thomi2 07.03.2014 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Firma która ma w dobrej cenie parapety, blaty ogólnie wszystko z kamieniaFhu Ju-Mar Marek WójcikWiejska 1595-200 Pabianicetel. 42 211 07 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
volten 09.03.2014 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 Ksiut , czy mógłbyś wytłumaczyć w jaki sposób udało się wykonać przejście do pokoju na parterze pod schodami skoro jest tam ok 150 cm pod spocznikiem ? Jestem tuz przed zakupem tego projektu i szukam rozwiązania jak przenieść drzwi z salonu do tego pokoju. Z góry dziękuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 10.03.2014 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Wydaje mi się, że u Ksiuta drzwi sa własnie na spoczniku, ale może się mylę. Wiosna przyszła, to czas powoli wybierać okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 10.03.2014 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 NAdszedł ten moment, gdzie i ja mogę pochwalić się jakimiś zdjęciami. A więc:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia2106 11.03.2014 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Powodzenia! I niech się mury pną do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 12.03.2014 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Wytrwałości i duuuuuzo kasy życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 12.03.2014 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Oj tak, myślałam, że jak będą kopać fundamenty do jakiś skarb się znajdzie, a tu niestety trzeba tyrać. Co prawda nie załapaliśmy się już na ulgę budowlaną, ale porównując ceny za materiały z zeszłego sezonu, to obecnie są tańsze. Mam nadzieję, że jakoś się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yesko 12.03.2014 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Na zdjęciach widać raczej grunt piaszczysty ale gdyby nie to może warto na tym etapie pomyśleć o drenażu wokoło budynku, o ile jest gdzie odprowadzić grawitacyjnie wodę, ewentualnie odpompować. Jeżeli wsiąka w grunt to nie ma potrzeby. Życzę wytrwałości, worka pieniędzy i szczęścia do fachowców! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 14.03.2014 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Będziemy zakładać rury drenażowe, bo po co ma się woda lać pod mury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karmenka 17.03.2014 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Witam,mam pytanie czy przez fundament "wpuszczaliście" wodę, prąd, gaz?.Wodę z wodociągu mam dociągniętą do miejsca gdzie będzie kotłownia, wykonawca powiedział, że jak majster będzie fundament czy wykop robił to on przyjedzie i podciągnie w fundament wodę i zastanawiam się czy prąd i gaz też tak robić?Będę wdzięczna za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rmickey 17.03.2014 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 [ATTACH=CONFIG]245902[/ATTACH] Kotłownia prawie gotowa, choć jeszcze sterowanie ręczne. Niebawem pojawi się cała elektronika i mnóstwo modułów. thomi2 jaki to model kotła i jaki masz zasobnik cwu? Widzę, że masz dwie grupy pompowe. Jedna do podłogówki, druga do grzejników? Jeżeli możesz podać na ile wycenili Ci kotłownie (sprzęt + robocizna) to byłbym wdzięczny. Jestem właśnie na etapie kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yesko 17.03.2014 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Witam, mam pytanie czy przez fundament "wpuszczaliście" wodę, prąd, gaz?. Wodę z wodociągu mam dociągniętą do miejsca gdzie będzie kotłownia, wykonawca powiedział, że jak majster będzie fundament czy wykop robił to on przyjedzie i podciągnie w fundament wodę i zastanawiam się czy prąd i gaz też tak robić? Będę wdzięczna za odpowiedź. Co do gazu to nie wiem ale woda zależnie od regionów jest wkopywana np u mnie poniżej 1,4m, przechodzi pod ławą i była wypuszczona pionowo w górę do miejsca, w którym planowany był główny zawór, później hydraulik to już "poubierał" w zawory i obudował skrzynką natynkową. Dobrze jest zrobić odprowadzenie kanalizacji sanitarnych i wyprowadzenie poza budynek. Drenaż wokoło budynku, bedanarka jeżeli planuje się piorunochron, choć to można potem w zależności od gruntu zastąpić szpilkami. Przyłącze energetyczne, pomimo że wprowadziłem rurę, elektrycy i tak zrobili po swojemu. Na poziomie fundamentów można też zrobić rury osłonowe (kąty załamania nie większe niż 45st.) z np z kanalizacyjnych fi 150 i wprowadzić je do kotłowni - jeżeli planujemy pompę ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 18.03.2014 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 U nas woda i pompa ciepła idą pod ławą, na prąd zostawiliśmy przelotki w fundamencie tuż nad ławą. Tak samo zostawiliśmy przelotki do wyjścia prądu od frontu, ogrodu i do wody do podlewania w ogrodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 18.03.2014 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 [ATTACH=CONFIG]244261[/ATTACH] i jak się podoba? Bardzo się podoba, a szczególnie kolor stolarki okiennej:p mogę wiedzieć co to za firma i kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freckle 18.03.2014 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Mam pytanie do wszystkich budujących projekt kasjopea...czy macie garaz, kotlownie, dolne wc i schowek poziom niżej niż reszte domu???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yesko 18.03.2014 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 garaż i kotłownia o 1 stopień niżejdolne wc i schowek pod schodami na poziomie reszty domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 18.03.2014 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 U mnie garaż stopień niżej a kotłownia stopień wyżej.:pWc i schowek na tym samym poziomie co parter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka_84 18.03.2014 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 nie, tylko garaż i kotłownia są niżej reszta na poziomie salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rmickey 19.03.2014 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 U mnie tylko garaż jest niżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karmenka 19.03.2014 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Dziękuję za odpowiedź.kgbkoc również Tobie dziękuję za odpowiedź.Czy jak planujemy w ogrodzie zakopać "pojemniki" na wodę z deszczówki to powinno się robić drenaż wokół budynku? U nas ziemia jest gliniasta.Ogrzewanie będziemy mieć gazowe no chyba, że Putin kurek zakręci.Dzięki za podpowiedź z tym piorunochronem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts