jacek.kato 29.10.2013 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Mnie się wydaje , że raczej nie było z tym problemu. Po stronie jadalni stoi komoda, która jest krótsza niż ten prosty odcinek szafy. Nam od razu ten pomysł projektanta przypadł do gustu i wiedzieliśmy że nie będziemy tego zmieniać. Do tego dobraliśmy sobie też kominek w takim właśnie kształcie. Będzie trzeba przeprowadzić małe testy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 30.10.2013 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 my robiliśmy bo wody są u nas płytko, także to na pewno dobrze wydane pieniądze. Sąsiedzi kilka działek dalej pływali, u nas suchutko Mam jeszcze pytanie, czy robiliście drenaż wokół domu? Nasza działka jest piaskowa i zastanawiamy się czy w ogóle jest sens inwestować w coś takiego, z góry dziękuję za odpowiedzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 31.10.2013 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 i u nas wyszło sporo.. projektant, materiały, robocizna.. dużo czasu i dużo kasy ;/ ale warto my robiliśmy bo wody są u nas płytko, także to na pewno dobrze wydane pieniądze. Sąsiedzi kilka działek dalej pływali, u nas suchutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 31.10.2013 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 i foto tarasu.. zamknelismy docelowo dom na zime Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 31.10.2013 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Eveline, jeszcze raz dziękujemy za możliwość obejrzenia domu:) ponownie przekonaliśmy się o słuszności wyboru projektu (tym bardziej,że głównym prowodyrem byłam ja:p) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.kato 31.10.2013 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 i u nas wyszło sporo.. projektant, materiały, robocizna.. dużo czasu i dużo kasy ;/ ale warto U nas koszt był generalnie nieduży ponieważ drenaż zrobiliśmy już na etapie fundamentów i nie trzeba było ściągać do tego dodatkowo koparki i ludzi. Wszystko zostało przygotowane już na etapie głównego projektu także przed zasypaniem fundamentów w jedno popołudnie chłopaki położyli cały drenaż razem z 4 studniami. Samych materiałów też nie trzeba strasznych ilości, a szkody jak już podejdzie woda mogą być znaczne i trudne do usunięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.kato 31.10.2013 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 i foto tarasu.. zamknelismy docelowo dom na zime[ATTACH=CONFIG]221744[/ATTACH] Juster z czego zrobiliście podbitkę bo fajnie wygląda Drewno czy PCV? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 31.10.2013 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 PCV wygląda naprawde solidnie Juster z czego zrobiliście podbitkę bo fajnie wygląda Drewno czy PCV? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malgosia P 01.11.2013 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 Witam. Czy ktoś z was wybudował ten dom gdzieś w Wielkopolsce? Czy byłaby możliwość aby zobaczyć wnętrze? My jesteśmy z Poznania / Kalisza więc możemy spokojnie dojechać...nawet w sumie poza Wielkopolskę ja jestem wzrokowcem i zanim podejmiemy ostateczną decyzję co do Projektu, to chętnie [przekonałabym się na własne oczy jak dom wygląda w środku. A może ktoś z was może przesłać mi jakieś zdjęcia ze środka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 01.11.2013 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 Kilka postów wcześniej ksiut wrzucal pare zdjeć wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.kato 01.11.2013 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 Dokładnie na forum jest cała masa zdjęć ze środka, a do tego co najmniej dwie osoby prowadzą dzienniki budowy Kasjopei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksiut 03.11.2013 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 My co prawda mamy Kasjopeę II, ale z kuchnią powiększoną (jak w wersji III). Mamy w narożu salonu wybudowany słup betonowy. Nie ze względu na urodę, ale w przyszłości uniknięcie ewentualnych problemów, które może by się i nie pojawiły, ale mając na uwadze wykonawstwo naszych przeróżnych ekip, bardzo są prawdopodobne. Ponadto należy wziąć pod uwagę, że ta konstrukcja będzie pracowała, te drzwi są naprawdę baaardzo ciężkie, szczególnie, że mamy pakiet trzyszybowy, ze wzmocnioną ramą itp. Z drugiej strony jeśli są to solidne okna drewniane, porządnie zamontowane.... może i warto rozważyć narożne. Salon naprawdę nie jest taki mały, bo należy wziąć pod uwagę, całą przestrzeń w jakiej on jest umiejscowiony tj. salon, holl i jadalnię. Całość daje naprawdę dużą przestronność. Tu znowu jednak, wszystko zależy pewnie od przyzwyczajeń, oczekiwań, aranżacji i ilości mieszkających osób itp. My zlikwidowaliśmy loggię i jest to (według nas) jedna z trafniejszych decyzji. Zostawiliśmy jednak drzwi balkonowe w sypialni, które będą zamknięte balkonetką (czy jak nazwać barierkę zabezpieczającą). Dzięki temu sypialnia jest bajeczna! przestronna, ustawna, jasna. Ponadto otwierając drzwi można mieć namiastkę loggi . Napewno zyskuje funkcjonalność, czy traci uroda elewacji?? Kwestia gustu. Pewnym jest, że ta opcja jest godna rozważenia dla tych, którzy potrzebują mieś dodatkowy pokój z tej klitki zwanej gabinetem. likwidując loggię mamy baardzo dużą sypialnię, w której po zlikwidowaniu garderoby można zamontować wieeelką szafę, bez żadnej szkody dla sypialni. Powiększając wtedy gabinet o powierzchnię garderoby, uzyskujemy pełnowymiarowy, ustawny pokój. My co prawda mamy w miejscu gabinetu pralnię, a garderobę na swoim miejscu i piękną sypialnię . My też zlikwidowaliśmy logge i również uważamy że była to jedna z trafniejszych decyzji. Sypialnia jest super ustawna. Garderoba została zastąpiona szafami. Dzięki temu również gabinet jest większy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 03.11.2013 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 Skonieak, nie ma sprawy Zapraszam częściej Małgosiu, jeśli chcesz się przejechać do mnie, to zapraszam Masz jakieś 100 km z Kalisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avent1 05.11.2013 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Małgosiu już wcześniej pisałam, ze można u mnie obejrzeć domek. Jestem z Konina - 100km od Poznania autostradą Zapraszam Tylko nie wiem czy będzie was interesować, bo my mamy całość wykończona na zewnątrz, elewacja itp, ale w środku tylko tynki zrobione z instalacją elektryczną. Zmian praktycznie nie było, budowaliśmy jak w projekcie, jedynie daliśmy przedłużony dach nad tarasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 05.11.2013 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Ksiut tymi zdjęciami przywróciłes mi wiarę w ta sypialnie. :)Moja wytynkowana na razie póki co tylko ale wydaje mi sie strasznie mała....?Mam nadzieje ze po malowaniu i ustawieniu mebli będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 05.11.2013 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 mała??? coś Ty?! Ksiut tymi zdjęciami przywróciłes mi wiarę w ta sypialnie. :)Moja wytynkowana na razie póki co tylko ale wydaje mi sie strasznie mała....?Mam nadzieje ze po malowaniu i ustawieniu mebli będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 06.11.2013 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 No mnie wydaje sie mała....Zdjęcia powyższe trochę mnie podbudowaly. ;)Zreszta mnie nie tylko sypialnia wydaje sie mała ale to juz pomińmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 06.11.2013 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 No mnie wydaje sie mała....Zdjęcia powyższe trochę mnie podbudowaly. ;)Zreszta mnie nie tylko sypialnia wydaje sie mała ale to juz pomińmy. to czemu wybrałaś ten projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 06.11.2013 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Aaaaa tam nie ma do czego wracać.Wybieralismy pomiędzy tym projektem a Słodkim i Topazem No i stanęło na Kasjopeii.Jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia2106 06.11.2013 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Heh jak na mój gust to w sypialni można wstawić dwa duże łóżka i jeszcze swobodnie ganiać się wokół nich, jak dla mnie to jest w sam raz a może i za duża, ale jak kto lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts