tyonka 18.01.2009 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Witam, Mam łazienkę całą wyłożoną kafelkami z wyjątkiem sufitu (Sufit jest w boazerii). Z uwagi na brak większych środków planujemy pomalować zarówno sufit jak i całą resztę. Czy ktoś ma już takie doświadczenia za sobą? Z jak dużymi kosztami trzeba się liczyć przy standardowej małej (ok. 4m2) łazience w bloku? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miHoo79 18.01.2009 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Malowalem kiedys kafelki takie stare PRLowkie szklane jeszczeSzlifierka oscylacyjna matowilem strukture (drobny papier) a potem walkiem krylem kafelki po calosci z fugami- jesli to cos co tam bylo mozna tak nazwac.Sa specjalne farby do malowania kafelek nawet ostatnio widzialem na allegro :zobacz aukcje numer 531646226 - 10 zl za puszke jak za darmo normalnie ta farba kosztuke chyba ze 25 euro albo wiecej tam pisze ze jest krycie 9m2 zalozymy ze kupisz 2 puszki (sa rozne kolory wiec mozesz sie pobawic kolorystycznie to wyjdzie Ci z przesylka 40 zl do tego papier scierny ze szlifierka w markecie (najtansza 35 zl + papiery 20) to bedzie razem okolo 100 zl = tasma z folia do oklejenia podlogi zeby nie nasyfic jakies grosze..Koszt niski + troche wkladu wlasnegoTu masz namiary na sprzedawce:[email protected]lub telefon+48 602 499 361 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 18.01.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Mam łazienkę całą wyłożoną kafelkami z wyjątkiem sufitu (Sufit jest w boazerii). Z uwagi na brak większych środków planujemy pomalować zarówno sufit jak i całą resztę.A co z wgłebieniami po fudze. Zakładacie, że zostanie czy chcecie wyrównać całość na gładko? Boazerii bym nie zamalowywał. Szlifierka taśmowa, przejechać stary lakier, polakierować od nowa. Co Wam przeszkadza ta boazeria, bo rozumiem, że kafelki jakieś paskudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tyonka 19.01.2009 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 dzięki za wskazówki..podtrzymały mnie na duchu ponieważ udowodniły, że jest to wykonalne i to nie za aż tak duże pieniądze. jeśli chodzi o boazerie to chcemy ją zamalować, gdyż nie bardzo będzie pasować do koloru kafelków (przynajmniej w moim odczuciu) - planujemy jasny fiolet z ciemnymi wrzosowymi dodatkami. co do fug to dla mnie kolejny problem bo obawiam się, że tak zamalowane kafelki łącznie z fugami nie będą się dobrze prezentować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 19.01.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 a nie będzie ładniej i łatwiej po prosty zdjąć boazerię i pomalować sufit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMFI 19.01.2009 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 a ja jestem bardzo ciekawa efektów malowania tych fafelków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 20.01.2009 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 a nie będzie ładniej i łatwiej po prosty zdjąć boazerię i pomalować sufit? mądra uwaga i napewno wyjdzie estetyczniej boazerię już się ściąga a nie odnawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 20.01.2009 00:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 a nie będzie ładniej i łatwiej po prosty zdjąć boazerię i pomalować sufit? mądra uwaga i napewno wyjdzie estetyczniej boazerię już się ściąga a nie odnawia i higieniczniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tyonka 20.01.2009 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 zalacze zdjecia po pomalowaniu fafelków a wiecie, że nie pomyślałam o tym, żeby po prostu zdjąć boazerię...w końcu zaraz będę zdejmować w przedpokoju więc przy okazji..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts