garnuszki 21.11.2013 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 Eveline. Myszka usunęłam dziennik bo teraz mega długa przerwa będzie u nas. Na bieżąco będę wklejać fotki tutaj, my nic więcej poza dachem i częściowym ociepleniem nie zrobiliśmy moż ruszymy po czerwcu ? Co do okna w sypialni zmniejszyliśmy do wymiarów normalnego okna właśnie ze względu na funkcjonalność. Byliśmy po wycenę okien i kobieta zwróciła uwagę że to okno to fiks, a jeśli chcemy otwierane to mysi być niższe, a to moim zdaniem ciut zepsuło by wygląd noi do tego trzeba by było te barierkę. Robiąc małe okno zyskam trochę miejsca np.na komodę jednak muszę dodać na koniec Że najładniej wygląda kasjopea z tym dużym oknem tak jak w projekcie. Zauważyłam też że u Ciebie Eveline ta ścianka loggi jest tak jak w projekcie czyli cieńka. Nam budowlańcy zrobili normalnej grubości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 21.11.2013 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 NO właśnie, mnie najbardziej w tym projekcie urzekło to okno. Firmy okienne (dwie mi robiły wycenę) nie widzą problemu z oknem otwieranym wielości takiej jak w projekcie. Sylwia, nie mogę się przyzwyczaić do braku garażu u Ciebie Ale wyszło ładnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 23.11.2013 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 Bez garażu taki malutki sie wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciekawski83 24.11.2013 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 a możesz jaśniej? Koledze chyba pomyliły się projekty. nie pomyliły, w sypialni tej nad kuchnią jest loggia. Eveline pytała się myszki_84 czy ma balkon, loggia jest w pewnym sensie balkonem a przynajmniej podobną funkcję pełni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 24.11.2013 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 Ciekawski, a gdzie u Myszki loggie widzisz???? i to jeszcze po lewej stronie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avent1 25.11.2013 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Myszka, ładna elewacja! Nie masz żadnego balkonu? Garnuszki, też chciałam zajrzec, ale chyba usunęłaś dziennik Pytanie do tych nielicznych, którzy zostawili to okno w sypialni nad drzwiami wejściowymi do domu zgodnie z projektem. Robicie je otwierane? jeśli takk (bo jak to myć), to robicie jakąś barierkę od zewnątrz? chodzi mi o to obok loggi my mamy okno tak jak było w projekcie. Mamy to okno na klucz - aby żadne z dzieci nie otworzyło i nie wypadło. Okno jest otwierane tylko do umycia i bez żadnej barierki z zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciekawski83 25.11.2013 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Ciekawski, a gdzie u Myszki loggie widzisz???? i to jeszcze po lewej stronie? a żesz @#%@# patrzyłem na dom Eveline przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 25.11.2013 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Ciekawski zdarza się U mnie są akurat wszystkie możliwe balkony Avent, właśnie o takim rozwiązaniu myślę, bo barierka nie bardzo i pasuje. Przypomnisz swój dom? Tzn. zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciekawski83 26.11.2013 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Ciekawski zdarza się U mnie są akurat wszystkie możliwe balkony ogólnie bardzo fajny projekt wyszedł MG, jest kilka wersji rozbudowanych na wszelkie sposoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 02.12.2013 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Witam! Mam pytanie odnośnie bramy garażowej. Czy moglibyście podać jaki jest jej koszt i czy zmniejszaliście szerokość.Ktoś mi mówił, że będzie straszny koszt i w tych wymiarach to tylko są już bramy przemysłowe- mi wydaje się to bzdurą, więc pytam tych, co mają już ją zamontowaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baxxterhp 02.12.2013 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Witam, mam pytanie do osób, które posiadają wentylację mechaniczną z rekuperacją. Proszę o informację jakie centrale zostały zamontowane, jaki był koszt osprzętu i robocizny oraz jakie są koszty ogrzewania domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 02.12.2013 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Witam! Mam pytanie odnośnie bramy garażowej. Czy moglibyście podać jaki jest jej koszt i czy zmniejszaliście szerokość. Ktoś mi mówił, że będzie straszny koszt i w tych wymiarach to tylko są już bramy przemysłowe- mi wydaje się to bzdurą, więc pytam tych, co mają już ją zamontowaną. ja bramy jeszcze nie mam, ale mam wycenę. Brama z silnikiem to koszt ok. 6 tys brutto. Pierwsze słyszę, żeby była nietypowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 02.12.2013 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Nasza ma około 4 metrów i przy zamawianiu sprzedawca nic nie mówił ze to nietypowy wymiar? Koszt około 7 tys zł oczywiście z napędem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciekawski83 03.12.2013 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 standardowe bramy to do szerokości 5,00-5,50m i wysokości 2,375-2,50m. tutaj w miarę proporcjonalne dopłaty do zmiany powierzchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 03.12.2013 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 Bardzo dziękuje za informacje. Nie ma to jak porady innych forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 04.12.2013 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Sprawdziłam dzisiaj- brama ma 5 metrów ale nic nie doplacalismy za taki wymiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 07.12.2013 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 Myszka bardzo ładnie już u Was!Mam prośbę ,czy mogłabyś napisać, podesłać rysunki w jaki sposób rozwiązaliście daszek nad wejściem bez stawiania słupa. Bardzo podoba mi się takie roziązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka_84 07.12.2013 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 Myszka bardzo ładnie już u Was! Mam prośbę ,czy mogłabyś napisać, podesłać rysunki w jaki sposób rozwiązaliście daszek nad wejściem bez stawiania słupa. Bardzo podoba mi się takie roziązanie. Rysunków nie posiadam, tzn. w projekcie nie było konstrukcyjnie to zmienione bo pani architekt się nie podjęła zabawy z dachem, na rzutach tylko zmieniła dach tak żeby wyglądał mniej więcej tak jak obecnie wygląda. Mam zdjęcia różne mam nadzieję, że wam pomogą. To była w 100% inicjatywa murarzy, naszpikowali podciąg prętami i jest Ja dziś wywiozłam grzejniki, od poniedziałku będzie działał hydraulik w kotłowni i mamy nadzieję, że za tydzień w pon. przyjedzie człowiek od pieca i go uruchomi póki co wylewki mokre, w domu 4 stopnie (na dole bo na piętrze niewiele cieplej niż na dworze, koło 15:00 było 1 stopień). Jutro na spokojnie usiądę i będę zamawiać wełnę i folię, na razie rozrzucimy na belkach stropowych tymczasowo. Nie bardzo mi się uśmiecha grzać powietrze we wsi Po niedzieli inne zakupy typu wanny, stelaże WC itd żeby jeszcze zdążyć rozliczyć VAT A to zdjęcie z dzisiejszego dnia "ulepszone" przez google+, ależ mnie rozbroił ten "padający" śnieg... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 08.12.2013 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 Myszka, snieg the best Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 09.12.2013 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Rysunków nie posiadam, tzn. w projekcie nie było konstrukcyjnie to zmienione bo pani architekt się nie podjęła zabawy z dachem, na rzutach tylko zmieniła dach tak żeby wyglądał mniej więcej tak jak obecnie wygląda. Mam zdjęcia różne mam nadzieję, że wam pomogą. To była w 100% inicjatywa murarzy, naszpikowali podciąg prętami i jest [ATTACH=CONFIG]229007[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]229005[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]229006[/ATTACH] Ja dziś wywiozłam grzejniki, od poniedziałku będzie działał hydraulik w kotłowni i mamy nadzieję, że za tydzień w pon. przyjedzie człowiek od pieca i go uruchomi póki co wylewki mokre, w domu 4 stopnie (na dole bo na piętrze niewiele cieplej niż na dworze, koło 15:00 było 1 stopień). Jutro na spokojnie usiądę i będę zamawiać wełnę i folię, na razie rozrzucimy na belkach stropowych tymczasowo. Nie bardzo mi się uśmiecha grzać powietrze we wsi Po niedzieli inne zakupy typu wanny, stelaże WC itd żeby jeszcze zdążyć rozliczyć VAT A to zdjęcie z dzisiejszego dnia "ulepszone" przez google+, ależ mnie rozbroił ten "padający" śnieg... ślicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts