ksiut 06.11.2011 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 (edytowane) Witam Fomurowiczów, dla budujących zamieszczamy kilka fotek Kasjopei po małych zmianach - likwidacja loggi i powiększenie daszku z przodu..... Pozdrawiamy Edytowane 6 Listopada 2011 przez ksiut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam45ar 07.11.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Moja elewacja też już skończona. Budowałem bez żadnych zmian.http://img822.imageshack.us/img822/4676/dsc02126ta.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam45ar 07.11.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 http://img267.imageshack.us/img267/3190/dsc02125yu.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k-joanna 08.11.2011 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 adam45arŚwietną zrobiliście elewacje. . . a jaki kolor pokrycia dachu kładliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baxxterhp 09.11.2011 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Witam, razem z żoną przymieramy się do zakupu projektu Kasjopea IV, ze wszystkich projektów ten jest dla nas (chyba) najlepszy. Jednak martwi nas trochę powierzchnia salonu. Zastanawiamy się nad jego powiększeniem, tzn. wydłużenie z 4 metrów do 5 (względnie 5,5) i być może likwidacja podcienia. Czy jest osoba na forum, która właśnie zlikwidowała podcień i może jakoś doradzić takie rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka_84 11.11.2011 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Witam.Planujemy budowę Kosjopei III odbicie lustrzane, najchętniej rozpoczęłabym budowę najpóźniej na jesieni za rok, ale jak wyjdzie zobaczymy. Na chwilę obecną posiadam decyzję o warunkach która mi nie pozwala wybudować tego domu (ściana frontowa ma mieć wysokość max 5m a w projekcie jest więcej, z tym że analizowali tylko domy już oddane do użytku a są dwa domu w tym jeden przez płot które mają wyższą ścianę - krótko mówiąc poszło podanie o zmianę warunków i czekamy na odpowiedź wójta). Przed nami dalsze formalności w tym wycinka drzew (możliwa do końca marca a potem dopiero po październiku) i kredyt. Zmiany będą raczej niewielkie i nawet nie będą wymagały adaptacji przez projektanta.-w sypialni od frontu krótsze okno żeby wstawić pod nim toaletkę-w salonie i sypialni nad nim filary na rogach-pralnię przeniesiemy pomiędzy łazienki i kosztem sypialnianej łazienki powiększymy żeby każde z pomieszczeń miało około 5m2 (obecna moja łazienka ma 5m i jest ok przy czym stoi w niej pralka i nie ma prysznica tylko jest kabina nawannowa-i rozważam likwidację garderoby na rzecz gabinetu żeby stał się trzecią dziecinną sypialnią-balkon od ogrodu - jeszcze się zastanawiam, korci mnie wersja samych barierek jak już z resztą ktoś tu robił. Patrząc na zdjęcia strychu rozważam zakup projektu z dachem o kącie nachylenia 30 stopni Tetetka nie działa mi wasz album picasa, nie zmieniliście adresu przypadkiem? mam komunikat "Niestety, nie znaleziono strony." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalafiorek 11.11.2011 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Witam, razem z żoną przymieramy się do zakupu projektu Kasjopea IV, ze wszystkich projektów ten jest dla nas (chyba) najlepszy. Jednak martwi nas trochę powierzchnia salonu. Zastanawiamy się nad jego powiększeniem, tzn. wydłużenie z 4 metrów do 5 (względnie 5,5) i być może likwidacja podcienia. Czy jest osoba na forum, która właśnie zlikwidowała podcień i może jakoś doradzić takie rozwiązanie? My przedłużyliśmy salon o 1 m, dzięki czemu nabrał proporcji. Poszerzaliśmy też garaż o 0,5 m z tego samego powodu. Niestety teraz mogę tylko podesłać rysunek na priv. Mieliśmy zacząć budować się latem, najpóźniej na jesieni, ale do tej pory czekamy na pnb... cóż Piaseczno...pozdrawiam. kalafiorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baxxterhp 12.11.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 My przedłużyliśmy salon o 1 m, dzięki czemu nabrał proporcji. Poszerzaliśmy też garaż o 0,5 m z tego samego powodu. Niestety teraz mogę tylko podesłać rysunek na priv. Mieliśmy zacząć budować się latem, najpóźniej na jesieni, ale do tej pory czekamy na pnb... cóż Piaseczno...pozdrawiam. kalafiorek Czy dokonaliście jeszcze jakichś zmian, np. usunięcie lub zmniejszenie okien, podniesienie stropu. Gdzie planujecie zrobić pralnię, co z ogrzewaniem (grzejniki czy podłogowe) i piecem (gazowy czy paliwo stałe)? Czy możecie podesłać rysunek na maila? [email protected] dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalafiorek 13.11.2011 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Czy dokonaliście jeszcze jakichś zmian, np. usunięcie lub zmniejszenie okien, podniesienie stropu. Gdzie planujecie zrobić pralnię, co z ogrzewaniem (grzejniki czy podłogowe) i piecem (gazowy czy paliwo stałe)? Czy możecie podesłać rysunek na maila? [email protected] dzięki Rysunki podesłane. Zmian było sporo. Kasjopea jest projektem na wąską działkę,a my mamy sporo miejsca. Poszerzyliśmy garaż o 0,5 m i wydłużyliśmy salon o metr. Powiększaliśmy też sień,żeby zmieściły się w niej szafy i żeby można było się w niej ruszyć. Chyba też o 0,5 m. Wyrównaliśmy też górę z dołem- teraz mamy taki klocek, bez wystającej kuchni i jadalni. Dzięki temu pokoje na górze się powiększyły. Okna były przesuwane i powiększane. Żadnych okien narożnych, balkonów. Jedno balkonowe od frontu, ale tylko z barierką - taka moja elewacyjna fanaberia. Wejście do domu z garażu jest przez pom.gosp. - podczytane na tym forum. Dół 2,7 m od gotowej podłogi, góra 2,6. Może chcielibyśmy więcej, ale wtedy zmiana konstrukcyjna schodów. Elewacja jak w domach na południu - bez drewnianych wstawek itd. - mniej nowocześnie. Pralnia na górze, obok łazienki, z bezpośrednim przejściem - tam gdzie się rozbieramy tam zostawiamy brudne rzeczy i pierzemy. Ogrzewanie gazem - podłogówka dół plus kaloryfery na górze. Kominek jak będzie zimniej. Wentylacja mech. Więcej nie pamiętam.Obejrzyj rysunki. pozdrawiam.kalafiorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garnuszki 13.11.2011 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Witam Piekne WaszeKasjopee;) Kalafiorku czy mogłabym też prosić o rysunki Waszej Kasjopei? [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719509567 13.11.2011 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Witaj Kalafiorku Jeśli jest możliwość to ja również poproszę o podesłanie rysunków Waszego projektu: [email protected] Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baxxterhp 13.11.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Rysunki podesłane. Zmian było sporo. Kasjopea jest projektem na wąską działkę,a my mamy sporo miejsca. Poszerzyliśmy garaż o 0,5 m i wydłużyliśmy salon o metr. Powiększaliśmy też sień,żeby zmieściły się w niej szafy i żeby można było się w niej ruszyć. Chyba też o 0,5 m. Wyrównaliśmy też górę z dołem- teraz mamy taki klocek, bez wystającej kuchni i jadalni. Dzięki temu pokoje na górze się powiększyły. Okna były przesuwane i powiększane. Żadnych okien narożnych, balkonów. Jedno balkonowe od frontu, ale tylko z barierką - taka moja elewacyjna fanaberia. Wejście do domu z garażu jest przez pom.gosp. - podczytane na tym forum. Dół 2,7 m od gotowej podłogi, góra 2,6. Może chcielibyśmy więcej, ale wtedy zmiana konstrukcyjna schodów. Elewacja jak w domach na południu - bez drewnianych wstawek itd. - mniej nowocześnie. Pralnia na górze, obok łazienki, z bezpośrednim przejściem - tam gdzie się rozbieramy tam zostawiamy brudne rzeczy i pierzemy. Ogrzewanie gazem - podłogówka dół plus kaloryfery na górze. Kominek jak będzie zimniej. Wentylacja mech. Więcej nie pamiętam.Obejrzyj rysunki. pozdrawiam.kalafiorek Dzięki za przesłane rysunki Musimy się wybrać do architekta adaptującego i zobaczymy co da się zrobić, dzisiaj wpadła nam sugestia, żeby przesunąć dodatkowo ścianę za garażem o 0,5 metra co wydłuży klatkę i nie będzie problemu z dodaniem stopnia i powiększy salon o prawie 3 metry (pod warunkiem że poszerzymy go z 4 do 5,5m), do tego cała góra będzie szersza, czyli łazienki i jeden z pokoi. Pytanie tylko jaki będzie koszt przeprojektowania dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stulp 16.11.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Witam i pozdrawiam wszystkich.To mój pierwszy post na tym forum, choć czytam od jakiegoś czasu.Też przymierzam się do Kasiopei i dlatego prośba. Czy buduje ktoś z forumowiczów wersję III w pobliżu Łodzi? Chętnie bym podjechał zobaczyć gabaryty domu w realu zanim kupię projekt. I prośba do Kalafiorka o rysunki.[email protected]Raz jeszcze pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka_84 17.11.2011 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 krzychpio: jestem na etapie więźby dachowej . Jezeli chodzi o wejscie do dodatkowego pokoju za garażem to ja wejście robię sobie z półpiętra z podestu . wejscie swobodnie mieści się pod daszkiem nad tym pokojem a zyskuje się całą ścianę telewizyjną w salonie . Mam jednak pytanie co do narożnego okna w salonie . Widziałem , ze większośc wybudowała dodatkowy filar . Ja zrobiłem bez filara ale jak się kształtuje cena takiego okna , czy ktoś już jest na tym etapie , może ma ktoś jakieś zdjecie jak wygląda ta częśc budynku . Będę wdzieczny . może ktoś ma już zakończona budowę wersji e z checią zobaczylbym już wykończony budynek . . Mam prośbę czy masz jakieś rysunki, zdjęcia itp jeśli chodzi o to wejście z półpiętra? zaciekawił mnie pomysł ale jakieś nie jestem przekonana do niego w 100%, dodatkowe schody w gabinecie, mieszane uczucia mam ale chętnie bym to zobaczyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 18.11.2011 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Witam,chcielibyśmy obejrzeć jakąś Kasjopeę 3 od środka - czy może ktoś z okolic Warszawy to udostępnić? pozdrawiam Juster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yesko 18.11.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Brama garażowa dwustanowiskowa. Jaką zakładacie: roletową czy segmentową? Ja zastanawiam się nad roletową z uwagi na układ belek pod sufitem garażu. Jeżeli taką założę to nad połową garażu mogę zrobić dodatkowe pomieszczenie na np opony, box, narty itp. Obniżę strop drewniany tak aby zmieścił się swobodnie mniejszy samochód, wykorzystując jednocześnie maksymalnie przestrzeń pod dachem. Taki mam pomysł, czy ktoś robił coś podobnego? Czy przy segmentowej ta przestrzeń pod dachem jest stracona? Wydaje się że tak ale może się mylę.Nie wiem tylko czy cena roletowej bramy nie zniechęci mnie do tego.Wiem, że jest też spory strych i schowek pod schodami ale zdolności kolekcjonerskie rodziny bywają nieograniczone i "potrzebnych" rzeczy stale przybywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malini 20.11.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Na parterze ceramika , na pietrze quick step z V-fugą na podkładzie unisound- brak teatralnego odgłosu podczas chodzenia. wygladaja jak prawdziwe deski. Witam Cię, mam pytanko, przeglądam ostatnio dodane przez Ciebie zdjęcia i w związku z tym mam pytanie. Czy dlugość łazienki na parterze jest taka sama jak schowka? tzn do końca spocznika? bo na zdjęciu wygląda na "płytrzą". Pytam bo chcę tam zmieścić natrysk i chyba będzie ciężko!! Dzieki za info Malini Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tetetka 22.11.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Łazienka na dole ma 4 m.kw. . Długośc sciany bez ubikacji to 2,7 m,szerokość wnęki 1,7 . Patrząc na to pomieszcenie bez problemu zmieściłbym prysznic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malini 23.11.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Witam i pozdrawiam wszystkich. To mój pierwszy post na tym forum, choć czytam od jakiegoś czasu. Też przymierzam się do Kasiopei i dlatego prośba. Czy buduje ktoś z forumowiczów wersję III w pobliżu Łodzi? Chętnie bym podjechał zobaczyć gabaryty domu w realu zanim kupię projekt. I prośba do Kalafiorka o rysunki. [email protected] Raz jeszcze pozdrawiam Witam, buduję w Glinniku pod Zgierzem, ale mam ławy fundamentowe i czekam na wiosnę z resztą, jest jeszcze jedna kasjopea w Aleksandrowie Łódzkim. to tyle. pozdrawiam Malini Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malini 23.11.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Łazienka na dole ma 4 m.kw. . Długośc sciany bez ubikacji to 2,7 m,szerokość wnęki 1,7 . Patrząc na to pomieszcenie bez problemu zmieściłbym prysznic. Dzięki, mam nadzieję że w rzeczywistości będzie to lepiej wyglądało. Mam teraz stan zero i nie widzę tych metrów w kuchni, salonie, itd. Ale jak patrzyłem na Twoje zdjecia to wygląda to obszernie. Czy usunąłeś zdjęcia? bo nic w Twoim albumie nie ma?? Czy na gorze także masz ogrzewanie podłogowe, w łazienkach widziałem na scianie kaloryfer? Zastosowales jako dodatkowy? Jeszcze jedno pytanko, czy jeżeli gabinet będę miał zamkniety, to klatka schodowa będzie ciemna? też mam zamiar zlikwidować okno w klatce. Dzieki za info pozdrawiam Malini Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts