Kasjopea_4 25.09.2012 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 (edytowane) interesuje mnie, czy ktos z Was podnosil poddasze? mamy plan na 1 pustaka wiecej. czy to wystarczy? moze lepiej dac 2? jak podniesienie wplynie na wyglad zewnetrzny? ja jestem za 2 pustakami dzieki ktorym poddasze bedzie mozliwe do zagospodarowania. dodatkowy atut to taki, ze strop bedzie lany na calej powierzchni (nawet nad lazienka, gdzie w projekcie mial byc deskowany). Edytowane 26 Września 2012 przez Kasjopea_4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luminda 26.09.2012 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Kochani pomocy.. widzę że u jednych nad schodami widać podciąg u innych go nie widać jest jakby wtopiony w sufit lub go nie ma.. u nas dziś oznajmiono że widoczny będzie a strasznie mi sie to nie podoba.. wiecie o co chodzi? z góry dzieki za info Już chyba kiedyś pisałam Ci w tym temacie i nawet wklejałam zdjęcie. U nas ten podciąg wystaje- kierownik nie chciał zgodzić się, aby podciąg "schowany był" w stronie. Aby było zabawniej to w projekcie zostało to tak właśnie rozwiązane i w takim przypadku podciąg powinien wystawać tylko 9 cm a nie 25cm. On miał swoje argumenty, żeby tak zrobić- na początku nie chciałam się na to zgodzić.. ale na dzień dzisiejszy w ogóle mi to nie przeszkadza. Wklejam zdjęcie świeżo po tynkowaniu, trochę widać ten podciąg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luminda 26.09.2012 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 interesuje mnie, czy ktos z Was podnosil poddasze? mamy plan na 1 pustaka wicej. czy to wystarczy? moze lepiej dac 2? jak podniesienie wplynie na wyglad zewnetrzny? my podnieśliśmy- nie zmieniło to wyglądu zewnętrznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasjopea_4 26.09.2012 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Dzięki Luminda za odpowiedź. A o ile podnieśliście do góry? 1 czy 2 pustaki? Możesz wkleić zdjęcie poddasza? Jak ono wygląda? Ile ma w najwyższym punkcie do belki?Dzięki z góry, My jesteśmy dopiero w trakcie budowy piętra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luminda 26.09.2012 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Podnieśliśmy o 1 pustak. Przyznam szczerze, że nie mierzyłam ile ma w najwyższym punkcie. Tak czy owak- ja mam coś ok 180cm wzrostu, mąż ciut więcej i spokojnie na środku poddasza możemy stanąć wyprostowani i chyba jeszcze miejsce nad głową jest Niestety nie mam zdjęć z poddasza- ani teraz po ociepleniu ani w trakcie budowy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 26.09.2012 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 cześć Luminda, dzięki za szybką reakcję no wlasnie podobno zgodnie z projektem ma byc on widoczny, a ja zasugerowałam sie wizualizacja ze strony mg projekt bo tam podciągu nie widać. No wlasnie mowa była cos ok 10cm dzieki super że juz otynkowaliście my w PT zalewamy pierwszy strop Już chyba kiedyś pisałam Ci w tym temacie i nawet wklejałam zdjęcie. U nas ten podciąg wystaje- kierownik nie chciał zgodzić się, aby podciąg "schowany był" w stronie. Aby było zabawniej to w projekcie zostało to tak właśnie rozwiązane i w takim przypadku podciąg powinien wystawać tylko 9 cm a nie 25cm. On miał swoje argumenty, żeby tak zrobić- na początku nie chciałam się na to zgodzić.. ale na dzień dzisiejszy w ogóle mi to nie przeszkadza. Wklejam zdjęcie świeżo po tynkowaniu, trochę widać ten podciąg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 26.09.2012 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 również pomieszczenie pod schodami obnizylismy Zrezygnowaliśmy z pralni na piętrze i zrobiliśmy takie malutkie pomieszczenie gospodarcze pod schodami- obniżylismy tam posadzkę dzięki czemu łatwiej będzie z niego korzystać. Uważam, że to był dobry pomysł W planach mają tam stanąć dwie pralki, nieduży zasobnik na wodę.. a i znajdzie się miejsce na półki z jakimiś pierdółkami Pozdrawiam, A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luminda 26.09.2012 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 cześć Luminda, dzięki za szybką reakcję no wlasnie podobno zgodnie z projektem ma byc on widoczny, a ja zasugerowałam sie wizualizacja ze strony mg projekt bo tam podciągu nie widać. No wlasnie mowa była cos ok 10cm dzieki super że juz otynkowaliście my w PT zalewamy pierwszy strop hahaha, ja też zasugerowałam się wizualizacjami na stronie MG Projektu ale także widziałam tutaj na forum u kogoś niski ten podciąg- nie wiem czy taki efekt został uzyskany przez obniżenie sufitu czy jakoś inaczej. Co prawda ten temat przerabialiśmy ponad rok temu, ale wydaje mi się, że właśnie w projekcie było, że belki terrivy mają się chować w podciągu a nie na nim leżeć. U nas kierbud tłumaczył nam, że tak jest bezpieczniej i że on nie wyobraża sobie zalewać podciąg z belkami w środku również pomieszczenie pod schodami obnizylismy i jak? mi się wydaje, że to super sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 26.09.2012 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 u nas podciąg jest ale mały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luminda 26.09.2012 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 oo no właśnie- wiedziałam, że gdzieś to widziałam no i teraz pytanie jak on jest zrobiony- podejrzewam, że jest "wciągnięty" w strop i dlatego widać go tylko tyle. a jak jest w projekcie to nie wiem, zakręciłam się- w chwili wolnej sprawdzę to jeszcze raz.. choć w moim przypadku to i tak nic nie da hahaha czuszka a pozostałe podciągi jak u Ciebie wyglądają? Np. ten w jadalni czy garażu? Też takie niskie czy standard na 25cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 26.09.2012 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 w garażu jest podciąg po byku a w jadalni narazie nie mogę znaleść na zdjeciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luminda 26.09.2012 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 (edytowane) Właśnie sprawdziłam kwestię podciągu nad schodami!!!! Dla wszystkich co są na tym etapie to ważna informacja, bo jeszcze można coś zmienić ) Otóż podciąg o przekroju 25 x 25 jest częściowo wciągnięty w strop i dlatego z sufitu powinno wystawać te 9 cm Na potwierdzenie zdjęcie z projektu Juster - walcz o ten podciąg :) niech robią jak w projekcie Edytowane 26 Września 2012 przez Luminda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Linotte 26.09.2012 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 w garażu jest podciąg po byku [ATTACH=CONFIG]138642[/ATTACH] a w jadalni narazie nie mogę znaleść na zdjeciach. W garazu wyszedl podciag-gigant, nad schodami u nas wystaje 2 cm, a w kuchni i jadalni nie widac wcale . Kierbud cos nakombinowal, naobliczl i oznajmil, ze sie da - no i sie dalo. Walczcie o to, bo podciagi nie wygladaja ladnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luminda 26.09.2012 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Walczcie o to, bo podciagi nie wygladaja ladnie Wg mnie mogą wyglądać ładnie przy odpowiedniej aranżacji Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 26.09.2012 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 w naszym aktualnym mieszkaniu też są podciągi i prawdę mówiąc wcale mi nie przeszkadzają. po pierwsze są jakoś zaaranżowane a po drugie -kwestia przyzwyczajenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalgosia 27.09.2012 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Kochani pomocy.. widzę że u jednych nad schodami widać podciąg u innych go nie widać jest jakby wtopiony w sufit lub go nie ma.. u nas dziś oznajmiono że widoczny będzie a strasznie mi sie to nie podoba.. wiecie o co chodzi? z góry dzieki za info Witam Przesylam foto podciagu na poszczegolnych etapach. U nas wystaje z sufitu 9cm i gdyby byl wyprowadzony jeszcze nizej, to przy moim wzroscie (prawie 2m) nie moglbym wejsc wyprostowany po schodach. Podciag nie wchodzi w terrive, tylko z jednej strony do niej przylega, a podloge z drugiej strony podciagu zbroilismy i zalewalismy pozniej. To, ze wystaja podciagi z sufitu, ani nie jest specjalnie widoczne ani nikomu nie przeszkadza. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasjopea_4 27.09.2012 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 (edytowane) W naszym przypadku sufit jest równy nad schodami-strop akerman zamiast terrivy, w jadalni podciąg widać, ale nie przeszkadza nam to, bowiem zaaranżujemy coś z karton-gipsu. Mam inne pytanie:Czy jest sens zagospodarować poddasze nad garażem? Jak to wygląda w rzeczywistości? Mam plan, by można było wrzucić sobie mało użytkowane rzeczy właśnie pod dach nad garażem, np. choinka itp. Co Wy na to? Ktoś miał taką koncepcję? Edytowane 27 Września 2012 przez Kasjopea_4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 28.09.2012 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 W naszym przypadku sufit jest równy nad schodami-strop akerman zamiast terrivy, w jadalni podciąg widać, ale nie przeszkadza nam to, bowiem zaaranżujemy coś z karton-gipsu. Mam inne pytanie: Czy jest sens zagospodarować poddasze nad garażem? Jak to wygląda w rzeczywistości? Mam plan, by można było wrzucić sobie mało użytkowane rzeczy właśnie pod dach nad garażem, np. choinka itp. Co Wy na to? Ktoś miał taką koncepcję? my robimy tam własnie taki schowek. nie wiem czy na choinkę ale np. na opony....itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalgosia 28.09.2012 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 W naszym przypadku sufit jest równy nad schodami-strop akerman zamiast terrivy, w jadalni podciąg widać, ale nie przeszkadza nam to, bowiem zaaranżujemy coś z karton-gipsu. Mam inne pytanie: Czy jest sens zagospodarować poddasze nad garażem? Jak to wygląda w rzeczywistości? Mam plan, by można było wrzucić sobie mało użytkowane rzeczy właśnie pod dach nad garażem, np. choinka itp. Co Wy na to? Ktoś miał taką koncepcję? Witam Tez mielismy taki plan,ale po umieszczeniu ocieplenia w stropie zostalo na tyle malo miejsca, ze temat odpadl, ale jesli ktos sie na sile uprze... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yesko 28.09.2012 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 przy bliźniaku z podwójnym garażem to miejsce jest warte uwagi i zagospodarowania jednak przy wersji solo może to być małe pomieszczenie ale choinka powinna się zmieścić, opony też. Chyba, że ktoś w wersji solo zrobi sobie ściankę szczytową wtedy ma przestrzeń jak na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts