd, że okna mają dość wsoko do styropianu. Możesz wrzucić zdjęcie okna HS od wewnątrz po wylaniu wylewek? Edytowane 24 Listopada 2015 przez miss_piggy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 24.11.2015 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 (edytowane) andzuk w pierwszym poście zamieściłam zdjęcie salonu po położeniu pianki. Tylko jak pianka została przycięta to były kolejne warstwy styropianu i już tam nie było piankowania, bo nie było takiej potrzeby. Może dlatego wyglądało to tak jakby tam było tak wysoko do okna. Mam tutaj zdjęcie gdzie są chyba 3 warstwy styropianu 5 cm. Później dołożyli jedną warstwę 3 cm ale mogę się mylić bo wtedy już nie właziłam im do środka aby nie zepsuć czegoś I warstwa styropianu + pianka III warstwy styropianu 5 cm Edytowane 24 Listopada 2015 przez miss_piggy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol1460 24.11.2015 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 Ja znalazłam coś takiego https://www.youtube.com/watch?v=DiYi5Ber6W8 bez docinania pianki - takie wyobrażenie na ten temat mam, nie wiem czy słusznie ale tak mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzuk 24.11.2015 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 Ja znalazłam coś takiego https://www.youtube.com/watch?v=DiYi5Ber6W8 bez docinania pianki - takie wyobrażenie na ten temat mam, nie wiem czy słusznie ale tak mi się podoba A mi to się nie podoba. Ciepłe rurki leżą bezpośrednio na chudziaku, więc są bardzo duże straty ciepła. Skoro jest parę warstw styropianu to trzeba rurki schować w środek i tutaj jest chyba tylko taka opcja jaką pokazała miss_piggy (lub jakoś podobnie). Jak będzie u mnie to się okaże za pół roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol1460 24.11.2015 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 A mi to się nie podoba. Ciepłe rurki leżą bezpośrednio na chudziaku, więc są bardzo duże straty ciepła. Skoro jest parę warstw styropianu to trzeba rurki schować w środek i tutaj jest chyba tylko taka opcja jaką pokazała miss_piggy (lub jakoś podobnie). Jak będzie u mnie to się okaże za pół roku To podoba tyczyło się tej pianki - że bez docinania później... Nie zwróciłam uwagi na ten wspomniany przez ciebie element. U nas też ten etap dopiero przed nami, więc nie wiem jak to wyjdzie. Jak również nie wiem jak "prawidłowo" powinno być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol1460 24.11.2015 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 miss_piggy a u ciebie to co rurki są w środku w styropianie, czy leżą na chudziaku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts