Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Malowanie fafelków w łazience

tyonka

Recommended Posts

Witam,

Mam łazienkę całą wyłożoną kafelkami z wyjątkiem sufitu (Sufit jest w boazerii). Z uwagi na brak większych środków planujemy pomalować zarówno sufit jak i całą resztę.

Czy ktoś ma już takie doświadczenia za sobą? Z jak dużymi kosztami trzeba się liczyć przy standardowej małej (ok. 4m2) łazience w bloku?

Pozdrawiam.

Malowalem kiedys kafelki takie stare PRLowkie szklane jeszcze

Szlifierka oscylacyjna matowilem strukture (drobny papier) a potem walkiem krylem kafelki po calosci z fugami- jesli to cos co tam bylo mozna tak nazwac.

Sa specjalne farby do malowania kafelek nawet ostatnio widzialem na allegro :

zobacz aukcje numer 531646226 - 10 zl za puszke jak za darmo normalnie ta farba kosztuke chyba ze 25 euro albo wiecej

tam pisze ze jest krycie 9m2 zalozymy ze kupisz 2 puszki (sa rozne kolory wiec mozesz sie pobawic kolorystycznie to wyjdzie Ci z przesylka 40 zl do tego papier scierny ze szlifierka w markecie (najtansza 35 zl + papiery 20) to bedzie razem okolo 100 zl = tasma z folia do oklejenia podlogi zeby nie nasyfic jakies grosze..

Koszt niski + troche wkladu wlasnego

Tu masz namiary na sprzedawce:

[email protected]

lub telefon

+48 602 499 361

Pozdrawiam

Mam łazienkę całą wyłożoną kafelkami z wyjątkiem sufitu (Sufit jest w boazerii). Z uwagi na brak większych środków planujemy pomalować zarówno sufit jak i całą resztę.
A co z wgłebieniami po fudze. Zakładacie, że zostanie czy chcecie wyrównać całość na gładko?

Boazerii bym nie zamalowywał. Szlifierka taśmowa, przejechać stary lakier, polakierować od nowa. Co Wam przeszkadza ta boazeria, bo rozumiem, że kafelki jakieś paskudne.

dzięki za wskazówki..podtrzymały mnie na duchu ponieważ udowodniły, że jest to wykonalne i to nie za aż tak duże pieniądze.

jeśli chodzi o boazerie to chcemy ją zamalować, gdyż nie bardzo będzie pasować do koloru kafelków (przynajmniej w moim odczuciu) - planujemy jasny fiolet z ciemnymi wrzosowymi dodatkami.

co do fug to dla mnie kolejny problem bo obawiam się, że tak zamalowane kafelki łącznie z fugami nie będą się dobrze prezentować.