Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Oj nie pamiętam ile wyszło za tem prad.. musiałabym pogrzebac w notatkach.

i u p.Malinowskiego zamowiliscie rekuperator? który??

Dzieki Juster za odpowiedź.

Już wszystko jasne. Ekipa zamówiona i rekuperator też. Dziekuje za pomoc.

Mam jeszcze jedno pytanie... Pamietasz ile placiliscie za instalacje pradu tzn za robote i za materiał osobno jeżeli pamietasz?

Pytam bo znowu trzy ekipy i zupelnie rozbiezne ceny podają a okna jutro montują i można bedzie wchodzic z pradem :) ...nareszcie :)

Dzieki

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A zastanawialiście się może nad inną lokalizacją dla kominka, np pomiędzy oknem balkonowym a witryną, lub na ścianie prawie vis a vis schodów, tej obok drugich dużych drzwi balkonowych salonu? Wydaje mi się, że w salonie przy tych drzwiach do gabinetu kominek ginie.

U mnie nie ginie bo nie mam drzwi do gabinetu.W ogóle nie mam gabinetu.:p

dlatego ja robie drzwi ukryte.. by za dużo się nie działo na ścianie na której będzie też TV :)

A zastanawialiście się może nad inną lokalizacją dla kominka, np pomiędzy oknem balkonowym a witryną, lub na ścianie prawie vis a vis schodów, tej obok drugich dużych drzwi balkonowych salonu? Wydaje mi się, że w salonie przy tych drzwiach do gabinetu kominek ginie.

My także robimy te drzwi zlicowane ze ścianą, którą chcemy całą wykończyć w drewnie. Mamy już wycenę- kosztują 3 tys.

Inną opcją są drzwi, których futryna jest w jednej całości z elementem wykończenia ściany- tzn drewna i po prostu jej nie widać- cena tych drzwi jest podobna. Ja zastanawiam się nad umieszczeniem kominka na ścianie prawie naprzeciwko schodów, zianstalowaniem tv na ścianie ze schodami, w miejscu, gdzie w projekcie jest kominek. Wówczas pod ścianą z drzwiami do gabinetu i pomiędzy witryną a drzwiami balkonowymi możnaby postawić komplet wypoczynkowy.

Zdecydowaliśmy sie na lokalna firme z Naszego miasta "Norwent". Dzisiaj zaczeli i jak narazie wierca dziury w płycie i rozkladaja rury. Sam rekuperator jeszcze nie kupiony...brak decyzji ktory. Zobaczymy jak to wszystko wyjdzie finansowo i ile ten prad ma zamiar rzeczywiscie kosztowac.

Oj nie pamiętam ile wyszło za tem prad.. musiałabym pogrzebac w notatkach.

i u p.Malinowskiego zamowiliscie rekuperator? który??

o a dasz namiar na firme co Wam te drzwi będzie robic?

:stirthepot:

My także robimy te drzwi zlicowane ze ścianą, którą chcemy całą wykończyć w drewnie. Mamy już wycenę- kosztują 3 tys.

Inną opcją są drzwi, których futryna jest w jednej całości z elementem wykończenia ściany- tzn drewna i po prostu jej nie widać- cena tych drzwi jest podobna. Ja zastanawiam się nad umieszczeniem kominka na ścianie prawie naprzeciwko schodów, zianstalowaniem tv na ścianie ze schodami, w miejscu, gdzie w projekcie jest kominek. Wówczas pod ścianą z drzwiami do gabinetu i pomiędzy witryną a drzwiami balkonowymi możnaby postawić komplet wypoczynkowy.

mam prośbę.... czy może ktoś z Was polecić sklep z parapetami wewnętrznymi z konglomeratu w okolicach Wwy? będę wdzieczna za namiary

pozdrawiam

Ja osobiscie nie korzystałem ale na forum grodzisko- nadarzyńskim znalazłem jakiś czas temu takie info:

My interesowaliśmy się parapetami z konglomeratu i chyba najtaniej miała firma DABI z Pruszkowa, ostatecznie wybraliśmy drewniane też od nich. Watro sprawdzić bo ceny maja nie do pobicia. tak samo drzwi i okna tez mają w dobrej cenie.

Polecam

Możesz sprawdzić i dać znać :)