Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Pomysleliscie o tym wczesniej zeby poszerzyc kuchnie wiec fajnie zmiescila sie wyspa.My niestety gapy jestesmy i wyspy miec nie bedziemy.W ogole tak juz abstrachujac od tej kuchni to drugi raz na pewno nie wybralibysmy tego projektu.Wszystkie pomieszczenia w nim to nieporozumienie metrazowe.

jakie nieporozumienie? chyba teraz mieszkasz w pałacu skoro Kasjopea jest dla Ciebie mała. My mamy 3 pokoje, 70m2 i w Kasjopei naprawdę czuć przestrzeń. kuchnia jest superfajna, dla mnie bardzo ustawna (fakt ze bez wyspy ale miec jej wcale nie chciałam a gdyby to był mój priorytet to myslałabym na etapie wyboru projektu). w projekcie zmienilismy to ze nie ma wejscia bezpośrednio z wiatrołapu do kuchni i to poprawiło jej ustawność. a wszystkie kolezanki jak wpadają na budowę to mówią "łał, jaka duża kuchnia".

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie nie mieszkam w pałacu.Mieszkam w domu o powierzchni 140 metrów kwadratowych więc jak widać niewiele większy metrażu sobie zafundowalismy budując Kasjopeje.Kuchnie mam w tej chwili o powierzchni 16 m kwadratowych i niewyobrażam już sobie funkcjonowanie w kuchni bez niej!Jeszcze raz podkreślam pretensje mam wyłącznie do siebie o nieprzemyślany wybór projektu..

czy jest tu ktoś kto montował w Kasjopei okna ze szprosami? jeśli znajdzie się ktoś taki to mogłoby się pochwalić zdjęciami, rozważam takie okna ale nie jestem pewna czy ze zewnątrz będą ładnie się komponowały.

witam ja zamontowałem okna ze szprosem .uważam iż brak szprosu powoduje , że dom wyglada jak kobieta z nie umalowanymi oczami . dołączam zdjecie oraz zdjęcie kuchni bo widzialem , że są pytania DSC01051.jpgDSC01052.jpgDSC01059.jpg

witam ja zamontowałem okna ze szprosem .uważam iż brak szprosu powoduje , że dom wyglada jak kobieta z nie umalowanymi oczami . dołączam zdjecie oraz zdjęcie kuchni bo widzialem , że są pytania [ATTACH=CONFIG]173219[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]173220[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]173221[/ATTACH]

Witam, jestem pod wielkim wrażeniem!!!

Mam pytanko- co położyliście na elewacji??? - chodzi mi o to co jest na dolnej części - kamień, cegłówka....???

pozdrawiam i byłabym wdzięczna gdybyście podzielili się innymi wnętrzami!

:)

pięne okna.. zdradzicie jaka to firma..

ja wlasnie albo zero szprosów albo tylko takie.. są piękne!!! wrzuć prosze zdjecie okna narożnego jak wygląda :) my chyba zrobimy ciemne z zewnatrz a w srodku biale.. sie zastanawiamy :) ma ktos białe??? wrzućcie fotke :D

pozdrawiam! ;)

witam ja zamontowałem okna ze szprosem .uważam iż brak szprosu powoduje , że dom wyglada jak kobieta z nie umalowanymi oczami . dołączam zdjecie oraz zdjęcie kuchni bo widzialem , że są pytania [ATTACH=CONFIG]173219[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]173220[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]173221[/ATTACH]

DSCN6043.jpgDSCN6854.jpgDSCN5396.jpgDSCN6853.jpg

Dołączam się do prośby z oknami, przyznam, że akurat ten pomysł architekta od razu wydawał nam się trafiony i szybko zdecydowaliśmy się na takie okna w kolorze czereśni. podsyłam zdjecie

pozdrawiam

QUOTE=luzik- fsl;5845796]Witam, jestem pod wielkim wrażeniem!!!

Mam pytanko- co położyliście na elewacji??? - chodzi mi o to co jest na dolnej części - kamień, cegłówka....???

pozdrawiam i byłabym wdzięczna gdybyście podzielili się innymi wnętrzami!

:)

Edytowane przez ksiut

Też mam różne rozbieżne opinie na temat tej wylewki. W każdym razie jest bardzo twarda, naprawdę trudną w niej cokolwiek wykuć. W garażu też jest anhydryt i w pierwszej wersji miała być posadzka żywiczna, ale....teraz skłaniam się chyba ku jakimś dobrym (trwałym) płytkom. Jeszcze do wiosny chwila na zastanowienie (tym bardziej, że pieniądze przy wykończeniu potrzebne na inne, ważne tematy :-) ).

dzięki na info

robimy jednak z miksokreta

zdecydowały koszty i mało informacji na ten temat

pzdr

gdzie macie kaloryfery w salonie???? podłogowe ogrzewanie?

Skąd pomysł na taka podłoge w dziecinnym?

jest to płytka ze stegu milano sahara .

przesyłam zdjecia przodu tu jest więcej, co do innych pytań okna są to plastiki ,kupione w firmie w Malborku , dołączam zdjęcia elewacji i paru wnętrz pozdrawiam i powodzenia

[ATTACH=CONFIG]174027[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]174028[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]174029[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]174030[/ATTACH]