AgaMaj36 21.04.2016 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 My planujemy fundamenty dopiero na jesień, przed nami też pozwolenie na budowę a do tego i tak wcześniej ekipa, która będzie u nas wykonywać ma inne prace. Jak się dowiedziałam to tak ok połowy lipca, początek sierpnia realnie będziemy mieć pozwolenie, więc nawet nie planujemy wcześniej - w sumie mieliśmy zaczynać w przyszłym roku, ale jak uda się teraz to jeszcze lepiej. Tylko, że my właśnie robimy przez pozwolenie a nie nowym systemem na zasadzie braku sprzeciwu bo będziemy mieć jeszcze budynek gospodarczy, który nie mieści się w tych bez pozwolenia, więc wszystko jedynymi dokumentami, aby nie komplikować - zresztą geodetka powiedziała, że lepiej przez pozwolenie załatwiać wszystko. My tez bedziemy załatwiać pozwolenie na budowę, bo przez zgłoszenie dużo dłuzej się czeka, a dokumenty trzeba złożyć te same. Ale powinniśmy mieć pozwolenie w miarę szybko, tak mi obiecali, wiec liczę ze będziemy czekać z 1,5tyg max Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata-W 22.04.2016 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Witam serdecznie, Przymierzam się do zakupu projektu Kasjopea. Chciałabym się dowiedzieć ile Państwa kosztował stan surowy zamknięty. Zastanawiam się na ile ceny podane przy opisach projektów są cenami rzeczywistymi. Z góry bardzo dziękuję za wszelkie odpowiedzi/wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaMaj36 23.04.2016 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2016 Mam pytanie do osób które maja pobudowany już dom z projektu mg projekt, czy wymiary pokoi macie podobne bądz takie same jak w projekcie? Bo nasz projektant doprowadza nas już do furii !!! Mowi ze ten projekt jest zle zrobiony i nikt z murarzy by go nie pobudował, a ja jak czytalam forum to niektórzy pisali ze wprowadzali niewielkie zmiany albo wcale. My chcielismy tylko zeby na górze usunąl nam pralnię i powiększył łazienkę i usunął garderobę na poczet pokoju. Pod polowa budynku ma być piwnica dlatego tez kotlownia bedzie w piwnicy a za garażem pomieszczenie gospodarcze. Ze schowka beda zrobione schody. A nasz projektant pozmniejszal nam pokoje nie wiadomo czemu a niektóre powiększył, bo tak mu komputer wyliczył no ręce opadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 25.04.2016 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 W mojej ocenie są to zmiany jak najbardziej normalne. Ja na piętrze nie mam pralni w tym sensie, że brak tam ściany, natomiast zrobię sobie drzwi przesuwne na całej ścianie. Trochę powiększyłam gabinet kosztem sypialni obok. Chciałam mieć miejsce na wstawienie rozkładanej sofy. A to jest architekt czy projektant wnętrz? Mam pytanie do osób które maja pobudowany już dom z projektu mg projekt, czy wymiary pokoi macie podobne bądz takie same jak w projekcie? Bo nasz projektant doprowadza nas już do furii !!! Mowi ze ten projekt jest zle zrobiony i nikt z murarzy by go nie pobudował, a ja jak czytalam forum to niektórzy pisali ze wprowadzali niewielkie zmiany albo wcale. My chcielismy tylko zeby na górze usunąl nam pralnię i powiększył łazienkę i usunął garderobę na poczet pokoju. Pod polowa budynku ma być piwnica dlatego tez kotlownia bedzie w piwnicy a za garażem pomieszczenie gospodarcze. Ze schowka beda zrobione schody. A nasz projektant pozmniejszal nam pokoje nie wiadomo czemu a niektóre powiększył, bo tak mu komputer wyliczył no ręce opadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaMaj36 25.04.2016 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 W mojej ocenie są to zmiany jak najbardziej normalne. Ja na piętrze nie mam pralni w tym sensie, że brak tam ściany, natomiast zrobię sobie drzwi przesuwne na całej ścianie. Trochę powiększyłam gabinet kosztem sypialni obok. Chciałam mieć miejsce na wstawienie rozkładanej sofy. A to jest architekt czy projektant wnętrz? Architekt i nasz kierownik budowy, tyle ze to człowiek starej daty bo ma juz ponad 70 lat. Wczoraj byliśmy u niego i pozmieniał nam, oczywiście kilka pomyłek jest ale to juz drobiazgi bo wielkości okien i ich umieszczenie. Powiedz mi proszę czy macie dużo rynien ? Bo u nas jak wcześniej powrzucał wywietrzniki tak teraz wszedzie rynny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 25.04.2016 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 Aga przerażasz mnie pisząc, że stwierdzili, że tego domu nie da się wybudować? Czy to oznacza, że jeśli my wybudowaliśmy zgodnie z projektem to to nam się zawali? Czy ja wiem z rynnami normalnie, tzn. gdzie one są dodawane jeszcze? Architekt i nasz kierownik budowy, tyle ze to człowiek starej daty bo ma juz ponad 70 lat. Wczoraj byliśmy u niego i pozmieniał nam, oczywiście kilka pomyłek jest ale to juz drobiazgi bo wielkości okien i ich umieszczenie. Powiedz mi proszę czy macie dużo rynien ? Bo u nas jak wcześniej powrzucał wywietrzniki tak teraz wszedzie rynny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ika86 25.04.2016 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 Hej Aga, ja co prawda jestem jeszcze przed zakupem projektu, więc przeróbki(bo takie planuję)dopiero przede mną, ale wydaje mi się że skoro tyle osób tutaj na forum wybudowało Kasjopeę i nikt o takich rzeczach nie wspominał (że projekt jest źle zrobiony) to chyba coś nie tak jest z tym Waszym architektem........