koziolek1001 02.08.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Jednak zamieszczenie zdjęć jest naprawdę trudne:) U nas początek prac bardzo owocny. Ekipa w ciągu 3 dni wymurowała całą piwnicę ( Kasjopea w. B). Warunki gruntowe bardzo obiecujące 20 cm czarnej ziemu a potem piasek, piasek i jeszcze raz piasek. Czyli wody gruntowe raczej nie zagrażają, jednak w planach mamy zastosowanie ocieplenia ze styropianu XPS 10 cm na ocieplenie piwnicy. Tak aby w przyszłości nie zagrażała woda. Czy ktoś robił inaczej? Jeżeli ktoś budował w. B i maiał jakieś problemy lub ma jakies uwagi to bardzo proszę o kontakt:) Budowa w okolicach Lubartowa woj. Lubelskie ( na wschód od Lublina). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koziolek1001 02.08.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Dziękuje bardzo za załącznie zdjęcia. Czytałem etapy załączania zdjęć podane przez Zwolę ale jednak nie jest to takie proste;) W kwesti sprostowania, Lubartów na północ od Lublina. Pozdrawiamy = M&K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalgosia 02.08.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 michał &gosia co to za piekną dachówkę macie?? Koramic karthago 14 toskanska angoba - jest kilka innych wersji kolorystycznych, wedle gustu Rownie ladne sa firmy PICA. zwlaszcza zenith at 11 - widzialem ostatnio kasjopea z takim dachem, tez wyglada super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksiut 02.08.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Witam Od jakiegoś czasu śledzę forum budujących dom według projektu Kasjopea z MG Projekt. W tym roku w Aleksandrowie Łódzkim rozpocząłem budowę domu według projektu Kasjopea wariant E odbicie L z niewielkimi zmianami. Mam pytanie: Czy przed położeniem dachówki na daszkach nad garażem i od strony kuchni i jadalni ocieplaliści ściany pionowe (chociaż w miejscu styku dachówki z ścianą, a może później przy ocieplaniu całkowitym budynku zdejmowaliście pierwszy rząd dachówek i je docinaliście? Ciekawi mnie jak rozwiązaliście tę kwestię Witam, przed dachówką zrobiliśmy fragmenty ocieplenia, obok i pod daszkami po bokach i z przodu budynku - zdjęcia na stronie 12 forum pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalafiorek 03.08.2011 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Koramic karthago 14 toskanska angoba - jest kilka innych wersji kolorystycznych, wedle gustu Rownie ladne sa firmy PICA. zwlaszcza zenith at 11 - widzialem ostatnio kasjopea z takim dachem, tez wyglada super! Bardzo dziękuję. Wasze jest cudna. Pasowałaby super do elewacji, jaką planujemy. kalafiorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k-joanna 08.08.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Witam wszystkich forumowiczów Śledzę Wasze wpisy od kilku miesięcy i trochę mi podpowiadacie w sprawie budowy Kasjopeji. My lada dzień zalewamy I strop Tyle w ramach wstępu Mm pytanko, czy ktoś z Was wybudował filar na rogu okna w salonie. Boje się że okno narożne będzie zbyt dużym wyzwaniem dla ekip montujących i ojej kieszeni. . . jeśli ktoś to robił dajcie znak jak to wygląda, jak jest funkcjonalne itp. zdjęcia również chętnie obejrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalgosia 08.08.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Dla zainteresowanych, jak duze faktycznie sa sypialnie, kilka fotek juz po tynkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalgosia 08.08.2011 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 ...i druga czesc z wc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zwola 09.08.2011 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 (edytowane) Witam wszystkich forumowiczów Śledzę Wasze wpisy od kilku miesięcy i trochę mi podpowiadacie w sprawie budowy Kasjopeji. My lada dzień zalewamy I strop Tyle w ramach wstępu Mm pytanko, czy ktoś z Was wybudował filar na rogu okna w salonie. Boje się że okno narożne będzie zbyt dużym wyzwaniem dla ekip montujących i ojej kieszeni. . . jeśli ktoś to robił dajcie znak jak to wygląda, jak jest funkcjonalne itp. zdjęcia również chętnie obejrzę Gdzieś na forum była już o tym mowa Ja murowałem filar w narożniku okna. Dlaczego? Bo miałem wrażenie, że takie narożne okno będzie mało sztywne. To pewnie moje lęki, ale jak znam siebie nie mógłbym spać z tym wrażeniem Czy jest to funkcjonalne? Trudno powiedzieć, bo u nas w domu to miejsce zagospodarowane przez dość duży kwiat i nie służy komunikacji. Dodatkowo wisi tam firanka i zasłania skutecznie to miejsce. A poniżej jak to wygląda w naturze. <script src=http://img839.imageshack.us/img839/7091/img6477ws.jpg' alt='img6477ws.jpg'>[/img] Edytowane 9 Sierpnia 2011 przez Zwola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek5darek 12.08.2011 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Witam! Bardzo ładna ta podłoga u Ciebie Zwola. co to jest za podłoga? płytki? czy parkiet? jakiej firmy? pozdrawiam serdecznie Justyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zwola 13.08.2011 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Panele firmy Quick Step z podwójną V fugą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateoni 14.08.2011 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Kochani Kasjopejczycy! Wiem jak ciekawie czyta się wpisy na forum dotyczące szczegółów budowy własnego domku.Niestety nie mam takiego komfortu ponieważ nie wiem czy bank do którego się zwrócę udzieli mi kredytu pod nazwa "rodzina na swoim". Proszę doradźcie mi czy jest możliwość zmiany w projekcie pięknej kasjoperii tak aby bank był w stanie udzielić mi ww. kredytu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalgosia 15.08.2011 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Kochani Kasjopejczycy! Wiem jak ciekawie czyta się wpisy na forum dotyczące szczegółów budowy własnego domku. Niestety nie mam takiego komfortu ponieważ nie wiem czy bank do którego się zwrócę udzieli mi kredytu pod nazwa "rodzina na swoim". Proszę doradźcie mi czy jest możliwość zmiany w projekcie pięknej kasjoperii tak aby bank był w stanie udzielić mi ww. kredytu ? Mateoni O jakie zmiany Ci dokladnie chodzi (powierzchnia?) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksiut 15.08.2011 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Kochani Kasjopejczycy! Wiem jak ciekawie czyta się wpisy na forum dotyczące szczegółów budowy własnego domku. Niestety nie mam takiego komfortu ponieważ nie wiem czy bank do którego się zwrócę udzieli mi kredytu pod nazwa "rodzina na swoim". Proszę doradźcie mi czy jest możliwość zmiany w projekcie pięknej kasjoperii tak aby bank był w stanie udzielić mi ww. kredytu ? Witam proponuje rozważyć bardzo podobny ale nieco mniejszy projekt SZMARAGD również z pracownii MG Projekt, metrażowo < 140 mkw wiec "się łapie" na rodzinę na swoim pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalgosia 15.08.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Witam proponuje rozważyć bardzo podobny ale nieco mniejszy projekt SZMARAGD również z pracownii MG Projekt, metrażowo < 140 mkw wiec "się łapie" na rodzinę na swoim pozdrawiam Mateoni Jesli chodzi Ci wylacznie o powierzchnie, to zmierzalem do tej samej konkluzji co ksiut. Szmaragd jest fajnym projektem i ominiesz kosztowne przerobki. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k-joanna 17.08.2011 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 witajcie filaru w salonie nie postawiłam brnąca dalej w budowę ma dla Was drodzy forumowicze kolejne nurtujące mnie pytanie a mianowicie jak się sprawuje strop drewniany miedzy piętrem a strychem. Zastanawiam się nad zmiana na jakiś betonowy, tylko czy to nie za późno??? piszcie piszcie co wy zrobiliście i załączajcie zdjęcia uwielbiam je oglądać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yesko 17.08.2011 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Zastanawiam się nad zmiana na jakiś betonowy ja zmieniam dwa stropy na żelbetowe, wszyscy wykonawcy zapytani o cenę polecali mi taką zamianę, KierBud również. Strop teriva wg nich ma więcej wad niż zalet. Z tego co ustaliłem to kwestia ewentualnie rysunków zamiennych do projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksiut 17.08.2011 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Witam, a czy może Kierownik Bud przeliczał jakoś dodatkowe obciążenie drugiego stropu z żelbetu/terivy w stosunku do wytrzymałosci ław fundamentowych itd, znajomy zminił strop z drewnianego na terive w podobnym domu Sonet i z tego co mówi po 1,5 roku ma już pewne pęknięciapozdrawiam budujacych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yesko 17.08.2011 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Kierownik Budowy nie przelicza takich rzeczy tylko ewentualnie projektant branży konstrukcyjnej,na razie czekam na jego odpowiedź w tej sprawie,żelbet jest ciężki ale pustak 25 powinien sobie bez problemu z tym poradzić przy stosownym podparciu przez ściny działowe, słupy i podciągi, to robota dla konstruktora.Jeżeli pęknięcia są pod wieńcami to na takie rzeczy podobno pomaga folia dylatacyjna ułożona pod wieńcem, nie wiem dokładnie co to takiego ale taką sugestię słyszałem od pewnego wykonawcy, czy to się sprawdzi....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gzu7 18.08.2011 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Panele firmy Quick Step z podwójną V fugą. Jeśli można wiedzieć z jakiej linii są te panele? Znalazłem podobne w linii Perspective Quick Stepa ale nie jestem pewny czy to te właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts