Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pytanie do elewacji. Ile wam policzyli wykonawcy?

U mnie wyszło ok 330m*m a to stąd, że nie odejmowali okien za wyjątkiem dużego narożnego i bramy garażowej. Sama obróbka takich okien jest ponoć na tyle droga, że licząc z osobna taką robotę wychodzi na to samo albo jeszcze drożej. W każdym razie koszt jest spory bo biorą z materiałem na gotowo 120 zł za m*m, stosują materiały z wyższej półki stro Austrotherm, tynk silikonowy Kabe, klej Euromix itd.

Piszcie jaki koszt ponieśliście za elewacje.

Też mi coś z tą szafą nie grało, ale mowie sobie może nowe określenie wykusza hahaha. :rolleyes: Planuje z niego jednak zrezygnować zostawić drzwi balkonowe i zrobić taras na zewnątrz pod daszkiem nie tak jak jest w projekcie pod balkonikiem. Będę miał przez to większy salon i większy taras. Co Państwo o tym sądzą ? Pozdrawiam Jakub ps. troszkę jest tych stron na forum i napisze uczciwie nie chce mi się wertować wszystkich dlatego mam szybkie pytanie ile wyszedł wam fundament robocizna + materiał

z góry dziękuje za odpowiedz

U nas fundament (robocizna + materiał) 45 tys.

Witam wszystkich,

zastanawiam się obecnie nad zakupem projektu Kasjopea 3.

Czy może jest ktoś kto budował/buduje ten dom w okolicach Warszawy i pozwoliłby na obejrzenie domu?

Jeżeli nie w środku to chociaż z zewnątrz.

Bardzo ułatwiłoby to podjęcie ostatecznej decyzji dotyczącej zakupu projektu :-)

czesc :) rekuperatora nie wybraliśmy jeszcze..nam proponowal rekup za 12tys.. przesada ludzie maja tansze i tez dobrze działają. Kanały wentylacyjne mamy takie niebieskie bardzo sztywne.. część zalana w wylewce..[ATTACH=CONFIG]235536[/ATTACH]... część idzie po ścianach i będzie zasłonieta płyta GK.. miedzy rury dany wełne by wygłuszyć ewentualne szumy przepływu powietrza,, [ATTACH=CONFIG]235537[/ATTACH] a część rur tych przechodzcych przez strop..(to chyba będą te kanały nawiewno wywiewne jest taka hmm stalowa.. średnica chyba mniejsza niż 200.. [ATTACH=CONFIG]235538[/ATTACH] :)

Dzieki Juster za odpowiedź.

Już wszystko jasne. Ekipa zamówiona i rekuperator też. Dziekuje za pomoc.

Mam jeszcze jedno pytanie... Pamietasz ile placiliscie za instalacje pradu tzn za robote i za materiał osobno jeżeli pamietasz?

Pytam bo znowu trzy ekipy i zupelnie rozbiezne ceny podają a okna jutro montują i można bedzie wchodzic z pradem :) ...nareszcie :)

Dzieki