Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czy możecie napisać ile zapłaciliście hydraulikowi za robociznę ? (Nie wliczajac materiałów?

Powiem tak:

Ceny są różne, różniste :)

Jeden wycenił robociznę na 10500zł.

Drugi co prawda z materiałem na 57000zł

trzeci z materiałem również 37000zł.

Hydraulikę to rozumiem woda, kanalizacja, c.o. wraz z piecem i całą resztą. Bez tzw białego montażu.

Jest prześlicznie. Andzuk możesz zdradzić ile kosztowało się zrobienie pucu i tych desek elewacyjnych? Materiał + robocizna.

Wreszcie mogę pochwalić się czymś, co wygląda :)

[ATTACH=CONFIG]363151[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]363152[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]363153[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]363154[/ATTACH]

Jest prześlicznie. Andzuk możesz zdradzić ile kosztowało się zrobienie pucu i tych desek elewacyjnych? Materiał + robocizna.

Elewacja kosztowała 36 000 zł (nie mamy rozbicia na robociznę i materiał).

Elementy drewnopodobne: robocizna 800 zł, materiał chyba 5 900 zł jeśli dobrze pamiętam.

Żono, wprowadzasz w błąd ;)

36tyś to ściany kosztowały

10tyś podbitka

1,5tyś parapety

2tyś cokół (który na zdjęciu jeszcze nie jest zaciągnięty)

powyżej to wszystko z materiałem, rozbicia faktycznie brak

drewno to: 800zł (robocizna)+5tyś "drewno"

czyli całość ok. 55,5tyś ;) - fura pieniędzy

Czy ktoś z Was montował takie coś jak "łapacze" śniegu ??

Ja się obawiam że postawię samochód na podjeździe i walnie mi z góry wprost na maskę.

Druga wersja to śnieg leci z góry i wali wprost w rynnę która jest na "dolnym" dachu.

Może zbyt czarno to widzę ale wolałbym nie sprawdzać jaką będzie miał trajektorię lotu.

Czy ktoś z Was montował takie coś jak "łapacze" śniegu ??

Ja się obawiam że postawię samochód na podjeździe i walnie mi z góry wprost na maskę.

Druga wersja to śnieg leci z góry i wali wprost w rynnę która jest na "dolnym" dachu.

Może zbyt czarno to widzę ale wolałbym nie sprawdzać jaką będzie miał trajektorię lotu.

Niektórzy mają, ja niestety nie, bo za późno mi to przyszło do głowy. Ale może niech się wypowiedzą ci co mieszkają czy to niezbędne :)

Niektórzy mają, ja niestety nie, bo za późno mi to przyszło do głowy. Ale może niech się wypowiedzą ci co mieszkają czy to niezbędne :)

Moim zdaniem nie ma się co przejmować. Jeśli dobrze rozumiem, to te "łapacze" nie do końca zatrzymują śnieg. Powinny przede wszystkim go rozbić. Ja nie dałem łapaczy (dach skończony w czerwcu br.), uważam że połacie dachu nie są na tyle duże, żeby śnieg z nich spadający mógł narobić jakieś szkody.

Żono, wprowadzasz w błąd ;)

36tyś to ściany kosztowały

10tyś podbitka

1,5tyś parapety

2tyś cokół (który na zdjęciu jeszcze nie jest zaciągnięty)

powyżej to wszystko z materiałem, rozbicia faktycznie brak

drewno to: 800zł (robocizna)+5tyś "drewno"

czyli całość ok. 55,5tyś ;) - fura pieniędzy

Oj tam czepiasz się żony :) Ale wyszło cudnie :) Troszkę inna "pomidorowa" :p

Mam pytanie odnośnie tych elementów "drewnopodobnych" co to takiego dokładniej? I można prosić o zdjęcie tego z bliska?? Naklejaliście to na styropian czy w te miejsca było mniej styropianu??