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol1460 25.04.2016 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 Architekt i nasz kierownik budowy, tyle ze to człowiek starej daty bo ma juz ponad 70 lat. Wczoraj byliśmy u niego i pozmieniał nam, oczywiście kilka pomyłek jest ale to juz drobiazgi bo wielkości okien i ich umieszczenie. Powiedz mi proszę czy macie dużo rynien ? Bo u nas jak wcześniej powrzucał wywietrzniki tak teraz wszedzie rynny... Wielkość pokoi - a co go to? - przecież działowe możecie dowolnie przesuwać, ważne by nośnych nie ruszać... Fakt jest taki że jeśli kto nie potrafi to nie zrobi. Przykład - musieliśmy nieco zmienić kształt hollu na górze, bo murarze spie****** coś tam ale nieważne podoba mi się teraz tak jak mam Odnośnie rynien to ja zmieniałam i jest inaczej niż w projekcie... ale zmiany te to uzgadniałam z dekarzami a nie z architektem na etapie adaptacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 25.04.2016 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 karol1460 ja ostatnio mam wrażenie, że budowa domu to ciągła walka z jakimiś "potknięciami". Najważniejsze to się nie dać Wielkość pokoi - a co go to? - przecież działowe możecie dowolnie przesuwać, ważne by nośnych nie ruszać... Fakt jest taki że jeśli kto nie potrafi to nie zrobi. Przykład - musieliśmy nieco zmienić kształt hollu na górze, bo murarze spie****** coś tam ale nieważne podoba mi się teraz tak jak mam Odnośnie rynien to ja zmieniałam i jest inaczej niż w projekcie... ale zmiany te to uzgadniałam z dekarzami a nie z architektem na etapie adaptacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaMaj36 25.04.2016 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 Aga przerażasz mnie pisząc, że stwierdzili, że tego domu nie da się wybudować? Czy to oznacza, że jeśli my wybudowaliśmy zgodnie z projektem to to nam się zawali? Czy ja wiem z rynnami normalnie, tzn. gdzie one są dodawane jeszcze? No on dwie wsadzil na frontowej scianie chyba ze trzy z czego dwie po obu stronach drzwi garazowych. On twierdzi ze to projektowali studenci ale skad on to może wiedzieć. Tak mówi bo mamy ale... I fochy pokazuje. Powiedzielismy mu ze tyle osób pobudowało i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 25.04.2016 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 Ja nie jestem architektem więc ciężko w tym temacie się wypowiadać. Od strony użytkownika oraz z opinii projektanta wnętrz jest to super projekt. No on dwie wsadzil na frontowej scianie chyba ze trzy z czego dwie po obu stronach drzwi garazowych. On twierdzi ze to projektowali studenci ale skad on to może wiedzieć. Tak mówi bo mamy ale... I fochy pokazuje. Powiedzielismy mu ze tyle osób pobudowało i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ika86 25.04.2016 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 No on dwie wsadzil na frontowej scianie chyba ze trzy z czego dwie po obu stronach drzwi garazowych. On twierdzi ze to projektowali studenci ale skad on to może wiedzieć. Tak mówi bo mamy ale... I fochy pokazuje. Powiedzielismy mu ze tyle osób pobudowało i jest ok. o kurczę, to faktycznie z nim macie przejścia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 27.04.2016 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Drodzy Kasjopeowicze, czy możecie pochwalić się urządzonymi "gabinetami"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Evievi 02.05.2016 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2016 Ojjjj chyba wszyscy, którzy już wykończyli opuścili forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzozas 02.05.2016 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2016 Hej. Mam do was pytanie. Ile od was wzieli hydraulicy za robocizne? Mam jedna wycene na 11tys zl a druga na 9tys zl. Nie wiem czy szukac dalej? Jak dla mnie to bardzo duzo. Podpowiem ze dol podlogowka a gora podlogowka plus grzejniki piec pellet. Jak to u was wyszlo z robocizna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 04.05.2016 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 Robocizna na 6 700 zł. netto, tylko ja też kupowałam materiał piec, grzejniki od tego wykonawcy. Hej. Mam do was pytanie. Ile od was wzieli hydraulicy za robocizne? Mam jedna wycene na 11tys zl a druga na 9tys zl. Nie wiem czy szukac dalej? Jak dla mnie to bardzo duzo. Podpowiem ze dol podlogowka a gora podlogowka plus grzejniki piec pellet. Jak to u was wyszlo z robocizna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzozas 04.05.2016 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 Robocizna na 6 700 zł. netto, tylko ja też kupowałam materiał piec, grzejniki od tego wykonawcy. Dziekuje pieknie za odpowiedz. Szukam dalej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 04.05.2016 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 Pomalowaliśmy ściany. Zapraszam do oglądania tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol1460 09.05.2016 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 Pomalowaliśmy ściany. Zapraszam do oglądania tutaj Kolory super Pochwal się co to za grzejniki jeszcze takich nie widziałam, jaka ich cena?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata-W 09.05.2016 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 Powoli zaczynam szukać ekipy budowlanej, czy możecie polecić jakaś brygadę? Budowa pod Warszawą - Stare Babice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts