miss_piggy 01.12.2015 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 (edytowane) Julka masz 100% racji z tymi programami. Kolory i faktury są inne. Wczoraj złożyłam zamówienie na wszystkie płytki, ceramikę i armaturę, akurat był ostatni dzień listopada bez VAT w Max-fliz. Czekamy i zobaczymy co to będzie.misspiggy powiem szczerze, że jak dla mnie na tej wizualizacji łazienka wygląda dość ciemno i tak ponuro. Te programy przekłamują kolory... No ale jak to będą te płytki co na zdjęciu wstawiłaś to wygląda rewelka Edytowane 1 Grudnia 2015 przez miss_piggy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artemika 02.12.2015 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2015 Witam Wszystkich. Podczytauję Was od pewnego czasu, chociaż buduję inny domek z tej samej pracowni, ale powiedzmy w podobnym klimacie. Miss_piggy - właśnie byłam u znajomych co ułożyli te same plytki, prezentują się świetnie, dla mnie są rewelacyjne chociaź ja gustuję w innych klimatach. Zresztą widziałam je niedawno też w jakimś programie o urządzaniu wnętrz i też wyszły super. Ja o Twoją lazienkę sie nie boję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julkawwy 03.12.2015 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 Witam Wszystkich. Podczytauję Was od pewnego czasu, chociaż buduję inny domek z tej samej pracowni, ale powiedzmy w podobnym klimacie. Miss_piggy - właśnie byłam u znajomych co ułożyli te same plytki, prezentują się świetnie, dla mnie są rewelacyjne chociaź ja gustuję w innych klimatach. Zresztą widziałam je niedawno też w jakimś programie o urządzaniu wnętrz i też wyszły super. Ja o Twoją lazienkę sie nie boję moja znajoma ma takie płytki i są bardzo podobne do tych co ma misspiggy. Są piękne, mówie Wam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 07.12.2015 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Napiszę tak. Domyślam się jaka to płytka, ale niestety nie mogę powiększyć zdjęcia moja znajoma ma takie płytki i są bardzo podobne do tych co ma misspiggy. Są piękne, mówie Wam. [ATTACH=CONFIG]339470[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 07.12.2015 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Coś ostatnio cicho tutaj. To może wrzucę swoją nową bramę garażową - Normsthal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julkawwy 08.12.2015 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 Coś ostatnio cicho tutaj. To może wrzucę swoją nową bramę garażową - Normsthal [ATTACH=CONFIG]339997[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]339998[/ATTACH] Czy ktoś z Was ma doswiadczenia z farba magnetyczną i moze mi jakąs polecic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katie216 08.12.2015 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 Coś ostatnio cicho tutaj. To może wrzucę swoją nową bramę garażową - Normsthal [ATTACH=CONFIG]339997[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]339998[/ATTACH] Dobrze wyglada ta brama Wlasnie dostalam wycene podobnej bramy - Brama garażowa Normstahl, wymiar standardowy 5000 x 2250. Automatyczna. Cena bramy w kolorze orzech: 8245zl z montazem. Nie wiem czy to nie za duzo jak za brame? No i czy ta firma jest dobra czy lepiej brac Hormanna? Jeszcze mam troche czasu,zeby sobie o nich poczytac, bo montaz okien dopiero w marcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 09.12.2015 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Ja zapłaciłam prawie tyle samo. Mi polecano Normstahl jako firmę, która ma bardzo dobre automaty do bram. Hormann też jest ok. Dobrze wyglada ta brama Wlasnie dostalam wycene podobnej bramy - Brama garażowa Normstahl, wymiar standardowy 5000 x 2250. Automatyczna. Cena bramy w kolorze orzech: 8245zl z montazem. Nie wiem czy to nie za duzo jak za brame? No i czy ta firma jest dobra czy lepiej brac Hormanna? Jeszcze mam troche czasu,zeby sobie o nich poczytac, bo montaz okien dopiero w marcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur D 10.12.2015 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 Ja zapłaciłam prawie tyle samo. Mi polecano Normstahl jako firmę, która ma bardzo dobre automaty do bram. Hormann też jest ok. Ja z kolei mam wycenę bramy garażowej Wiśniowskiego UniPro (40 mm) . Wymiary 5000 mm (szer) i 2250 mm (wys). Do tego dwa piloty i fotokomórka. Bez przetłoczeń i kolor złoty dąb. Całość z montażem 6500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katie216 10.12.2015 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 Ja z kolei mam wycenę bramy garażowej Wiśniowskiego UniPro (40 mm) . Wymiary 5000 mm (szer) i 2250 mm (wys). Do tego dwa piloty i fotokomórka. Bez przetłoczeń i kolor złoty dąb. Całość z montażem 6500 zł. Roznica jest ogromna. Chyba tez rozejrze sie za przedstawicielem Wisniowskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julkawwy 10.12.2015 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 Roznica jest ogromna. Chyba tez rozejrze sie za przedstawicielem Wisniowskiego. ja za Wisniowskiego tez zaplacilam ok 6200zł z motazem juz. Ceny rzeczywiscie są bardzo rózne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzuk 10.12.2015 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 No ceny są różne, ale też produkty są różne.Na bramę Normstahl dostałem jednocześnie (u jednego dealera w ramach jednego spotkania) 4 wyceny - od 6450 do 7400 w zależności od wersji bramy i nie mam tu na myśli tylko przetłoczeń i koloru. Dużą różnicę w cenie robi sama "faktura" bramy: może być idealnie gładka, faktura chropowata lub faktura drewna no i oczywiście wszelkie ryglowania/zabezpieczenia.Co więcej napęd może być słabszy/wolniejszy lub szybszy/mocniejszy - nawet od jednego producenta (rozmawiałem o tym w Hormanie) @katie216Twoja wycena faktycznie wydaje się nieco za wysoka - ja dostałem o Normstahlu w najdroższej opcji za 7400 wersję superior +42 style z gładką strukturą (podobno najdroższa, bo blacha musi być najgrubsza). Do tego fotokomórki 170zł i adapter przyłączeniowy 60zł (cokolwiek by to nie było ten adapter). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalafiorek 11.12.2015 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 My mamy bramę Krispolu 500x230. Białą, segmentową, dobrze ocieploną. Koszt 7 tys. Myślę, że przy bramie warto brać pod uwagę wygląd, ale przede wszystkim ważny jest silnik, który będzie tą bramą poruszał. My wybraliśmy przemysłowy Marantec. W poprzednim domu mieliśmy nieco mniejszą bramę Norsthala, ale ze słabym silniczkiem i niestety nie hulało tak jak powinno. kalafiorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katie216 14.12.2015 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2015 No ceny są różne, ale też produkty są różne. Na bramę Normstahl dostałem jednocześnie (u jednego dealera w ramach jednego spotkania) 4 wyceny - od 6450 do 7400 w zależności od wersji bramy i nie mam tu na myśli tylko przetłoczeń i koloru. Dużą różnicę w cenie robi sama "faktura" bramy: może być idealnie gładka, faktura chropowata lub faktura drewna no i oczywiście wszelkie ryglowania/zabezpieczenia. Co więcej napęd może być słabszy/wolniejszy lub szybszy/mocniejszy - nawet od jednego producenta (rozmawiałem o tym w Hormanie) @katie216 Twoja wycena faktycznie wydaje się nieco za wysoka - ja dostałem o Normstahlu w najdroższej opcji za 7400 wersję superior +42 style z gładką strukturą (podobno najdroższa, bo blacha musi być najgrubsza). Do tego fotokomórki 170zł i adapter przyłączeniowy 60zł (cokolwiek by to nie było ten adapter). Dziekuje za odpowiedzi. Teraz mam porzadne porownanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katie216 14.12.2015 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2015 Mam pytanie czy wie ktos co to jest za material? Podobaja mi sie te zolte plyty elewacyjne. Niektore domy wygladaja tak, jakby te plyty byly wyrzezbione w tynku, inne znowu maja taka plytke. Czy to sa plyty włóknocementowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 14.12.2015 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2015 Pewnie to jakiś piaskowiec. Mam pytanie czy wie ktos co to jest za material? Podobaja mi sie te zolte plyty elewacyjne. Niektore domy wygladaja tak, jakby te plyty byly wyrzezbione w tynku, inne znowu maja taka plytke. Czy to sa plyty włóknocementowe? [ATTACH=CONFIG]340644[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur D 14.12.2015 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2015 Mam pytanie czy wie ktos co to jest za material? Podobaja mi sie te zolte plyty elewacyjne. Niektore domy wygladaja tak, jakby te plyty byly wyrzezbione w tynku, inne znowu maja taka plytke. Czy to sa plyty włóknocementowe? [ATTACH=CONFIG]340644[/ATTACH] Sprawdź na tej stronie: http://piasmar.com/fasady-i-elewacje-z-piaskowca Próbki przysyłają za darmo. Sam się zastanawiam nad tym rozwiązaniem ale dla mnie jest to trochę za żółte. Osobiście bardzo podoba mi się elewacja z załącznika . Chyba to jest własnie płyta włóknocementowa ale nikt mi tego w 100% nie potwierdził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katie216 15.12.2015 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2015 Sprawdź na tej stronie: http://piasmar.com/fasady-i-elewacje-z-piaskowca Próbki przysyłają za darmo. Sam się zastanawiam nad tym rozwiązaniem ale dla mnie jest to trochę za żółte. Osobiście bardzo podoba mi się elewacja z załącznika [ATTACH=CONFIG]340660[/ATTACH] . Chyba to jest własnie płyta włóknocementowa ale nikt mi tego w 100% nie potwierdził. Dziekuje za odpowiedz. Ten drugi kolor o wiele ladniejszy Ja tez nie chce zoltego,ale chcialam wlasnie takie plytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 15.12.2015 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2015 A to nie trawertyn? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Evievi 19.12.2015 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2015 Witam wszystkich Wraz z mężem będziemy budować Kasjopeję 4, chcemy wprowadzić jedną małą zmianę, a mianowicie powiększyć kuchnię na taką jaka jest w Kasjopeji 3. Wiem, że niektórzy z Was zdecydowali się na taki zabieg. Stąd moje pytanie, na jakim poziomie realizowaliście ten plan? Czy podczas adaptacji prosiliście o przeprojektowanie tej ściany, czy na poziomie kierownika budowy i ekipy budowlanej wprowadzaliście tę modyfikację? Pytam, gdyż jak wiadomo chodzi o koszta, projektanci/architekci za taką zmianę nieźle sobie liczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts