Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich forumowiczów moja kasjopea jest w stanie surowym otwartym dlatego nie mogę się doczekac widoku gotowych wnętrz

dlatego zwracam się z prośbą o przesłanie mi zdjęć gotowego domu .

[email protected]

Dziękuje i pozdrawiam.

Witam

Stronka na fb jest moja i tam dodaje swoje fotki( jest łatwiej :))

prosba o przesłanie zdjęć gotowego domu oczywiście nie będę ich nigdzie udostępniał sznuje waszą prywatność

[email protected]l

Pozdrawiam.

Edytowane przez lord84-14

Za drogo!!! Wiem że ekipy bud. maja zaporowe ceny bo sami mieliśmy problem ze znalezieniem ekipy w przystępnej cenie. Za robociznę stan surowy (bud. 2011 r.) zapłaciliśmy 50 tys z blacha na dachu, też bud pod warszawą. Więc radze szukajcie nam też wyceniali 80-100 tyś a przecież jeszcze trzeba dodać 80 tyś za materiał

teriva 9 tyś, drewno nad pietrem i cały dach 12 tyś

Witam, koszt materiału terriva ok 5,5 tys oraz drewno na strop i dach ok 11tys. drewno naprawdę rewelacyjne! polecam tartak w miejscowości Ewelinów woj świętokrzyskie dowóz na terenie całej Polski tak porządnego drewna na dach to teraz trudno spotkać. Pozdrawiam

wczoraj wreszcie otrzymała decyzję zamienną do warunków zabudowy (ściana frontowa miała mieć max 5m a Kasjopea ma więcej więc napisałam podanie i udało się :D dostałam decyzję z wielkością 6m) z związku z czym w przypływie wielkiej radości od razu zakupiłam projekt, Kasjopea 3 odbicie lustrzane, po niedzieli powinien być u mnie i wtedy od razu umówię się z geodetą na przygotowanie mapy do projektowania. Liczę na to że dostanę pozwolenie na wiosnę i może latem albo najdalej jesienią wbijemy w ziemię pierwszy szpadel :)

Przejrzystość, klarowność i czytelność nie są najmocniejszą stroną tego projektu. Buduję ten dom z kilkoma zmianami, bo niektóre rozwiązania projektanta są, co najmniej dyskusyjne. Piękny projekt, ale trzeba mocno pilnować wszystkich etapów, bo można zbłądzić.

Widziałem jak wyglądają projekty domów w Niemczech czy nawet innych polskich firm i są bardziej przejrzyste. Np. rzuty dla murarzy. W innych projektach znajdowałem takie rzuty, które wymiarują i pokazują same mury, tutaj niestety wymiarowanie obejmuje wszystkie elementy muru wraz z ociepleniem. Więźby dachowej pokazanej w pionie czy szczegółowe rysunki mocowań belek stropowych nawet nie ma co szukać. To zwyczajne lenistwo projektanta. Pomysły na zmiany grubości ściany np., lukarna 12 cm grubości ściany zewnętrznej to absurd, nawet przy 20 cm ocieplenia. Inni inwestorzy na pewno potwierdzą, że przy tym projekcie trzeba pilnować każdej decyzji budowlańców.

Oczywiście warto wybrać ten projekt, bo wyróżnia się i jest bardzo funkcjonalny, ale… „Oczy szeroko otwarte”

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.

Potwierdzam, trzeba być bardzo czujnym i uważnie studiować dokumentację, planować z wyprzedzeniem i to dużym bo decyzje podejmowane na poziomie zero mają konsekwencje na dachu. Każda zmian może powodować dodatkowe inne, których się wcześniej nie spodziewaliśmy.

Dosyć straszenia, to jednak tylko domek średniej wielkości i średnio sprytna ekipa powinna sobie poradzić, pomimo pewnych braków w projekcie.

Witamy wszystkich!

Razem z żoną jesteśmy zdecydowani na zakup projektu Kasjopea, ale bardzo chcielibyśmy wcześniej zobaczyć wybudowany już dom.

Wielka prośba zatem do wszystkich, którzy wybudowali lub budują Kasjopeę w Wielkopolsce a konkretnie w okolicach Poznania. Bardzo prosimy o kontakt w tej sprawie.

Mój mail: [email protected]

Z góry dziękujemy

Serdecznie witam!

My razem z mężem też budujemy Kasjopeę. Obecnie jesteśmy na etapie wyboru okien i drzwi. Mamy prośbę o przesłanie zdjęć gotowego domu, chętnie zobaczymy jak urządziliście wnętrza. Oczywiście zdjęcia tylko do naszego wglądu, nie zamierzamy ich nigdzie udostępniać.

Pozdrawiamy

Witam Wszystkich. Od dłuższego czasu przeglądałem te forum i nie mogłem się doczekać, kiedy i ja będę mógł zostać pełnoprawnym uczestnikiem. Tak więc nadszedł ten czas, kupiliśmy z żoną projekt E i czekamy za pozwoleniem. Mamy również nadzieje, że ruszymy przed zima z fundamentami a może coś dalej, pozdrawiam wszystkich i gratulacje dla tych kończących ;) Ps. Zwola ten domek po prostu zwola z nóg.

Witam mam pytanie czy budowa Państwa domu jest realizowana w okolicach Pozania???!! Poznieważ jesteśmy przed decyją zakupu projektu i szukamy możliwości obejrzenia domu na żywo. Zdjecia na forum są super pomocne i tylko utwierdziły nas w przekonaniu, że dom jest booooski ale zobaczyć go na własne oczy wydaje się bezcenne :)

Czekam na odp. i pozdrawiam serdecznie.

Tak. Środa jest bardzo ważna :-) Szczególnie w moim przypadku :-)))

Zdjęcia będą niedługo tylko ogarniemy wnętrze pod kątem porządków.

Jeśli są nadal chętni na oglądanie domu to zapraszam. Tylu już było oglądających, że zakładałem iż wszyscy już byli :-) Budowa (za 3 tygodnie już nie budowa) jest w okolicach Poznania.

Witam mam pytanie czy Pana dom zlokalizowany jest w okolicach Pozania???!! Poznieważ jesteśmy przed decyją zakupu projektu i szukamy możliwości obejrzenia domu na żywo. My chcemy się budować w Luboniu pod Poznaniem i chęć zobaczenia go na własne oczy wydaje się bezcenne :)

Zdaję sobie sprawę, że chętnych nie brakuje - szczególnie do obejrzenia wnetrza ale nam wystarczył by widok nawet samego budynku z zewnątrz.

Czekam na odp. i pozdrawiam serdecznie.