Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

o dobre pytanie :D

CO DAJECIE NA DACH?

stropu mocne, więźba także wiec dachówka mocno nie obciaży - bo obawialismy się tego, z drugiej str blacha wydaje się ze może byc tańsza + tego naszego dachu tak bardzo nie widać wiec blacha mogłaby być.. hmm my jeszcze sie zastanawiamy.

hej fajna kobieto

u nas garaż wg. projektu i również więźba weszła na ok. 20 cm w róg okna. myśleliśmy, że bład popełnił cieśla, ale wszystko bylo wg. wskazań. słuszna uwaga projektanta, by przesunąc okno o około 20 cm, czyli tam gdzie wychodzi więźba zamurować a wyciąc z drugiej strony w ścianie - proste i łatwe, a głowić się można długo.

niedługo wrzucę zdjęcia. atkualny stan to dach i papa zamontowane, teraz tylko wykończeniówka w postaci kilku poprawek i domurowań.

pytanie do aktualnie przykrywających, co planujecie połozyć na dach? dachówke, gont czy blachę? jakie argumenty rozważyliście?

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

:)

2 drzwiowa lodówka - my love!! :D

uwielbiam i jeść i gotować wiec musi być duża :D kuchnia na wyspie byłaby wygodna + zostaje duzo miejsca na blat roboczy :D wiec jeśli ktoś nie chce zlewu przy oknie to można go przesunąć, ale tu bedzie wygodnie ze zlewu hop do garnka :D

+ wyspa trocę bedzie zasłaniac kucharkę :D od jadalni

+ w wyspie od str jadalni myślę by zampontować półeczki na wino :D

Juster super ta kuchnia :)

[ATTACH=CONFIG]150612[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]150614[/ATTACH]

Juster weź tylko pod uwagę, że lodówka 2drzwiowa potrzebuje dużo miejsca na otwarcie tzn. nie może stać bezpośrednio od ściany, ja obecnie mam ustawioną 10cm od ściany z racji rur biegnących do grzejnika, gdyby nie one stanęłaby przy ścianie i powiem ci, ze mam problem żeby np. otwierać do końca szuflady zamrażalnika, blokują się na półkach zawieszonych na drzwiach. Rączka już obita o rury, ja uważam ale reszta domowników nie. Sprawdź sobie ile miejsca drzwi potrzebują do pełnego otwarcia, ja np. już wiem, że część z lodówką czyli szersze drzwi muszą stać jakieś 30-40cm od ściany bo inaczej ani półki nie wyjmę do mycia ani szuflady chyba, że przy każdej takiej akcji będę demontować wszystko na drzwiach, z większymi garami też problem bo drzwi do kata 90stopni nie otworzysz z racji rączek na nich.

słuszna uwaga, dziękuję, sprawdzę to napewno! :D

Juster weź tylko pod uwagę, że lodówka 2drzwiowa potrzebuje dużo miejsca na otwarcie tzn. nie może stać bezpośrednio

od ściany, ja obecnie mam ustawioną 10cm od ściany z racji rur biegnących do grzejnika, gdyby nie one stanęłaby przy ścianie i powiem ci, ze mam problem żeby np. otwierać do końca szuflady zamrażalnika, blokują się na półkach zawieszonych na drzwiach. Rączka już obita o rury, ja uważam ale reszta domowników nie. Sprawdź sobie ile miejsca drzwi potrzebują do pełnego otwarcia, ja np. już wiem, że część z lodówką czyli szersze drzwi muszą stać jakieś 30-40cm od ściany bo inaczej ani półki nie wyjmę do mycia ani szuflady chyba, że przy każdej takiej akcji będę demontować wszystko na drzwiach, z większymi garami też problem bo drzwi do kata 90stopni nie otworzysz z racji rączek na nich.

Dziękuję bardzo :) Ja za każdym razem jestem zachwycona coraz bardziej :)

A wczoraj mogłam zachwycić się takim widokiem....

[ATTACH=CONFIG]148993[/ATTACH]

Śliczna ta Wasza Kasjopea :-) mi też się coraz bardziej podoba.

Naprawdę porządnie zrobiona.

Kibicuję Wam i dziękuję za możliwość obejrzenia.

Pozdrawiam :bye:

o właśnie BArbarska Ty tu często zaglądasz :) co macie na daszku? blacha czy dachówa?

okienka też łądne, moze podpowiesz co to za firma?

A o elewacji juz mysleliscie? dajecie drewno?

pozdrawiam

J

o właśnie BArbarska Ty tu często zaglądasz :) co macie na daszku? blacha czy dachówa?

okienka też łądne, moze podpowiesz co to za firma?

A o elewacji juz mysleliscie? dajecie drewno?

pozdrawiam

J

Na dachu dachówka Robena, a okna z oknoplastu, kolor złoty dąb.

Elewacja jest już prawie zrobiona, co nieco można dojrzeć na zdjęciu na stronie 58, post #1144.

Zrobiliśmy tylko strukturę, drewna nie będzie. :)

Pozdrawiam

Karmenko vel Ago :D mam nadzieję, że na wiosnę napijemy się już kawy w środku :)

Pozdrawiamy serdecznie

Edytowane przez Barbarska

no forumowicz na MEDAL z Ciebie Barbarska :D od razu odpisujesz :)

dzieki za info zaraz oblukam te dachówke

ok czyli zero klinkieru i zero drewna?

Na dachu dachówka Robena, a okna z oknoplastu, kolor złoty dąb.

Elewacja jest już prawie zrobiona, co nieco można dojrzeć na zdjęciu na stronie 58, post #1144.

Zrobiliśmy tylko strukturę, drewna nie będzie. :)

Pozdrawiam

no forumowicz na MEDAL z Ciebie Barbarska :D od razu odpisujesz :)

dzieki za info zaraz oblukam te dachówke

ok czyli zero klinkieru i zero drewna?

dodam jeszcz, że dachówka jest z serii Piemont, kolor: brązowa angobowana, ale jak dla mnie po prostu ciemna czekolada :)

a co do elewacji, to zdecydowaliśmy się na minimalizm, bez żadnych drewniano-kamiennych dodatków ;);

nie byłam pewna jak to wyjdzie, bo rzeczywiście podobała mi się wizualizacja zaproponowana przez pracownię, ale nie żałuję, tym bardziej, że z kolorem srtuktury trafiłam w 100% :D ; idealnie spełnił moje oczekiwania :)

no i super :)

dzięki za info,Adam45ar Tobie też :)

my właśnei bierzemy sie za wybór okien, tuż po tym za materiał na dach i elewacje :)

Strasznie duzo tych okien ;/

:D

dodam jeszcz, że dachówka jest z serii Piemont, kolor: brązowa angobowana, ale jak dla mnie po prostu ciemna czekolada :)

a co do elewacji, to zdecydowaliśmy się na minimalizm, bez żadnych drewniano-kamiennych dodatków ;);

nie byłam pewna jak to wyjdzie, bo rzeczywiście podobała mi się wizualizacja zaproponowana przez pracownię, ale nie żałuję, tym bardziej, że z kolorem srtuktury trafiłam w 100% :D ; idealnie spełnił moje oczekiwania :)

Witam,

jestem nowy na forum i bardzo zainteresowany projektem kajopea.

Jestem z lubelskiego i chciałem obejrzeć taki dom na żywo zanim zakupie projekt, widziałem we wcześniejszych postach, że koziolek1001 wybudował kasjopeę koło lubartowa, jednak nie odpisał mi na wiadomość, ostatnio logował się rok temu.

Wobec tego mam do Was ogromną prośbę, nie wiecie może gdzie stoi jego kasjopea?

A może ktoś z Was wybudował kasjopee w lubelskim i mógłby mi ją pokazać? Albo wie gdzie taka jest?

Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam