pawtra 02.02.2017 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 U mnie same tynki cementowo-wapienne( też 29zł/m2), na koniec wyszło z tego 20tyś. z rożnego rodzaju dopłatami (bez sufitów) Tynki są idealnie proste jak gładź, tylko w niektórych miejscach mieliśmy dziurki,które sami zakleiliśmy i wyszlifowaliśmy. Chyba zależy od ekipy,bo widziałam wiele okropnie zrobionych tynków. Wylewki samopoziomujące w całym domu - 17tyś. No może to zależy od ekipy. Wylewki samopoziomujące w całym domu 17 tyś...... Rozumiem że chodzi o wylewki anhydrytowe? Mi w całym domu (bez garażu, bez kotłowni) za wylewki anhydrytowe wyszło 8300,zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katie216 02.02.2017 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 tak,mi z garażem, kotłownią + izolacją podłoża wszędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawtra 02.02.2017 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 No może to zależy od ekipy. Wylewki samopoziomujące w całym domu 17 tyś...... Rozumiem że chodzi o wylewki anhydrytowe? Mi w całym domu (bez garażu, bez kotłowni) za wylewki anhydrytowe wyszło 8300,zł. Tak to ok. Ja sobie styropian i folie sam układałem. Pierwsze 10 cm było po mojej stronie. 5 cm z ekranem pod podłogówkę było po stronie instalatorów CO. Jak robisz izolację dachu / poddasza? Zgodnie z projektem? Czy może będziesz adaptować "strych"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 03.02.2017 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 Jak wiadomo wnęk drzwiowych się nie tynkuje. U mnie w to miejsce wstawiali prostą dechę, która wystawała na ścianę tyle ile trzeba. Po niej naciągało się tynk i jest równo. Przykładam dwumetrową łate wszędzie i jest oki A mi się zawsze wydawało, że inwestor nie musi znać się na wszystkim i dlatego sam tego nie robi, tylko bierze ekipę, która znać się powinna. Jak dla mnie więc nie wiadomo. Przypuszczalnie dlatego, że budowlańcem nie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarolinaiKuba 07.02.2017 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Jeszcze nie budujemy, ale mamy takie zamiary Cały czas czekałam na inne rozwiązanie z wejściem do pokoju na dole i w końcu się doczekaliśmy a jakie to jest rozwiązanie jeśli można wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaMaj36 13.02.2017 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 Pytanko do osób które robiły już elewację budynku i posadzki ile wyszło Wam m2 ? Musimy kupić styropian i pytaliśmy 2 firmy które robią elewację i są rozbiezności, jedna mówi 350m2, druga 325m2 bez podbitki. A ile mb wyszła podbitka i jaki tam dawaliście styropian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaKamil 16.02.2017 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 (edytowane) Oto nasz "dół", przypomniałam sobie, że często tu zaglądałam podczas budowy i postanowiłam wkleić fotki jak my mieszkamy. Nie mieliśmy żadnego projektanta a wykończeniówka to był wyścig z terminem porodu więc co wymyśliłam mąż kupował i ekipa robiła, wyszło myślę nie najgorzej Żyje nam się w naszej Kasjopei cudownie. Pozdrawiam Was wszystkich!! Edytowane 16 Lutego 2017 przez Kasia&Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarolinaiKuba 24.02.2017 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 Witam! czy istnieje możliwość obejrzenia Kasjopea woj.mazowieckie i okolice? E-mail: [email protected]Pozdrawiam serdecznie! Karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirie 18.03.2017 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2017 WitamMam pytanko odnośnie glazurników po ile płaciliście za ich pracę no i czy ktoś ma ewentualnie dobrego w okolicy mazowieckiego (dokładnie pod warszawą powiat nowodworski) do polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirie 18.03.2017 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2017 U mnie same tynki cementowo-wapienne( też 29zł/m2), na koniec wyszło z tego 20tyś. z rożnego rodzaju dopłatami (bez sufitów) Tynki są idealnie proste jak gładź, tylko w niektórych miejscach mieliśmy dziurki,które sami zakleiliśmy i wyszlifowaliśmy. Chyba zależy od ekipy,bo widziałam wiele okropnie zrobionych tynków. Wylewki samopoziomujące w całym domu - 17tyś. hej czy te 29/m2 to z materiałem czy bez? no i w jakim województwie? Jak w mazowieckim mogę prosić o namiar na ekipę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawtra 20.03.2017 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 hej czy te 29/m2 to z materiałem czy bez? no i w jakim województwie? Jak w mazowieckim mogę prosić o namiar na ekipę? U mnie tynki gipsowe z materiałem na gotowo 15200zł. Praktycznie wszędzie są do malowania, sufit na dole (lany beton) wyszedł perfekcyjnie. W sumie to tylko w dwóch miejscach delikatne poprawki. Np. ściana z klatki schodowej gdzie jednego dnia zrobili z rusztowania od sufitu prawie do schodów, a kolejnego dnia resztę i w miejscu łączenia jest delikatna wyczuwalna ręką nierówność. Reszta super. Ekipa z opolskiego, ale jak z nimi rozmawiałem to zdarza im się robić nawet za granicą..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yareckys 21.03.2017 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Witam, czy ktoś z budujących Kasjopea 3 mógłby zaprezentować nam efekty prac na budowie? Woj. mazowieckie i sąsiednie. Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirie 22.03.2017 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 U mnie tynki gipsowe z materiałem na gotowo 15200zł. Praktycznie wszędzie są do malowania, sufit na dole (lany beton) wyszedł perfekcyjnie. W sumie to tylko w dwóch miejscach delikatne poprawki. Np. ściana z klatki schodowej gdzie jednego dnia zrobili z rusztowania od sufitu prawie do schodów, a kolejnego dnia resztę i w miejscu łączenia jest delikatna wyczuwalna ręką nierówność. Reszta super. Ekipa z opolskiego, ale jak z nimi rozmawiałem to zdarza im się robić nawet za granicą..... dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 27.03.2017 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2017 Widać takie "ciepło" bo już zdjęcia na ścianie, elementy dekoracyjne [ATTACH=CONFIG]381704[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]381705[/ATTACH] Oto nasz "dół", przypomniałam sobie, że często tu zaglądałam podczas budowy i postanowiłam wkleić fotki jak my mieszkamy. Nie mieliśmy żadnego projektanta a wykończeniówka to był wyścig z terminem porodu więc co wymyśliłam mąż kupował i ekipa robiła, wyszło myślę nie najgorzej Żyje nam się w naszej Kasjopei cudownie. Pozdrawiam Was wszystkich!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol1460 31.03.2017 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2017 hej czy te 29/m2 to z materiałem czy bez? no i w jakim województwie? Jak w mazowieckim mogę prosić o namiar na ekipę? U nas 29 zł/m2 tynki cementowo-wapienne z materiałem - woj. mazowieckie, powiat nowodworski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol1460 31.03.2017 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2017 Witam, czy ktoś z budujących Kasjopea 3 mógłby zaprezentować nam efekty prac na budowie? Woj. mazowieckie i sąsiednie. Pozdrawiam Jarek powiat nowodworski Kasjopea 3 z małymi zmianami stan surowy zamknięty Jakby co zapraszam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonaJusta 06.04.2017 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 powiat nowodworski Kasjopea 3 z małymi zmianami stan surowy zamknięty Jakby co zapraszam Pozdrawiam Witam! My dopiero czekamy na pozwolenie na budowę, ale baaardzo byśmy chcieli zobaczyć Kasjopejke. Jesteśmy z Warszawy,czy my też możemy sięz Tobą umówić? [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 07.04.2017 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2017 Chciałabym urządzić pokój dla dziecka. Czy możecie wrzucić zdjęcia pokojów dziecięcych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirie 08.04.2017 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2017 Chciałabym urządzić pokój dla dziecka. Czy możecie wrzucić zdjęcia pokojów dziecięcych ? ojej jak ja Ci zazdroszczę etapu budowy... A w jakim wieku dziecko - bo w zasadzie to dużo może zmieniać mi się wydaje - wówczas chyba będzie więcej propozycji Najtrudniej to chyba dla nastolatka, ale z drugiej strony można już zrobić coś co sam zaproponuje. Piszë chyba, bo nie mam w takim wieku jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarna_owca_23 08.04.2017 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2017 Chciałabym urządzić pokój dla dziecka. Czy możecie wrzucić zdjęcia pokojów dziecięcych ? Dla mnie największym źródłem inspiracji jest HomeBook Jeżeli jeszcze nie korzystasz to może tam coś znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts