apuska 10.10.2012 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Witam, mam pytanie czy daszek ktory jest nad garażem ocieplaliście?Tzn czy na wylany strop dawaliście styropian plus wylewkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalgosia 10.10.2012 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Witam, mam pytanie czy daszek ktory jest nad garażem ocieplaliście? Tzn czy na wylany strop dawaliście styropian plus wylewkę? Witam O ile dobrze Cie rozumiem, chodzi o czesc stropu, ktora jest podloga lazienki na gorze. Tak byl ocieplony identycznie jak cala podloga pietra + dodatkowa izolacja przeciw wilgoci, przeznaczona do lazienek. Pozostala czesc stropu ocieplona miedzy krokwiami welna i pod to strop z plyty g-k. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasjopea_4 11.10.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Juster moje pytanie postawiłem po rozmowie z właścicielem tartaku, który przynał, że impregnacja to zanurzanie w zielonej farbie dla picu, żeby był efekt widoczny dla klienta. Zalecał, że jeśli zależy mi na dobrej impregnacji to jedynie metoda chaupnicza: właściwy roztwór, czas namaczania, miejsce zanurzania i składowania do schnięcia. Takie rozwiązanie może zaakceptować ktoś, kto ma czas... Rozejrzeliśmy się na rynku i jest możliwość zamówienia ekipy impregnującej na placu budowy. Około dwóch dni siedzą, impregnują i kasują od 80-130 w zależności jaki impregnat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qcze 13.10.2012 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Witam, mam pytanie czy daszek ktory jest nad garażem ocieplaliście? Tzn czy na wylany strop dawaliście styropian plus wylewkę? witam, ja zrobiłem antresolkę w garażu. Na krokwiach położyłem deski, od dołu płyta g/k a do środka wełna. Skosów już nie ocieplałem. Wyszła z tego całkiem fajna dodatkowa powierzchnia na graty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 14.10.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 łazienka jest na stopie.. a co ze stropem nad samym garazem?? my tam robimy drewniany.. i chyba ocieplamy Witam O ile dobrze Cie rozumiem, chodzi o czesc stropu, ktora jest podloga lazienki na gorze. Tak byl ocieplony identycznie jak cala podloga pietra + dodatkowa izolacja przeciw wilgoci, przeznaczona do lazienek. Pozostala czesc stropu ocieplona miedzy krokwiami welna i pod to strop z plyty g-k. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 14.10.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 hmm no fakt na wszystkim Cie moga okantowac.. Juster moje pytanie postawiłem po rozmowie z właścicielem tartaku, który przynał, że impregnacja to zanurzanie w zielonej farbie dla picu, żeby był efekt widoczny dla klienta. Zalecał, że jeśli zależy mi na dobrej impregnacji to jedynie metoda chaupnicza: właściwy roztwór, czas namaczania, miejsce zanurzania i składowania do schnięcia. Takie rozwiązanie może zaakceptować ktoś, kto ma czas... Rozejrzeliśmy się na rynku i jest możliwość zamówienia ekipy impregnującej na placu budowy. Około dwóch dni siedzą, impregnują i kasują od 80-130 w zależności jaki impregnat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 17.10.2012 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Kochani a macie już jakieś pomysły na umeblowanie naszej ślicznotki Kasjopejki? U nas rośnie już piętro.. po zimie jedziemy z instalacjami, więc zima będzie to czas nad przemyśleniem jak rozmieścic gniazdka i pewnie niektóre ważniejsze - stałe elementy wyposażenia.. umywalki, miski ustępowe itd itp. Nie wiem jak Wam ale mi ten dom się baaardzo podoba! :wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luminda 17.10.2012 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Nie wiem jak Wam ale mi ten dom się baaardzo podoba! :wiggle: Gdyby to był facebook to kliknęłabym 'LUBIE TO' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 17.10.2012 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 hahaha dzięki wiem niektórzy powiedzą sfiksował ale jaram się tym domem że hej! z każdym poziomem kolejnej cegły serce rośnie Gdyby to był facebook to kliknęłabym 'LUBIE TO' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbarska 18.10.2012 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 hahaha dzięki wiem niektórzy powiedzą sfiksował ale jaram się tym domem że hej! z każdym poziomem kolejnej cegły serce rośnie podpisuję się pod "LUBIĘ TO" !!!! Mam dokładnie tak samo, za każdym razem jak jestem na budowie, to cieszę się, że wybralismy właśnie ten projekt, a dom zdnia na dzień podoba mi się coraz bardziej pozdrawiam wszystkich fiksatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 18.10.2012 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 cześć Barbarska witaj w klubie oj ale Wasz stan to już mocno zaawansowany my uwijamy sie przed zimą ze stanem surowym otwartym na szczescie pogoda nam sprzyja podpisuję się pod "LUBIĘ TO" !!!! Mam dokładnie tak samo, za każdym razem jak jestem na budowie, to cieszę się, że wybralismy właśnie ten projekt, a dom zdnia na dzień podoba mi się coraz bardziej pozdrawiam wszystkich fiksatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasjopea_4 19.10.2012 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 W naszym przypadku strop na piętrze wylany. Jutro impregnacja więźby mietodą chaupniczą a od poniedziałku wieniec i zaczątki więźby. Myślę że 2-3 tygodnie i dom w pełnej krasie będzie czekał na kolejny sezon. Wrzucicie aktualne fotki? Jak u Was z ogrzewaniem? Jaką kombinację przyjeliście? U nas aktualny plan to podłogowe z piecem na eko groszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbarska 21.10.2012 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Mam pytanie do już wybudowanych, jakie założyliście parapety zewnętrzne, ceramiczne czy z blachy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalgosia 22.10.2012 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Witam Moi Drodzy, chcialbym poruszyc temat kominka. Czy ktos montowal w takim stylu jak na wizualizacjach MgProjekt? Zastanawiam sie, jaki model zastosowaliscie, jakiej firmy, wymiary, pozyteczne porady badz problemy z jakimi sie spotkaliscie? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 22.10.2012 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 U mnie do kominka jeszcze daleka droga(sroda-czwartek beda kladli wiezbe)ale wydaje mi sie ze rozwiazanie na stronie MG Projekt jest ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 22.10.2012 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 wow widzę ze ktos na podobnym etapie co my.. też lada dzień kładziemy więźbę co do tych wizualizacji mg projekt to są kiepskie... nie jest uwzgledniona np belka stropowa nad schodami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 22.10.2012 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 no i kolejni na podobnym etapie my dajemy strop drewniany bo po poddaszu chodzic nie bedziemy,tak samo bedzie nad garazem Ogrzewanie: piec gazowy + rozporowadzenie kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 22.10.2012 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 skoro tyle osób już konczy.. to trzymajmy kciuki by pogoda jeszcze sie utrzymała w najblizszym czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 22.10.2012 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 dokładnie, tez jestem zaskoczona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luminda 23.10.2012 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 (edytowane) skoro tyle osób już konczy.. to trzymajmy kciuki by pogoda jeszcze sie utrzymała w najblizszym czasie no i kolejni na podobnym etapie wow widzę ze ktos na podobnym etapie co my.. też lada dzień kładziemy więźbę Widać, że sporo osób jest na etapie budowy Kasjopei... Szkoda tylko, że tak mało osób pokazuje i relacjonuje swoją budowę. Chętnie popatrzyłabym jaką koncepcję na ten dom mają inni. Pozdrawiam, A. edit: woooww, post nr 1000 oby więcej Edytowane 23 Października 2012 przez Luminda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts