miss_piggy 22.06.2016 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 Zrobiłam właśnie zamówienie na sprzęt kuchenny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirie 24.06.2016 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 Zrobiłam właśnie zamówienie na sprzęt kuchenny super, tylko pozazdrościć. A my miesiąc już czekamy na pozwolenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaMaj36 24.06.2016 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 My zaczynamy budowę 18 lipca za chwilę będę kupować materiały i się zacznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 24.06.2016 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 Oj zacznie się. Trzymam kciuki, żeby to było wspaniała przygoda. My zaczynamy budowę 18 lipca za chwilę będę kupować materiały i się zacznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 24.06.2016 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 kirie ja dopiero dzisiaj zauważyłam, że Ty bloga o budowie prowadzisz. Będę stałą czytelniczką . Mam nadzieję, że dobrze ustawiłam tam powiadamiania. http://kasjopea3.blogspot.com/ super, tylko pozazdrościć. A my miesiąc już czekamy na pozwolenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Evievi 25.06.2016 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2016 super, tylko pozazdrościć. A my miesiąc już czekamy na pozwolenie Mogę zaśpiewać piosenkę... nie jesteś sama... nieee.... u mnie też już miesiąc minął a pozwolenia nie ma :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirie 29.06.2016 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 kirie ja dopiero dzisiaj zauważyłam, że Ty bloga o budowie prowadzisz. Będę stałą czytelniczką . Mam nadzieję, że dobrze ustawiłam tam powiadamiania. http://kasjopea3.blogspot.com/ Mam taki zamiar, tylko jak na razie cisza, bo nic się nie dzieje, chciałam aby mieć na przyszłość pamiątkę z... mam nadzieję miłego czasu, choć obawiam się, że może być zupełnie odwrotnie Ale miło wiedzieć, że mam czytelnika, będę bardziej zmotywowana do regularnych wpisów:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirie 29.06.2016 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 Mogę zaśpiewać piosenkę... nie jesteś sama... nieee.... u mnie też już miesiąc minął a pozwolenia nie ma :/ no to nie powiem, że się cieszę, bo zabrzmi niefajnie. Ale ja dziś jadę znów do urzędu i zawożę jakieś uzupełnienia, więc jest jakieś światełko w tunelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 29.06.2016 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 Ale jak czekacie? Miało byc tak pięknie - zgłoszenie zamiaru budowy bez pozwolenia, ale w praktyce nadal trzeba czekać na pozwolenie? Polska biurokracja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tyszek666 29.06.2016 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 Niektórzy architekci nie chcą się podpisać pod zgłoszeniem na budowę np gdy sąsiedzi się blisko i w jakiś sposób dom może oddziaływać na nich. Bo wtedy to oni mają ciąganie i wyjaśnianie. Gdy jest budowa w szczerym polu to wtedy zgłoszenie wystarczy spokojnie. Tyle co usłyszałęm od architekta co adoptował mój projekt. Przy okazji ile m2 wyszło Wam ocieplenia? Mam wersję 3 i niedługo czeka mnie wyliczanie, chciałbym chociaż mieć trochę orientacji czy dobrze mi wyszło Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirie 29.06.2016 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 Ale jak czekacie? Miało byc tak pięknie - zgłoszenie zamiaru budowy bez pozwolenia, ale w praktyce nadal trzeba czekać na pozwolenie? Polska biurokracja. Wszystko zależy jaki sposób wybierzesz, możesz zgłoszenie, możesz pozwolenie. Nam sporo osób zgłoszenie odradzało, ale nawet gdybyśmy chcieli to nie możemy, bo stawiamy jeszcze budynek gospodarczy, jeśli ten jest powyżej 25m2 to i tak musisz pozwolenie. Więc jeśli chcesz możesz przez zgłoszenie. W rzeczywistości dokumentów tyle samo, czasem jak dobrze trafisz to pozwolenie możesz dostać szybko, przy zgłoszeniu musisz czekać ustawowy czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaMaj36 10.07.2016 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2016 Czy ktoś z Was miał taką sytuację, że majster kupował materiały na dom i płaciliście mu za usługę i materiał 8% Vat a nie 23%. Jeśli tak to jak to wyglądało formalnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawtra 11.07.2016 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 Czy ktoś z Was miał taką sytuację, że majster kupował materiały na dom i płaciliście mu za usługę i materiał 8% Vat a nie 23%. Jeśli tak to jak to wyglądało formalnie? Formalnie??? Wystawia ci fakture na 8% VATu, za usługę. Czyli materiały plus robocizna. Do cen netto doliczasz 8% vat. I tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 12.07.2016 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 miss_piggy pozwoliłam sobie pooglądać Twoje wnętrza, bardzo ładnie, ale przyznam szczerze, że to co najbardziej mnie urzekło (poza oczywiście oknem narożnym, ale o tym już było ) to schody i poręcz, naprawdę piękne i trochę znajome trzymam kciuki za szybką wprowadzkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garnuszki 15.07.2016 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 muszę się pochwalić właśnie dostaliśmy zdjęcia balustrad balkonowych po ocynkowaniu. są takie jak chciałam ))) jeszcze tylko pomalować. kolor będzie bardzo zbliżony do koloru bramy garażowej antracyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 16.07.2016 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 Cieszę się, że Ci się podoba. Ja powiem szczerze mam już dość. Chcę zamieszkać a później reszta powoli. miss_piggy pozwoliłam sobie pooglądać Twoje wnętrza, bardzo ładnie, ale przyznam szczerze, że to co najbardziej mnie urzekło (poza oczywiście oknem narożnym, ale o tym już było ) to schody i poręcz, naprawdę piękne i trochę znajome trzymam kciuki za szybką wprowadzkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katie216 18.07.2016 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 A ja znowu mam problem z podłączeniem kanalizacji, która znajduje się 5 m od domu Okazuje się, że spółka odpowiedzialna za to nie ma pieniędzy i mi nie zrobią przepompowni. Ewentualną łaskę jaką mi mogą zrobić, to że sobie sama zapłacę 12 tys!!! za pompkę i roboty (oprócz swojej części około 3tys) a oni mi zaczną oddawać po 2019 roku po 20 zł co miesiąc o ile przepiszę to wszystko teraz na nich... Porażka i jawne oszustwo Pewnie nie pociągną do tego 2019 a moje pieniądze wejdą na majątek spółki. Jak u Was wyglądało przyłączenie kanalizacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 18.07.2016 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 U nas brak kanalizacji, musieliśmy zainwestować 17 tys. w przydomową oczyszczalnie. Szczerze wolałabym tę kasę zainwestować w kanalizację. A ja znowu mam problem z podłączeniem kanalizacji, która znajduje się 5 m od domu Okazuje się, że spółka odpowiedzialna za to nie ma pieniędzy i mi nie zrobią przepompowni. Ewentualną łaskę jaką mi mogą zrobić, to że sobie sama zapłacę 12 tys!!! za pompkę i roboty (oprócz swojej części około 3tys) a oni mi zaczną oddawać po 2019 roku po 20 zł co miesiąc o ile przepiszę to wszystko teraz na nich... Porażka i jawne oszustwo Pewnie nie pociągną do tego 2019 a moje pieniądze wejdą na majątek spółki. Jak u Was wyglądało przyłączenie kanalizacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katie216 18.07.2016 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 U nas brak kanalizacji, musieliśmy zainwestować 17 tys. w przydomową oczyszczalnie. Szczerze wolałabym tę kasę zainwestować w kanalizację. A u nas znowu jest wszędzie kanalizacja i mam zakaz ekologicznego szamba, ale za to mam sponsorować upadającą spółkę wodną. Najgorsze, że nie mogę znaleźć nikogo z podobną sytuacją. Póki co napisałam im, że chcę oficjalne pismo, na którym mają mi napisać, że nie mają kasy i mnie nie podłącza do 2019 o ile sama ich nie zasponsoruję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewakarol 21.07.2016 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Tak na szybko wrzucam zdjęcia z łazienek i kotłowni. Nie są one jeszcze skończone, jak widać brakuje luster, szaf. Przymierzamy się do zakupu kafli 60x60 Riviera Grey. Czy jest szansa na nowe fotki tej łazienki, może w świetle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts