pawtra 03.03.2016 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Robimy przeróbki w projekcie kasjopea 3, nasz projektant stwierdził ze wymiary okien w projekcie z internetu są niestandardowe. Czy robicie okna wg projektu? Co to znaczy, że okna są niestandardowe??? Robiłem wyceny póki co u sześciu dostawców stolarki. Jeśli chodzi o drzwi to można powiedzieć że są jakieś standardy, ale okna i drzwi tarasowe no to nie słyszałem. I tak wszyscy kalkulują od ilości profili użytych na okno i powierzchni szyby i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 03.03.2016 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Ja mam terrive i otynkowany sufit i pierwsze slysze, żeby cos miało pękać... Na ten moment nic sie nie zadziało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawtra 03.03.2016 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Ja mam terrive i otynkowany sufit i pierwsze slysze, żeby cos miało pękać... Na ten moment nic sie nie zadziało. Ja mam złe wspomnienia z tego typu stropami (typu strop akermana) i pęknięciami tylko w jednym miejscu w każdym pomieszczeniu. Żadne siatki, kleje elastyczne, silikony nie dawały sobie rady. Większość, w zasadzie prawie wszyscy nie narzekają na obecne terivy. No ale patrząc na to że można kilka belek schować w stropie i zrobić na płasko to korzystamy. Tym bardziej że przewidziana grubość stropu będzie wynosić 16cm. Natomiast na terive też trzeba trochę wylać...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tyszek666 03.03.2016 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Witam wszystkich!! Właśnie jestem na etapie zamawiania drewna na strop i na więźbę. W jakich cenach udało się Wam kupić drewno na strop i na więźbę?? Ciekawy jestem również w jakiej cenie zrobiliście strop i więźbę, i pokrycie dachowe z blacho-dachówki? Dzięki wielkie za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justa81 03.03.2016 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 (edytowane) Witam Jesteśmy z żoną zainteresowani budową takiego domu. Czy była by możliwość obejrzenia Państwa domu? Proszę o kontakt [email protected]tel 502204556 Edytowane 3 Marca 2016 przez Justa81 błędny adres email Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 03.03.2016 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Tyszka mogę Ci przesłać na maila mój kosztorys. Pozdrawiam Witam wszystkich!! Właśnie jestem na etapie zamawiania drewna na strop i na więźbę. W jakich cenach udało się Wam kupić drewno na strop i na więźbę?? Ciekawy jestem również w jakiej cenie zrobiliście strop i więźbę, i pokrycie dachowe z blacho-dachówki? Dzięki wielkie za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaMaj36 03.03.2016 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Tyszka mogę Ci przesłać na maila mój kosztorys. Pozdrawiam Ja też poproszę miss_peggi, wysłałam Ci wiadomość z mailem ale jak nie dostałaś to podaję [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 03.03.2016 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Aga już wysłałam rano. Ja też poproszę miss_peggi, wysłałam Ci wiadomość z mailem ale jak nie dostałaś to podaję [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur D 03.03.2016 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Witam,w pn przychodzi do mnie elektryk. Mam pytanie do osób ,które robiły zewnętrzne oświetlenie elewacji. Jak rodzaj oświetlenie zastosowaliście - czy punktowe w podbitce (chyba obecnie najbardziej popularne) , czy może kinkiety.1. Jeżeli chodzi o podbitkę to jaką odległość miedzy punktami zostawialiście - chodzi mi o to aby nie było za gęsto i aby dom nie wyglądał jak choinka.2. Jeżeli chodzi o kinkiety (światło góra - dół) to w których miejscach przyczepialiście?Jeżeli ktoś mógłby zrobić zdjęcie Kasjopeii w scenerii nocnej z oświetleniem zewnętrznym i wrzucić na forum byłbym wdzięczny.P.S. a może ktoś ma inny ciekawy pomysł na oświetlenie.?pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 03.03.2016 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Artur może nie będzie to popularne co powiem ale po co Ci oświetlenie w podbitce? Czy nie wystarczy tylko światło przed garażem, drzwiami wejściowymi na balkonach i tarasie? Ja mam tylko w tych miejscach i będą to na kinkiety. Nie mam jeszcze ich zamontowanych zatem nie mogę się pochwalić zdjęciem. Witam, w pn przychodzi do mnie elektryk. Mam pytanie do osób ,które robiły zewnętrzne oświetlenie elewacji. Jak rodzaj oświetlenie zastosowaliście - czy punktowe w podbitce (chyba obecnie najbardziej popularne) , czy może kinkiety. 1. Jeżeli chodzi o podbitkę to jaką odległość miedzy punktami zostawialiście - chodzi mi o to aby nie było za gęsto i aby dom nie wyglądał jak choinka. 2. Jeżeli chodzi o kinkiety (światło góra - dół) to w których miejscach przyczepialiście? Jeżeli ktoś mógłby zrobić zdjęcie Kasjopeii w scenerii nocnej z oświetleniem zewnętrznym i wrzucić na forum byłbym wdzięczny. P.S. a może ktoś ma inny ciekawy pomysł na oświetlenie.? