kasjomania 17.02.2013 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 No właśnie, mamy już pozwolenie i tego nie zrobiliśmy, teraz żałuje. ;( cały czas myśle o tym, ze do "dużego" pokoju nie zmieszcze kompletu wypoczynkowego. Mam już obsesje, nie mogę sie już doczekać kiedy ruszyły i my. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.kato 18.02.2013 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 No właśnie, mamy już pozwolenie i tego nie zrobiliśmy, teraz żałuje. ;( cały czas myśle o tym, ze do "dużego" pokoju nie zmieszcze kompletu wypoczynkowego. Mam już obsesje, nie mogę sie już doczekać kiedy ruszyły i my. To oczywiście wszystko kwestia wielkości mebli i tego czy będziecie mieć pokój za salonem - drzwi przy kominku moim zdaniem trochę dezorganizują ten pokój. Widzieliśmy już wybudowaną Kasjopeę z podcieniem i salon wcale nie jest taki mały choć cieszę się z tego, że u nas jednak będzie o te kilka metrów większy. Poza tym my chcemy stawiać tę murowaną szafę w holu także bez likwidacji podcienia przejście między salonem i jadalnią wydawało nam się zbyt wąskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka_84 18.02.2013 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 czy jest tu ktoś kto montował w Kasjopei okna ze szprosami? jeśli znajdzie się ktoś taki to mogłoby się pochwalić zdjęciami, rozważam takie okna ale nie jestem pewna czy ze zewnątrz będą ładnie się komponowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 18.02.2013 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Jeśli mogę coś podpowiedziec to póki jeszcze możecie likwidujcie podcien! Salon i tak nie jest zbyt duży a w ten sposób zyskacie zawsze wiecej powierzchni do aranżacji.My mamy zlikwidowany oraz zlikwidowany pokój za salonem i od razu zrobiło sie wiecej miejsca teraz można jakoś sensownie pozostawiać te meble.Ja jestem załamana za to wielkością kuchni...dzisiaj była projektanta ze studia mebli kuchennych i stwierdziła ze wyspa to sie tam absolutnie nie zmieści.Moze ktoś pomocny mogły wrzucić swoje zdjęcie kuchni już zrobionej żebym mogła sie chociaż zainspirowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.kato 18.02.2013 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Jeśli mogę coś podpowiedziec to póki jeszcze możecie likwidujcie podcien! Salon i tak nie jest zbyt duży a w ten sposób zyskacie zawsze wiecej powierzchni do aranżacji.My mamy zlikwidowany oraz zlikwidowany pokój za salonem i od razu zrobiło sie wiecej miejsca teraz można jakoś sensownie pozostawiać te meble.Ja jestem załamana za to wielkością kuchni...dzisiaj była projektanta ze studia mebli kuchennych i stwierdziła ze wyspa to sie tam absolutnie nie zmieści.Moze ktoś pomocny mogły wrzucić swoje zdjęcie kuchni już zrobionej żebym mogła sie chociaż zainspirowac? Na forum było już kilka zdjęć kuchni, a tu masz jeszcze fajną wizualizację zrobioną dla kuchni w Kasjopei http://fs-wizualizacje.com/portfolio/interior/kuchnia-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 18.02.2013 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Bylo bylo przesledzilam wszystko ale szukam kuchni w ktorej jakims cudem udalo sie komus wcisnac wyspe?Teraz mam u siebie wyspe i szczerze mowiac niewyobrazam juz sobie funkcjonowania w kuchni bez niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia2106 18.02.2013 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Ja mam wersje A i 11m2 przeznaczone dla kuchni to dla mnie mała przestrzeń, mogłam pozwolić sobie na likwidację garażu i dzięki temu kuchnie będę mieć "w garażu" a w kuchni pokój gościnny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalgosia 19.02.2013 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Witam Kuchnia jest troche poszerzona, przy standardowej szerokosci jest faktycznie problem z umieszczeniem w niej wyspy. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.kato 19.02.2013 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Witam Kuchnia jest troche poszerzona, przy standardowej szerokosci jest faktycznie problem z umieszczeniem w niej wyspy. Pzdr No przy takiej powierzchni to rzeczywiście można myśleć o wyspie Na początku przy wybieraniu projektu ja też bardzo obstawałem przy wyspie w kuchni ale teraz już pozamiatane W następnym domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 20.02.2013 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Pomysleliscie o tym wczesniej zeby poszerzyc kuchnie wiec fajnie zmiescila sie wyspa.My niestety gapy jestesmy i wyspy miec nie bedziemy.W ogole tak juz abstrachujac od tej kuchni to drugi raz na pewno nie wybralibysmy tego projektu.Wszystkie pomieszczenia w nim to nieporozumienie metrazowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 21.02.2013 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 taka minimalna o wymiarach ok 1,2m wejdzie.. tez sie wlasnie zastanawiam... to zdjecie na str wyżej ładne.. ale to nie tylko poszerzona kuchnia ale i jakies inne okna ma (?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 21.02.2013 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Dla mnie zalamka....Teraz mam wyspę 130/260.Jak ja wybieralam ten projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 21.02.2013 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 nie ma szans na taką ładną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.kato 22.02.2013 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 [ATTACH=CONFIG]172305[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]172306[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]172307[/ATTACH] taka minimalna o wymiarach ok 1,2m wejdzie.. tez sie wlasnie zastanawiam... to zdjecie na str wyżej ładne.. ale to nie tylko poszerzona kuchnia ale i jakies inne okna ma (?) W tej niestety kompletnie nie pomyśleli o normalnym wyciągu nad piecem ponieważ wychodziłby on w środku sypialni. W przeciwnym wypadku trzeba albo zdecydować się na zwykły pochłaniacz (imho nieporozumienie w domu) albo znacznie obniżać sufit i tam prowadzić wszystkie rury. Poza tym w zaproponowanym projekcie jest problem z lodówką, ponieważ przy takiej dwuskrzydłowej nie można do końca otworzyć lewych drzwi powodu parapetu i zbyt dużego przystawienia do ściany (było już kiedyś o tym na forum). Moim zdaniem jeśli miałaby być wyspa to tylko w pełni użytkowa. Moi rodzice zrobili sobie taką małą z piecem i teraz klną na czym świat stoi bo tylko zagraca ona kuchnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garnuszki 22.02.2013 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 ...trochę dziwią mnie takie negatywne opinie co do metrażu kasjopei?!!! skoro ktoś decyduję sie na jakiś porojekt, znając jego wymiary, świadomie wybiera powierchnię itd skąd to zdziwienie potem, tymbardziej że to dom bez skosów więc łatwo można sobie wyobrazić jak duże będą pomieszczenia! my wybierając kasjopeę wiedzieliśmy że niektóre pomieszczenia będą mniejsze niż by się chciało. wybór w naszym przypadku był spowodowany tym, że to nie tylko metry się liczą ale późniejsze utrzymanie domu -koszt sprzątanie itd. Gdyby mnie było stać na większy dom wybrałabym SŁODKI z tej samej pracowni! fajna kobieta masz teraz wyspę 130/260 i wiedząc jak dużą trzeba mieć kuchnię żeby takie cośmieć dlaczego wybrałaś dom z kuchnią o powierzchni 14 metrów, bez obrazy ale nie pojmuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 22.02.2013 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Ja rowniez nie pojmuje samej siebie.Pluje sobie w brode ze nie wybralam wlasnie Slodkiego.Coz moja wina jestem tylko zla na siebie za nie przemyslany wybor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garnuszki 23.02.2013 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Ja rowniez nie pojmuje samej siebie.Pluje sobie w brode ze nie wybralam wlasnie Slodkiego.Coz moja wina jestem tylko zla na siebie za nie przemyslany wybor. myslę że bez wyspy też będzie super. ja tam nigdy jej nie chciałam wydaje mi się że większa przestrzeń bez niej .zobaczysz że jak się urządzisz umeblujesz to pokochasz ten dom a jak stweirdzisz że jednak za mały to może drugi raz się wybudujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalenan6 23.02.2013 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Witam bardzo nam się podoba projekt kasjopea 3 przymierzamy się do jego zakupu czy jest ktoś z Warszawy lub okolic i zachciałby pokazać swój domek w realu bylibyśmy bardzo wdzieczni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi144 24.02.2013 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Witam serdecznie:) Mam pytanie. Czy ktoś w woj. lubuskim buduje domek Kasjopea III ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 24.02.2013 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Witam serdecznie My również mam nadzieję, że niedługo rozpoczniemy budowę Kasjopei 3 w lustrzanym odbiciu, obecnie kończymy papierologię. Również planujemy kilka drobnych zmian w projekcie. Najbardziej zastanawiamy się, co zrobić z podcieniem, ja mam chęć go zlikwidować, ale wszystkie zdjęcia, które są zamieszczone, mają podcień, który dodaje uroku. Stąd moja prośba o jakąś fotkę pokazującą dom bez podcienia. I jeszcze jedna prośba: czy byłaby możliwość obejrzenia domu w okolicy Łodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts