Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziękuję za info, a możesz pochwalić się swoją kasjopejką? Czy pod deski elewacyjne wycinali Ci cm styropianu czy nie?

Pochwalę się jak zrobię w wolnej chwili kilka zdjęć. Postaram się w weekend. Pod deski elewacyjne kupiłem styropian 18 cm wiec nic nie trzeba było wycinać.

Wygląda super ! My też chcemy mieć takie lampki. Za parę dni kłada nam tynk na zewnątrz. Powiedz mi proszę jak ociepliliście te małe daszki? Nam dopiero teraz będą robić na dole daszki bo by zniszczeli nam blachodachówkę.

Daszki są docieplone pianą PUR., a następnie zakryte płytą k-g.

Artur D .. już straciłam nadzieję, że jeszcze kiedykolwiek pojawisz się na forum a tu proszę :) Mam przeogromną prośbę :) Z tego co wyczytałam w tym temacie przerabialiście swoją kasjopee podciągając klatkę schodową na poddasze.. Ogromnie mi zależy aby zastosować podobne rozwiązanie gdyz chce wykorzystać wiekszość poddasza na bawialnie dla dzieciaczków ;) Czy byłbyś w stanie przesłać mi zdjęcia klatki, ze strony piętra i dalej od strychu gdyż zupełnie nie potrafię sobie tego wyobrazić. Łatwiej będzie mi przekonać architekta, że rozwiązanie jest jak najbardziej mozliwe ;)

Z góry dziękuję za informację :) a Wasz domek wyszedł super :)

Artur D .. już straciłam nadzieję, że jeszcze kiedykolwiek pojawisz się na forum a tu proszę :) Mam przeogromną prośbę :) Z tego co wyczytałam w tym temacie przerabialiście swoją kasjopee podciągając klatkę schodową na poddasze.. Ogromnie mi zależy aby zastosować podobne rozwiązanie gdyz chce wykorzystać wiekszość poddasza na bawialnie dla dzieciaczków ;) Czy byłbyś w stanie przesłać mi zdjęcia klatki, ze strony piętra i dalej od strychu gdyż zupełnie nie potrafię sobie tego wyobrazić. Łatwiej będzie mi przekonać architekta, że rozwiązanie jest jak najbardziej mozliwe ;)

Z góry dziękuję za informację :) a Wasz domek wyszedł super :)

Witam,

Na forum się czasem pojawiam/pojawiałem ale wykończeniówka to jednak "wykończeniówka".

A wejscie na poddasze prezentuje się następująco: DSC00337.jpgDSC00338.jpgDSC00339.jpg

Rozwiązanie jak najbardziej możliwe. Z tym że kąt dachy mamy 30 stopni + o jedną cegłę podnieśliśmy wieniec na którym opierają się krokwie. Miejsca nad głową w najniższym miejscu jest około 175 cm ( już z k-g i gotowymi schodami) wiec trzeba trochę się schylić na ostatnim ciągu schodów ale z tym osobiście nie mam problemu. Dodatkowo trzeba było przyciąć drzwi aby zmieściły się w futryny.

Jest pięknie, a co planujesz zrobić na poddaszu?

Witam,

Na forum się czasem pojawiam/pojawiałem ale wykończeniówka to jednak "wykończeniówka".

A wejscie na poddasze prezentuje się następująco: [ATTACH=CONFIG]390516[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]390517[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]390518[/ATTACH]

Rozwiązanie jak najbardziej możliwe. Z tym że kąt dachy mamy 30 stopni + o jedną cegłę podnieśliśmy wieniec na którym opierają się krokwie. Miejsca nad głową w najniższym miejscu jest około 175 cm ( już z k-g i gotowymi schodami) wiec trzeba trochę się schylić na ostatnim ciągu schodów ale z tym osobiście nie mam problemu. Dodatkowo trzeba było przyciąć drzwi aby zmieściły się w futryny.

Jest pięknie, a co planujesz zrobić na poddaszu?

Generalnie jest dużo miejsca na zagospodarowanie.IMG_20170311_162800aaa.jpgIMG_20170311_162811aaa.jpgIMG_20170311_162839aaa.jpg.

Również planowałem wrzucić tam zabawki ale jak na razie dzieciaki wolą się bawić w salonie:-), zastanawiam się czy w przyszłości nie zrobić małej siłowni lub ewentualnie pokoju do słuchania muzyki ale o tym będę myślał w zimę:-)

Witam,

A wejscie na poddasze prezentuje się następująco: [ATTACH=CONFIG]390516[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]390517[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]390518[/ATTACH]

Jesteś wielki !!!!! :):):) Ogromnie dziękuję :)))))

Generalnie jest dużo miejsca na zagospodarowanie.[ATTACH=CONFIG]390574[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]390575[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]390576[/ATTACH].

Również planowałem wrzucić tam zabawki ale jak na razie dzieciaki wolą się bawić w salonie:-), zastanawiam się czy w przyszłości nie zrobić małej siłowni lub ewentualnie pokoju do słuchania muzyki ale o tym będę myślał w zimę:-)

WOW !!!! Rewelacja :)))

Czy te mniejsze słupki to była konieczność ? Genialnie jest w końcu zobaczyć strych Kasjopei w takiej odsłonie, jeszcze raz wielkie dzięki :) Już nie śmiem prosić o więcej, ale w razie 'w' chętnie zobaczyłabym jak wygląda klatka na strychu ;)

W każdym bądź razie super wyszło, myślę ze było warto zainwestować :)

Generalnie jest dużo miejsca na zagospodarowanie.[ATTACH=CONFIG]390574[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]390575[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]390576[/ATTACH].

Ile daliscie okien? Wylaz + jedno czy 2 dachowe?

Ja tez robie uzytkowe poddasze i sie zastanawiam teraz z tymi oknami.

WOW !!!! Rewelacja :)))

Czy te mniejsze słupki to była konieczność ? Genialnie jest w końcu zobaczyć strych Kasjopei w takiej odsłonie, jeszcze raz wielkie dzięki :) Już nie śmiem prosić o więcej, ale w razie 'w' chętnie zobaczyłabym jak wygląda klatka na strychu ;)

W każdym bądź razie super wyszło, myślę ze było warto zainwestować :)

Witam,

Poniżej zdjęcia z poddasza na klatkę.

DSC00384.jpgDSC00385.jpg

Ile daliscie okien? Wylaz + jedno czy 2 dachowe?

Ja tez robie uzytkowe poddasze i sie zastanawiam teraz z tymi oknami.

Mamy dwa okna dachowe ( na stronę płd. i zach.) + jedno okno wyłazowe na pn.

Okno wyłazowe czyli takie które jest przeszklone+ma specjaną termoizolację zostało przeniesione vs. projekt.

DSC00386.jpg