Zwola 10.10.2011 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Zwola, jak w poprzednią zimę sprawowało się u Ciebie ogrzewanie przy tych kanałowych grzejnikach? Jaki system i moc grzejników zastosowałeś? W salonie zastosowaliśmy dwa grzejniki kanałowe Brugman Interra każdy o mocy 500W. Poza tym w jadalni mamy dwa duże grzejniki każdy o mocy 1000W. Jesteśmy zadowoleni choć dało odczuć się różnicę temperatury (o prawie 2*C) między okolicą wejścia do wiatrołapu i kuchni, a miejscem przy oknach tarasowych. Mówię tu o bardzo zimnych dniach z poprzedniej zimy (temperatury około -15*C). Być może była to też wina usytuowania naszego domu, który od strony tarasu nie jest niczym osłonięty i zimny wiatr może rozpędzić się na ogromnym terenie Pozdrawiam budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolcik 10.10.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Jolcik, to, że przy ogrzewaniu podłogowym nie można zastosować paneli czy parkietu tu już w tej chwili taki sam mit jak to, że na piętrze nie powino być ogrzewania podłogowego. Tak więc nic nie stoi na spełnieniu marzeń żony:) Pozdrawiam Droga Paulo, nie jest problemem, że nie można położyć, bo wiem że można, tylko jaki to da efekt grzejny. To już inny problem i nie związany z mitami, a przewodnictwem cieplnym (a raczej oporem cieplnym) drewna. Jak każdy wariant ma i plusy i minusy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qcze 10.10.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 https://picasaweb.google.com/tetetka41/DomX2011 Łatwiej zbudować dom niż wkleić te zdjęcia -więc przesyłam link do naszej Kasjopei i pozdrawiam wszystkich budujących-życząc wytrwałości , determinacji i szczęśliwego zakończenia . Pozdrawiam szczególnie Pana Zwole ,dzięki któremu podjęliśmy decyzje o budowie tego domu. warto było poczekać na te zdjęcia;) rewelacyjna kuchnia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yesko 11.10.2011 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Czy ktoś ma ogrzewanie ścienne w salonie?Czy to się sprawdza?Jakieś szczegóły: rurki, błędy, zalecenia... uprzejmie proszę.Planuje tam parkiet z litego drewna i podłogówka raczej odpada wg mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolcik 11.10.2011 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Czy ktoś ma ogrzewanie ścienne w salonie? Czy to się sprawdza? Jakieś szczegóły: rurki, błędy, zalecenia... uprzejmie proszę. Planuje tam parkiet z litego drewna i podłogówka raczej odpada wg mnie. I to jest coś, czym także się interesuję. Trochę się obawiam, że ta jedyna ścianka (pomiędzy drzwiami tarasowymi i oknem naświetlającym) może być za mała, żeby ogrzać cały salon. Stąd też było moje pytanie powyżej do Zwoli, jak u niego sprawdziło się ogrzewanie kanałowe. Jako opcja właśnie rozważam ogrzewanie płaszczyznowe na tej jednej ściance + grzejnik kanałowy. Wtedy można by zastosować taki płytszy i węższy. Właśnie ostatnio zainteresowała mnie oferta grzejników kanałowych dietherm.pl i ogrzewanie płaszczyznowe - ścienne firmy Kisan. Dziękuje oczywiście Zwoli i Tetetce za informacje w tym temacie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yesko 11.10.2011 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Ja biorę pod uwagę 3 ściany w salonie do tego typu grzania. Obok kominka będzie wisiał tv /choć podobno teraz modnie jest go nie mieć / i na tej ścianie ewentualnie będzie ogrzewanie w ograniczonej powierzchni. Nie wiem czy ścienne załatwi sprawę ale jak ktoś mi to przeliczy to się podzielę wiedzą. Pomysł mam taki żeby zrobić wszędzie poza salonem podłogówkę i dodatkowo w łazienkach grzejniki elektryczne a w salonie ścienne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek5darek 17.10.2011 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Witaj w zeszłym tygodniu ekipa wykonała strop przy pomocy wieszaków belki jak u Ciebie mocowanych do wieńca i podciągów pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fido414 19.10.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Mam zamiar kupić projekt kasjopea III .Chcielibyśmy przed zakupem obejrzeć taki dom na żywo czy ktoś zna lokalizację w okolicach pruszkowa lub warszawy? Proszę o szybką odpowiedź na mojego maila - [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pioterw 22.10.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Witam jesteśmy wraz żoną zaineresowani budową wersji III z pokojem na parterze zwracam sie z prośbą do forumowiczów (jeśli to możliwe) o jakieś realne kosztorysy. I ewentualne uwagi czy możliwe jest umieszczenie biura wraz z poczekalnią i oddzielnym wejściem dla petentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziki68 23.10.2011 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Mam zamiar kupić projekt kasjopea III .Chcielibyśmy przed zakupem obejrzeć taki dom na żywo czy ktoś zna lokalizację w okolicach pruszkowa lub warszawy? Proszę o szybką odpowiedź na mojego maila - [email protected] Witam, Niestety nie buduję wersji III lecz "zwykłą" Kasjopeę w wersji z podwójnym garażem. Jestem na etapie wykonywania drugiego stropu, więc już można obejrzeć wnętrze parteru i piętra w stanie surowym otwartym. Jeżeli jest Pan zainteresowany stawiam go w Międzylesiu - prośba o ewentualny kontakt na mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edem 23.10.2011 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Witam, chciałem zapytać wszystkich którzy budują wersję E (lub III) odnośnie kosztów związanych z oknami.Pierwsza wycena wszystkich okien sięga blisko 26 tyś. PLN, do tego w opcji z roletami zewnętrznymi RKS z napędem elektrycznym trzeba dołożyć blisko 19 tyś. PLN. (okna standard 5 komór, dwustronnie kolor, wkład szybowy 4-16-4 K 1,0). Oczywiście czekam jeszcze na kilka innych ofert tylko proszę o podpowiedź w jakim przedziale cenowym Państwo zakupiliście okna. Pozdrawiam,Edem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasjoKasia 23.10.2011 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Witam, my zapłaciliśmy 36 tys za okna 2 szybowe, niskoemisyjne z okuciami i szyba antywłamaniową WK2. Okleina z palety RAL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula. 23.10.2011 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Witam, my zapłaciliśmy 36 tys za okna 2 szybowe, niskoemisyjne z okuciami i szyba antywłamaniową WK2. Okleina z palety RAL. Witam, KasjoKasia, wyczytałam, że budujesz wersję E pod Pruszkowem, czy była by możliwość obejrzenia Twojego domku? Chcemy zakupić również ten projekt ale najpierw szukamy możliwości upewnienie się w swojej decyzji. Jeśli jeszcze ktoś z Państwa był by tak miły i zgodził sie na obejrzenie domu byłam bym wdzięczna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 23.10.2011 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Witam jesteśmy na etapie dachu i w związku z tym pytanie dla tych co mają już ten etap za sobą-jak u Was wyszła długość dachu w stosunku do dachówek?czy zgrywała się Wam idealnie z wybrnaymi dachówkami, czy dachówki cieliście?czy skracaliscie albo wydłuzaliscie dach/krokwie? u nas ciesle wydłużyli okap w stosunku do projektu o ok. 10 cm i teraz po zrobieniu nadbitki na częsci dachu stwierdzamy ze okap wystaje za bardzo poza mur. oczywiscie dojdzie styropian ale i tak naszym zdaniem jest za długi okap. widać go z okien na piętrze. zasłania część światła. niefajnie jest powaznie myslimy nad skracaniem ale teraz pytanie czy nie wyjdzie za krótki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dobrzyn 27.10.2011 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Witam serdecznie, Okna które założyłem do swojej Kasjopei to okna 7 komorowe, 3 szybowe + na dole P2. Od środka biały, od zewnątrz kolor. Mam okna przesuwane w salonie. Okna któych właściwości cieplne są naprawde dobre, żadne okno nie ma powyżej 0,9 sprawdzone w fabryce. Cena 30 000,00 PLN za całość. Mogę podesłać namiary dla zainteresowanych. proszę o kontakt [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dobrzyn 27.10.2011 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Moja Kasjopea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 27.10.2011 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Witam serdecznie, Okna które założyłem do swojej Kasjopei to okna 7 komorowe, 3 szybowe + na dole P2. Od środka biały, od zewnątrz kolor. Mam okna przesuwane w salonie. Okna któych właściwości cieplne są naprawde dobre, żadne okno nie ma powyżej 0,9 sprawdzone w fabryce. Cena 30 000,00 PLN za całość. Mogę podesłać namiary dla zainteresowanych. proszę o kontakt [email protected] ładnie się prezentują a jaki to kolor okien na zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719509567 30.10.2011 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Witam wszystkich serdecznie. My z mężem również jesteśmy na etapie wybieranie projektu i najbardziej podoba nam się projekt Kasjopea. Od dłuższego czasu czytamy to forum i zauważyliśmy, że są osoby, które budują taki dom w Warszawie i okolicy, więc jeśliby była taka możliwość, bylibyśmy bardzo wdzięczni za możliwość obejrzenia domu w realu. Bardzo dziękuje za pomoc i pozdrawiam Proszę o kontakt: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dobrzyn 31.10.2011 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 ładnie się prezentują a jaki to kolor okien na zewnątrz? Kolor Macore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek5darek 31.10.2011 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 Witaj . u nas okap dachu głównego wystaje poza mur 1m kąt nachylenia dachu jak w planie 25 stopni(dojdzie ocieplenie 20cm więc zostanie 80cm)daszki boczne 80cm na surowo. całość na razie wyglada proporcjonalnie. dachówka jest w trakcie układania wiec jeszcze efektu końcowego nie widać. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts