Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Evievi, moje gratulacje :) trzymam kciuki za szybką i bezstresową budowę:)

:lol2::rotfl:dobry żart z tą bezstresową budową... przepraszam ale jeszcze nie tak dawno sądziłam, że tak się da wszystko zgodnie z planem itp itd a tu zonk jeszcze sprzęt nie wjechał na działkę a już wiem, że jak coś może pójść nie tak to trzeba to brać pod uwagę. Ledwo dowiedziałam się, że ekipa dobra, co potwierdził wybrany kierownik udowy to okazało się, że podłączenie wody będzie bardziej skomplikowane niż sądziłam, bo kawałek będzie w sieci...(tu szczegóły sobie oszczędzę), więc czasowo się wydłuży zdecydowanie...

Zamierzam zatem podchodzić już do budowy z większym dystansem, w końcu za niedługo wchodzi ekipa...

Ja życzę jak najmniej wpadek i jak najwięcej dystansu :D. No wówczas na pewno uda się bez stresu ;) miłego :stirthepot::wave:

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziękuję Wam bardzo dziewczyny :) Już wiem, że nie będzie szybko (to bardziej ze względów finansowych) i bezstresowo też raczej nie, chociaż ja nie należę do osób nerwowych. Małymi krokami i do przodu to najważniejsze :) Jestem w o tyle dobrej sytuacji, że zaczynamy z mężem budowę w wieku 25 lat, więc może na 30 się wprowadzimy :D:D:D Pozdrawiam :-)

budowa nigdy nie jest bezstresowa :) ale warta zachodu :)

u nas powoli do przodu... wszystko robimy sami po pracy (malujemy, skręcamy meble, gniazdka, kafelki itd. :yes: ) dlatego trochę się przeciąga :)

poniżej kilka fot (jeszcze widać bałagan :p)

a.jpg c.jpg d.jpg b.jpg e.jpg

dzisiaj będziemy spać w domu :) jeszcze nie ma kanalizacji, ale jakoś damy radę :D

Jest pięknie. Świeżo i tak lekko.

W jakim pomieszczeniu zrobiliście tak wspaniałą garderobę ?

budowa nigdy nie jest bezstresowa :) ale warta zachodu :)

u nas powoli do przodu... wszystko robimy sami po pracy (malujemy, skręcamy meble, gniazdka, kafelki itd. :yes: ) dlatego trochę się przeciąga :)

poniżej kilka fot (jeszcze widać bałagan :p)

[ATTACH=CONFIG]368841[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]368843[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]368844[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]368842[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]368845[/ATTACH]

dzisiaj będziemy spać w domu :) jeszcze nie ma kanalizacji, ale jakoś damy radę :D

No i piękny kran w kuchni ;) Franke Neptune? Mam taki sam :)

Dziękuję :) Tak, okna z Oknoplast sheffield oak a na zewnątrz orzech. Bardzo fajnie to wygląda i jestem zadowolona, że zmieniłam zdanie w ostatniej chwili :D

Kran mam Deante Aster

http://www.lazienkaplus.pl/pl/bateria-zlewozmywakowa-z-wyjmowana-wylewka-czarna-chrom-deante-aster-bca-b730,483223,116,i.html

Garderobę dla mnie zrobiłam zamiast łazienki przy sypialni. Wspólną łazienkę powiększyłam, usuwając z niej pralnie. Na dole też mi wyszła fajna duża łazienka z prysznicem we wnęce. Niestety szyba mi sama wybuchła, sklep Rea nie chce uznać reklamacji i będę musiała kupić nową :(

Edytowane przez katie216

O mamo z tymi reklamacjami to dramat. Ja ostatnio kupiłam w Duce dzbanki na wodę. Wlałam do niego 1/3 gorącej wody i normalnie pękło szkło obok ucha. Czy mi ktoś uwzględni taką reklamację? Sama nie wiem, ale przy okazji wybiorę się do sklepu.

Okna uważam, że piękny mają kolor. Wielu wykonawców się ich kolorem zachwyca. A garderoba szał pał normalnie. Taka duża :jawdrop: . Nawet można tam kogoś przenocować :p

Natomiast kran bardzo podobny do mojego http://www.euro.com.pl/baterie-kuchenne/franke-neptune-czarna-chrom.bhtml?gclid=Cj0KEQjwmri_BRCZpaHkuIH75_IBEiQAIG0rIZe2B1kuJG3NlRI4kSIyB23ApawExrpae784Q7z4BjcaAoPV8P8HAQ&gclsrc=aw.ds&dclid=CMT5ytXfts8CFZEx0wod9M4GSg .

Wrzucaj zdjęcia kolejne, widzę, że wybrałaś również jasną stylistykę czyli to co ja lubię. Trzymam kciuki.

Ja wrzucę zdjęcia jak coś u nas będzie więcej. Ostatnio nic się nie dzieje. Pracuje na zewnątrz. Środek bez zmian. Brak kasy :(

Mi już 2 razy odrzucili reklamację , bo uznali, że to uszkodzenie mechaniczne i nie trzymałam się instrukcji montażu lub ją sama uszkodziłam.

Gdyby tak było, to bym odpuściła, ale ta szyba wybuchła sama na 4m mojemu mężowi i teściowi w rękach podczas gdy mi pokazywali jak to będzie wyglądać na ścianie. Wszędzie była krew... aż strach pomyśleć co by było gdyby ktoś się tam kąpał :/

Mój teść montował już milion kabin i takiego czegoś nie widział.

Nie mam zamiaru tego popuścić i idę do rzecznika praw konsumenta.

Chciałam od http://www.lazienka-rea.com.pl ekspertyzę wytrzymałości szkła, bo ponoć mi się taka należy ale mnie zbyli. Chyba skończy się w sądzie, bo nie mogę sobie pozwolić na takie traktowanie przez sklepy w Polsce :( Czytałam na forach, że takie rzeczy się zdarzają i np. markety ( z tańszymi i gorszymi szybami) nie robią ludziom problemów... Ja robiłam 2 reklamacje w życiu i obie mi odrzucają :/ Gdybym wiedziała, że mi to pęknie, kupiłabym kabinę innej firmy ,a tak to kasa i nerwy w błoto.

A co do fotek, to wrzucę nowe jak tylko posprzątam. Ja się skupiam na wnętrzu, czyli robię kuchnię Ikea, garderobę Ikea, łózko i miejsce do pracy. Plus mam jeszcze nową sofę do salonu i sprzęt/tv z poprzedniego mieszkania. Resztę zostawiamy na następny rok :) na ten dom trzeba liczyć dużo więcej niż piszą w kosztorysie :p

Dziękuję :) Tak, okna z Oknoplast sheffield oak a na zewnątrz orzech. Bardzo fajnie to wygląda i jestem zadowolona, że zmieniłam zdanie w ostatniej chwili :D

Kran mam Deante Aster

http://www.lazienkaplus.pl/pl/bateria-zlewozmywakowa-z-wyjmowana-wylewka-czarna-chrom-deante-aster-bca-b730,483223,116,i.html

Garderobę dla mnie zrobiłam zamiast łazienki przy sypialni. Wspólną łazienkę powiększyłam, usuwając z niej pralnie. Na dole też mi wyszła fajna duża łazienka z prysznicem we wnęce. Niestety szyba mi sama wybuchła, sklep Rea nie chce uznać reklamacji i będę musiała kupić nową :(

Katie ile dałaś za okna z Oknoplastu bo mi dziś wyliczyli 40 tys. Dodam ze w salonie i pokoju na górze nie mamy okien narożnych.6 tys montaż

W Oknoplast policzyli mi 51tys. za okna Prolux dwukolorowe z kontraktonami i roletami radiowymi we wszystkich oknach. Najlepiej czekać na promocję zimową (jest od listopada), wtedy mają do 40% taniej. Z okien i montażu jestem zadowolona :)

Podciągi wszędzie zlikwidowałam.

Gres jest beżowo-szary, ale bardziej wpada w beż (brałam taki, żeby mi do odcieniu paneli pasował).

http://www.leroymerlin.pl/plytki-ceramiczne-i-gipsowe/plytki-scienne/gres/gres-szkliwiony-litoral-60-x-60-cm,p416281,l233.html

Był w promocji w Leroy Merlin za 39zł/m2, troszeczkę nierówny ale takie płytki daliśmy pod meble.

W Oknoplast policzyli mi 51tys. za okna Prolux dwukolorowe z kontraktonami i roletami radiowymi we wszystkich oknach. Najlepiej czekać na promocję zimową (jest od listopada), wtedy mają do 40% taniej. Z okien i montażu jestem zadowolona :)

Podciągi wszędzie zlikwidowałam.

Gres jest beżowo-szary, ale bardziej wpada w beż (brałam taki, żeby mi do odcieniu paneli pasował).

http://www.leroymerlin.pl/plytki-ceramiczne-i-gipsowe/plytki-scienne/gres/gres-szkliwiony-litoral-60-x-60-cm,p416281,l233.html

Był w promocji w Leroy Merlin za 39zł/m2, troszeczkę nierówny ale takie płytki daliśmy pod meble.

A to macie lany strop? 51 tys wyszło po rabacie? Nam za rolety policzyli 27 tys i 40 tys okna. Wydaje mi się ze to bardzo dużo.

A to macie lany strop? 51 tys wyszło po rabacie? Nam za rolety policzyli 27 tys i 40 tys okna. Wydaje mi się ze to bardzo dużo.

Strom z terrivy niestety :/ Chyba lepiej lany, bo ten pęka.

Tak te 51tys było po rabacie. Rolety wyszły 16tys. Strasznie drogo Wam policzyli.

Niestety okna to ogromny wydatek. Ja na górze w małych pokoikach nie mam balkonowych tylko małe zwykłe. W sumie 2 na pokoik. Zlikwidowałam też jedno w salonie,w gabinecie (bo mam drzwi) i na schodach. Balkonowe mam jedno przesuwane (drogie) i jedno otwierane na ogród ale zwykłe bez słupka.

Katie, widzę, że podłoga podobna jak u mnie :) Bardzo ładnie. Kuchnię tez będę miała podobną. Napisz mi czy blat jest drewniany czy okleina i jaki to kolor? Czegoś takiego szukam. Wybrałam wstępnie klepkę, tylko boję się, że się z panelami pogryzie, ale u Ciebie się nie gryzie :p

Blat z Ikea - dąb okleina :) Na szczęście (dla mnie) wyboru dużego nie miałam i poszło mi sprawnie z kolorem :p

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60335199/

Podłoga Vanilla Oak (bardzo podobna do Twojej, tylko ma więcej brązu)

Hej! Przy stropie teriva praktycznie na stówe będziesz robić regipsy na parterze. Ja zdecydowałem się na strop lany, głównie z tego względu żeby nie obniżać sobie pomieszczeń na parterze.

Jeśli chodzi o okna i ogólnie całą stolarkę zewnętrzną, to za całość zapłaciłem 41500zł. Eko-okna, 3 szyby, 5 albo 6 komór, złoty dąb wew-zew., wszędzie rolety, tylko w kilku oknach na pasek, reszta elektryczne. Drzwi w kotłowni stalowe mikea, wejściowe pcv, brama wiśniowkski (pasek zamiast łańcucha - super cicho pracuje).