kgbkoc 23.01.2014 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Ja słyszałam, że obecnie daje się 20cm styropianu. Sama jestem ciekawa w temacie, bo mamy zamiar taki strop robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 23.01.2014 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 A może ktoś ,kto ma lekki strop mógłby wypowiedzieć się odnośnie różnic temperatur między piętrami. Czy ktoś z Was ocieplał lekki strop pianką zamiast wełną. Jest droższe ale podobno szczelniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gzu7 23.01.2014 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Pytanie do elewacji. Ile wam policzyli wykonawcy?U mnie wyszło ok 330m*m a to stąd, że nie odejmowali okien za wyjątkiem dużego narożnego i bramy garażowej. Sama obróbka takich okien jest ponoć na tyle droga, że licząc z osobna taką robotę wychodzi na to samo albo jeszcze drożej. W każdym razie koszt jest spory bo biorą z materiałem na gotowo 120 zł za m*m, stosują materiały z wyższej półki stro Austrotherm, tynk silikonowy Kabe, klej Euromix itd.Piszcie jaki koszt ponieśliście za elewacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gzu7 23.01.2014 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 800 zł za kubik? To chyba cena dla leśniczego. Realne ceny za kubik to 1000-1200 zł i najlepiej zamawiać z ścinki zimowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 23.01.2014 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Też mi coś z tą szafą nie grało, ale mowie sobie może nowe określenie wykusza hahaha. Planuje z niego jednak zrezygnować zostawić drzwi balkonowe i zrobić taras na zewnątrz pod daszkiem nie tak jak jest w projekcie pod balkonikiem. Będę miał przez to większy salon i większy taras. Co Państwo o tym sądzą ? Pozdrawiam Jakub ps. troszkę jest tych stron na forum i napisze uczciwie nie chce mi się wertować wszystkich dlatego mam szybkie pytanie ile wyszedł wam fundament robocizna + materiał z góry dziękuje za odpowiedz U nas fundament (robocizna + materiał) 45 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomi2 24.01.2014 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Złoty dąb firmy OKNOPLAST Platinum Evolution 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomi2 24.01.2014 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Gratulacje, jaki masz kolor okien? złoty dąb z firmy OKNOPLAST. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomi2 24.01.2014 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Thomi my tez mamy buderusa.. póki co duży pozytyw. Kocioł i grzejniki będziemy instalować jakos w lutym. Ja myślę że u mnie też tak będzie z montażem kotła i grzejników. Jutro ma przyjechać niesłowny instalator z Buderusa. Zwodzi mnie już z dwa tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomi2 24.01.2014 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Doczekałem się wreszcie montażu drzwi i bramy Hormann. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 24.01.2014 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Thomi dzięki za info. Też chyba zdecydujemy się na ten model okien tylko okleina winchester, a bramę z Wiśniowskiego, mają w tym samym kolorze. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 24.01.2014 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 nie ładnieeeeeeeeeee.. Ja myślę że u mnie też tak będzie z montażem kotła i grzejników. Jutro ma przyjechać niesłowny instalator z Buderusa. Zwodzi mnie już z dwa tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 24.01.2014 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 20 cm na strop!?? Ja słyszałam, że obecnie daje się 20cm styropianu. Sama jestem ciekawa w temacie, bo mamy zamiar taki strop robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzuk 25.01.2014 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Witam wszystkich, zastanawiam się obecnie nad zakupem projektu Kasjopea 3. Czy może jest ktoś kto budował/buduje ten dom w okolicach Warszawy i pozwoliłby na obejrzenie domu? Jeżeli nie w środku to chociaż z zewnątrz. Bardzo ułatwiłoby to podjęcie ostatecznej decyzji dotyczącej zakupu projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 25.01.2014 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 No i niestety ... mróz wdarł się do garażu i tynki popękały... na szczęście tylko na jednej ścianie.. i o dziwo wewnętrznej..! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 28.01.2014 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Da sie poprawić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 28.01.2014 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 nom trzeba będzie Da sie poprawić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 01.02.2014 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2014 Mrozy takie ze tylko siedzieć w domu... na forum Muratora.. a tu cisza.. co jest z Wami? nom trzeba będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freckle 02.02.2014 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 czesc rekuperatora nie wybraliśmy jeszcze..nam proponowal rekup za 12tys.. przesada ludzie maja tansze i tez dobrze działają. Kanały wentylacyjne mamy takie niebieskie bardzo sztywne.. część zalana w wylewce..[ATTACH=CONFIG]235536[/ATTACH]... część idzie po ścianach i będzie zasłonieta płyta GK.. miedzy rury dany wełne by wygłuszyć ewentualne szumy przepływu powietrza,, [ATTACH=CONFIG]235537[/ATTACH] a część rur tych przechodzcych przez strop..(to chyba będą te kanały nawiewno wywiewne jest taka hmm stalowa.. średnica chyba mniejsza niż 200.. [ATTACH=CONFIG]235538[/ATTACH] Dzieki Juster za odpowiedź. Już wszystko jasne. Ekipa zamówiona i rekuperator też. Dziekuje za pomoc. Mam jeszcze jedno pytanie... Pamietasz ile placiliscie za instalacje pradu tzn za robote i za materiał osobno jeżeli pamietasz? Pytam bo znowu trzy ekipy i zupelnie rozbiezne ceny podają a okna jutro montują i można bedzie wchodzic z pradem ...nareszcie Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomi2 02.02.2014 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Thomi dzięki za info. Też chyba zdecydujemy się na ten model okien tylko okleina winchester, a bramę z Wiśniowskiego, mają w tym samym kolorze. Pozdr Tak mają w tym samym kolorze, ale sporo się różni. długo przerabialiśmy ten temat, a okna też mamy winchester Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomi2 02.02.2014 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Kolor pomylił mi się z Hormannem, Hormann złoty dąb. Okna winchester. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts