Juster 07.05.2013 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Eveline my właśnie chcemy: - w podłodze rure od kominka przesunac bardziej w kąt bo wychodzi tak w połowie schodów i jest tak jakby w przejsciu właśnie do gabinetu (u nas to pokój gościnny ) i drzwi chcemy zrobic przesuwne chyba ale to jeszcze niepewne ale napewno zlicowane ze ścianą bo wlasnie i tak dam duzo sie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 07.05.2013 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Juz chyba pisałam że bardzo ładnie my jedynie chcemy jeszcze bardziej otworzyc schody tj kominek zrobić nie na całej powierzchni nad paleniskiem do sufitu, tylk ozrobic jakąś półke i reszta do góry odkryte.. czy to jest czytelne cco napisałam ?? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 07.05.2013 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Garnuszki.. nasza to chyba ta: http://www.nelskamp.de/pl/menue-links/struktura/produkcji/dachowka-nibra/dachowka-do-p-322askich-dachow-nibra-f-718.html kolor: brąz angobowany tylko jeszcze chce gąsiory obejrzec, bo chce takie proste a nie jakos dodatkowo zdobione, te mi sie nie podobają. tu pod Wwą mamy punkt gdzie gostek sprzedaje, gdzie Wy budujecie? już parę razy obiło mi sie o uszy że te nelskap dobre są. tylko gdzie je znaleść? która nibra cie interesuje? chodzi mi o wzór?mnie się podoba nibra kombi r10 http://www.nelskamp.de/pl/menue-links/struktura/produkcji/dachowka-nibra/dachowka-kombi-nibra-r-10.html wklej linka do tej co Wam sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolcik 09.05.2013 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Witam Nadszedł powoli czas wybrać dachówkę.myślę o ROBEN PIEMONT kolor antracyt. czy możecie napisać czym kryliście dachy i wasze opinieo tych pokryciach My kryliśmy dachówką Erlus ReformXXL kol. antracyt. Dużo lepiej wypada jakościowo od Robena i Wienerberger'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 09.05.2013 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 To i ja sie pochwale :DU nas dachowka Rupp Ceramika Turmalin kolor antracyt.Wyglada imponująco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 09.05.2013 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Na specjalne życzenie Juster, kominek z balustradą [ATTACH=CONFIG]187621[/ATTACH]Kominek baaaardzo ładny ,u nas tez będzie narozny.Ale ta szisza ......mhmmmm:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 11.05.2013 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Kochani... coś jest nie tak.. pomocy.. spójrzcie prosze na okno łazienki przy sypialni (nad garazem od frontu... komu ja to pisze.. jak Wy wszyscy Kasjopejke macie ) ) i spójrzcie na okno drugiej łazienki i okno z klatki schodowej... jak my mamy położyc dachówke jak okna koncza sie na dachu a nie jak okno łazienki przy sypialni cegłę nad dachem ;/// pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 11.05.2013 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 u nas na etapie adaptacji zostały te okna juz pomniejszone zeby tak nie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 11.05.2013 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 u nas na etapie adaptacji zostały te okna juz pomniejszone zeby tak nie wyszło. tzn, że projekt jest skopany, bo na wizualizacji tego nie ma. Wiesz Czuszka pomniejszyc okna zawsze można tylko jak to wygląda nie jak w jakiejś komórce?? Możesz wrzucić foteczki z wnetrza z takim małyk oknem? z góry dizekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natawa 11.05.2013 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 U nas nic nie było zmieniane, okna normalnie się mieszczą, dachówka kończy się kilkadziesiąt cm( ok. 50 cm) pod oknem łazienki przy sypialni, i ok 10-20 cm ( bardzo na oko) pod oknem łazienki. Poproś kierownika by kąt nachylenia dachu sprawdził, bo macie źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 12.05.2013 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 u nas tak wyszlo bo musielismy zrobic wiekszy kat dachu. fotki lazienki z oknem są na moim wątku.to ta biała łazienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 12.05.2013 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 u nas tak wyszlo bo musielismy zrobic wiekszy kat dachu. fotki lazienki z oknem są na moim wątku.to ta biała łazienka Ok to już wiem nic nie mamy źle tyllko zarowno my jak i Czuszka wydłużylismy garaz o metr. Spoko okno od łazienki tej z boku sie zmniejszy np o wysokośc 2 pełnych cegieł i juz, przejrzałam Czuszka Twój dziennik, wygląda to dobrze pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 12.05.2013 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Tez mieliśmy problem z tym daszkiem.U nas dach wchodził w okno pokoju.Okazalo sie ze błąd wystąpił na etapie poszerzenia garażu i musieliśmy przesunąć okno o jakieś 30 cm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karmenka 13.05.2013 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Basiu, bardzo ładna kuchnia! Kominek też prezentuje się imponująco. Szybko uwinęliście się z budową i wykończeniówką, łał! My na razie mamy pozwolenie na budowę. pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 13.05.2013 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Napisze ktoś jak się cenią budowlańcy za SSO kasjopei 3? Nie mam czasu na przeszukiwanie wątku, a lada moment dostaniemy wycenę i dobrze by było mieć porównanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia2106 13.05.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Ceny są bardzo zróżnicowane, wszystko zależy od regionu w jakim budujesz, z jakich materiałów i od ilości zmian w projekcie.Osobiście buduje wersje A w woj.mazowieckim z dużą ilością zmian, ekipy budowlanej szukałam ok 2miesięcy a ceny wahały się od 38tys do 55tys zł. Nie wiem jak teraz prezentuje się rynek ale w porównaniu do początku roku ceny spadły bo wiele ekip nie ma pracy ze względu na kończący się "bum budowlany" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garnuszki 13.05.2013 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Napisze ktoś jak się cenią budowlańcy za SSO kasjopei 3? Nie mam czasu na przeszukiwanie wątku, a lada moment dostaniemy wycenę i dobrze by było mieć porównanie. u nas budowa Górny Śląsk, ekipa z gór 1.LAWY FUNDAMENTOWE- pomoc przy koparce,szalunki,zbrojenie, betonowanie,rozszalowanie 4.900.00 2.ŚCIANY FUNDAMENTOWE-bloczki betonowe wymurowanie 6.100.00 3.IZOLACJE POZIOME+PIONOWE LAW I ŚCIAN FUNDAMENTOWYCH-papa izolacyjna lub folia,2x izolbet,styropian 5 cm 1.800.00 4.KANALIZACJA-montaż kompletnej kanalizacji pod wylewka betonowa do stanu ;0; oraz zrobienie podejść do wody prądu itp 1.400.00 5.STAN ;O;-zasypka,utwardzenie,wylanie betonu 2.200.00 6.ŚCIANY PARTER ZEWNĘTRZNE-kompletnie 7.300.00 7.ŚCIANY PARTER WEWNĘTRZNE-kompletnie 4.200.00 8.SCHODY ŻELBETONOWE-szalunki,zbrojenie,betonowanie,rozszalowanie 2.200.00 9.STROP NAD PARTEREM-TERIVA-belki,pustaki,zebra rozdzielcze, betonowanie. 5.800.00 10.SLUPY BETONOWE+ PODCIĄGI 2.600.00 11.BALKON 800.00 12.KOMINY KOMPLETNIE-od posadowienia do czapki 2.600.00 13.ŚCIANY PIĘTRO ZEWNĘTRZNE-kompletnie 8.200.00 14.ŚCIANY PIĘTRO WEWNĘTRZNE-kompletnie 4.600.00 15.TRZONY BETONOWE+WIENIEC 2.400.00 16.STROP DREWNIANY-konstrukcja+plytyOSB 4.400.00 17.KONSTRUKCJA DACHU+DASZKI 8.900.00 18.LACENIE+KRYCIE DACHÓWKĄ 8.700.00 19.OBRÓBKI BLACHARSKIE+RYNNY 2.400.00 20.WYŁAZ DACHOWY 300.00 81.800.00 POWYŻSZA WYCENA OBEJMUJE KOSZTY WYKONANIA W STANIE SUROWYM POSZCZEGÓLNYCH OPISANYCH ETAPÓW.NIE UWZGLĘDNIA KOSZTÓW MATERIAŁÓW JAK TEZ STEMPLI BUDOWLANYCH,DESEK SZALUNKOWYCH,KOPARKI ORAZ FAKTURY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 14.05.2013 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Dziękuję bardzo! U mnie nie ma zmian w projekcie. A buduję w łodzkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia2106 14.05.2013 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Też miałam ofertę Górala który wręcz się kłócił że 90tys to mega okazja i lepszej oferty nie znajdę ostatecznie mam podpisaną umowę na 46tys zł fundamenty ściany stropy dach(blachodachówka) balkon taras i schody wejściowe plus ocieplenie z tynkowaniem. Szkoda tylko że wszystko na papierze, niestety pogoda nam nie sprzyja i mamy jedno wielkie jezioro na działce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garnuszki 14.05.2013 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Też miałam ofertę Górala który wręcz się kłócił że 90tys to mega okazja i lepszej oferty nie znajdę ostatecznie mam podpisaną umowę na 46tys zł fundamenty ściany stropy dach(blachodachówka) balkon taras i schody wejściowe plus ocieplenie z tynkowaniem. Szkoda tylko że wszystko na papierze, niestety pogoda nam nie sprzyja i mamy jedno wielkie jezioro na działce to macie mega tanio !!!! my mieliśmy jakąś tania ofertę ale o ekipie nic nie wiedziałam. tych górali wzięłiśmy bo mają świetną opinie i wybudowali wiele domków na naszym osiedlu do tego nie ineteresuje nas nic,, on sobie wszystko nagrywa dostawy materiałów, beton itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts