Qcze 15.03.2012 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 witam,czy ktoś robił strop teriva zamiast drewnianego na poddaszu? Nasz majster poleca tak zrobić dla wzmocnienia całej konstrukcji domu. Słyszałem też że stropy drewniane "pracują" i mogą z czasem pojawić się pęknięcia na tynkach. Lada dzień ruszamy ze ścianami:) Na jesieni zrobiliśmy stan zero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 15.03.2012 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Dokładnie nam to samo polecają.. to pewnie wymaga zgody architekta.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 15.03.2012 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Dodatkowo.. szukam informacji co POWINNO sie znaleźć w umowie z ekipą budowlaną? może ktoś moze podesłać jakiś szablon?z góry dziekuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 15.03.2012 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Witam, jak w Kasjopea 3 prezentuje sie to podłużne (poziome) okno w jadalni? nie jest za duze? bez szprosów wygląda jak witryna wystawowa PS. Skorzystalismy z pomysłu.. wydłużylismy daszek nad wejsciem pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 15.03.2012 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 W nawiązaniu do poprzednio wrzuconych zdjęć Kasjopei innych Forumowiczów, podsyłam również kilka od siebie. POZDROWIENIA DLA BUDUJĄCYCH http://imageshack.us/photo/my-images/101/dscn4971n.jpg http://imageshack.us/photo/my-images/545/dscn4973i.jpg Zrobiliśmy pełne deskowanie ( deski i papa ok 4500 zł ). a cały koszt dachu ile Wam wyszedł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yesko 18.03.2012 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Czy ktoś z Was zamontował instalację odgromową? Jakiego rządu są to koszty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nimbastik 19.03.2012 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Czy ktoś z Was zamontował instalację odgromową? Jakiego rządu są to koszty? Instalacja odgromowa poprowadzona od kominów wypuszczona na dwa zejścia (w projekcie są cztery): - uchwyt gąsiorowy G5 - 20 sztuk - 126 zł - uchwyt pod dachówkę skręcany L-415 - 2 szt. - 16 zł - drut ocynk fi 6 mm - 12 kg - 65 zł Razem: 207 zł Robocizna nie podam bo instalację odgromową dekarze zrobili w ramach swoich prac. Do tego na początku murarze podłączyli taśmy bednarki bezpośrednio do zbrojenia ław fundamentowych (około 12 mb bednarki) też wykonali to w ramach swoich prac. Nie wiem ile może kosztować podłączenie uziemienia do szpil uziomu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yesko 19.03.2012 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 no to koszty niewielkie, burze teraz są jakieś bardziej gwałtowne niż za komuny - partia też chyba nad tym panowała w przypadku wyładowania i jakiegoś przepięcia /nie wiem czy tak się to nazywa/ straty mogą być duże - elektronika w czałym domu, może sie popalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 19.03.2012 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 witam, czy ktoś robił strop teriva zamiast drewnianego na poddaszu? Nasz majster poleca tak zrobić dla wzmocnienia całej konstrukcji domu. Słyszałem też że stropy drewniane "pracują" i mogą z czasem pojawić się pęknięcia na tynkach. Lada dzień ruszamy ze ścianami:) na jesieni zrobiliśmy stan zero zostawiamy strop drewniany, wzmocnimy płytami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luminda 19.03.2012 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 (edytowane) witam, czy ktoś robił strop teriva zamiast drewnianego na poddaszu? Nasz majster poleca tak zrobić dla wzmocnienia całej konstrukcji domu. Słyszałem też że stropy drewniane "pracują" i mogą z czasem pojawić się pęknięcia na tynkach. Lada dzień ruszamy ze ścianami:) Na jesieni zrobiliśmy stan zero My zrobiliśmy strop nad piętrem z terrivy. Zdecydowanie POLECAM! Edytowane 19 Marca 2012 przez Luminda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 19.03.2012 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Tak sie cieszylam na szybka realizacje a tu klops...Na zalatwienie dokumentacji bedziemy czekali do sierpnia!Niech ktos mi powie czy lepiej budowac z Ytonga czy z Porothermu?Architekt pozostawia to do naszej decyzji a my wiadomo laicy za cholere nie mamy pojecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nimbastik 19.03.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Niech ktos mi powie czy lepiej budowac z Ytonga czy z Porothermu?Architekt pozostawia to do naszej decyzji a my wiadomo laicy za cholere nie mamy pojecia Porotherm to: średnia waga, średnie promieniowanie, podwyższona kruchość, średnie przenikania ciepła, słaba nasiąkliwość i trudna obróbka. Gazobeton to: mała waga, małe promieniowanie, średnia kruchość, małe przenikanie ciepła, duża nasiąkliwość i łatwa obróbka. Kasjopejki budują z Ytonga, Wienerbergera, Silki i wielu innych. Co jest lepsze ciężko jednoznacznie powiedzieć. Ja wybrałem Porotherm Wienenbergera i z akustyki ścian jestem zadowolony, wody też bardzo mało jest w budynku, budowali dosyć szybko, ale niepodobała mi się kruchość materiału, montowanie kołków jest problematyczne, tynków na pewno pójdzie dużo więcej niż na beton komórkowy. Zobaczymy za kilka lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marmolada 21.03.2012 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 parę dni temu widziałam tu fajne zdjęcia z wnętrza kasjopeji, gdzie one zniknęły??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 21.03.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Nimbastik baaaaardzo dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz.No teraz wiem juz co sie z czym je.Chyba przekonalam sie do Ytonga.Tylko czy ja sie doczekam w koncu tej budowy....buuuuuuuuu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksiut 24.03.2012 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 a cały koszt dachu ile Wam wyszedł? Witam, z tego co pamietam wyszło jakoś tak: więżba 11000 robocizna 58 zł mkw ok 14000 i płaska dachówka rupp ceramika turmalin 30 000 RAZEM ok 55.000 pozdrawiam budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga132_ga 26.03.2012 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 witam mam pytanie do osób które juz szczęśliwie zamieszkują w kasjopea.czy ktoś z Państwa ma ogrzewanie gazowe- na dole podłogówka a na górze grzejniki i mógłby podzielic się wiadomością jaki piec wybraliście i czy jesteście zadowoleni?(firmę plus model) oraz jaki zasobnik na wode zastosowaliście.Będę bardzo wdzięczna za podpowiedz.Pozdrawiam wszystkich serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 30.03.2012 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Witam. Czy ktos z zaawansowanych w budowie(aczkolwiek niekoniecznie)moze rzucic okiem na zmiany jakie przewidzialam w projekcie?Wczoraj bylismy u architektki zglosic zmiany wiec gdyby bylo cos nie tak mam szanse jeszcze na weryfikacje.PARTER:-likwidacja okna na scianie bocznej w kuchni,-likwidacja podcienia celem uzyskania wiekszego salonu,-w jadalni trzy waskie okna pionowe zamiast pojedynczego,-likwidacja okien na schodach na pietro,-zmniejszenie lazienki w celu powiekszenia schowka,-likwidacja gabinetu na korzysc pomieszczenia gospodarczego z wejsciem od ogrodu,-likwidacja prysznica w lazience,-w salonie w oknie ktore ma slupek w narozniku bedzie normalny filar dzielac tym samym okno lamane na dwie czesci,-w pomieszczeniu gospodarczym uzyskanym z gabinetu przewidzialam mala wanne i wc,-PIETRO:-likwidacja wnek w sypialniach przylegajacych do siebie,-w duzej sypialni likwidacja loggi i bocznego okna,-przesuniecie garderoby w celu powiekszenia gabinetu,-przesunac scianki w lazienkach w celu powiekszenia pralni,-wejscie do pralni z korytarza.No i to by bylo na tyle.Prosze o sugestie ,uwagi etc etc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pioterw 01.04.2012 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Witam,Czy ktoś z Państwa byduje w okolicach Warszawy (tak do 100km) domek z gabinetem i może udostępnić w celu obejrzenia, głównie chodzi nam o ten pokój za salonem bo planujemy tam zrobić gabinet stomatologiczny. Z góry dziękuję.Pozdr,PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qcze 01.04.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 witam, czy ktoś zdecydował się na likwidacje okna na podcieniu od strony jadalni? będziemy mieli duże okno na ścianie jadalni więc światła będzie pod dostatkiem. Tak nam się wydaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
streaminfo 01.04.2012 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Nie wiem, jak dodawać zdjęcia, więc podaję link do kilku zdjęć naszej budowy. Mam nadzieję, że link działa. Jeśli jednak będzie inaczej, dajcie proszę znać. https://picasaweb.google.com/100281848933820606055/DoInternetu?authuser=0&authkey=Gv1sRgCO2EiK_d5JSYfA&feat=directlink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts