piboc 14.04.2010 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Witam. Jestem w trakcie rozmów z firmą ,która ma wybudować Kasjopeę wariant E ( podwójny garaż i pokój za garażem) do stanu surowego otwartego + pokrycie dachu blachodachówką. Cena robocizny zaproponowana przez firmę to 90000 zł. Byłbym wdzięczny za opinię na ten temat. Mnie wydaje się , że to zbyt drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hoffi 15.04.2010 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Według mnie to też za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Linotte 22.04.2010 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Witam wszystkich Podejrzewam, ze cena jest scisle zwiazana z miejscem, gdzie jest budowany dom - na lubelszczyznie sa o wiele nizsze stawki za robocizne niz np w mazowieckiem. Nie wiem, Piboc, gdzie stawiacie domek, ale ma to spory wplyw. Pochwale sie natomiast, ze jutro wylewamy juz lawy . Pozdrawiamy i czekamy na relacje i zdjecia z postepow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zwola 30.04.2010 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Myslę, że za jakieś dwa tygodnie zamieszczę nowe zdjęcia. 4 maja zaczynam ocieplać budynek więc będzie co fotografować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hoffi 30.04.2010 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk123 02.05.2010 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 Witam, Razem z żoną przymierzamy się do budowy domu i bardzo podoba nam się Kasjopea wersja E. Będę bardzo wdzięczny za podanie rzeczywistych kwot (kosztów) wydanych na materiały i roboty np. SSO, SSZ. Czy zestawienie materiałowo-kosztowe podane na stronie MG Projekt jest rzeczywiste? Z góry dziękuję za opinię. Pozdrawiam PS. I oczywiście czekam na nowe zdjęcia z budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek5darek 06.05.2010 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Witam wszystkich budujących i zamierzających budować ten dom, też jestem w tym gronie bowiem przedwczoraj przyszedł już projekt z MG wersja A Odbicie L. W przyszłym tyg robimy adaptację (ok 3-4 dni) potem czekamy na pozwolenie w starostwie ok 1 mc. . Wiadomość dla wszystkich zaczynających biegać po urzędach: zaczęliśmy 14stycz br i myślę że na koniec czerwca będzie można wbić przysłowiowy szpadel:D. nie zamierzamy nic w projekcie zmieniać (okna narożne również zostają) zależy nam na słońcu. działka wąska 18, 30m szer . Widzę ze Zwola jest najbardziej zaangażowany . Pozdrawiam i czekam na dalsze fotki 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hoffi 13.05.2010 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 A co myślicie o pompie ciepła? czekając na pozwolenie na budowę rozważam tą opcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luminda 18.05.2010 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Witam wszystkich budujących domek Kasjopea w każdej wersji )) Po przejrzeniu kilkunastu projektów, które odpowiadałyby naszym preferencją wybór najprawdopodobniej padnie na projekt Kasjopea- w grę wchodzić wersja podstawowa oraz wesja E z dwustanowiskowym garażem. Nasze marzenie to garaż dwustanowiskowy.. jednak nasza działka ma 18m szerokości. Wersja podstawowa wejdzie bez problemu Gdyby wersja E miała szerokość elewacji frontowej 12m to też nie byłoby problemu. Warunki zabudowy są dość ograniczone i nie wiem czy moglibyśmy wybudować dom oddalony o 1,5m od sąsiada. Musiałabym to potwierdzić u jakiegoś specjalisty :) Dokonywał ktoś przeróbki zmniejszając jej wymiary zewnętrzne? Czy to w ogóle jest możliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hoffi 18.05.2010 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Luminda witaj w klubie ludzi z wąską działką! Muszę Cię zasmucić ale ja też miałam ten sam dylemat (działka 18,20cm) i nawet pozwolenie od sąsiadów na przybliżenie domu do granicy. Ale nie przeszedł ten numer w Urzędzie, nawet nie zgodzili się na 20 cm!!! I musiałam zostać przy podstawowej wersji. Ale żeby było śmieszniej to przed domem musi być miejsce na drugi samochód i wcale ich nie obchodzi, że może ktoś nie będzie miał 2 samochodów, ale najśmieszniejsze jest to, ze musi być to miejsce oddalone o 7 metrów od własnych okien!Ale może u Was jest inaczej?! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luminda 18.05.2010 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 U nas nie ma takich wymagań co do miejsc postojowych. Warunki zabudowy mówią, że szerokość elewacji ma mieć 10m z tolerancją 20% a wiec maksymalnie 12m. Oznacza to, że nie możemy zbliżyć się do sąsiada bliżej niż 3m. Wygląda na to, że nie uda nam się "wcisnąć" wersji E na naszą działkę... chyba że po przeróbkach których dokonałby architekt adaptujący. Jeżeli się nie uda to zapewne pozostaniemy przy wersji podstawowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga132_ga 18.05.2010 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Hoffi my juz tez przez te 7 metrów(od okien) przechodziliśmy:) jest to bzdurny przepis - ale niestety trzeba napisać podanie od odstąpienia od tego warunku do ministra infrastruktury i czeka sie ok 3 tyg.i przeważnie oni przychylaja sie do tWOJEJ PROŚBY. POLECAM W SWOIM URZĘDZIE PODPYTAĆ SIĘ O SZCZEGÓŁY- BO W NASZYM PRZYPADKU TO BYŁO TAK,ŻE OPRÓCZ TEGO ŻE MY NAPISALIŚMY TO PISMO TO GMINA W SWOIM IMIENIU TEZ WYSTĄPIŁA Z TAKĄ PROŚBĘ OD ODSTĄPIENIA OD TEGO WARUNKU. PRZEPIS STWORZONY PO TO ŻEBY PRACE MIAŁ KTOŚ KTO GO BĘDZIE ANULOWAŁ MY JUZ MAMY POZWOLENIE NA BUDOWĘ - JUTRO WIDZIMY SIE Z KIEROWNIKIEM BUDOWY I NA POCZATKU CZERWCA RUSZAMY Z FUNDAMENTAMI Z NIECIERPLIWOŚCIA CZEKAMY NA FOTKI POZDRAWIAMY WSZYSTKICH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luminda 24.05.2010 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Chyba dołączymy do grona budujących domek Kasjopea. Wygląda na to, że na dniach zakupimy projekt ))))) Teraz tylko papierologia pfff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hoffi 24.05.2010 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Witajcie! dostaliśmy pozwolenie na budowę !! jeszcze tyko 2 tyg. na uprawomocnienie się i można zaczynać. W sumie zeszło nam ponad 4 miesiące. Zwola gdzie obiecane fotki?! A może inni budujący już coś popstrykali na swojej budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zwola 25.05.2010 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Tak, tak wiem. Czekam aż zlikwidują rusztowania. Dom zmienił się nie do poznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luminda 25.05.2010 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Zwola, nie pogardzimy zdjęciami domku z rusztowaniami. Ciekawość nas zżera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zwola 26.05.2010 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 (edytowane) No to macie http://img44.imageshack.us/img44/2492/img3572b.jpg http://img8.imageshack.us/img8/4343/img3575o.jpg http://img338.imageshack.us/img338/5883/img3581v.jpg http://img215.imageshack.us/img215/7906/img3582h.jpg http://img130.imageshack.us/img130/2306/img3585r.jpg Edytowane 26 Maja 2010 przez Zwola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hoffi 27.05.2010 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Zwoladziękujemy dziękujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luminda 27.05.2010 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Zwola, wygląda imponująco- zgrabna budowla Zazdroszczę Ci tego etapu )) Czekamy na kolejne zdjęcia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tetetka 29.05.2010 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Witam. Jestem w trakcie rozmów z firmą ,która ma wybudować Kasjopeę wariant E ( podwójny garaż i pokój za garażem) do stanu surowego otwartego + pokrycie dachu blachodachówką. Cena robocizny zaproponowana przez firmę to 90000 zł. Byłbym wdzięczny za opinię na ten temat. Mnie wydaje się , że to zbyt drogo Witam ! Budujemy Kasjope w wersji E z odbiciem lustrzanym. Budowa w Grudziadzu ( inspiracja i upewnieniem sie co do celowości wyboru dla nas był dom Państwa J. ,którzy udostepnili nam obejrzenie go na " żywo" )Budowa z supereksu H+H ( świadomy wybór- szlag mnie trafia przy umieszczaniu kołków rozporowych w scianach z porothermu ),pokrycie dachu wraz z odeskowaniem,opapowaniem i dachówka Roben oraz orynnowaniem.Poniżej ceny. Robocizna: 1.prace murarskie-ławy,fundamnety,ściany zewnt oraz działowe, stropy, schody ,taras,,kominy wraz z wykończeniem klinkierem-28 tyś. ( cena b.dobra troche po znajomości) normalnie trzeba liczyc około 30-35 tyś. 2.Prace ciesielskie 80 zł/m kw. ( dachy maja poweirzchnie 240 m.kw. ) -czyli niecałe 20 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts