AgaMaj36 03.10.2016 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2016 Hej! Przy stropie teriva praktycznie na stówe będziesz robić regipsy na parterze. Ja zdecydowałem się na strop lany, głównie z tego względu żeby nie obniżać sobie pomieszczeń na parterze. Jeśli chodzi o okna i ogólnie całą stolarkę zewnętrzną, to za całość zapłaciłem 41500zł. Eko-okna, 3 szyby, 5 albo 6 komór, złoty dąb wew-zew., wszędzie rolety, tylko w kilku oknach na pasek, reszta elektryczne. Drzwi w kotłowni stalowe mikea, wejściowe pcv, brama wiśniowkski (pasek zamiast łańcucha - super cicho pracuje). A ile kosztowała Cię brama? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawtra 04.10.2016 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2016 A ile kosztowała Cię brama? Brama Wiśniowski, złoty dąb, z trzema pilotami (czyli z jednym dodatkowym), napęd Somfy na pasek, cena 7000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniedz 08.10.2016 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2016 (edytowane) Hej skonieak Jakich użyliście płytek w sieni? W pokoju macie panele czy płytki drewnopodobnec.d. [ATTACH=CONFIG]323203[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]323204[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]323205[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]323206[/ATTACH] Edytowane 8 Października 2016 przez maniedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomaszMagda 10.10.2016 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2016 Drodzy GAZOWI Kasjopeowicze, Jakiej mocy kotła używacie? W projekcie podany jest kocioł kondensacyjny o mocy 15kW. Do tego jakiś zasobnik na wedę. Jakie macie zestawy i czy spełniają zadanie (rodzina 3- 4 osoby) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaMaj36 12.10.2016 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 Mam pytanie do osób ktore wybudowały już Kasjopejkę jak rozwiązaliście kwestie wentylacji w pokojach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzuk 16.10.2016 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2016 Wentylacja mechaniczna - rekuperacja. Jeszcze nie mieszkamy, ale instalacja już jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol1460 19.10.2016 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2016 Kochani, widzieliście nowe projekty/wersje Kasjopei?? Supernowość http://www.mgprojekt.com.pl/kasjopea-7 http://www.mgprojekt.com.pl/kasjopea-8 Ciekawa jestem tego wejścia do pokoiku na parterze w wer. 7. No i dwie łazienki na dole + dwie na górze Szał.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 25.10.2016 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Hej skonieak Jakich użyliście płytek w sieni? W pokoju macie panele czy płytki drewnopodobne Płytki to Ergon Stone Project White Falda, a pokój, to panele Quick Step Perspective Merbau Deska UF996 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaMaj36 27.10.2016 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2016 Skonieak jakie rozwiązanie macie odnośnie wentylacji w pokojach na górze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 01.11.2016 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 Skonieak jakie rozwiązanie macie odnośnie wentylacji w pokojach na górze? W całym domu rekuperacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek-ltl 06.11.2016 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 Witam Czy ktoś buduje może dom Kasjopea w wersji 7 ? Czy jest może w tej chwili ktoś aktywny kto wybudował którąkolwiek wersje Kasjopeii na śląsku i zgodziłby się pokazać swój dom ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawtra 07.11.2016 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2016 Witam Czy ktoś buduje może dom Kasjopea w wersji 7 ? Czy jest może w tej chwili ktoś aktywny kto wybudował którąkolwiek wersje Kasjopeii na śląsku i zgodziłby się pokazać swój dom ? Tzn gdzie na śląsku???? Opolskie może być? blisko Kędzierzyn-Koźle...... Dom w stanie SSZ, z instalacjami wod kan, elektryczna. No i startujemy z ogrzewaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek-ltl 07.11.2016 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2016 Tzn gdzie na śląsku???? Opolskie może być? blisko Kędzierzyn-Koźle...... Dom w stanie SSZ, z instalacjami wod kan, elektryczna. No i startujemy z ogrzewaniem pawtra wysłałem wiadomość prywatną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawtra 07.11.2016 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2016 pawtra wysłałem wiadomość prywatną odpowiedziałem, chyba..... coś mi szwankuje skrzynka na tym muratorze..... Tak jak pisałem, proszę o kontakt na maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaMaj36 09.11.2016 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Czy zmienialiście wymiary okien w łazienkach na piętrze? Bo jak patrze na realizacje to wydaje mi się ze są mniejsze okna, chyba że tak mi się wydaje bo mam tylko otwór 120/89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jula26 13.11.2016 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2016 Witam wszystkich serdecznie,przegladam forum od niedawna i rowniez zamierzamy budowac tylko Kasjopea 4. Mamy dylemat jedynie zwiazany z salonem? Czy nie bedzie on za waski? Bardzo prosze o informacje o porade lub zdjecie .Dziekuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katie216 18.11.2016 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 Witam wszystkich serdecznie,przegladam forum od niedawna i rowniez zamierzamy budowac tylko Kasjopea 4. Mamy dylemat jedynie zwiazany z salonem? Czy nie bedzie on za waski? Bardzo prosze o informacje o porade lub zdjecie .Dziekuje:) Tak, salon jest dosyć wąski, ale można w nim pokombinować Wszystko zależy jak ułożysz meble... jeżeli mają być tak jak na rzutach, to będą malutkie sofy. Nam było bardzo ciężko dobrać narożnik do salonu i musieliśmy iść na kompromis z tym co chciałam, a tym co było dostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 18.11.2016 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 Ja nie wybudowałam ściano-szafy w jadalni. Dzięki temu mam dużo więcej przestrzeni (czasami myślę, że za dużo). Strefa wypoczynkowa jest optymalna. Mam narożnik chyba dość duży, do tego planuję kupić dwa fotele. Zapraszam do oglądania mojego wątku i zdjęć (są zebrane w jednej galerii) . Witam wszystkich serdecznie,przegladam forum od niedawna i rowniez zamierzamy budowac tylko Kasjopea 4. Mamy dylemat jedynie zwiazany z salonem? Czy nie bedzie on za waski? Bardzo prosze o informacje o porade lub zdjecie .Dziekuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izuk 18.11.2016 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 (edytowane) My właśnie jesteśmy na etapie rozglądania się za narożnikiem, który się "zmieści" w salonie, a dodam, że mamy dom wydłużony o 0,5 m.Optymalny byłby wymiar 2,70/2,80 x 2,50 m, ale to jest trudne do uzyskania bo albo są takie jak Miss_piggy czyli ten krótszy bok ma ok 1.6 m, co jest trochę mało biorąc pod uwagę, że to jest ten bok na przeciwko ściany z TV, albo mają już 2,8 m i więcej a to z kolei za dużo bo narożnik za bardzo wychodzi na hol i blokuje przejście. A przy takim układzie jak na rzutach na stronie mg projekt to już w ogóle jakieś mikro by były te kanapy. Zapomniałam dodać, że My mamy Kasjopeę 3. Któraś z nowszych wersji ma już wydłużony salon. Edytowane 18 Listopada 2016 przez izuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 19.11.2016 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 Pytanie tylko czy w Kasjopei IV jest taki sam salon jak w trójce? Miss Piggy, Twój salon nieco się jednak różni wielkością od naszych jest odrobinkę dłuższy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts