michalgosia 09.09.2012 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Czy możecie napisać (opisać) czy da radę w łazience przy głównej sypialni pod oknem zrobić kibelek i bidet? Na jakiej wysokości od podłogi zaczyna się okno? Witam Lazienki sa na tyle ustawne, ze wszystko sie da tam zrobic i wstawic, rowniez wc i bidet pod oknem, pion kanalizacji jest bardzo blisko. Na gotowo parapet okna mamy 129cm od podlogi. My jednak nie zamontowalismy bidetu,testowalem go i osobiscie uwazam to za niepotrzebny gadzet. Wole miec szersza kabine prysznica. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasjopea_4 11.09.2012 04:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Ciekawym rozwiazaniem jest wspolny prysznic dla lazienki ogolnej i lazienki przy sypialni. Warto rozwazyc taki pomysl. W naszym przypadku raczej sie sklonimy do takiego rozwiazania. Dzieki temu zaoszczedzamy jeden prysznic i kilka metrow kwadratowych w lazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 11.09.2012 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Ciekawym rozwiazaniem jest wspolny prysznic dla lazienki ogolnej i lazienki przy sypialni. Warto rozwazyc taki pomysl. W naszym przypadku raczej sie sklonimy do takiego rozwiazania. Dzieki temu zaoszczedzamy jeden prysznic i kilka metrow kwadratowych w lazience. A mozesz cos blizej na ten temat powiedziec?Czy chodzi ci po prostu o kabine w jednej z lazienek czy moze jakos miedzy lazienkami?Interesuje mnie ten temat bo tez chce zaoszczedzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semiramida 11.09.2012 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 fajna_kobieto, czy u Ciebie są już mury? i ile kosztowała Twoja płyta? Mam firmę w Dąbiu to byłoby blisko zobaczyć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasjopea_4 11.09.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 A mozesz cos blizej na ten temat powiedziec?Czy chodzi ci po prostu o kabine w jednej z lazienek czy moze jakos miedzy lazienkami?Interesuje mnie ten temat bo tez chce zaoszczedzic. My jestemy dopiero na etapie zalewania stropu. Kwestia ostateczna scianek dzialowych to temat za 2-3 tygodnie, niemniej jednak propozycja zaprezentowana kilka postow wyzej ktora zalaczam: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=434219699953666&set=a.434219483287021.95932.184332828275689&type=3&theater wydaje sie bardzo rozsadnym rozwiazaniem. Tak jak pisalem wczesniej, oszczednosc kilku metrow kwadratowych oraz zastosowanie niecodziennego rozwiazania przemawia nad przemysleniem tego tematu. "Fajna kobieto" a jak u Was postepy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasjopea_4 11.09.2012 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 (edytowane) Znalazlem jeszcze cos takiego: http://claudiaroessner.de/wp/wp-content/gallery/tadelakt/dscn0801_1_0.jpg http://www.magdadaniel.mojabudowa.pl/pliki/magdadaniel/image/prysznic.jpg Edytowane 11 Września 2012 przez Kasjopea_4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luminda 14.09.2012 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 (edytowane) Mam pytanie do juz mieszkajacych zreszta do budujacych rowniez jak rozwiazaliscie ustawienie sanitariatow w lazience przy sypialni?Nie mam pomyslu jak ustawic bidet kibelek wanne prysznic i jeszcze gdzie w tym wszystkim zmiescic umywalke z szafka zeby to jakos w miare wygladalo?Moze bedzie ktos tak mily i wkleilby zdjecie jak to rozwiazal....?Plisssssssssssssssss................................... Nie wyobrażam sobie, aby w którejś z łazienek (zachowując oryginalne rozmiary) umieścić wszystkie wymienione przez Ciebie sanitariaty. Łazienki wbrew pozorom nie są jakieś kosmicznie duże aczkolwiek na pewno większe niż blokowe klitki. My to rozwiązaliśmy w następujący sposób: Łazienka przy sypialni narożna wanna (155 x 155) kibelek dwie umywalki Łazienka ogólnodostępna kabina prysznicowa (100 x 140) kibelek bidet umywalka Może prowizoryczne rysunki pomogą Edytowane 14 Września 2012 przez Luminda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 14.09.2012 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Jak sie popiesci to sie wszystko zmiesci.A tak powaznie to zrezygnowalismy z tej pseudo pralni wiec automatycznie kilka dodatkowych metrow przybedzie.Problem tkwi w tym ze ta druga lazienka bedzie nalezala do dzieci a one chca koniecznie i wanne i kabine.Gdyby stanelo tylko na kabinie zyskalibysmy wieksza lazienke to przysypialniana.Poki co negocjuje z dzieciakamihttp://forum.muratordom.pl/images/icons/icon12.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luminda 14.09.2012 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 fajna kobieta, ile ludzi tyle potrzeb moim głównym założeniem było to, żeby łazienki były przestronne- mam dość tych blokowych klitek gdzie właśnie trzeba popieścić żeby wszystko się zmieściło wychodzę z założenia, że jak będę chciała skorzystać z prysznica to pójdę do łazienki ogólnodostępnej a dzieciom też nie zabronię popluskać się w "naszej" wannie ale wiadomo, każdy ma swoją wizję jak dla mnie łazienki mogłyby być ciut większe, ale... jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma hehe pozdrawiam, A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 19.09.2012 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Hej jak tam idą wasze budowy? Może dacie jakąś relację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbarska 19.09.2012 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 (edytowane) Proszę bardzo stan obecny wygląda tak: . Edytowane 19 Września 2012 przez Barbarska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 19.09.2012 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Proszę bardzo stan obecny wygląda tak: [ATTACH=CONFIG]137320[/ATTACH] Wczoraj weszli elektrycy, w przyszłym tygodniu spodziewamy się hydraulików. fajnie ale bez okien a instalcje będą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luminda 19.09.2012 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 fajnie ale bez okien a instalcje będą? o tym samym pomyślałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasopol 19.09.2012 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 czy ktoś z budujących, ze względu na podciąg w garażu, miał problem z zamontowaniem napędu bramy? mój kierownik budowy mówi, że może być problem, gdyż ze względu na podciąg jest bardzo mało miejsca na prowadnice bramy i napędu, chyba że obniży się samą bramę garażową, u mnie akurat ze względu na samochód, nie wchodzi to w ogóle w rachubę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 20.09.2012 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 czy ktoś z budujących, ze względu na podciąg w garażu, miał problem z zamontowaniem napędu bramy? mój kierownik budowy mówi, że może być problem, gdyż ze względu na podciąg jest bardzo mało miejsca na prowadnice bramy i napędu, chyba że obniży się samą bramę garażową, u mnie akurat ze względu na samochód, nie wchodzi to w ogóle w rachubę Nie wiem ile masz tam miejsca ale w poprzednim domu też miałem ten problem. Nie pamiętam ile miałem miejsca ale między 10cm a 15cm i hormann ma specjalną prowadnicę, którą właśnie stosuje się w takich przypadkach. Dopłata była chyba 300zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luminda 20.09.2012 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 czy ktoś z budujących, ze względu na podciąg w garażu, miał problem z zamontowaniem napędu bramy? mój kierownik budowy mówi, że może być problem, gdyż ze względu na podciąg jest bardzo mało miejsca na prowadnice bramy i napędu, chyba że obniży się samą bramę garażową, u mnie akurat ze względu na samochód, nie wchodzi to w ogóle w rachubę U nas wszystko jak w projekcie i z montażem bramy nie było problemu- brama: Wiśniowski, napęd: Nice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasjopea_4 21.09.2012 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Nie zauważyłem, że wy macie wersję 3 my planujemy wersję 4. Te 3500szt. to razem z działówkami 11,5 czy tylko 25cm? Wlaśnie... my przeoczyliśmy tą wersję 3. Niestety mamy 4 i nie za bardzo nas to cieszy. Boli nas niewykorzystana przestrzeń za garażem i maly wykusz. Polecam wszystkim, którzy jeszcze nie wybrali wersję 3, bowiem i tak obrys budynku określający warunki jest taki sam. Macie pomysł na zagospodarowanie tyłu budynku za garażem? To i tak jest temat za kilka lat, ale może już teraz ma ktoś pomysł warty rozważenia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 21.09.2012 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Wlaśnie... my przeoczyliśmy tą wersję 3. Niestety mamy 4 i nie za bardzo nas to cieszy. Boli nas niewykorzystana przestrzeń za garażem i maly wykusz. Polecam wszystkim, którzy jeszcze nie wybrali wersję 3, bowiem i tak obrys budynku określający warunki jest taki sam. Macie pomysł na zagospodarowanie tyłu budynku za garażem? To i tak jest temat za kilka lat, ale może już teraz ma ktoś pomysł warty rozważenia?? Mnie niestety ogranicza powierzchnia zabudowy max 156m2. Planujemy poszerzyć garaż o 1,3m bo jest bardzo wąski i likwidacja pokoju/gabinetu będzie tam garderoba córki z wejściem z pokoju. Jest nas trójka + 2 psy tak więc powinno wystarczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 25.09.2012 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Czy bedzie ktos tak dobry i napisze mi ile powinno pojsc Porothermu 25 na Kasjopee3?Bez dzialowek oczywiscie.Wiem ze ktos wczesniej pisal ale nie przebije sie przez caly watek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 25.09.2012 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Kochani pomocy.. widzę że u jednych nad schodami widać podciąg u innych go nie widać jest jakby wtopiony w sufit lub go nie ma.. u nas dziś oznajmiono że widoczny będzie a strasznie mi sie to nie podoba.. wiecie o co chodzi? z góry dzieki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts