miss_piggy 19.01.2016 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Staram się prowadzić skrupulatnie zapiski. Zawsze chętnie służę swoimi danymi. Jedna z najcenniejszych rzeczy jaka pojawiła się na tym forum Dziękujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirie 20.01.2016 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Staram się prowadzić skrupulatnie zapiski. Zawsze chętnie służę swoimi danymi. I za to bardzo dziękujemy, dla nas jeszcze cenniejsze. A skoro już przy podziękowaniach to serdecznie dziękujemy Panu Arturowi za możliwość zobaczenia domku w rzeczywistości, można sporo skorzystać widząc już w rzeczywistości a nie na papierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol1460 20.01.2016 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Panie Arturze D może by się pan pochwalił stanem zaawansowania posuniętych prac w domku?? Bo się wproszę na kawę i sama zobaczę hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hopsey 20.01.2016 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Jedna z najcenniejszych rzeczy jaka pojawiła się na tym forum Dziękujemy. Ja również się dołączam. Wielkie dzięki, takie informacje to duża pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur D 20.01.2016 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Panie Arturze D może by się pan pochwalił stanem zaawansowania posuniętych prac w domku?? Bo się wproszę na kawę i sama zobaczę hihi Witam, Z kawą to może być problem bo w domu jeszcze nie mam expresu Ale na poważenie. Od ostatniej Pani wizyty zostały tylko zamontowane okna. W lutym i w marcu planuje zrobić instalację pod rekuperator, część hydrauliki i elektrykę ,a od początku kwietnia ( o ile będzie dodatnia temperatura), wchodzi tynkarz. Zaraz za tynkarzem robię elewację i kończę boczne daszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzozas 24.01.2016 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Hej. Mam do was pytanie. Ile cm ocieplenia podłogi zrobiliście w swoich kasjopejach na parterze i piętrze, i w jaki sposób? Interesuje mnie ile cm daliście styropianu i ile wylewki? Pytam gdyż niedługo ma do mnie wpaść spec o wymiarowania okien i nie wiem ile podać cm aby zgrać podłogę z oknami. Myślałem o zrobieniu 15cm styropianu i 6cm wylewki plus 2cm na posadzkę, czy to rozsądnie, czy wystarczy? Dzięki wielkie miss_piggy za podanie kosztorysu jesteś wielka:) Ogólnie rzecz biorąc wszystkie wskazówki na tym forum są cenne i niejednokrotnie dają możliwość ustrzec się pewnych błędów lub niedociągnięć na bledach innych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 24.01.2016 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 hej brzozas, odsyłam Cię do rozmowy w tym wątku o wylewkach w moim domu oraz do tematu układania styropianu pod wylewkami gdzie zasięgałam opinii. Mam nadzieję, że komentarze będą pomocne. Wylewki w Kasjopei - http://forum.muratordom.pl/showthread.php?126914-projekt-KASJOPEA-pracownia-MG-PROJEKT&p=7002393&viewfull=1#post7002393 Układanie styropianu - http://forum.muratordom.pl/showthread.php?135839-ukladanie-styropianu-pod-wylewki&p=6986585&viewfull=1#post6986585 Hej. Mam do was pytanie. Ile cm ocieplenia podłogi zrobiliście w swoich kasjopejach na parterze i piętrze, i w jaki sposób? Interesuje mnie ile cm daliście styropianu i ile wylewki? Pytam gdyż niedługo ma do mnie wpaść spec o wymiarowania okien i nie wiem ile podać cm aby zgrać podłogę z oknami. Myślałem o zrobieniu 15cm styropianu i 6cm wylewki plus 2cm na posadzkę, czy to rozsądnie, czy wystarczy? Dzięki wielkie miss_piggy za podanie kosztorysu jesteś wielka:) Ogólnie rzecz biorąc wszystkie wskazówki na tym forum są cenne i niejednokrotnie dają możliwość ustrzec się pewnych błędów lub niedociągnięć na bledach innych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasjoEL 28.01.2016 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Gruby na pustak + styropian. I jakoś taki gruby wyszedł na tym zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 28.01.2016 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Nie zrozumiałam Gruby na pustak + styropian. I jakoś taki gruby wyszedł na tym zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 30.01.2016 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 U nas postęp. Część kotłowni wypłytkowana, specjalnie pod montaż pieca gazowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirie 31.01.2016 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 U nas postęp. Część kotłowni wypłytkowana, specjalnie pod montaż pieca gazowego.[ATTACH=CONFIG]345188[/ATTACH] no zazdroszczę aż, super. Ja właśnie przebrnęłam przez całość - skarbnica wiedzy - ale pozytywnie naładowana jestem aż chciałabym "coś" mieć. Wkrótce zaczynam z papierkami, teraz kilka zmian wprowadzonych samemu w projekt. Jeszcze zastanawiamy się nad opcją poszerzenia od strony garażu, no ale to kwestia czy się uda. W sumie ważne, że działeczka czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 01.02.2016 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 Miss, no tak, przy gazowym, mozna sobie pozwolić na takie kolory w kotłowni. U mnie szary od podłogi do sufitu Kirie, a czemu sie pozbywasz okna naroznego na piętrze? Dla mnie to jeden z najmocniejszych punktów tego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 01.02.2016 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 Wytrwałości kirie Ciekawe rozwiązanie z łazienkami na górze. no zazdroszczę aż, super. Ja właśnie przebrnęłam przez całość - skarbnica wiedzy - ale pozytywnie naładowana jestem aż chciałabym "coś" mieć. Wkrótce zaczynam z papierkami, teraz kilka zmian wprowadzonych samemu w projekt. Jeszcze zastanawiamy się nad opcją poszerzenia od strony garażu, no ale to kwestia czy się uda. W sumie ważne, że działeczka czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 01.02.2016 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 U mnie trochę jak w rzeźni chodzi o ten biały kolor Miss, no tak, przy gazowym, mozna sobie pozwolić na takie kolory w kotłowni. U mnie szary od podłogi do sufitu Kirie, a czemu sie pozbywasz okna naroznego na piętrze? Dla mnie to jeden z najmocniejszych punktów tego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 01.02.2016 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 Kierie moja rada. Widzę, że trochę zmieniałaś wielkość gabinetu na piętrze. Ja też tak zrobiłam bo chciałam mieć możliwość wstawienia najmniejszej sofy, którą można by rozłożyć . Może warto sprawdzić czy u Ciebie się zmieści. no zazdroszczę aż, super. Ja właśnie przebrnęłam przez całość - skarbnica wiedzy - ale pozytywnie naładowana jestem aż chciałabym "coś" mieć. Wkrótce zaczynam z papierkami, teraz kilka zmian wprowadzonych samemu w projekt. Jeszcze zastanawiamy się nad opcją poszerzenia od strony garażu, no ale to kwestia czy się uda. W sumie ważne, że działeczka czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirie 01.02.2016 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 Kierie moja rada. Widzę, że trochę zmieniałaś wielkość gabinetu na piętrze. Ja też tak zrobiłam bo chciałam mieć możliwość wstawienia najmniejszej sofy, którą można by rozłożyć . Może warto sprawdzić czy u Ciebie się zmieści. Dzięki za słuszną sugestię na pewno tak zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirie 01.02.2016 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 Obecnie mam w mieszkaniu okno narożne i jak dla mnie bez sensu, nie lubię myć i wg mnie mało funkcjonalne. Ja właśnie to chciałam zmienić na samym początku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 04.02.2016 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Wszystkim budującym wszystkiego smacznego w tłusty czwartek. Na naszej budowie również nie zabrakło pączków i to domowej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 04.02.2016 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 (edytowane) W sobotę miałam okazję zobaczyć nasze poddasze. Jestem pod wrażeniem http://images75.fotosik.pl/296/80c82be2b74ed4a1.jpg http://images78.fotosik.pl/297/8043d36009a5edf5.jpg http://images75.fotosik.pl/296/f1a7dc3e17043421.jpg Edytowane 4 Lutego 2016 przez miss_piggy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzozas 06.02.2016 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 Hej. Widać ze w poddasze włożyli robotnicy kupę roboty:) Będziesz miała użytkowe poddasze czy tylko będzie spełniało role graciarni? Masz strop ten drugi lany czy drewniany? Mam też pytanie apropo okna które znajduje się od frontu w pomieszczeniu na piętrze nad drzwiami wejściowymi... otóż dach będzie mi wchodził w okno kilkanaście centymetrów i zastanawiam się czy aby nie zmniejszyć otworu okiennego tzn żeby był krótszy o kilkanaście centymetrów, żeby okno zaczynało się wyżej niż część dachu frontowego. Czy Wy zmienialiście coś z tym oknem? czy to ze wchodzi dach w okno to tylko u mnie tak wyszło? czy tez tak macie? Czy to że ten daszek wchodzi w okno w czymś przeszkadza? Proszę o podpowiedzi ewentualnie jakieś zdjęcia. W poniedziałek mam się określić bo potrzebuje to do wymierzenia okien. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts