Gość kasia m. 27.10.2003 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2003 Co zrobić? Kupilismy stary dom z dachem do wymiany. Remont ten planowaliśmy na wiosnę. Chałupa ma stary nieocieplony dach z eternitu-wszystko do wymiany. Strych jest niezamieszkany z jednym oknem. Gdy zaczęliśmy grzać wilgoć z dachu zaczęła nam się skraplac po ścianach. Co zrobić, aby przetrzymać zimę bez kapitalnego remontu dachu nie zawilgacając domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patryk 28.10.2003 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2003 Hmm,ja mam podobną sytuację,z tą różnicą że mam nowy eternit.Dach jest nieocieplony lecz ociepliłem strop styropianem o grubości 5cm (najpierw : folia+styropian+siatka zbroieniowa+Wylewka 3 cm).Jest w domu cieplej a i sufit nie łapie wilgoci od góry.Może to jest rozwiązanie.Z materiałami i robocizną powinnaś zmieścić się w granicy 1000 zł (w zależności od powierzchni).Ja miałem 80 m2,materiały kosztowały 730 zł (tona cementu,piasek,siatka i folia) a robocizna 50-60 zł dniówki dla szefa ekipy (2-3 ludzi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość kasia m. 28.10.2003 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2003 To jest myśl! I tak musimy ocieplić ten strop! A i koszty są zadawalające. Wielkie dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts