Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

ja właśnie też piec wywalam do kotłowni (tym bardziej że piec na ekogroszek z podajnikiem miałby raczej problem się tam zmieścić) i schowek będzie pod całymi schodami ale chcę żeby pozostał schowkiem tzn. będą tam dodatkowe krzesła czy dodatkowe blaty do stołu (niestety nie chowają się pod blat tylko stoją w szafie), chcę tam postawić duży zamrażalnik (to jedyny element nieschowkowy :p) wiadro z mopem itp.

szafa przy jadalni - wole ze 2 komody w jadalni pod oknem postawić niż mieć wysoką do sufitu szafę z której żeby w pełni korzystać będę musiała brać drabinę czy skakać po krzesłach, ale wszystko zależy od tego kto co w niej zamierza trzymać oczywiście.

sypialnia dużo zyskuje jak się usunie balkon ale właśnie chciałam duże okno zachować i to chyba dobry układ, domek z frontu ciekawie wygląda.

Co do bram garażowych to jest drożej ale jak auto wjeżdża nie wychładzam otwierając tak wielkiej przestrzeni zimą no i same bramy taniej dwie krótkie kupić. Poza tym garaż poszerzyliśmy o 1m więc przy jednej bramie (szerokości są ograniczone) musielibyśmy stawać pod kątem w garażu żeby wykorzystać tą dodatkową przestrzeń.

Ale chaotycznie piszę, mam nadzieję, że wszyscy zrozumieją :p

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Luminda z tym wklejaniem to nie jest wcale takie proste, ale się postaram. :)

No wlasnie!Ja juz kilkakrotnie probowalam i d...a.Dzis wieczorem sprobuje kolejny raz przy pomocy syna moze sie uda tym razem.A tak przy okazji jestesmy na tym samym etapie budowy.Wiezba gotowa od piatku dachowka a okna na 15 grudzien.Pozdrawiam

No fajnie fajnie.. u nas etap podobny.. kładziemy strop drewniany i więźbę.. ale okien juz nie wstawiamy.. dom zostaje na zime by osiadł i wysechł :)

No wlasnie!Ja juz kilkakrotnie probowalam i d...a.Dzis wieczorem sprobuje kolejny raz przy pomocy syna moze sie uda tym razem.A tak przy okazji jestesmy na tym samym etapie budowy.Wiezba gotowa od piatku dachowka a okna na 15 grudzien.Pozdrawiam

Witam sie.Mam pytanie do budujacy lub juz pobudowanych.Czy mieliscie moze problem z oknem w lazience goscinnej na pietrze?U mnie nie wiedziec czemu wiezba nachodzi na to okno?!Kierownik zwala na projekt ale mi cos tu smierdzi...Proponuje nam zmniejszenie tego okna albo zrobienie lukarny.Absolutnie ten pomysl nie wchodzi w gre.Jakj wy to rozwiazaliscie i czy w ogole mial ktos tego typu problem???

ja już skończyłem swoją kasjopę i muszę powiedzieć , iż jeżeli chodzi o zewnętrzną architekturę to starałem się jak naj mniej zmieniać i myślę że to wyszło dobrze pozdrawiam i zyczę wszystkm powodzenia .[ATTACH=CONFIG]146732[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]146733[/ATTACH]

fajnie :)

Można wiedzieć co leży na podjezdzie?

Witam

jest to jako kostka brukowa z firmy semmelrock , lalinia 30 na 30 elementy czarne a dokładnie antracytowe 20 na 20 ponieważ nie było 30-tek . piszę że jest to kostka ponieważ de facto płytka ta ma 8 cm grubości natomiast płytka chodnikowa ma 4 cm . na stronie w.w formie jest katalog i cennik

pozdrawiam

weź nie strasz.. dziś kładziemy więźbe to damy znac :)

Witam sie.Mam pytanie do budujacy lub juz pobudowanych.Czy mieliscie moze problem z oknem w lazience goscinnej na pietrze?U mnie nie wiedziec czemu wiezba nachodzi na to okno?!Kierownik zwala na projekt ale mi cos tu smierdzi...Proponuje nam zmniejszenie tego okna albo zrobienie lukarny.Absolutnie ten pomysl nie wchodzi w gre.Jakj wy to rozwiazaliscie i czy w ogole mial ktos tego typu problem???

no my wlasnie zastanawiamy sie nad tym klinkierem bo on jest szeroki 12 cm.. i jak nie damy go pod sam dach to powstaną takie nieładne półki.. myslimy o połówkach tych klinkierów, ale kamien prezentuje sie bardzo ładnie.. no i drewno ryzykowne.. ładnie! pozdrawiam