Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Julka masz 100% racji z tymi programami. Kolory i faktury są inne. Wczoraj złożyłam zamówienie na wszystkie płytki, ceramikę i armaturę, akurat był ostatni dzień listopada bez VAT w Max-fliz. Czekamy i zobaczymy co to będzie.

misspiggy powiem szczerze, że jak dla mnie na tej wizualizacji łazienka wygląda dość ciemno i tak ponuro. Te programy przekłamują kolory...

No ale jak to będą te płytki co na zdjęciu wstawiłaś to wygląda rewelka :)

Edytowane przez miss_piggy

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam Wszystkich. Podczytauję Was od pewnego czasu, chociaż buduję inny domek z tej samej pracowni, ale powiedzmy w podobnym klimacie.

Miss_piggy - właśnie byłam u znajomych co ułożyli te same plytki, prezentują się świetnie, dla mnie są rewelacyjne chociaź ja gustuję w innych klimatach. Zresztą widziałam je niedawno też w jakimś programie o urządzaniu wnętrz i też wyszły super. Ja o Twoją lazienkę sie nie boję:)

Witam Wszystkich. Podczytauję Was od pewnego czasu, chociaż buduję inny domek z tej samej pracowni, ale powiedzmy w podobnym klimacie.

Miss_piggy - właśnie byłam u znajomych co ułożyli te same plytki, prezentują się świetnie, dla mnie są rewelacyjne chociaź ja gustuję w innych klimatach. Zresztą widziałam je niedawno też w jakimś programie o urządzaniu wnętrz i też wyszły super. Ja o Twoją lazienkę sie nie boję:)

moja znajoma ma takie płytki i są bardzo podobne do tych co ma misspiggy. Są piękne, mówie Wam.

FOT9598.jpg

Coś ostatnio cicho tutaj. To może wrzucę swoją nową bramę garażową - Normsthal ;)

[ATTACH=CONFIG]339997[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]339998[/ATTACH]

Dobrze wyglada ta brama :) Wlasnie dostalam wycene podobnej bramy - Brama garażowa Normstahl, wymiar standardowy 5000 x 2250. Automatyczna. Cena bramy w kolorze orzech: 8245zl z montazem. Nie wiem czy to nie za duzo jak za brame? No i czy ta firma jest dobra czy lepiej brac Hormanna? Jeszcze mam troche czasu,zeby sobie o nich poczytac, bo montaz okien dopiero w marcu ;)

Ja zapłaciłam prawie tyle samo. Mi polecano Normstahl jako firmę, która ma bardzo dobre automaty do bram. Hormann też jest ok.
Dobrze wyglada ta brama :) Wlasnie dostalam wycene podobnej bramy - Brama garażowa Normstahl, wymiar standardowy 5000 x 2250. Automatyczna. Cena bramy w kolorze orzech: 8245zl z montazem. Nie wiem czy to nie za duzo jak za brame? No i czy ta firma jest dobra czy lepiej brac Hormanna? Jeszcze mam troche czasu,zeby sobie o nich poczytac, bo montaz okien dopiero w marcu ;)

Ja zapłaciłam prawie tyle samo. Mi polecano Normstahl jako firmę, która ma bardzo dobre automaty do bram. Hormann też jest ok.

Ja z kolei mam wycenę bramy garażowej Wiśniowskiego UniPro (40 mm) . Wymiary 5000 mm (szer) i 2250 mm (wys). Do tego dwa piloty i fotokomórka. Bez

przetłoczeń i kolor złoty dąb. Całość z montażem 6500 zł.

No ceny są różne, ale też produkty są różne.

Na bramę Normstahl dostałem jednocześnie (u jednego dealera w ramach jednego spotkania) 4 wyceny - od 6450 do 7400 w zależności od wersji bramy i nie mam tu na myśli tylko przetłoczeń i koloru. Dużą różnicę w cenie robi sama "faktura" bramy: może być idealnie gładka, faktura chropowata lub faktura drewna no i oczywiście wszelkie ryglowania/zabezpieczenia.

Co więcej napęd może być słabszy/wolniejszy lub szybszy/mocniejszy - nawet od jednego producenta (rozmawiałem o tym w Hormanie)

@katie216

Twoja wycena faktycznie wydaje się nieco za wysoka - ja dostałem o Normstahlu w najdroższej opcji za 7400 wersję superior +42 style z gładką strukturą (podobno najdroższa, bo blacha musi być najgrubsza). Do tego fotokomórki 170zł i adapter przyłączeniowy 60zł (cokolwiek by to nie było ten adapter).

My mamy bramę Krispolu 500x230. Białą, segmentową, dobrze ocieploną. Koszt 7 tys. Myślę, że przy bramie warto brać pod uwagę wygląd, ale przede wszystkim ważny jest silnik, który będzie tą bramą poruszał. My wybraliśmy przemysłowy Marantec. W poprzednim domu mieliśmy nieco mniejszą bramę Norsthala, ale ze słabym silniczkiem i niestety nie hulało tak jak powinno. kalafiorek

No ceny są różne, ale też produkty są różne.

Na bramę Normstahl dostałem jednocześnie (u jednego dealera w ramach jednego spotkania) 4 wyceny - od 6450 do 7400 w zależności od wersji bramy i nie mam tu na myśli tylko przetłoczeń i koloru. Dużą różnicę w cenie robi sama "faktura" bramy: może być idealnie gładka, faktura chropowata lub faktura drewna no i oczywiście wszelkie ryglowania/zabezpieczenia.

Co więcej napęd może być słabszy/wolniejszy lub szybszy/mocniejszy - nawet od jednego producenta (rozmawiałem o tym w Hormanie)

@katie216

Twoja wycena faktycznie wydaje się nieco za wysoka - ja dostałem o Normstahlu w najdroższej opcji za 7400 wersję superior +42 style z gładką strukturą (podobno najdroższa, bo blacha musi być najgrubsza). Do tego fotokomórki 170zł i adapter przyłączeniowy 60zł (cokolwiek by to nie było ten adapter).

Dziekuje za odpowiedzi. Teraz mam porzadne porownanie :)

Mam pytanie czy wie ktos co to jest za material? Podobaja mi sie te zolte plyty elewacyjne. Niektore domy wygladaja tak, jakby te plyty byly wyrzezbione w tynku, inne znowu maja taka plytke. Czy to sa plyty włóknocementowe?

[ATTACH=CONFIG]340644[/ATTACH]

Sprawdź na tej stronie: http://piasmar.com/fasady-i-elewacje-z-piaskowca Próbki przysyłają za darmo. Sam się zastanawiam nad tym rozwiązaniem ale dla mnie jest to trochę za żółte.

Osobiście bardzo podoba mi się elewacja z załącznika elewacj f.jpg . Chyba to jest własnie płyta włóknocementowa ale nikt mi tego w 100% nie potwierdził.

Sprawdź na tej stronie: http://piasmar.com/fasady-i-elewacje-z-piaskowca Próbki przysyłają za darmo. Sam się zastanawiam nad tym rozwiązaniem ale dla mnie jest to trochę za żółte.

Osobiście bardzo podoba mi się elewacja z załącznika [ATTACH=CONFIG]340660[/ATTACH] . Chyba to jest własnie płyta włóknocementowa ale nikt mi tego w 100% nie potwierdził.

Dziekuje za odpowiedz. Ten drugi kolor o wiele ladniejszy :) Ja tez nie chce zoltego,ale chcialam wlasnie takie plytki.

Witam wszystkich :) Wraz z mężem będziemy budować Kasjopeję 4, chcemy wprowadzić jedną małą zmianę, a mianowicie powiększyć kuchnię na taką jaka jest w Kasjopeji 3. Wiem, że niektórzy z Was zdecydowali się na taki zabieg. Stąd moje pytanie, na jakim poziomie realizowaliście ten plan? Czy podczas adaptacji prosiliście o przeprojektowanie tej ściany, czy na poziomie kierownika budowy i ekipy budowlanej wprowadzaliście tę modyfikację?

Pytam, gdyż jak wiadomo chodzi o koszta, projektanci/architekci za taką zmianę nieźle sobie liczą.