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur D 03.03.2016 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Artur może nie będzie to popularne co powiem ale po co Ci oświetlenie w podbitce? Czy nie wystarczy tylko światło przed garażem, drzwiami wejściowymi na balkonach i tarasie? Ja mam tylko w tych miejscach i będą to na kinkiety. Nie mam jeszcze ich zamontowanych zatem nie mogę się pochwalić zdjęciem. Tę opcję też biorę pod uwagę. Aczkolwiek jeżeli gdziesz wyjeżdżam to włączam światło w podbitce ( do okoła domu) i dzięki temu widać czy nikt się nie kręci wokół domu. To chyba bardziej praktyczniejsze niż światło tarasowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 04.03.2016 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 (edytowane) Artur a nie myślałeś o montażu kamer . Nie wiem czy one mają czujnik i wtedy się światło włącza czy działają na podczerwień. Są też takie systemy z aplikacją na telefon, że masz dostęp do kamer do domu i jeszcze do światła i możesz będąc na wyjeździe włączać światła w pokojach i wyłączać. Moi znajomi to mają i nawet nie tak dużo za to zapłacili około 12 tysięcy. Powiem Ci szczerze w ogóle mi się nie podoba to światło w podbitce jak to wcześniej napisałeś wygląda to jak choinka. Do tego musisz płacić za montaż każdego punktu, lampy i na koniec prąd do oświetlenia. Tę opcję też biorę pod uwagę. Aczkolwiek jeżeli gdziesz wyjeżdżam to włączam światło w podbitce ( do okoła domu) i dzięki temu widać czy nikt się nie kręci wokół domu. To chyba bardziej praktyczniejsze niż światło tarasowe. Edytowane 6 Marca 2016 przez miss_piggy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaMaj36 04.03.2016 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Aga już wysłałam rano. Dziękuję dostałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomaszMagda 05.03.2016 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Cześć, My też*się zastanawialiśmy nad światłem w podbitce, nie bardzo nam się*to podoba, ale elektryk nas przekonał. Światło będzie załączane przy alarmie i/lub na czujkę*ruchu. Będzie też można włączyć przyciskiem. Raczej nie do codziennego użytku bo szkoda prądu. Bardziej właśnie względy bezpieczeństwa. My dajemy na dachu 4x5 szt + garaż*3x3 + 2 w daszku nad jadalnią na narożnikach. Jak to wyjdzie to się*okaże po zrobieniu Witam, w pn przychodzi do mnie elektryk. Mam pytanie do osób ,które robiły zewnętrzne oświetlenie elewacji. Jak rodzaj oświetlenie zastosowaliście - czy punktowe w podbitce (chyba obecnie najbardziej popularne) , czy może kinkiety. 1. Jeżeli chodzi o podbitkę to jaką odległość miedzy punktami zostawialiście - chodzi mi o to aby nie było za gęsto i aby dom nie wyglądał jak choinka. 2. Jeżeli chodzi o kinkiety (światło góra - dół) to w których miejscach przyczepialiście? Jeżeli ktoś mógłby zrobić zdjęcie Kasjopeii w scenerii nocnej z oświetleniem zewnętrznym i wrzucić na forum byłbym wdzięczny. P.S. a może ktoś ma inny ciekawy pomysł na oświetlenie.? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomaszMagda 11.03.2016 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Do posiadaczy garderoby i wentylacji grawitacyjnej Czy robiliście wentylacje? Jeśli tak to do komina czy np na korytarz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 12.03.2016 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 Pytasz o wentylację z garderoby? Tej przewidzianej w projekcie ? Niewielkiej? To raczej większa szafa wnękowa. Do posiadaczy garderoby i wentylacji grawitacyjnej Czy robiliście wentylacje? Jeśli tak to do komina czy np na korytarz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Evievi 13.03.2016 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2016 U nas po raz kolejny problemy na starcie... dostaliśmy decyzję o warunkach zabudowy z wysokością górnej elewacji frontowej od 2.5 m do 4.5 m :/ Złożyliśmy wniosek o zmianę ww zapisu na wysokość górnej elewacji frontowej do 6.2 tak jak to jest w naszej Kasjopei. Na co Pani w UM powiedziała, że i tak takiej zgody nie dostanę :/ RADOMMMM miasto w którym psy dupami szczekają, a urzędnicy decydują o kogoś życiu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 13.03.2016 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2016 (edytowane) U nas był problem z kątem nachylenia dachu. Nasz plan zagospodarowania przestrzennego wymaga aby dach był co najmniej 35 stopni. Musieliśmy go zmienić co spowodowało, że budynek był wyższy niż 8 metrów, a nie więcej niż tyle może mieć. W związku z tym trzeba było budynek "skrócić". Czyli wracając do Radomia to rozumiem, że nie można mieć domów piętrowych? U nas po raz kolejny problemy na starcie... dostaliśmy decyzję o warunkach zabudowy z wysokością górnej elewacji frontowej od 2.5 m do 4.5 m :/ Złożyliśmy wniosek o zmianę ww zapisu na wysokość górnej elewacji frontowej do 6.2 tak jak to jest w naszej Kasjopei. Na co Pani w UM powiedziała, że i tak takiej zgody nie dostanę :/ RADOMMMM miasto w którym psy dupami szczekają, a urzędnicy decydują o kogoś życiu ... Edytowane 13 Marca 2016 przez miss_piggy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomaszMagda 13.03.2016 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2016 Tak, tej małej no niby większa szafa, ale często z większych szaf śmierdzi z braku wentylacji. Dla tego pytam Ponoć w przepisach jest zapisane że takie pomieszczenia powinny mieć*. Pytasz o wentylację z garderoby? Tej przewidzianej w projekcie ? Niewielkiej? To raczej większa szafa wnękowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 13.03.2016 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2016 No to ja nie mam. Nie planowałam tam trzymać butów. Natomiast może warto zrobić jakaś kratkę wentylacyjną. Zastanowię się nad tym. Tak, tej małej no niby większa szafa, ale często z większych szaf śmierdzi z braku wentylacji. Dla tego pytam Ponoć w przepisach jest zapisane że takie pomieszczenia powinny mieć*. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts