Luminda 14.11.2012 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 ale któ mówił że będzie łatwo otóż to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasjopek 14.11.2012 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 ..dostałąm drugiego newsa że na obsypanie fundamentu w środku i na zewnątrz wejdzie nam ponoć 470 ton ziemi-15tyś zł fundament zatem prawdopodonbie wyniesie nas ponad 70 tyś!!! Jakoś trochę dużo.... Coś bliżej 10tyś powinno być wg mnie... A po ile płacie za samochód piasku do zasypki? My mamy też wysokie fundamenty ława 40cm+ścianaka (9 bloczków) 1,2m czyli 1,6 m wysokości więc też będzie trochę trzeba wsypać. U nas za wywrotkę 28T płacimy 550zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AngelaPawel 14.11.2012 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Witam.U nas za 220T z koparko-ładowarką wyniosło 4200 - także polecam negocjować ceny.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasjopek 14.11.2012 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 proszęo pomoc dziś dowiedziałam się że za ocieplenie fundamentów (sam materiał) mamy zapłacić 12 tyś ocieplenie z zewnątrz15 cm i wewnątz 8 cm. dodam że nasza kasjopea dużo podniesioja wyżej.pamiętacie ile wy dawaliście? wydaje mi się bardzo dużo!!! Ocieplacie XPS czy zwykłym styro? Nie wiem jakiej dokładnie wysokości macie sciany. U nas wysokość ocieplanej ściany 1,25m a na długości 57metrów czyli ok. 72m2 czyli 7,2m3 Ceną m3 styroduru o grubości 10cm to 490zl (oczywiście można wynegocjować dużo lepszą) to ok 3,5tys Ja za 72m2 faundamentu (ocieplenie z jednej strony) styroduru 10cm zapłaciłem 3tyś. Przy zwykłym styropianie fundamentowym hydro/aqua to jakieś 2tyś. To 12 tys to chyba strasznie dużo chociaż macie po zewnętrznej stronie 15cm a pojęcia nie mam ile on kosztuje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luminda 14.11.2012 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 może tak być... nie wiem ile u nas weszło, ale coś ok 8 tys zapłaciliśmy za piach mała poprawka! właśnie zajrzałam do kajetu i te 8 tys to było: 19 wywrotek gruzu (po rozbiórce starych fundamentów) + zasypanie i obsypanie nowego fundamentu nie pamiętam jakie to były wyrotki- chyba Tatra więcej na str. 2 w moim dzienniku garnuszki - sprawdź ceny u kogoś innego, bo ta Wasza cena to lekko z kosmosu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasjopek 14.11.2012 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Witam. U nas za 220T z koparko-ładowarką wyniosło 4200 - także polecam negocjować ceny. Pozdrawiam No i to by się zgadzało z moją ceną U nas wychodzi ok 19,5zl za tone z transportem a przy 15tys za 470 tonach to koszt ok. 32 zl za tone - kosmiczna różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guśka_2 14.11.2012 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Na początku chciałabym się z wszystkimi przywitać jestem tu nowa więc proszę o wyrozumiłość razem z małżonem chcemy budować kasjopeję na wiosnę. Na chwilę obecną jestem na etapie załatwiania papierków do WZ i tu moje pytanie czy możecie polecić jakiegoś solidnego i w miarę niedrogiego architekta z Łodzi w celu adaptacji projektu do WZ? pozdrawiam:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomi2 15.11.2012 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Na początku chciałabym się z wszystkimi przywitać jestem tu nowa więc proszę o wyrozumiłość razem z małżonem chcemy budować kasjopeję na wiosnę. Na chwilę obecną jestem na etapie załatwiania papierków do WZ i tu moje pytanie czy możecie polecić jakiegoś solidnego i w miarę niedrogiego architekta z Łodzi w celu adaptacji projektu do WZ? pozdrawiam:rolleyes: Witam podaj e-mail to wyślę namiar na Panią architekt która nam adaptowała projekt, domek budujemy w Justynowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomi2 15.11.2012 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Na początku chciałabym się z wszystkimi przywitać jestem tu nowa więc proszę o wyrozumiłość razem z małżonem chcemy budować kasjopeję na wiosnę. Na chwilę obecną jestem na etapie załatwiania papierków do WZ i tu moje pytanie czy możecie polecić jakiegoś solidnego i w miarę niedrogiego architekta z Łodzi w celu adaptacji projektu do WZ? pozdrawiam:rolleyes: I jeszcze jedno Guśka robiła nam kompletne dokumenty my oddaliśmy tej Pani odebraliśmy i dostarczyliśmy do starostwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 15.11.2012 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 ALeż fantastyczna nazwa miejscowości w której się budujecie, napewno będzie się super mieszkało pozdrawiam Justyna PS. nawet nie wiedziałam że jest taka miejscowość Witam podaj e-mail to wyślę namiar na Panią architekt która nam adaptowała projekt, domek budujemy w Justynowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 15.11.2012 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 dziś.. czas na pokój gościnny za salonem ten pokoik jest tak przyjemny - wymiarowy, ustawny.. a włąśnie usunęliśmy jedno okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guśka_2 15.11.2012 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Witam podaj e-mail to wyślę namiar na Panią architekt która nam adaptowała projekt, domek budujemy w Justynowie dzięki z góry za pomoc mail [email protected] ja się czuję jakbym stąpała po kruchym lodzie .. no ale może nie będzie tak źle ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guśka_2 15.11.2012 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 ja już skończyłem swoją kasjopę i muszę powiedzieć , iż jeżeli chodzi o zewnętrzną architekturę to starałem się jak naj mniej zmieniać i myślę że to wyszło dobrze pozdrawiam i zyczę wszystkm powodzenia .[ATTACH=CONFIG]146732[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]146733[/ATTACH] domek wyszedł super.... zazdroszczę .... może za dwa lata też będę mogła się pochwalić takimi zdjęciami .... eh .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomi2 15.11.2012 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 domek wyszedł super.... zazdroszczę .... może za dwa lata też będę mogła się pochwalić takimi zdjęciami .... eh .... Na pewno;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomi2 15.11.2012 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 [ATTACH=CONFIG]148356[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]148357[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]148358[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]148359[/ATTACH]dziś.. czas na pokój gościnny za salonem ten pokoik jest tak przyjemny - wymiarowy, ustawny.. a włąśnie usunęliśmy jedno okno a widzisz Justynko jest taka miejscowość o tak pięknej nazwie. Ładna wizualizacja tego pokoiku, a na tym zdjęciu pewnie jesteś Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomi2 15.11.2012 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Ekipa budowlańców mi się udała wszystko idzie do tej pory super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 15.11.2012 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 prośba o podanie nazwy okien są śliczne dziękuje Na pewno;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 15.11.2012 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 hahaha coraz blizej weekendu to i humorek dopisuje :DDD a widzisz Justynko jest taka miejscowość o tak pięknej nazwie. Ładna wizualizacja tego pokoiku, a na tym zdjęciu pewnie jesteś Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fido414 15.11.2012 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Witam! Czy ktoś wie ile kupował pustaków porotermu całych lub połówek ? Czy ilość, którą przewiduje projekt wystarczy, czy może jest jednak za dużo ? Z góry dziękuje za odpowiedź . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbarska 16.11.2012 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Witam! Czy ktoś wie ile kupował pustaków porotermu całych lub połówek ? Czy ilość, którą przewiduje projekt wystarczy, czy może jest jednak za dużo ? Z góry dziękuje za odpowiedź . witam, o ilości pustaków była już mowa we wcześniejszych wątkach forum, ale wiem, że przekopać się przez to wszystko nie jest łatwe My nie budowaliśmy z porotermu, ale może nasze wyliczenia będą pomocne: pustak cały U238 ok.3500szt. połówki CB-3 ok.1280szt. A korzystając z okazji, że tu już jestem, to pochwalę się i ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts