myszka_84 31.10.2012 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Witam mam ogromną prośbę dostałam wycenę od budowlańców za wszystko chodzi o robociznę wyliczylyli mi 81.800 od fundamentów po dach wycena obejmuje koszty wykonania w stanie surowym poszczególnych etapów. nie uwzględnia kosztów materiałów jak też stempli budowlanych, desek szlunkowych, koparki oraz faktury. nie bardzo wiemy o co chodzi z ta fakturą? czy to znaczy że nam jej nie dadzą? robota na lewo? napiszcie prosze czy to dobra cena? i ile mniej więcej kosztują materiały do kasjopei my będziemy budować tak jak w projekcie z POROTHERM-u oj długo tu nie zaglądałam, sporo do nadrobienia mam, u nas robocizna za stan jak u ciebie 81.600 (dom, a konkretnie garaż i kotłownia z gabinetem, poszerzony o 1m), materiały człowiek liczył z zapasem 110.600 bez faktury tzn. bez VATu, jak zażyczysz sobie f-rę to doliczy ci do wszystkiego VAT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kreczek 01.11.2012 00:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 (edytowane) oj długo tu nie zaglądałam, sporo do nadrobienia mam, u nas robocizna za stan jak u ciebie 81.600 (dom, a konkretnie garaż i kotłownia z gabinetem, poszerzony o 1m), materiały człowiek liczył z zapasem 110.600 bez faktury tzn. bez VATu, jak zażyczysz sobie f-rę to doliczy ci do wszystkiego VAT Robocizna 42k - fundamenty, sciany zewnetrzne i wewnetrzne na parterze, stropy i wience, sciany zew i wew na pietrze, kominy i wiezba dachowa. Okolice Warszawy. Materiały ok. 90k z więźbą. Solbet. W kwestii okien, Oknoplast Platinium plus okucia i szyby antywłamaniowe - 30k. Edytowane 1 Listopada 2012 przez kreczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasopol 01.11.2012 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 Robocizna 42k - fundamenty, sciany zewnetrzne i wewnetrzne na parterze, stropy i wience, sciany zew i wew na pietrze, kominy i wiezba dachowa. Okolice Warszawy. Materiały ok. 90k z więźbą. Solbet. W kwestii okien, Oknoplast Platinium plus okucia i szyby antywłamaniowe - 30k. 90k to cena już z materiałem na dach (dachówka + orynnowanie)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kreczek 01.11.2012 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 Nie wliczyłem kosztów pokrycia dachowego, blachodachówka Finish Profiles (na bazie blachy ze szwedzkiej huty SSAB) plus orynnowanie i robocizna - 27k. Cena z końcówki zeszłego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka_84 02.11.2012 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 widzę, że jak tak podliczymy wszystkie koszty to wcale super drogo u mnie nie jest, nasze 81tys obejmuje więźbę + deskowanie i papa a potem blachodachówkę z pełnym wykończeniem (wyłaz, rynny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gzu7 02.11.2012 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Czy może ktoś podać koszt wylewek i ocieplenia dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luminda 02.11.2012 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Wylewki (cement, piach, taśma dylatacyjna, folia etc.) + robocizna = ok 5 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gzu7 02.11.2012 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 (edytowane) Jak pisaliśmy wcześniej, podpiwniczyliśmy Kasjopeę IV. Wybudowaliśmy do etapu parteru i myślimy o kredycie. Analizuje forum i nadal nie mam pojęcia jaką kwotę musielibyśmy wziąć. Dotychczasowe budowanie nauczyło nas, że zawsze trzeba mieć 25% więcej niż się planuje, co najmniej 25%! Stąd nasze pytania. Czy ktoś ma doświadczenie w kosztorysie? Jak widać czeka nas jeszcze odszałowanie i porządkowanie przed zimą. Mam nadzieję, że zdążymy. Mamy spadek terenu, dlatego piwnicy nie będzie widać z przodu, odsłania się aż do momentu na zdjęciu. Kotłownia będzie schowkiem na rowery, stąd wyjście na zewnątrz. Edytowane 2 Listopada 2012 przez gzu7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasjopek 04.11.2012 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Czy ktoś z budujących miał wysyoki poziom wód gruntowych?Jaka izolacje zastosowaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kreczek 04.11.2012 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 (edytowane) Keczek GRATULUJĘ piękny domek!!! mogłbyś wkleić więcej fotek?! masz okna obusronnie szare? ja w głowie mam ciągle takie ale obawiam się że zbyt przyciemnią wnętrza?? Wrzucam jeszcze kilka obiecanych zdjęć Ku pokrzepieniu tych, którzy nie mogą doczekać się na efekt końcowy;) Edytowane 4 Listopada 2012 przez kreczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luminda 04.11.2012 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 kreczek: woww, fajnie Wam to wyszło! Gratuluję! Możesz napisać co to za kominek? Pozdrawiam,A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kreczek 04.11.2012 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 (edytowane) Kominek Byrskihttp://www.kominki.byrski.pl/p/30,tradycyjny-kominek-narozny-xl-12-kw/Nie sugeruj się ceną ze strony, można spokojnie ubiegać się o 20-30% upustu. Zdecydowaliśmy się przesunąć go do rogu, żeby nie zamykać klatki schodowej. Co do izolacji to nie mieliśmy jakiegoś super podmokłego terenu, ale o ile mnie pamięć nie myli to izolacja pionowa dysperbit x 2, a pozioma folia. Radziłbym podnieść fundament też o 2-3 bloczki nad poziom gruntu. Edytowane 4 Listopada 2012 przez kreczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasjomania 04.11.2012 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Rewelacja! Mogłabym oglądać zdjęcia bez końca. Miły koniec dnia, gratuluję!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garnuszki 05.11.2012 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 (edytowane) Rewelacja! Mogłabym oglądać zdjęcia bez końca. Miły koniec dnia, gratuluję!!!!!!!!!!! potwierdzam!!!! Cudowny dom!!! Zaś mam klina jaki kolor okien hehe a już zdecydowałam że vermont okno plus:bash: Kreczek nie masz problemu z otwarciemokna w kuchni? otwierane masz prawe skrzydło akurat to gdzie jest bateria na zlewie?! pochwal się jeszce łazienką bo bardzo podoba mi sięTwój styl ) ...a przypomniało mi się zastanawiam się nadzrezygnowaniem z drzwi dokcuhni i tym samym uzyskaniu całej ściany i zrobieniu tam spiżarki?! jeśłi chodzi o fundament tou nas będzie dwa razy wyższy niż w projekcie czyli plus pięćbloczków-prawie piwnica hehe Edytowane 5 Listopada 2012 przez garnuszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka_84 05.11.2012 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 ...a przypomniało mi się zastanawiam się nadzrezygnowaniem z drzwi dokcuhni i tym samym uzyskaniu całej ściany i zrobieniu tam spiżarki?! ja chcę problem drzwi/spiżarnia rozwiązać tak, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gzu7 05.11.2012 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Czy ktoś z budujących miał wysyoki poziom wód gruntowych? Jaka izolacje zastosowaliście? Wcześniej umieszczaliśmy cały spis izolacji piwnicy, można sobie przejrzeć- str 45. Myślę, że jest wystarczająca na podmokle tereny. U nas woda się nie pojawiła, ale wiemy, że troszkę głębiej już jest, więc się zabezpieczaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasjopek 05.11.2012 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Wcześniej umieszczaliśmy cały spis izolacji piwnicy, można sobie przejrzeć- str 45. Myślę, że jest wystarczająca na podmokle tereny. U nas woda się nie pojawiła, ale wiemy, że troszkę głębiej już jest, więc się zabezpieczaliśmy. Wielki dzięki za odpowiedź. Ile miałeś m2 ścian fundamentowych? Jaką warstwę WM 2K dawałeś? Pozdrowka K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalgosia 05.11.2012 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 (edytowane) Czy ktoś z budujących miał wysyoki poziom wód gruntowych? Jaka izolacje zastosowaliście? Witam -Podnieslismy dom o dwa bloczki -na ocieplenie twardy styropian termoorganiki do fundamentow (o ile pamietam styrodur) -przesmarowalismy dysperbitem x2 - folia kubelkowa wokol fundamentow na calej wysokosci - drenaz wokol domu -odplyw z rynien z ww. do kregow/studni w ogrodzie - podwyzszenie wysokosci dzialki i profilowanie terenu, tak zeby odplyw byl od domu pozdrawiam Edytowane 5 Listopada 2012 przez michal&gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garnuszki 05.11.2012 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Myszka 84 widziałam Waszą spiżarkę ale ja nie chce tez likwidować tej dużej szafy w holu;). Ale prawie jestem pewna że zrobięokno takie jak wy macie w sypialni, samanie wpadłam na ten pomysł)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 06.11.2012 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 SUPER!! Myszka84 -> front mamy identyczny.. tylko go garażu jedne drzwi.. SUPER to wygląda z oknem w sypialni poszerzonym do szerokosco okna w kuchni..! cool! Co do spizarni ,,. my tam zostawiamy szafe przy kuchni.. spizrnie mamy dzieki powiekszonemu schowkowi pod schodami.. schowek+powierzchnia pod schodami+likwidacja pomieszenia na piec.. bo jest total bez sensu..malutkie+jakie wejscie dla krasnali..porypany pomysł mieli projektanci .. zlikwidowalismy je i mamy wieksza spizarke=schowek i wieksza łazienke. Piec stanie.. w kotłowni.. czyli tam gdzie miejsce pieca pozdrawiam Myszka 84 widziałam Waszą spiżarkę ale ja nie chce tez likwidować tej dużej szafy w holu;). Ale prawie jestem pewna że zrobięokno takie jak wy macie w sypialni, samanie wpadłam na ten pomysł)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts