Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

..dostałąm drugiego newsa że na obsypanie fundamentu w środku i na zewnątrz wejdzie nam ponoć 470 ton ziemi-15tyś zł

fundament zatem prawdopodonbie wyniesie nas ponad 70 tyś!!!

Jakoś trochę dużo.... Coś bliżej 10tyś powinno być wg mnie...

A po ile płacie za samochód piasku do zasypki?

My mamy też wysokie fundamenty ława 40cm+ścianaka (9 bloczków) 1,2m czyli 1,6 m wysokości więc też będzie trochę trzeba wsypać.

U nas za wywrotkę 28T płacimy 550zł.

proszęo pomoc dziś dowiedziałam się że za ocieplenie fundamentów (sam materiał) mamy zapłacić 12 tyś:bash: ocieplenie z zewnątrz15 cm i wewnątz 8 cm.

dodam że nasza kasjopea dużo podniesioja wyżej.pamiętacie ile wy dawaliście? wydaje mi się bardzo dużo!!!

Ocieplacie XPS czy zwykłym styro?

Nie wiem jakiej dokładnie wysokości macie sciany. U nas wysokość ocieplanej ściany 1,25m a na długości 57metrów czyli ok. 72m2 czyli 7,2m3

Ceną m3 styroduru o grubości 10cm to 490zl (oczywiście można wynegocjować dużo lepszą) to ok 3,5tys

Ja za 72m2 faundamentu (ocieplenie z jednej strony) styroduru 10cm zapłaciłem 3tyś. Przy zwykłym styropianie fundamentowym hydro/aqua to jakieś 2tyś.

To 12 tys to chyba strasznie dużo chociaż macie po zewnętrznej stronie 15cm a pojęcia nie mam ile on kosztuje....

może tak być... nie wiem ile u nas weszło, ale coś ok 8 tys zapłaciliśmy za piach

:)

mała poprawka! właśnie zajrzałam do kajetu i te 8 tys to było: 19 wywrotek gruzu (po rozbiórce starych fundamentów) + zasypanie i obsypanie nowego fundamentu

nie pamiętam jakie to były wyrotki- chyba Tatra

więcej na str. 2 w moim dzienniku :)

garnuszki - sprawdź ceny u kogoś innego, bo ta Wasza cena to lekko z kosmosu.

pozdrawiam :)

Na początku chciałabym się z wszystkimi przywitać:bye: jestem tu nowa więc proszę o wyrozumiłość :rolleyes: razem z małżonem chcemy budować kasjopeję na wiosnę. Na chwilę obecną jestem na etapie załatwiania papierków do WZ i tu moje pytanie czy możecie polecić jakiegoś solidnego i w miarę niedrogiego architekta z Łodzi w celu adaptacji projektu do WZ?

pozdrawiam:rolleyes:

Na początku chciałabym się z wszystkimi przywitać:bye: jestem tu nowa więc proszę o wyrozumiłość :rolleyes: razem z małżonem chcemy budować kasjopeję na wiosnę. Na chwilę obecną jestem na etapie załatwiania papierków do WZ i tu moje pytanie czy możecie polecić jakiegoś solidnego i w miarę niedrogiego architekta z Łodzi w celu adaptacji projektu do WZ?

Witam podaj e-mail to wyślę namiar na Panią architekt która nam adaptowała projekt, domek budujemy w Justynowie

I jeszcze jedno Guśka robiła nam kompletne dokumenty my oddaliśmy tej Pani odebraliśmy i dostarczyliśmy do starostwa.

Witam podaj e-mail to wyślę namiar na Panią architekt która nam adaptowała projekt, domek budujemy w Justynowie

dzięki z góry za pomoc :rolleyes: mail [email protected] ja się czuję jakbym stąpała po kruchym lodzie .. no ale może nie będzie tak źle ...

ja już skończyłem swoją kasjopę i muszę powiedzieć , iż jeżeli chodzi o zewnętrzną architekturę to starałem się jak naj mniej zmieniać i myślę że to wyszło dobrze pozdrawiam i zyczę wszystkm powodzenia .[ATTACH=CONFIG]146732[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]146733[/ATTACH]

domek wyszedł super.... zazdroszczę .... może za dwa lata też będę mogła się pochwalić takimi zdjęciami .... eh ....

[ATTACH=CONFIG]148356[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]148357[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]148358[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]148359[/ATTACH]dziś.. czas na pokój gościnny za salonem :)

ten pokoik jest tak przyjemny - wymiarowy, ustawny.. a włąśnie usunęliśmy jedno okno :)

a widzisz Justynko jest taka miejscowość o tak pięknej nazwie. Ładna wizualizacja tego pokoiku, a na tym zdjęciu pewnie jesteś Ty :rolleyes::wiggle:

Witam! Czy ktoś wie ile kupował pustaków porotermu całych lub połówek ? Czy ilość, którą przewiduje projekt wystarczy, czy może jest jednak za dużo ? Z góry dziękuje za odpowiedź .

witam, o ilości pustaków była już mowa we wcześniejszych wątkach forum, ale wiem, że przekopać się przez to wszystko nie jest łatwe ;)

My nie budowaliśmy z porotermu, ale może nasze wyliczenia będą pomocne:

pustak cały U238 ok.3500szt.

połówki CB-3 ok.1280szt.

A korzystając z okazji, że tu już jestem, to pochwalę się i ja :D

10.11.2012.jpgWP_000050.jpg