avent1 25.06.2013 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 (edytowane) my tez zrezygnowaliśmy z pralni na piętrze.Zastanawiam się czy warto zapłacić jakiemuś projektantowi - za te dwie łazienki.Dostałam odpowiedź, że to będzie koszt 600 zł....zastanawiam się... Edytowane 25 Czerwca 2013 przez avent1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 25.06.2013 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Właśnie, fajnie by było, gdyby ktoś wrzucił fotki wnętrz kasjopei. dawno nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 25.06.2013 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Myszka tez bedziemy robic te grzybki.. czy to są jakies kształtki juz gotowe z tymi okapnikami? A jak poradziliscie sobie z pozostałymi pomieszczeniami/? [ATTACH=CONFIG]195093[/ATTACH] chodzi o to że w pierwszym układzie czy jak to czasem ludzie robią kratka jest w ogóle jakby w syficie czyli rura wentylacyjna nawet nie skręca jak na rysunku, może się zdarzyć, że przy dużej różnicy temperatur dwór/dom (w zimę, przy większych mrozach i średniej izolacji rury) będzie się w niej skraplać para wodna w efekcie czego może ona z rury wypłynąć na ścianę robiąc zacieki czy kapiąc na podłogę. na drugim rys. jest rozwiązanie z okapnikiem tzn. pod pionową częścią rury będzie zbiorniczek - miseczka w której ta ew. woda będzie się zbierać i będzie mogła sobie z czasem wyparować nie wkraczając na moje terytorium kuchenne nie ma znaczenia czy będzie tam sama kratka czy wiatrak skraplać się i tak pewnie będzie pytanie tylko w jakiej ilości i czy wyjdzie na dom czy nie. będzie to się wiązało niestety z koniecznością obniżenia sufitu w tej części kuchni aby schować to wszystko, ale i tak mam tak w sumie tylko blat roboczy więc niższy sufit i oświetlenie blatu będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 25.06.2013 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 mówicie macie... z wczoraj na szybko.. chodzi o rozstawienie mebli i oświetlenie ledowe przy suficie.. takie plany Właśnie, fajnie by było, gdyby ktoś wrzucił fotki wnętrz kasjopei. dawno nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka_84 25.06.2013 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Myszka tez bedziemy robic te grzybki.. czy to są jakies kształtki juz gotowe z tymi okapnikami? A jak poradziliscie sobie z pozostałymi pomieszczeniami/? szczerze to nie wiem to jest wizja teścia, on ma o tym pojęcie więc nie dopytuję, zostawiam tą działkę jemu w 100% garaż i kotłownia mają przewidziane kratki, łazienki również a poza tym mamy w dwóch oknach nawiewniki (w sypialni od frontu i w salonie w tym pojedynczym czy ścianie z gabinetem), facet od okiem powiedział, ze to powinno wystarczy a jeśli nie to w każdej chwili można dorobić dodatkowe. Póki co myślimy nad elektryką (do końca tygodnia będziemy mieć dach i powoli możemy działać na dole, koło 14 lipca ekipa wpadnie wymurować ścianki działowe na piętrze i potem tam zajmiemy się elektryką) no i planujemy na sierpień tynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 25.06.2013 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 dzięki ja musze sie Taty poradzić nawiewniki powiadasz.. sprawdze u nas elektryka i hydraulika juz rozrysowana w sobote wstawiaja okna i brame do konca przyszłego tyg wchodza instalatorzy powodzenia szczerze to nie wiem to jest wizja teścia, on ma o tym pojęcie więc nie dopytuję, zostawiam tą działkę jemu w 100% garaż i kotłownia mają przewidziane kratki, łazienki również a poza tym mamy w dwóch oknach nawiewniki (w sypialni od frontu i w salonie w tym pojedynczym czy ścianie z gabinetem), facet od okiem powiedział, ze to powinno wystarczy a jeśli nie to w każdej chwili można dorobić dodatkowe. Póki co myślimy nad elektryką (do końca tygodnia będziemy mieć dach i powoli możemy działać na dole, koło 14 lipca ekipa wpadnie wymurować ścianki działowe na piętrze i potem tam zajmiemy się elektryką) no i planujemy na sierpień tynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 26.06.2013 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 mówicie macie... z wczoraj na szybko.. [ATTACH=CONFIG]197380[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]197381[/ATTACH] eeee to wizualki Takiego ognia w kominku to chyba nie masz Ja chcę prawdziwe zdjęcia! Muszę sie naładować pozytywną energią, bo jesteśmy na najbardziej wkurzającym etapie budowy i lekką załamkę mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 26.06.2013 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 powodzenia eeee to wizualki Takiego ognia w kominku to chyba nie masz Ja chcę prawdziwe zdjęcia! Muszę sie naładować pozytywną energią, bo jesteśmy na najbardziej wkurzającym etapie budowy i lekką załamkę mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 26.06.2013 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 my tez zrezygnowaliśmy z pralni na piętrze. Zastanawiam się czy warto zapłacić jakiemuś projektantowi - za te dwie łazienki. Dostałam odpowiedź, że to będzie koszt 600 zł....zastanawiam się... Jeśli boisz sie zaryzykować sama to weź profesjonaliste ( projektanta).Wielkiej filozofii tam nie ma bo łazienki do najwiekszych nie należą.Poprobuj sama moze po to jest to forum żeby pytać inspirowac sie .Wrzuc rzuty łazienek to forumki cóż doradza zawsze;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avent1 01.07.2013 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Jeśli boisz sie zaryzykować sama to weź profesjonaliste ( projektanta).Wielkiej filozofii tam nie ma bo łazienki do najwiekszych nie należą.Poprobuj sama moze po to jest to forum żeby pytać inspirowac sie .Wrzuc rzuty łazienek to forumki cóż doradza zawsze;) koniec końców weźmiemy projektanta, ale tylko do całego dołu i u góry łazienek. z reszta myślę, ze sobie poradzę. a teraz druga sprawa... czym robiliście te drewna wokół okien? zastanawiam się nad czymś takim http://www.rodeo-dr.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 01.07.2013 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Rownież będziemy robili w Rodeo tym bardziej ze jest to firma w moim mieście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 01.07.2013 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 to ja wrzucę fotki kominki w realu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malini 03.07.2013 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Rownież będziemy robili w Rodeo tym bardziej ze jest to firma w moim mieście Tak My także mamy z tego elewację i wygląda super, wszyscy myślą że to prawdziwe deski! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avent1 04.07.2013 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 ciekawe jak się to będzie sparawdzać po latach.Dla nas najważniejsze jest to, ze nie trzeba tego konserwować tak jak drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 04.07.2013 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Oj z drewnem to bym chyba nie ryzykowala...Znajomi maja elewacje drewniana mieszkają dwa lata a wyglada jak po 10 co najmniej. Próbowali ja bejcowac malować jakimiś cudami nic nie dało.Kiepsko to wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gzu7 07.07.2013 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 Jeszcze jedno pytanie odnoście SSO. Co polecacie beton komórkowy H+H czy ytong, czy zostać przy sugestii projektanta czyli porothermie??? Oriętując się trochę w temacie dla ściany konstrukcyjnej o grubości 25 cm + 20cm styropian o lambda 0,4 nie ma większego znaczenia z jakiego materiału wybudujecie ściany nośne, ponieważ o izolacji budynku decyduje przede wszystkim styro. Ja osobiście wybrałem pustak żużlowy ze względu na cenę i obrabialność (łatwe cięcie, wiercenie). Lepiej dołożyć do podwójnego ocieplenia dachu zamiast budować ytongiem. Pozdro Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 08.07.2013 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Tak My także mamy z tego elewację i wygląda super, wszyscy myślą że to prawdziwe deski! Pokażesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 09.07.2013 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 pokaż pokaż ) Pokażesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 14.07.2013 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 oj wszyscy ostro budują... nikt sie nie odzywa. Co tam u Was? jak prace? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 19.07.2013 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Budują budują :)U nas jak byliśmy na urlopie panowie hydraulicy sprawnie działali z instalacjami położyli podlogowke zainstalowali geberity itd ,w poniedziałek została wylana podłoga wszędzie i myśle ze od przyszłego tygodnia lecimy z sufitami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts