Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Eveline. Myszka usunęłam dziennik bo teraz mega długa przerwa będzie u nas. Na bieżąco będę wklejać fotki tutaj, my nic więcej poza dachem i częściowym ociepleniem nie zrobiliśmy :( moż ruszymy po czerwcu ?

Co do okna w sypialni zmniejszyliśmy do wymiarów normalnego okna właśnie ze względu na funkcjonalność. Byliśmy po wycenę okien i kobieta zwróciła uwagę że to okno to fiks, a jeśli chcemy otwierane to mysi być niższe, a to moim zdaniem ciut zepsuło by wygląd noi do tego trzeba by było te barierkę. Robiąc małe okno zyskam trochę miejsca np.na komodę :) jednak muszę dodać na koniec Że najładniej wygląda kasjopea z tym dużym oknem tak jak w projekcie. Zauważyłam też że u Ciebie Eveline ta ścianka loggi jest tak jak w projekcie czyli cieńka. Nam budowlańcy zrobili normalnej grubości.

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Myszka, ładna elewacja! :) Nie masz żadnego balkonu?

Garnuszki, też chciałam zajrzec, ale chyba usunęłaś dziennik :(

Pytanie do tych nielicznych, którzy zostawili to okno w sypialni nad drzwiami wejściowymi do domu zgodnie z projektem. Robicie je otwierane? jeśli takk (bo jak to myć), to robicie jakąś barierkę od zewnątrz?

chodzi mi o to obok loggi

my mamy okno tak jak było w projekcie.

Mamy to okno na klucz - aby żadne z dzieci nie otworzyło i nie wypadło.

Okno jest otwierane tylko do umycia i bez żadnej barierki z zewnątrz.

Witam!

Mam pytanie odnośnie bramy garażowej. Czy moglibyście podać jaki jest jej koszt i czy zmniejszaliście szerokość.

Ktoś mi mówił, że będzie straszny koszt i w tych wymiarach to tylko są już bramy przemysłowe- mi wydaje się to bzdurą, więc pytam tych, co mają już ją zamontowaną.

Witam!

Mam pytanie odnośnie bramy garażowej. Czy moglibyście podać jaki jest jej koszt i czy zmniejszaliście szerokość.

Ktoś mi mówił, że będzie straszny koszt i w tych wymiarach to tylko są już bramy przemysłowe- mi wydaje się to bzdurą, więc pytam tych, co mają już ją zamontowaną.

ja bramy jeszcze nie mam, ale mam wycenę. Brama z silnikiem to koszt ok. 6 tys brutto. Pierwsze słyszę, żeby była nietypowa.

Myszka bardzo ładnie już u Was!

Mam prośbę ,czy mogłabyś napisać, podesłać rysunki w jaki sposób rozwiązaliście daszek nad wejściem bez stawiania słupa. Bardzo podoba mi się takie roziązanie.

Rysunków nie posiadam, tzn. w projekcie nie było konstrukcyjnie to zmienione bo pani architekt się nie podjęła zabawy z dachem, na rzutach tylko zmieniła dach tak żeby wyglądał mniej więcej tak jak obecnie wygląda. Mam zdjęcia różne mam nadzieję, że wam pomogą. To była w 100% inicjatywa murarzy, naszpikowali podciąg prętami i jest :)

DSC09862.jpg DSC00116.JPG DSC00772.jpg

Ja dziś wywiozłam grzejniki, od poniedziałku będzie działał hydraulik w kotłowni i mamy nadzieję, że za tydzień w pon. przyjedzie człowiek od pieca i go uruchomi :) póki co wylewki mokre, w domu 4 stopnie (na dole bo na piętrze niewiele cieplej niż na dworze, koło 15:00 było 1 stopień). Jutro na spokojnie usiądę i będę zamawiać wełnę i folię, na razie rozrzucimy na belkach stropowych tymczasowo. Nie bardzo mi się uśmiecha grzać powietrze we wsi ;)

Po niedzieli inne zakupy typu wanny, stelaże WC itd żeby jeszcze zdążyć rozliczyć VAT

A to zdjęcie z dzisiejszego dnia "ulepszone" przez google+, ależ mnie rozbroił ten "padający" śnieg...

DSC02928-SNOW.gif

Rysunków nie posiadam, tzn. w projekcie nie było konstrukcyjnie to zmienione bo pani architekt się nie podjęła zabawy z dachem, na rzutach tylko zmieniła dach tak żeby wyglądał mniej więcej tak jak obecnie wygląda. Mam zdjęcia różne mam nadzieję, że wam pomogą. To była w 100% inicjatywa murarzy, naszpikowali podciąg prętami i jest :)

[ATTACH=CONFIG]229007[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]229005[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]229006[/ATTACH]

Ja dziś wywiozłam grzejniki, od poniedziałku będzie działał hydraulik w kotłowni i mamy nadzieję, że za tydzień w pon. przyjedzie człowiek od pieca i go uruchomi :) póki co wylewki mokre, w domu 4 stopnie (na dole bo na piętrze niewiele cieplej niż na dworze, koło 15:00 było 1 stopień). Jutro na spokojnie usiądę i będę zamawiać wełnę i folię, na razie rozrzucimy na belkach stropowych tymczasowo. Nie bardzo mi się uśmiecha grzać powietrze we wsi ;)

Po niedzieli inne zakupy typu wanny, stelaże WC itd żeby jeszcze zdążyć rozliczyć VAT

A to zdjęcie z dzisiejszego dnia "ulepszone" przez google+, ależ mnie rozbroił ten "padający" śnieg...

DSC02928-SNOW.gif

ślicznie :)