Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A u Nas koniec SSO.

Początek SSO 21.08.2013 (środa) [ATTACH=CONFIG]223322[/ATTACH]

Koniec SSO 06.11.2013 (środa) :) [ATTACH=CONFIG]223323[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]223324[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]223325[/ATTACH]

Mamy nadzieję że to dobry znak :) hahaha

Niech Pan zrobi okno lub witrynę w garażu-nie będzie Pan załował .Koszt na tym etapie żaden a całkowicie ciemny garaż to porażka.Ja nie zrobiłem i załuje.Pozdrawiam.

Dzięki za podpowiedź. Zastanawiam się tylko do czego to okno jest potrzebne??? Jak się brama otwiera światło jest po zmroku zaświecane automatycznie, a jeżeli wchodzimy do garażu z domu to włączamy włącznikiem i po wyjeździe z garażu i zamknięciu bramy światło gaśnie.

Chyba nie ma potrzeby na okno, tak mi się wydaję ale może się mylę.

Edytowane przez freckle

Niech Pan zrobi okno lub witrynę w garażu-nie będzie Pan załował .Koszt na tym etapie żaden a całkowicie ciemny garaż to porażka.Ja nie zrobiłem i załuje.Pozdrawiam.

My rownież zrezygnowaliśmy z okna z garażu i wydaje mi się, że nie będzie z tym problemu. Jak będziemy wchodzić do garażu od strony domu to i tak będzie trzeba zapalać światło - chyba, że rzeczywiście zrobilibyśmy dość duże okna. Poza tym w całym domu będą rolety okienne i zamontowanie okna w garażu musiałoby się dodatkowo wiązać albo z montażem dodatkowej rolety i jej wiecznym podnoszeniem albo z pozostawieniem jednego okna w domu bez takiego zabezpieczenia. Luksfery mnie nie przekonują bo i tak nie dają zbyt dużo światła. Myśle, że takie okno to rzecz bardzo indywidualna i jednemu potrzebna, a drugiemu już nie :)

Zgadzam się w 100 %, poza tym istnieją różne gadżety do sterowania światłem i stare jak świat foto komórki :) :yes:

Zapewne sa przeróżne gadżety stare jak swiat,, ale przeciwnicy widnego garazu tylko teoretyzuja ,a ja juz uzytkuje dom 3 sezon.Mam oczywiscie czujke zmierzchowo-ruchowa w garazu i swiatlo takze wpada mi podczas otwierania bramy, ale ja tylko zachecam do najprostszych rozwiazan. Jesli chodzi o estetyke i zlodziei -specjalnie napisalem o witrynie a nie o otwieranym oknie z roleta.

my też sie zastanawialismy, ostatecznie stanęło na stalowych chyba Galeco

.. będą trwalsze :) powodzenia

Mam pytanie jakie rynny wybraliście do swoich domów? Zbliża się nam termin podjęcia decyzji i zastanawiamy się czy wybrać stalowe czy plastikowe. Budowlańcy polecają nam PCV ale z tego co wyczytaliśmy na forum to ilu ludzi tyle opinii :)

Witam. Czy ktoś z was kto ma już w miarę ukończony albo ukończony dom, mógłby powiedzieć lub pokazać zdjęcia jak jest rozwiązany problem z otwieraniem okna w górnej łazience (tej ogólnodostępnej). Bo tam jest podłużne okno i zastanawiam się jak z jego otwieraniem. Na projekcie pod oknem stoi wanna a wydaje mi się ze okno jest dość wysoko i nie wiem jak z otwieraniem i ogólnie funkcjonalnością łazienki jeśli chodzi o tą łazienkę przy takim oknie. Moj adres to [email protected]

Witam. Czy ktoś z was kto ma już w miarę ukończony albo ukończony dom, mógłby powiedzieć lub pokazać zdjęcia jak jest rozwiązany problem z otwieraniem okna w górnej łazience (tej ogólnodostępnej). Bo tam jest podłużne okno i zastanawiam się jak z jego otwieraniem. Na projekcie pod oknem stoi wanna a wydaje mi się ze okno jest dość wysoko i nie wiem jak z otwieraniem i ogólnie funkcjonalnością łazienki jeśli chodzi o tą łazienkę przy takim oknie. Moj adres to [email protected]

My w przyszłym tygodniu planujemy murować to okno także też chętnie zobaczę jak najlepiej rozwiązać jego otwieranie :)