Barbarska 06.02.2012 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Witam wszystkich wielbicieli Kasjopei Moje pytanie dotyczy projektu Kasjopea 3. Jak lub na co wykorzystaliście, bądź macie zamiar wykorzystać ten najmniejszy pokoik na piętrze (ok. 7,5m2)??? Na gabinet, garderobo-schowek, etc.??? Poszukuję inspiracji, bo do końca nie wiemy co zrobić z tą przestrzenią... Dziękuję za wszystkie cenne wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morny 06.02.2012 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 witam!My z mężem zmieniliśmy troszeczkę górę, tzn. zlikwidowaliśmy garderobę w sypialni, ściankę działową przesunęliśmy i tym samym ten mały pokoik stał się większy o 4m2. Jesteśmy z niego bardzo zadowoleni. Na górze też zlikwidowaliśmy jedną z łazienek, tą właśnie z wejściem od sypialni, w zamian z a to powiększyliśmy tą z wyjściem z korytarza i zmieściliśmy jeszcze tam garderobę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moppe 07.02.2012 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Witam wszystkich wielbicieli Kasjopei Moje pytanie dotyczy projektu Kasjopea 3. Jak lub na co wykorzystaliście, bądź macie zamiar wykorzystać ten najmniejszy pokoik na piętrze (ok. 7,5m2)??? Na gabinet, garderobo-schowek, etc.??? Poszukuję inspiracji, bo do końca nie wiemy co zrobić z tą przestrzenią... Dziękuję za wszystkie cenne wskazówki Witaj, my podobnie jak morny połączyliśmy ten pokoik z garderoba z głównej sypialni i w rezultacie mamy większy pokój. Łazienkę z głównej sypialni przerobiliśmy na garderobę BK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomi2 07.02.2012 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Witam jestem laikiem drodzy forumowicze, chcę zmienić materiał z porotherm na Ytong na jakim etapie przygotowywania dokumentacji mam to zrobić?Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asma1719509786 08.02.2012 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Witam, udało nam się wylać fundamenty przed mrozami. Podaję poszczególne koszty, przy czym ze względu na teren nad wylewkę wyszliśmy 4 bloczkami. Czyli w sumie mamy prawie 180 cm w ziemi:Geodeta wytyczenie domu - 500,00Beton B20 z dodatkiem przeciwmrozowym z pompą - 43m3 - 11 190,00Pręty + druty - 4 656,76Cegły+pustaki szalunkowe - 5 133,71Robocizna - 10 700,00Wpis Pani Kierownik - 600,00 W sumie na dzień dzisiejszy kosztowała nas: 32 780,47zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbarska 09.02.2012 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Dostaliśmy pozwolenie na budowę!!!!!!!!!! jupiiiiii :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangoo2010 09.02.2012 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Mam pytanko co do cieśli. Nam panowie wycenili pracę - (wybraliśmy dachówkę) na 28ty/woj maz. Jak to u Was wygląda/ło, podobne koszty? Nie za drogo..?. Ile wyniosła dachówka? Może ktoś ma namiary na jakąś solidną ekipę... będę wdzięczna. A do wiosny już tuż tuż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morny 10.02.2012 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Mam pytanko co do cieśli. Nam panowie wycenili pracę - (wybraliśmy dachówkę) na 28ty/woj maz. Jak to u Was wygląda/ło, podobne koszty? Nie za drogo..?. Ile wyniosła dachówka? Może ktoś ma namiary na jakąś solidną ekipę... będę wdzięczna. A do wiosny już tuż tuż No my robiliśmy jesienią dach (również dachówka) i w sumie za cieślę i dekarza daliśmy 17 tys. woj wielkopolskie. Myślę że 28 tys to trochę dużo, z tego co nam Ci fachowcy mówili to to jest bardzo prosty dach, bez żadnych wypustek i itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malini 12.02.2012 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Mam pytanko co do cieśli. Nam panowie wycenili pracę - (wybraliśmy dachówkę) na 28ty/woj maz. Jak to u Was wygląda/ło, podobne koszty? Nie za drogo..?. Ile wyniosła dachówka? Może ktoś ma namiary na jakąś solidną ekipę... będę wdzięczna. A do wiosny już tuż tuż Witam, ja mam już cieślę zarezerwowanego, praca wyceniona na 20 tyś wraz z stropem drewnianym, u mnie rownież dachówka, na razie mam wycenę PIANO Meyera Holsena, calość 33 tys. Województwo Łódzkie. Także wydaje mi się że możesz jeszcze trochę negocjować. Dodam jeszcze że wybrałem najdroższego, ale różnica była 2 tyś na całości. pozdrawiam M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malini 12.02.2012 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Witam jestem laikiem drodzy forumowicze, chcę zmienić materiał z porotherm na Ytong na jakim etapie przygotowywania dokumentacji mam to zrobić? Proszę o pomoc. Witam nareszcie ktoś buduje w Łodzi. Ja buduję z porotermu, ale nie musisz nic zmieniać w projekcie jeśli chcesz wybudować z Ytonga. pozdrawiam M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malini 12.02.2012 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Witaj, my podobnie jak morny połączyliśmy ten pokoik z garderoba z głównej sypialni i w rezultacie mamy większy pokój. Łazienkę z głównej sypialni przerobiliśmy na garderobę BK U nas identycznie, to jest dobre rozwiązanie, a czy zostawiliście w takich rozmiarach jak w projekcie balkon w sypialni? bo my zamierzamy go trochę zmnieszyć, u nas będzie od północy i w dodatku od ulicy, także poranna kawa odpada:) pozdrawiam M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natawa 12.02.2012 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Witamy !Zaczynamy budowę wiosną, obecnie czekamy na pozwolenie na budowę. Jeśli ktokolwiek z Wielkopolski mógły spotkać się i pokazać swój dom, a raczej podzielić się doświadczeniem z budowy ( prac ogólnobudowlanych), chętnie skorzystamy. Ekipy do budowy mamy wytypowane, choć ogólnobudowlana nadal mi nie pasuje ( myślę nad zmianą co może początek prac opóźnić ). Czeka nas jeszcze wycinka drzew. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CasaD 12.02.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Witam Do tej pory mocno myslelismy nad projektem indywidualnym, ale ostatnio skupilismy sie na gotowym Kasjopea - III.Mamy watpliwosci co do tej sciany w salonie (wg projektu) poswieconej na TV ale jednoczesnie z wejsciem do tego dodatkowego pokoju na dole.Czy mozecie powiedziec jak to wyglada w rzeczywistosci ? Tzn czy te niecale dwa metry na tv i zaraz drzwi i kominek jakos wspolgra ? Czy moze jakos inaczej rozwiazaliscie to architektonicznie ?Czy jest ktos kto moglby sie pochwalic i pokazac (moze chociaz zdjecia, jesli nei na zywo) wlasnie ta wersje Kasjopei w okolicach Warszawy, Ożarowa, Nadarzyna...Bedę wdzięczna za każdy odzew ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka_84 12.02.2012 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Witam Do tej pory mocno myslelismy nad projektem indywidualnym, ale ostatnio skupilismy sie na gotowym Kasjopea - III. Mamy watpliwosci co do tej sciany w salonie (wg projektu) poswieconej na TV ale jednoczesnie z wejsciem do tego dodatkowego pokoju na dole. Czy mozecie powiedziec jak to wyglada w rzeczywistosci ? Tzn czy te niecale dwa metry na tv i zaraz drzwi i kominek jakos wspolgra ? Czy moze jakos inaczej rozwiazaliscie to architektonicznie ? Czy jest ktos kto moglby sie pochwalic i pokazac (moze chociaz zdjecia, jesli nei na zywo) wlasnie ta wersje Kasjopei w okolicach Warszawy, Ożarowa, Nadarzyna... Bedę wdzięczna za każdy odzew ! ja mam w planach przesunięcie drzwi do tego dodatkowego pokoju maksymalnie jak się tylko do w drugi koniec, kominek myślimy wrzucić pod schody (w miarę możliwości) i wtedy na tv zostanie więcej miejsca między drzwiami a kominkiem. To jest pomysł a realizacja dopiero za jakiś czas więc nie zgłębiałam jeszcze tematu np. izolacji schodów itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbarska 13.02.2012 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 U nas na razie też wszystko jeszcze w planach, ale my z kolei między salonem a gabinetem chcemy zrobić podwójne drzwi przesuwane, w salonie z tv rezygnujemy, chcemy go umieścić właśnie w gabinecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CasaD 13.02.2012 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 ja mam w planach przesunięcie drzwi do tego dodatkowego pokoju maksymalnie jak się tylko do w drugi koniec, kominek myślimy wrzucić pod schody (w miarę możliwości) i wtedy na tv zostanie więcej miejsca między drzwiami a kominkiem. To jest pomysł a realizacja dopiero za jakiś czas więc nie zgłębiałam jeszcze tematu np. izolacji schodów itp. Ano tez o tym myslalam, ale bez przesuwania kominka, to wejscie do gabinetu byloby jakos mocno wcisnete w rog i zaden mebel by nie wszedl. Zastanawiam sie na ile technicznie jest mozliwe przesuniecie tego kominka. Tak na sucho to doszlam do wniosku ze pewnie bez szkody moge przesunac to wejscie jakies 20 cm Barbarska, no u nas wlasnie gabinet ma takie przeznaczenie albo typowego gabinetu (zamkniety - tylko do pracy) albo biblioteka z mi\oimi gratami i biurkiem, wiec upieramy sie zeby kacik tv byl w salonie. A wogole kiedy zaczynacie ? No nic moze ktos ma juz ta scianke wybudowana i moze pokazac real albo zdjecie to bede wdzieczna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka_84 13.02.2012 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 CasaD ta ściana od komina do ściany zewnętrznej zgodnie z projektem ma około 380cm z czego stawiając drzwi przy ścianie zewnętrznej trzeba je oddalić o jakieś 50cm (bo gabinet jest trochę cofnięty) czyli zabrać z tej ściany około 140cm więc zostaje 2m na kominek i tv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbarska 13.02.2012 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 I tak coś mi się wydaje, że wiele naszych planów czy zamierzeń zmieni się w tzw. "praniu" ... Bardzo liczyłam na to, że z budową ruszymy już na koniec kwietnia, ale ekipa, z którą jesteśmy umówieni nie wyrobi się z poprzednią robotą, także pewniejszy jest termin z początkiem czerwca ... Już nie mogę się doczekać..., a wtedy dopiero się zacznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CasaD 13.02.2012 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Ech, pewnie zanim ja rusze bedziesz miala juz stan surowy....a wtedy sie do ciebie usmiechne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomi2 14.02.2012 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Dziękuję Malini za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts