Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak uratować wannę?? Pomóżcie!!!

kasia1980

Recommended Posts

:( Podczas montażu wanny ( Rosa Ravaka) okazalo się że na jednym rogu odpadlo kawalek akrylu. Widocznie ktoś mocno walnąl w ten róg. :( I to na dodatek w widocznym miejscu. Czy można tą wannę jakoś naprawić?? Slyszalam że są specjalne zestawy do naprawiania wanien akrylowych. Czy ktoś może ma z tym jakieś doświadczenie?

Dzwonilam do sklepu z armaturą sanitarną. Babka ze sklepu powiedziala żeby spróbować zadzwonić do serwisu Ravaka, że oni cośtakiego naprawiają. Spróbuję zadzwonić w poniedzialek.

Tymczaem proszę o pomysly jak uraować nieszczesną wannę.

Kilka dobrych lat temu odnawialem wanne za pomoca farby do armatury firmy MOTIP ale to byla stara wanna zeliwna i nie miala ubytkow tylko byla juz poprostu brzydka... z akrylowa hmmm jesli masz ubytek to moze jakas zywica epoksydowa i na to farba (oddziel tasma kawalek lub pasek jesli jest to na narozniku i przemaluj jaka farba - farby do armatury dostepne bez problemu w sklepach z lakierami)

Nie wiem co CI doradzic szkoda ze nie wkleilas zdjecia jak to wyglada...

PZDR

Widzę, że nie tylko ja mam problem z wanną.

Otóż któraś z ekip w dwóch miejscach mi lekko przerysowała wannę a w jednym ją trochę powgniatala czymś. Myślę, coby teraz z tym zrobić, bo akurat jest to praktycznie na środku jednego boku.

Planuję właśnie może jakiś zestaw naprawczy, ale boję się, że odcień bieli będzie inny, że po naprawie będize wypukłość i tak będzie widać.

Ewentualnie może jakaś naklejka. Macie jakieś namiary na klej, który będzie się dobrze trzymał akrylu i nie odklejał się pod wpływem ciepłej/gorącej wody/pary.